Yok yere suçlanmak

Gercekten ben kimseyi araya koymadım benim dısımda gelisiyor olaylar ablam anneme üzüldüğü icin arayip esimden rica etmiş cunku annemle babam yalnizlar haliyle özlüyorlar sonrasında ablam beni arda esınede soyledim tm dedi annnem çok özlemis bunalimda 1 hafta git kalip dön dedi bende istiyorum dedim tekrardan konusup ona göre yol alırim dedim ama eşim sadece ablan aradı dedi ne konuştular anlatmadi bile göndermeye yanaşmıyor olay bu

işte ben sizi anladım da eşinizin anlaması önemli

mesela ablan aradı deyince neden aradı demediniz mi

yani yurtdışında yaşayan ablam beni değil de eşimi arasa eşim "ablan aradı" dese ilk tepkim "neden aramış" demek olur

ama bunu demedi isem neden aradığını biliyor olurum

eşiniz de kendisini şikayet edildiğini düşünüyor, akşam karşılıklı oturun güzelce anlatın, yok yere sizi suçladığını, annen üzüldüğü için ablanı aradığını, onun da korona hakkında bilgisi olduğu için eşini ikna etmeye aradığını vs anlatın

Annemlede konustüm kadin saşırdı neden tm deyip göndermiyor dedi tm dedi göndermesin o zaman insanlari umutlandirıyor sonra kenara çekiliyor annemin ağlamakli olduğunu anladim zaten fazla konuşamadı kapattı
Siz bu kadar pasif durmayacaksınız bu konuda. Ne demek anne babanın yanına göndermemek? Üzülmüş insanlar da. Vallahi içim acıdı benim burdan. Baştan ipleri vermişsin eline, belli ki aklı mantığı pek yok onun.

işte ben sizi anladım da eşinizin anlaması önemli

mesela ablan aradı deyince neden aradı demediniz mi

yani yurtdışında yaşayan ablam beni değil de eşimi arasa eşim "ablan aradı" dese ilk tepkim "neden aramış" demek olur

ama bunu demedi isem neden aradığını biliyor olurum

eşiniz de kendisini şikayet edildiğini düşünüyor, akşam karşılıklı oturun güzelce anlatın, yok yere sizi suçladığını, annen üzüldüğü için ablanı aradığını, onun da korona hakkında bilgisi olduğu için eşini ikna etmeye aradığını vs anlatın
Sordum neden aradı dedim seni gondermemi istiyor dedi sen ne dedin dedim güldü sustu bende anlattim zaten beni de aradi dedim tlf kapandı konuşmamiz yarim kaldi dedim sustu konusmadi bakarız dedi halbuki aileme tm gönderirim demiş

Sordum neden aradı dedim seni gondermemi istiyor dedi sen ne dedin dedim güldü sustu bende anlattim zaten beni de aradi dedim tlf kapandı konuşmamiz yarim kaldi dedim sustu konusmadi bakarız dedi halbuki aileme tm gönderirim demiş
Bak sen paşa hazretlerine tamam bakarız mı demiş. Çok sinir etti beni eşin ve senin pasifliğin.

aslında konu sahibinin konusunda yazınca ona yüklenmiş gibi oldum

ben de ona vicdan yaptım

ben aslında konu sahibinin özeline değil de bu "adam da kim ki ne karışıyor ki " cümlelerine ayar oldum biraz

yani bir çok KK konusunda adam kapıdan annesine bir şey bırakınca "bana neden haber vermedi" deniyor, yani adam akşam eve geliyor zaten de annesine uğramadan önce evdeki eşi aramıyor, hemen adamlar tu kaka, ana kuzusu, ona bir ayar ver, ne haddi annesine gitmek, artık ayrı bir evi ailesi var, evde bekleyeni var nasıl işten çıkıp da başka yere uğrar deniyor hatta daha dün vardı galiba aman yalnız gönderme daha az gitsin ama annesinin evine sensiz gitmesin diye bir çok yorum

kadın aileme göndermedi deyince de "nasıl göndermez kim ki o" deniyor

hatta erkekler aynı şehirdeki annelerine yanlarında eşi olmadan yarım saat oturmaya gidemiyor mazallah "doldurulur"lar ama kadınlar başka şehre gidip haftalarca hatta aylarca anne babaları ile kalabilir, "onların da bir ailesi var"

ben gidiyorum, yakında KK daki erkek diye şikayet edileceğim .(((
Bazılarımız işine geldiği gibi bakıyor aslında olaylara ondan kaynaklı bence
Benim kendi fikrim her iki taraf da ailesine tek gidebilmeli, sürekli bekçisi gibi başında beklenmemeli
Bazı kadınlar bekçiliğini yapınca sorun olmayacak sanıyorlar
Sonuçları sonra görüyoruz zaten
İzin alma kısmına hala feci gıcığım
Bence hala haber verilmeli izin alınmamalı

Ama konu sahibinin eşi eşini düşünen biri değilmiş zaten
Kendi otoritesi peşinde

Günaydın arkadaşlar.Dun geceden beri çok kötüyüm sebebini anlatayım. Dün eşim işten geldi yemek yedik içtik herşey çok güzeldi saat 22.30 sularıydi bizim kapı önünde iki üç genç kavga ediyorlardı. Eşim balkondan onlara bakıyordu , sonrasında içeri geldi yüzü asıktı bende ne oldu dedim yok birşey dedi. Sonra baktım telefonum cebinden çıktı ben mutfağa gittim dönüşte telefonumu kurcaladığını gördüm. Yatakları felan açtim salona geçtim eşimin yüzüme dahi bakmadığını farkettim tekrardan sordum ne oldu neden moralin bozuldu dedim. Birseyim yok deyip yatak odasına geçti.Bende arkasından gittim tekrar sordum neden boyle yapıyorsun dedim seninle uğraşamam arkamdan iş ceviriyorsun deyip arkasını dönüp uyudu. Sinirim tepeme attı ne iş çevirmesi ne yapmışım dedim gıkı bile çıkmadı uyudu.Sonrasında telefonuma baktim yanlış birşey mi gördü diye hiçbirşey yoktu. Tek şüphelendiğim şu ablam geçenlerde beni aradı annemlee seni çok özlemisler esini de aradım gönder dedim biraz annemlerle vakit geçirsin dedim kabul etti dedi.Bende çok sevindim zaten her fırsatta ailemi özlediğimi dile getiriyordum ama esim göndermeye yanaşmıyordu ablam devreye girince tm demiş.ablamla henüz tlf konuşunca tlf çekmedi kapandı.Kendisi çalışiyor bende mesaj attım abla müsait değilsin galiba dedim bende gitmeyi çok isterim eşim le konuşur haber veririm dedim konu kapandı böylelikle.Bu mesaji görüpte benim mi ablama söyleyipte eşimi arattırdıgımi mı düşündü çünkü başka hicbirsey yok .Boş birşey icin sucluyor beni ama çozemedim.Icimi dokmek istedim o yuzden sizinle paylaşıyorum çok öfkeliyim.
Bu yanlış anlama düşüncesini açık açık dile getirin ister inansın ister inanmasın söyledikten sonrada o gelip konuşana kadar konuşmayın tmm olabilir sizi göndermek istemeyecek kadar haklı sebebleri olabilir bende bu tarz şeyler yaşadım eşimin haklı olduğu yönlerde vardı ama bu kınuda sizin katakulle yaptınız düşüncesi sinir bozucu

anladım sizinki zaten biraz tepkisel hala gelmiş bu gidip gitmeme kalıp kalmama konusu

ama cidden korona risk lakin siz istiyorsunuz eşinizi de ikna edin, bunları ona da anlatın

çamaşır bulaşık dediği nedir ki

yani cidden bir iki hafta giyecek çamaşırı yok mu

hadi makine orada yıkasın vs demeyeceğim de bir haftada iki haftada giyilecek belirlidir

zaten çalışan adamın bulaşığı ne olacak yani tam odun ise yıkamıyorsa bıraksın tezgahta gelince atarsınız makineye yıkar ya da kağıt bardak tabak alsın 20li paket ona yeter iki hafta

yani bunlar makul bahane değil bence, araya kimseyi sokmadan siz anlatın, anneniz ve ablanızla olan konuşmaların da sizin dışınızda geliştiğini de anlatın
Üstteki yorumunuzu görünce hafiften bi vicdan yaptim. Ama eşinin düşüncelerini yazinca anladimki gayette haklı yorumlar yapmışız.
Konu sahibi 1 ay ailesinin evinde 'rahatsızlandığı' için kalmis. Eşi soylenmis gönderiyoruz gitmek nedir bilmiyorsun diye.
Ayrıca 1 haftadan fazla kalamazmış, kayınvalidesi duyarsa oğluma kim yemek yapacak temizlik yapacak diye kızarmış. Yani konu sahibi gayette hizmetçi yerine konuyor ve esıde coronayi bahane ediyor gitmemesi için.

Bu yanlış anlama düşüncesini açık açık dile getirin ister inansın ister inanmasın söyledikten sonrada o gelip konuşana kadar konuşmayın tmm olabilir sizi göndermek istemeyecek kadar haklı sebebleri olabilir bende bu tarz şeyler yaşadım eşimin haklı olduğu yönlerde vardı ama bu kınuda sizin katakulle yaptınız düşüncesi sinir bozucu
Aksam işten gelince görmeniz gerekirdi süt dökmüş kedi gibi suçsuz olduğumu anlamış olmalı ki piźmanlik var yüzünde. Surekli gözlerimin içine bakıp konuşmaya çalışıyor bu sefeede ben konuşmuyorum anlasın yok yere süçlamak neymiş

Günaydın arkadaşlar.Dun geceden beri çok kötüyüm sebebini anlatayım. Dün eşim işten geldi yemek yedik içtik herşey çok güzeldi saat 22.30 sularıydi bizim kapı önünde iki üç genç kavga ediyorlardı. Eşim balkondan onlara bakıyordu , sonrasında içeri geldi yüzü asıktı bende ne oldu dedim yok birşey dedi. Sonra baktım telefonum cebinden çıktı ben mutfağa gittim dönüşte telefonumu kurcaladığını gördüm. Yatakları felan açtim salona geçtim eşimin yüzüme dahi bakmadığını farkettim tekrardan sordum ne oldu neden moralin bozuldu dedim. Birseyim yok deyip yatak odasına geçti.Bende arkasından gittim tekrar sordum neden boyle yapıyorsun dedim seninle uğraşamam arkamdan iş ceviriyorsun deyip arkasını dönüp uyudu. Sinirim tepeme attı ne iş çevirmesi ne yapmışım dedim gıkı bile çıkmadı uyudu.Sonrasında telefonuma baktim yanlış birşey mi gördü diye hiçbirşey yoktu. Tek şüphelendiğim şu ablam geçenlerde beni aradı annemlee seni çok özlemisler esini de aradım gönder dedim biraz annemlerle vakit geçirsin dedim kabul etti dedi.Bende çok sevindim zaten her fırsatta ailemi özlediğimi dile getiriyordum ama esim göndermeye yanaşmıyordu ablam devreye girince tm demiş.ablamla henüz tlf konuşunca tlf çekmedi kapandı.Kendisi çalışiyor bende mesaj attım abla müsait değilsin galiba dedim bende gitmeyi çok isterim eşim le konuşur haber veririm dedim konu kapandı böylelikle.Bu mesaji görüpte benim mi ablama söyleyipte eşimi arattırdıgımi mı düşündü çünkü başka hicbirsey yok .Boş birşey icin sucluyor beni ama çozemedim.Icimi dokmek istedim o yuzden sizinle paylaşıyorum çok öfkeliyim.
Herşeyi geçtim ailenle görüşmek için kocandan izinmi alıyorsun?

Sorduğun halde cevaplamaması çok sinir bozucu söyleki doğrusunu öğren bi kaç gün bekle bakalım belki çözer kendi içinde

Sorduğun halde cevaplamaması çok sinir bozucu söyleki doğrusunu öğren bi kaç gün bekle bakalım belki çözer kendi içinde

Çözmüş olmalı ki dün eve geldiğinde af dileyecekmis gibi bir ifade vardı yüzünde konuşmaya cesaret edemedi bende hiç oralı olmadım zaten, konusmadim yüzüme bakıp tebessüm ediyordu bende sert ifadeyle cevap verdim.Kalp kırdıktan sonra af dilemesi hiçbirşey ifade etmiyor,önce insanlar konusur aslıni astarını öğrenir sonra ne yapacağına o zaman karar verir demi ama içinde çözmus çözmemiş artık birşey farketmiyor.

Çözmüş olmalı ki dün eve geldiğinde af dileyecekmis gibi bir ifade vardı yüzünde konuşmaya cesaret edemedi bende hiç oralı olmadım zaten, konusmadim yüzüme bakıp tebessüm ediyordu bende sert ifadeyle cevap verdim.Kalp kırdıktan sonra af dilemesi hiçbirşey ifade etmiyor,önce insanlar konusur aslıni astarını öğrenir sonra ne yapacağına o zaman karar verir demi ama içinde çözmus çözmemiş artık birşey farketmiyor.
Yok öylede yapma bence özür dilemek için geldiyse özrünü kabul et mesele neymiş öğren aynı evin içinde yaşıyosunuz sonuçta zindan etme kendine de evi

herkes izne takilmis,
benim yorumum kusmesine.

Kusen insana hakli bile olsa cok naz yaptirilmamasi taraftariyim.
Iki yetiskin insansiniz, derdi varsa guzelce soylemeli.

O yuzden yerinizde olsam o benle konusana kadar ne oldu diye sorup durmam, illa ki konusacak.
Konustugunda da ikimiz de sakin olup en uygunununa karar vermeliyiz.

Cocuklar da dahil oldugu icin sahsen esim izin istese de istemese de izin vermem goturemez cocuklari korona zamani. Gotureceksek ikimiz de birlikte oluruz ve onlemlerimizi alarak riski azaltmaya calisiriz. Bu imkan dahilinde degilse ozleminden olse cocuklari alip gidemez.

Back
X