yok yok yok anlamıyor işte!yine içiyor sigarasını...

anlaşılan herkes tiryaki.cevap yazan yok

yok ama soylenme bicimi falan önemli kocaman kadina ne yapmasi gerektigi konusunda birseyler söylemeniz karsi tarafi gicik edebilir ayrica malesef gelinsiniz.belliki kayinvalide biraz rahat ona düsen balkonda icmek yada baska odada cunku bebegin sagligi önemli ..ama iste söylenis tarzi önemli..ayrica birakmayin cocugunuzu .en guzeli..sebebide sigara deyin olsun bitsin..

evet canım altta kalmamışsın diyeceğini demişsin kaynanana.bahaneyle bir daha çocuğunu da bırakmazsın ne ala
konu kaynana ya sayfalarca kaynanana atılsın tutulsun istiyorsun

ikimiz de ayrı telden çalıyoruz.ne sen benim ne de ben senin dediğini anlamıyorum.derdim kaynanama atılıp tutulması olsaydı ben onu yazardım.cevaplarıma bakarsan konu sigara.

Allah şahidim ki ona asla sesimi yükseltmeden konuştum.hatta gülümsemeye bile çalıştım nolur diye.ona ne yapması gerektiğini emirle söyleyecek değilim herhalde.rica ettim.anne nolur içmesen dedim ama yok napiim.

ikimiz de ayrı telden çalıyoruz.ne sen benim ne de ben senin dediğini anlamıyorum.derdim kaynanama atılıp tutulması olsaydı ben onu yazardım.cevaplarıma bakarsan konu sigara.

yukarıdaki cümlenden bunu çıkardım

yukarıdaki cümlenden bunu çıkardım

e tamam ya ben orada gelin benim kaynanamı kötüleyin mi diyorum.mesele sigara arkadaşım önce.sonra da bağlantılı olarak kaynana neden anlamıyorsun.anlayamıyorsan diyecek bişeyim yok.

Ayyy birde astımı var yavrunun :26: İyi yapmışsın az bile olmuş ben olsam napardım Allah bilir, benim sözlümün anneside içiyor sigara ama evlendiğimizde çocuğumuzda olursa güvenip bırakamam yani nasıl bakar nasıl eder yanında sigara içer mi takıntılıyım bu konuda, bilemem ama anneme değil 3 saatliğine 3 günlüğüne bile gönül rahatlığıyla bırakırım. :26:

Son düzenleme:
Yok arkadaşım niye zeytinyağlılık yapalım ben ve eşim de sigara içiyoruz ama tabii asla çocuğun yanında içmiyoruz.Umrumuzda değil soğuk olması özellikle eşimin çünkü o daha fazla içiyor.Çıkıyor balkona içiyor hatta ben şaka yapıyorum ona güya keyif için içiyoruz bak şu halimize diye(Birbirimize sokulmuşuz ben atkı eldiven bere üçlüsüyle o sadece bir hırka,epey gülüyoruz halimize)
Bence oraya bırakmakla yanlış yapmışsınız,yani evin içinde içiyor kadın evet içmese iyi olur,hatta torununun sağlığını düşünse çok iyi olur ama dediğim gibi bile bile bırakmakla yanlış yapmışsınız.
Eşimle tanıştığımız yer doğuda ücra bir kasabaydı.Hiç sinema,tiyatro,konser gibi etkinliklere hatta bir pastaneye bile gitme imkanımız olmadı.Eşimin memleketine geldik 8 aylık hamileyken.Bu seferde çocukla bir yere çıkma şansımız olmadı.1 yaşındaydı beraber konsere gittik,oğlan babasının kucağında, eli benim elimde tempo tuttum,çok uzaktan dinledik ki rahatsız olmasın diye.Bu sene (5 yaşında)yine gittik bir konsere bu sefer beraber el çırptık,oynadık.Yani onunla gidebiliyorsak gezmeye gidiyoruz,yoksa onu bırakıp gitmedik hiç.Annem geldi baktı bir süre,halası bizimleydi bir sene ama biz onu bırakmadık kendi evimizde bile.Yani daha eşimle bir sinemaya bile gitmişliğimiz yok sırf çocuk akşama kadar bizi özlüyor zaten,bir de onu böyle bırakıp gitmeyelim diye.

neyse biz konu hakkında yorum yapalım
laf dalaşına girmek gereksiz
kızınız astım hastasıymış birde.yazık rahatsız bile olmasa yanlış yanında sigara içmesi.heleki daha önceden rahatsızlığınızı dile getirmiş olmanıza rağmen tekrarlıyorsa oda yanlış,tabiki kızarak söylemediğinizi söylemişsiniz ama söyleyiş tarzınızda önemli.en iyisi bir daha kızınızı bırakmayın
ayrıca 3-4 saat içmese ne olur demişsiniz.içerse içsin ama balkonda içsin.
kayınvalidenize 3-4 saat içme demek yanlış olur.kadın içmeden duramıyordur.bende sigara hiç içmedim.ama tiryaki ise dayanamaması normal

kesinlikle haklısın, çok yanlış davranmış, ama bu kadar sinirlenmene gerek yok. kayınvalide senin talimatların doğrultusunda davranmak zorunda değil, çocuğunu korumakla sen yükümlüsün, bunun için ne yapman gerektiğini de zaten biliyosun. bundan sonra ona göre davranırsın, çocuğu kayınvalidenle yalnız bırakmazsın sorun kalmaz.

gitmeyince gelmiyorsunuz diyor,gidince de böyle yapıyor.çocuğun burnunun dibinde içmiyor ama mutfakta,odanın camından bakınca içiyor.hatta ben dün anneme bırakıcaktım ama eşim ısrar edince bişey diyemedim.kimse benim talimatlarım doğrultusunda yaşamayacak elbette ama o benden bişey rica etse ben hemen yaparım.yani eskiden.bu aralar limoniyiz.

valla sigara konusunda bende fazlasıyla şikayetçiyim.
öncelikle şunu söyleyeyim 10 sene genelde günde yarım paket
bazen bir paket sigara içtim ne yazıkkii
ve hamile kalmaya karar verdiğim gün vücüdum temizlensin diye bıraktım
bir anda söndürdüm.ve kalan paketimi parça pinçik ettim.pahalı bir markaydı da üstelik
evde içme yasağı koydum.eşim de uydu ve dışarda içmeye başladı
ama 1 hafta sonra o da bıraktı.böylece bu meretten kurtulmuş olduk.
bu başlığı bulmuşken yazmak istedim ne alaka falan demeyin hemen
belki bir kişiye sebep olurum ne biliyim.
arkadaşlar yapamam demeyin valla 4 sene falan olmuş bırakalı aşağı yukarı
inanın tekrar içmek aklmın köşesinden geçmezz.yok böyle bir esaret gerçekten..
paramızla yaptığımız en büyük kötülük kendimize .ne saçma bişeydir yaa.insan sonradan anlıyor.
herneyse birgün evime gelen arkdaşlarımdan bazıları ; hemde bebek görmeye hee
içeri girer girmez eee nerde sigara içecez dediler.benim balkonum yok.tüh napcaz şimdi dedim.herhalde hayat meselesi bu.ne kadar acınacak bir durum.durun yahu iki laf etseydik.ben evime sigara için balkon mu yaptırsaydım.yada bir oda mı ayırsaydım dedim:)
ben kzıınca onlarda bana kızdılar belki de bilmiyorum ama umrumda değil açıkcası
ben kimsenin pis sigara kokusunu çekmek zorunda değilim .çocuğum hiç değil. evimde asla içemezler camda bile.bende içilen eve gitmem olur biter.ama dışarda içenlere ne çare bulucaz.kaldırımda yürünmüyor ya.plaza önlerine ne demeli.sigara içenler durmadan aşağıda ama içemyenler full çalışıyor.bu ne saçma bir iş ?? sana gelince konu sahibi arkadaşım bence sonuna kadar haklısın.kayınvaliden olduğu için eksta özen beklemektesin ama maalesef o bir bağımlı.öncelikleri farklı.yanına haberli gelen astımlı torununu bile dumansız karşılayamıyorsa acırım ben o insana.yazıkkkkkkkk

ay bırak içsin paket paket içsin hatta sen karton karton al hediye et daha çabuk hakkın rahmetine kavuşur işte tövbe tövbe

çocuğum 4 yaşında.kayınvalidem başka odada içse yanına gitmez ama o da biz oradayken içmez ya da balkona çıkar.dün mutfakta içmiş mutkak da evin orta kısmında bütün ev zift gibi kokmuş.

aykızım bebeğin büyükmüş maşaAllah 4 yaşında, dilerseniz sizinle her yere gelebilir..tabii siz daha iyi bilirsiniz, niyetim işinize karışmak değil fakat,
benim kızım da 3,5 yaşında, k.validem uzakta ama annemin çocuğuma gözü gibi bakacağını bildiğim halde, eşimle başbaşa bir yerlere gitmek için yavumu bırakmadım, bırakmam da..ben nereye kızım da oraya..
hele sizin k.valide sigara da içiyormuş, sev ya da sevme, yerinde olsam kızımı asla ona emanet etmezdim..bebeğini sevmesi için götürürsün, siz varken çocuğun yanında da içemez sanırım...
benim de kuzenim böyle, onun evine gittiğimizde çocuğumu kaçıracak yer arıyorum..girip mutfakta içiyor gerçi ama, e ayaklı çocuk peşinden gidiyor, pis havayı solumuş oluyor..olabildiğince onun evine gitmemeye çalışıyorum.. bize gelince zaten içemez, çıkar balkona..
yeri gelmişken, şu çocuk parklarında banklara oturup da fosur fosur sigara içen ve el kadar yavruların yüzüne gözüne üfleyenlere de sinir oluyorum

sigarayı bırakmışsınız, ne güzel
ancak sigarayı bırakmış olmanız hala içmekte olanlara bu tür saygısızca yorumlar yapmanızı gerektirmez

sigara içemeyenlere özgürlük diyorsunuz, (ki sağlık açısından tamamen kapalı alanlarda içilmemesi konusunda hemfikirim)
ama açık havaya, kaldırımlara, hatta kendi evimize karışma ve bu şekilde saygısızca laf söyleme hakkını kimse kimseye vermiyor

bu arada sigara içenlerin sigara molası var ise, içmeyenlerin de çay kahva laklak molası var
yani içenler ense yapıyor içmeyenler full çalışıyor diye birşey de yok

bunu bilin istedim

Tiyatro çok da acil bir etkinlik değil yani,mecbur kalmadan bırakmassınız bir daha

tabiki acil bişey değil.hamileliği de sayarsanız 5 senedir eşimle hiçbiryere gitmedik.kızım bizi özler diye.durmaz felan diye.daha yteni birkaç aydır biyerlere gidiyoruz.önceden anneme bırakmıştık.annem benden daha iyi bakar sağolsun.bu seferde ona bırakalım dedik ama olan bu.

valla aynen de öyle canım yaa
tabi sizde bir tiryaki olarak savunma yapmışsınız hemen içgüdüsel olarak
1 neyi nasıl konuşacağımı kimseden öğrenmiycem
2 senin dumanlı havada yaşama özgürlüğünden çok benim elalemin dumanını içime çekmek istememk gibi çook doğal bir hakkım var
bunu herkes gayet iyi biliyor
bence açık alanlarlarda yasaklanmalı
herkes evinde içsin yaa bu kadar basit
işveren olsam asla izin vermem ki bu yakında göze batacak kesin
iyice abarttılar çünkü
hangi plazanın önüne gelsem dumandan içeri zor giriyorum
bankaların önleri öyle
bu nedir yaa
her sabah uyanın uyanmaz emziksiz duramayan çocuklar gibi
bu havada bile zor yürüyoruz zaten
birde dumanı çekmek zorundayız
ne mecburiyetim varr??
kaldı ki parklarda da içiliyor:)) çocuk parkı bu yaa adı üstünde ÇOCUK PARKI
bunu yapmak için bazı şeylerin insanın beyninde eksik olması gerek
maalesef burası türkiye mi diyelim hep yaa

Son düzenleme:
ayrıca senin evine karışan olmadı
banane naparsan yap evinde
ama kaldırım orda dur bakalım
ortak malımızsa eğer ben hakkım olan kısmı için temiz hava istiyorum
dışarısı da ortaksa yine aynı şeyi istiyorum
bu kadar basit

ayrıca tiryakilik tabiki bir acziyettir
bilmiyorsan öğren

birincisi evet sigara içiyorum ama herkese saygım var, içmeyene de var
ikincisi hamileliğim boyunca ne ben içtim, ne eşim yanımda içti
üçüncüsü kızımız 9 yaşında hala onun yanında sigara içmedik, başka çocukların yanında da içmiyoruz

benim/bizim aciz olup olmadığımızın kararını siz veremezsiniz
kiminle nasıl konuşucağınızı da benden değil forum kurallarından ve saygıdan öğreneceksiniz

temiz bir hava istiyorsanız
mangal keyfinden de vazgeçeceksiniz
soba yakmayı da yasaklayacaksınız
egsozları da denetleyeceksiniz

biz size saygı duyarken bu kadar ağır tabirlerle sigara içenlere hakaret etmeye
kimsenin hakkı yok
bu da bu konudaki son mesajımdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…