- 25 Mart 2008
- 1.782
- 24
- 358
- Konu Sahibi BenAyKizim
-
koskoca insansa onlar beyinleri akıllar varsa hem kendilerine hem başkalarına bile bile zehir yaymanın ne kadar acımasız birşey olduğunu bilmeliler.arkadaş şimdi bilinçli belki.belki çocuk yaşta hevesle başladı çoğunluk gbi.KOSKOCA İNSAN!!! olunca ne yaptığının farkına vardı....sokakta önümde yürürken fos fos içip dumanını geriye yollayanları oracıkta tokatlayasım geliyor..var mı daha ötesi...
Anladım biz içenler KOSKOCA İNSAN (!) değiliz.Öyle diyorsanız öyle olsun.
Saygı, anlayış derken siz ne kadar gösteriyorsunuz tartışılır.Banlanan arkadaşın ne kadar bilinçli ve koskoca insan olduğu ortada.
Öyle ki sigara içenlere ölsünler dünya temizlenir diyecek kadar insan.
İçmeyin, bulunduğunuz ortamda içirtmeyin, çocuğunuzu içilen ortamda bırakmayın ama sokakta içene karışmayın.
Devlet buna müsade etmiş mi etmiş.Kapalı alanlarda içilmiyor mu evet içmiyoruz.
MAdem ötesi yok yolda sigara içen birini döndürüp tokatlayıverin ne diyeyim.
Selametle.
Emin olun sadece siz ve devlet değil biz sigara içenlerde çok memnun değiliz.
Fakat diyorum ya, bu bizlerin tercihi.
Kaç gündür neden kınanıyoruz bu kadar anlamadım ki
Öyle bir anlamlar yüklüyorsunuz ki sigaraya;
Sanki teröristiz
Sanki kimyasal madde bağımlısıyız(Allah onların da yardımcısı olsun, kınayamayız)
Sanki adam öldürmüşüz...
İsteyen istediği gibi yaşar
İsteyen sigara içer
İsteyen içki...
Bu insanları gruplaştırma isteği nedir çözemedim?
Bildiğim tek şey sigaraya bu denli düşman arkadaşlar yalnız kalırlar, ki madem bu kadar ağır ithamlarda bulunuluyor, şahsen ben olsam böyle bir arkadaş istemezdim yanımda...
Zevkler ve Renkler Tartışılmaz..
Sevgiler..
Oldu olacak evde de yasaklasınlar böylesi daha çok mutlu eder sanırım sizi.
Devlet sizleri düşünerek yapacağını yaptı kapalı ortamlarda içilmiyor.Sonunda sigara içenler ve içmeyenler olarak da birbirimize düştük ya daha ne diyeyim.
Bu kadar mı tahammülsüz bir toplum olduk biz? Karşı tarafın tercihlerine saygı göstermek bu kadar mı zor?
Saygı istiyorsanız önce saygı göstermeyi bileceksiniz.Elinizden gelse sigara içenler ikinci sınıf vatandaş olsun diyeceksiniz.
Herkes kendi işine baksın bence.
Devletin sigaradan başka yapacak, yapması gereken başka önemli işleri olduğunu düşünüyorum ben.
Kötü bir davranışı benimseyen kendisine saygı duyulmasını beklemeyemez, saygı duyar.
Ben alkol alıyorum yollardan arabaları çeksinler bende kaza yapmamayayım :)
Ben sigara içiyorum,insanlar rahatsız olmasın saygı duysun.
Davranış şekli zararlı,kötü yanlış sağlıksız her neyse yapan yapmayana saygı gösterir.
Bunu anlamak çok zor olmamalı
Evet keşke yollarda da yasaklasalar elimden gelen desteği verirdim.
Yollarda suratınıza suratınıza üflüyorlar o berbat kokuyu saçlarınız pislik kokuyor.
Mecbur muyum bana ne sigara içenden,çok da iyi oldu yasa tuvaletlerde içiyorlar bazen buna layık görüyorlar kendilerini ben de ona hayret ediyorum.
Sigara yasağından beri akciğer kalp ve damar tıkanıklıklarına dair sağlık harcamaları %13 azaldı.
Bu bilgiyi öğrenip hala kapalı mekanda sigara içilmesini savunanın vicdanından şüphe ederim.
Birileri avm'de sigara içecek zevk alacak diye çocuklarımızı oraya sokamayacağız.
Pess diyorum..
Bu arada şu sigara yasağı geldiğinden beri kapanan işletmeleri ve işsiz kalan insanları da araştırırsanız emin olun sigara yasağının kalkmasını gönülden ister duruma gelirsiniz...
Bu da madalyonun diğer yüzü
kızlar o kadar öfkeliyim ki kaynanama anlatamam.dün eşimle tiyatroya gidecektik.kızımı da ona bırakacaktık.aslında ben anneme bırakmak istiyordum.ona hala kızgınım.önceki konularımda vardı.neyse.eşim annem uzun zamandır görmedi kızımda özledi vs dedi bıraktık.giderken de eşime alışveriş listesi vermiş onları da aldık.hatta marketten telefon ettik birazdan oradayız diye.eve geldik.kapıyı açtı.açmasıyla birlikte iğrenç pis leş gibi sigara dumanı.hemen suratım bozuldu.anne yine içtin di mi dedim.hamileliğimden beri ben varken,doğumdan sonra da kızımdan dolayı içmesini istemiyorum.başka oda da olsa heryer kokuyor.altı üstü 3-4 saat içmese ne olur.kaç kez tartıştık.hatta birkaç kez eve girmeden çıktım gittim onca yolu geri.dün de dedim geleceiğimizi biliyorsun niye içiyorsun diye bana altta kalmamak için sorun çıkarmayın dedi.sorun çıkarmak değil yaptığım.zor mu yani içmemen dedim.hemen konuyu değiştirdi.eşimde söylendi.yok anlamıyor işte.75 yaşına gelmişsin ne içersin.
kızımın astımı var o kadar dr a gidiyoruz bin tane ilaç.hiç sevmiyor kızımı.oyuncak almış,kazak örmüş hepsi hikaye.sevgi öyle olmaz.bir daha kızımı oraya götürmeyecem.o adam olmuyor madem o kadar söylememe rağmen.göremeyecek torununu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?