yok yok yok anlamıyor işte!yine içiyor sigarasını...

Anladım biz içenler KOSKOCA İNSAN (!) değiliz.Öyle diyorsanız öyle olsun.
Saygı, anlayış derken siz ne kadar gösteriyorsunuz tartışılır.Banlanan arkadaşın ne kadar bilinçli ve koskoca insan olduğu ortada.
Öyle ki sigara içenlere ölsünler dünya temizlenir diyecek kadar insan.
İçmeyin, bulunduğunuz ortamda içirtmeyin, çocuğunuzu içilen ortamda bırakmayın ama sokakta içene karışmayın.
Devlet buna müsade etmiş mi etmiş.Kapalı alanlarda içilmiyor mu evet içmiyoruz.
MAdem ötesi yok yolda sigara içen birini döndürüp tokatlayıverin ne diyeyim.
Selametle.

ben o cümleleri görmemişim.okadar da değilAllah korusun.ölüm dilemek de ne yani.
sokakta içemeye de yakında yasak gelir.malum devlet de sigara düşmanı

Emin olun sadece siz ve devlet değil biz sigara içenlerde çok memnun değiliz.
Fakat diyorum ya, bu bizlerin tercihi.
Kaç gündür neden kınanıyoruz bu kadar anlamadım ki
Öyle bir anlamlar yüklüyorsunuz ki sigaraya;
Sanki teröristiz
Sanki kimyasal madde bağımlısıyız(Allah onların da yardımcısı olsun, kınayamayız)
Sanki adam öldürmüşüz...

İsteyen istediği gibi yaşar
İsteyen sigara içer
İsteyen içki...
Bu insanları gruplaştırma isteği nedir çözemedim?
Bildiğim tek şey sigaraya bu denli düşman arkadaşlar yalnız kalırlar, ki madem bu kadar ağır ithamlarda bulunuluyor, şahsen ben olsam böyle bir arkadaş istemezdim yanımda...

kesinlikle katılıyorum
özgürlük diğer tarafın hürriyetini kısıtlayarak olursa, ne anladım bu işten

sigara içmeyenlere temiz hava özgürlüğü ama içenlere tü kaka hakaret

kimse kimseyi zorla müptela yapmaya çalışmadığına göre
sanırım bu hakaretleri de haketmiyoruz

Sigara içenler ve içmeyenler için özel yerler yapıldı cafelerde, büfelerde, restoran, pastane vs gibi yerlerde...
Burada zaten sigara içen insanlarla ayrı alanlarda oturmak hakkına sahipsiniz.
Böyle bir alanı olmayan yerlerde ise sigara içenler dışarıda soğuk havada oturup sigarasını içmek durumunda kalıyorlar ki; bu zaten yeteri kadar ağır bir ceza sigara kullananlar için.

Onun dışında sorun sokaklarsa koskoca hava, gökyüzü, koskoca caddeler bizlere de yeter sizlere de...

Hee evinizde ya da bir arkadaşınıza gittiğinizde o ortamda sigara içiliyorsa ve siz rahatsız oluyorsanız yapılacak tek şey o arkadaşınızla artık görüşmemek.
Neden derseniz sigara içen bir insan olarak şahsen arkadaşım bana sigara içme diyorsa durmadan ben artık onunla sadece 5 dakikalık konuşabilirim.
Ne yapayım sigara da benim zevkim.
Arkadaşımla sohbet etme zevkini tadayım derken sigara zevkinden olacaksam o muhabbet bana tat vermez.
Bu arada bunu sigara içenler bilir.

Bu arada şu sigara yasağı geldiğinden beri kapanan işletmeleri ve işsiz kalan insanları da araştırırsanız emin olun sigara yasağının kalkmasını gönülden ister duruma gelirsiniz...
Bu da madalyonun diğer yüzü

Oldu olacak evde de yasaklasınlar böylesi daha çok mutlu eder sanırım sizi.

Devlet sizleri düşünerek yapacağını yaptı kapalı ortamlarda içilmiyor.Sonunda sigara içenler ve içmeyenler olarak da birbirimize düştük ya daha ne diyeyim.

Bu kadar mı tahammülsüz bir toplum olduk biz? Karşı tarafın tercihlerine saygı göstermek bu kadar mı zor?

Saygı istiyorsanız önce saygı göstermeyi bileceksiniz.Elinizden gelse sigara içenler ikinci sınıf vatandaş olsun diyeceksiniz.

Herkes kendi işine baksın bence.

Devletin sigaradan başka yapacak, yapması gereken başka önemli işleri olduğunu düşünüyorum ben.

Zevkler ve Renkler Tartışılmaz..
Sevgiler..

Katılıyorum size.....

Biz nasıl için demiyoruz
Bize de içmeyin diyemez kimse:)

Son düzenleme:
Kötü bir davranışı benimseyen kendisine saygı duyulmasını beklemeyemez, saygı duyar.
Ben alkol alıyorum yollardan arabaları çeksinler bende kaza yapmamayayım :)
Ben sigara içiyorum,insanlar rahatsız olmasın saygı duysun.
Davranış şekli zararlı,kötü yanlış sağlıksız her neyse yapan yapmayana saygı gösterir.
Bunu anlamak çok zor olmamalı
Evet keşke yollarda da yasaklasalar elimden gelen desteği verirdim.
Yollarda suratınıza suratınıza üflüyorlar o berbat kokuyu saçlarınız pislik kokuyor.
Mecbur muyum bana ne sigara içenden,çok da iyi oldu yasa tuvaletlerde içiyorlar bazen buna layık görüyorlar kendilerini ben de ona hayret ediyorum.
Sigara yasağından beri akciğer kalp ve damar tıkanıklıklarına dair sağlık harcamaları %13 azaldı.
Bu bilgiyi öğrenip hala kapalı mekanda sigara içilmesini savunanın vicdanından şüphe ederim.
Birileri avm'de sigara içecek zevk alacak diye çocuklarımızı oraya sokamayacağız.
Pess diyorum..

Ne sigara ne de alkol yasagina karsiyim. İcmek isteyen yasakli ortamlar disinda icer. Ben kizimla bir restauranta gittigimde sigara icilmeyen bir yer tecih ederek kendimi de iceni de rahatsiz etmiyorsam kapali alanda da benim yanimda kimse icemez. Sokakta sigara icene karismak da fanatizm gibi geliyor bana. Allahin caddesi kimse gelip suratiniza uflemiyorsa siz de biraz oteye gidiverin. Karsilikli anlayisla toplum huzurlu olur.

Alkol konusunda da icmeyi bilmeyen evi disinda icmesin mumkunse. Alkol aldiktan sonra direksiyon basina gececekler de icmesin. Şakaya gelmeyecek bir konu cunku.

Saygınlık sigarayla alakalı bir kavram değildir ve olamaz.
Sigara içen saygın değil, içmeyen mi saygın?
Hani nerede bunun mantığı?
Sigara içen ama karakteri düzgün olmayan kimleri gördüm tanıdım ben.
Saygı insanın içinde, tarzında olur, yediği içtiği birşeyle yargılanamaz.
Ayrıca kapalı alanlarda sigara yasak, serbest olan yer var mı?

Sigara içenlerin de çocukları var.
Onlar da gerektiği gibi sakınırlar çocuklarını zaten siz merak etmeyin.
Zaten üzüntüm o yönde ya, bu gözümüzden sakınarak baktığımız çocuklarımız birer yetişkin olunca sigaraya özenip başlamasa bari.
Hayır sonuç olarak saçların berbat kokuyor evladım, iğrençsin, saygı duyulamaz sana vs diyemeyiz de kendi evladımıza, o açıdan
Zaten ne gelirse büyük konuşanın başına gelir...

Zaten o beğenmediğimiz, saygın olmadığını düşündüğümüz insanlar hayatımızın her alanında.
Onlardan alış veriş yapıyoruz, onlara gidiyoruz saçlarımızı yaptırmaya, onlara gidiyoruz muayene olmaya, onlara gidiyoruz ilaç almaya, onlara gidiyoruz cafelerinde çay içmeye.
Ne diyeceğiz?
''Sen sigara içiyorsun bana başka doktor baksın, bana ilacımı başkası versin, bana çayı başka garson getirsin, benim ekmeğimi başka fırıncı çıkarsın'' böyle mi diyeceğiz?

Ayrıca sigara içenin saçları neden koksun ki?
Ayda bir duş almayı alışkanlık haline getirmiş insanlardan bahsediyorsak sigara içmelerine gerek yok zaten onların:)

Son düzenleme:
ben sigara içenlerden uzakta duruyorum elimde dil iğreniyorum normalde malım hiç kıymetli dildir herkesle paylaşırım ama mesela laptopumu kullanıcak kişi sigara içmişse kesinlikle ellerini yıkamadan kullanamaz benim evimdede içemez sigara içilen bi ortamdada oturamam heryerine siniyor insanın bööööğğğ kimse kusura bakmasın çocuğumu hayatta bırakmam öle bi ortamda kim olursa olsun

çok küçük yaşta teyzemlerden özenerek başladım sigaraya.20 yaşıma kadar da bir güzel içtim.en pahalısını en zararlısını.10 yıl önce eşim(o zamanlar sözlüydük ve o ağzına bile sürmemiş) bigün içmesen olmaz mı? dedi.ben de olur içmem dedim ve ogün sigara defteri benim için bir daha açılmamak üzere kapandı.hiç bırakamayacağımı düşünürken ben önceleri bir kez bile arzulamadım mereti.o kadar kolaymış ki.
bırakamayan,bağımlı olan,kendi torunu,canı için birkaç saat dahi dayanamayan nefsine hakim olmamayan zatları anlayamıyorum.
iyi bırakmışım.şimdi kokusuna dumanına tahammül edemiyorum.yediğimden içtiğimden tat alıyorum.ağzım zehir gibi tatsız acı olmuyor.nefes almam bile değişti.tıkanma öksürük hiiiiç yok.ciğerlerim temizlendi.gerçi istanbulda ne kadar olursa.velhasılı kelam bırakmak isteyen bırakır.
herşey beyinde biter.

Kızmakta haklısın , benim kayınvalidem de iyi bir tiryaki idi. Ben hamileyken , torunum doğana kadar bırakmam gerek diye karar aldı ve dediğinin de yaptı..Sırf bebeğe sigara kokmamak için yaptı bunu , çok da iyi oldu.

Senin bebeğinin böylesi sağlık problemi var ve oda dumanaltı , ilginç. İlleki içeceksin git camda iç , balkonda iç.. Haklısın kızmakta ...Ben bile çok kızdım okurken..

Bu arada şu sigara yasağı geldiğinden beri kapanan işletmeleri ve işsiz kalan insanları da araştırırsanız emin olun sigara yasağının kalkmasını gönülden ister duruma gelirsiniz...
Bu da madalyonun diğer yüzü[/QUOTE]

kusura bakmayında siz sigara içiceksiniz diye kapalı alanlarda ben hasta olmak zorundamıyım sanki herkes doğuştan tiryaki doğuyorda anormal olan içilmemesidir gibi bi tavrınız var..

bugün taksiye bindim yoldan geçen bi tane çevirmek sorunda kaldım huyum değildir.kapıyı açtım yüüzme buram buram sigara kokusu geldi bindim ve hemen camı açtım bu havada şöförde hızlı kullanıyo dondum araba içinde.sigarama koktu dedi evet fazlasıyla dedim.gülerek içtim valla dedi.siz kullanmıyomusunz dedi.hayır dedim ters ters
madem zehirliyosun kendini zehirle be adam benim ne günahım var
içenler nie yasak diyo ama içmeyen için çok şey fark ediyo.kapalı alanda içilmemsi en mantıklısı heryerde yasak olsun inşallah

kusura bakmayında siz sigara içiceksiniz diye kapalı alanlarda ben hasta olmak zorundamıyım sanki herkes doğuştan tiryaki doğuyorda anormal olan içilmemesidir gibi bi tavrınız var..[/QUOTE]

Yoruma yorum değil, konuya yorum yapınız.
Ayrıca ben konu sahibi değilim.
Fikrimi yazma özgürlüğüm kısıtlanamaz değil mi?
Lütfen sadece konu sahibi arkadaşa yardımcı olalım...

Son düzenleme:

7sinde değiştiremiyosun insanı 75inde hiç söz söleyemezsin.uzak dur boşver canım sen zaten açık açık konuşmuşsun
sadece onun gönlünü yapıcaksın diye kızının hastalığı ilerlemesin kızın daha değerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…