Yokluğumda yapılan ziyafetler

İnsanın ağzının tadı olsun yeter ki...
Yoksa eğer, hergün somon yesen ne fayda:))))

Son düzenleme:
bende çoğu kez böle düşünüyorum çünkü ben işteyken eşim sürekli kv ye gidip yiyorlar içiyolar çünkü görümcem ve eşide kv deden çıkmıyo bu mutlu aile tablosunda ben hep eksik kalıyorum beni düşünüpte yemek bile ayırmıyolar zaten onlar her gün her dakika aynı evdeler. mesela geçen lahmacun yapmışlar yemişler ama bana yok ve görmcem çalışırken hep 8 de geliyodu biz onu yemek için bekliyoduk o gelmeden sofra kurulmazdı ama ben geldiğimde bir kaç kez onlara uğradım yemekler yenmiş herkes çay içiyor oluyordu bende artık gitmiyorum bende artık onların bana davrandığı gibi davranıyorum zaten eşimde bencil bi insan onlara uyuyor senin eşinde bencil mi önemli olan eşin elden bişey beklemiosun zaten de eşin de böyle olunca zoruna gider sana hak veriyorum ama yinede fazla takmamaya çalış canımm :20:

40 Yil dusunsem ben yokken pahali balik yemisler diye dusunmek aklimin ucundan gecmez.

Her zamanki gibi balik yemisler diye dusunurum .

Kayinvadelere suc buluyoruz ama gelinler de az fesat degiller :)

Ayrica kardesiniz de oyle

Merhaba arkadaşlar benim ailem yaşadığım yerden 2 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor.ben bundan 1 al kadar önce ailemin yanına gitmiştim 2 gün kalıp gelmiştim.ben yokken eşim gider annesinde yemek yer.ben varken de her cuma onlarda yemek yeriz.ve o gün balık günüdür hep balık yapılır.benim de pek fazla aram yoktur balıkla.neyse eşim bekarken her cuma özellikle eşim ve görümcemin kızı için özel olarak somon alırlarmış bunlar.kendileri içinde başka balık alırlarmış.ben daha yeni duydum bunu.ve ben evlendiğimden beri hiç böyle birşey olmamıştı.görümcem marifetmiş gibi kardeşime anlatmış.benim annemlerde olduğum hafta gene yapmışlar bunu.sadece 2 dilim somon almışlar eşime ve görümcemin kızına.kardeşim anlattı bunu bana çok bozuldum.yani benim balıkla hiç aram yoktur zorla yerim ama ben yokken böyle birşey yapılması fesatlık değilmi.ben mi yanlış anladım sizce.yani evlendiğimden beri hiç böyle bir şey olmadıda benim olmadığım hafta niye yapmışlar bunu.maksat pahalı olan birşeyi gelin yemesin mi?ben mi yanlış anladım acaba..

Zaten balık sevmiyormussun sen yokken yenen balığın pahalı olmasını neden önemsediğine anlam veremedim. Kusura bakma ama bence fesat olan karşı taraf değil:20::45:

İçine şu serpermi bilmiyorum ama somonda öyle çok pahalı bir balık değil. Hadi kalkan yeselerdi neyse derdim:56:

konu sahibi arkadaşım, sadece seni mi düşüncek bu insanlar ya, zaten gelenekleri öyleymiş, bırak devam etsinler. yok demekki paraları 2 kişiye yetiyo. görümcenize bile almıyolar, kendilerinde de almıyolar. zaten bi de sevmyorum diyosun, ne diye arıza çıkarıyosunki. ben de zannettim 4 başı mağmur bi yerde ziyafet vermişler. evde kendi kendilerine yemişler işte. Allah Allah ya, çocuk yapmaz bu muhabbeti

çok fazla alınganlık yapıp seneryo üretirseniz evliliği kendinize zindan edersiniz..Allah başka dert vermesin...

Merhaba arkadaşlar benim ailem yaşadığım yerden 2 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor.ben bundan 1 al kadar önce ailemin yanına gitmiştim 2 gün kalıp gelmiştim.ben yokken eşim gider annesinde yemek yer.ben varken de her cuma onlarda yemek yeriz.ve o gün balık günüdür hep balık yapılır.benim de pek fazla aram yoktur balıkla.neyse eşim bekarken her cuma özellikle eşim ve görümcemin kızı için özel olarak somon alırlarmış bunlar.kendileri içinde başka balık alırlarmış.ben daha yeni duydum bunu.ve ben evlendiğimden beri hiç böyle birşey olmamıştı.görümcem marifetmiş gibi kardeşime anlatmış.benim annemlerde olduğum hafta gene yapmışlar bunu.sadece 2 dilim somon almışlar eşime ve görümcemin kızına.kardeşim anlattı bunu bana çok bozuldum.yani benim balıkla hiç aram yoktur zorla yerim ama ben yokken böyle birşey yapılması fesatlık değilmi.ben mi yanlış anladım sizce.yani evlendiğimden beri hiç böyle bir şey olmadıda benim olmadığım hafta niye yapmışlar bunu.maksat pahalı olan birşeyi gelin yemesin mi?ben mi yanlış anladım acaba..

kadar ince ve yanlı düşünmüşsün.. yani ben hiç kötü niyet sezmedim bu işte.. sen varken somon rast gelmemiştir, senin sevmediğini biliyorlardır, sen yokken alınan somon taze rast gelmiştir falan filan. bunlara takılıp kalıyorsan her şeyi dert edersin sen. altı üstü bir balık muhabbeti.

10 yıldır evliyim nice yemekler yedim kayınvalidemin evinde.bizde her pazar olmasada ara ara yemeğe gideriz kayınvalideme bir giitiğimde makarna yerim yeri gelir bir gittiğimde bulgur pilavı,çoğu zamanda mangal yakarlar ama ben mangal sevmediğim için yemem kendime makarna salata felan yaparım..

çalışıyorum çoğu pazar işim olur ben gidemem,eşim gitmek isterse güleryüzle evden uğurlarım benim gitmediğim haftalarda eşim annesinegile et ,hazır köfte alır mangal yakmak için,eee nede olsa ben sevmiyorum hazır ben yokken üstü başı koka koka yemek ister.ama ben hiç bir zaman eee geçen hafta kurufasüle pilav vardı,bu hafta niye mangalda köfte var diye hiçç dert etmedim,etmemde..

onlar sizin aileniz iki parça somonu afiyet zannedip dert yanmanıza çook şaşırdım,,

bunu niye yazdım derseniz okuyun ve kendinize bir pay çıkartın diye..

Adamın yediği somonu boğazına durduracaksınız ya..
bunu buraya yazmaya utanırım ben...
bi de ben yokken yapılan ziyafetler yazmışsınız..hay Allahım ya...
canınız eşinizle veya ailesiyle küsmek istediyse, daha geçerli bi sebep bulmanız lazım...

balığı sevmeyen biri olarak neden takıldınız ki bu konuya anlayamadım yani..

Bence artniyetli düşünüyorsunuz.somon genelde küçük çocuklara içindeki omega 3oranının yüksek olmasından dolayı yedirilir.siz zaten balık sevmiyorsunuz.yani bu sizin için ziyafet sayılmaz.ayrıca somon pahalı bir balık değil ki. ben yokken boğaza balık yemeğe gitmişler deseniz hadi bi derece.evde balık pişirmişler.her zamanki gibi.siz yokken ne yiyeceklerine dikkat mi etsinler yani.siz de annenizin evinde kimbilir neler yemişsinizdir.şimdi eşinizde öyle düşünse hiç hoş olmaz.

Sorun yaptığınız şeye bakın Allah aşkına ya :)

abartıyorsun sende ya.. :ssz:

Arkadaşım gerçekten başlıkla konu çok farklı. Ben hamileyim acayip alınganım ama ben bile bu kadarını düşünmem. Düşünürsem benim ayıbımdır zaten. Allah başka dert vermesin

Sevmediğin bişeye sen "ziyafet" mi diyorsun :ssz:
Öyleyse ziyafet anlayışın epey farklıymış...

Arkadaşım kusura bakma ama bana dert ettiğin olay komik geldi ayrıca hem sevmiyorum diyorsun hemde ben yokken yapılan ziyafetler diyorsun rutin birşeymiş zaten balık yapma olayı yani somonda öyle pahalı bir balık değil en son aldığımda karaköyden aldım 10 liraydı orada genelde ucuz oluyor yani başka dert edecek bir konu bulamadınız mı anlamadım ki :1:

siz annenizde yediklerinizin listesini verdiniz mi eşinize? belki eşinizin çok sevdiği birşeyi yemişsinizdir.. ya da hiç aileniz size özel birşey pişirmez mi?

bu kadar problem yapmayın allah aşkına.. mesela ben de balık sevmem, eşim bayılır.. k.validem isterse denizkızı pişirsin sevmedikten sonra nolucak ki? kaldı ki sevdiğim birşey bile olsa, eminim sizin de anneniz size özel yiyecekler pişiriyordur. kimin annesi yapmaz ki? balık, sevmeyen için ziyafet değildir zaten :34:

Back
X