Yoksa çocuğum olmuyor mu ?

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Kızlar ben 5 yıldır evliyim. Biz evlendiğimizden beri geri çekilme (korunma yöntemi olmadığını biliyorum) yöntemi ile korunuyoruz.
Çocuk tembelliğimizden istemiyoruz yoksa şartlar uygun.
Bu zamana kadar hiç hamile kalmadım. Hani derler ya bu yöntem çok riskli diye.
Acaba bizim çocuğumuz mu olmuyor ?
Ben her yıl muayene olurum bu zamana kadar bir sıkıntı söylemedi doktorlar.
Bu yöntemle uzun yıllar korunup sonra hamile kalan oldu 8mu_?

Kızlar ben 5 yıldır evliyim. Biz evlendiğimizden beri geri çekilme (korunma yöntemi olmadığını biliyorum) yöntemi ile korunuyoruz.
Çocuk tembelliğimizden istemiyoruz yoksa şartlar uygun.
Bu zamana kadar hiç hamile kalmadım. Hani derler ya bu yöntem çok riskli diye.
Acaba bizim çocuğumuz mu olmuyor ?
Ben her yıl muayene olurum bu zamana kadar bir sıkıntı söylemedi doktorlar.
Bu yöntemle uzun yıllar korunup sonra hamile kalan oldu 8mu_?
Şans. Doğru günlere denk gelmemiştir. Geldiğinde de vaktinde geri çekilmiştir vs. İyi cesaret ama.

Selam yöntemin çok riskli olduğuna takılma. 6 ay korunmadım, sonrasında hamile kaldım korunmadığım halde gebelik oluşmadı. Varsayımlarla karar veremezsin, ayrıca
infertility Rutin muayenelerde saptanmaz. Yaşınız kaç?

Selam yöntemin çok riskli olduğuna takılma. 6 ay korunmadım, sonrasında hamile kaldım korunmadığım halde gebelik oluşmadı. Varsayımlarla karar veremezsin, ayrıca
infertility Rutin muayenelerde saptanmaz. Yaşınız kaç?
27 yaşındayım

Bence bir problem yok. Zaten geri cekilmenin amaci o. Hamile kalma riski bu yontemle %10. Cocuk icin calisanlar bile hemen sahip olamiyorken buna ihtimal bile denemez.
Ben hep daha yüksek risk olarak biliyordum. Haklısınız süreç uzun olunca insan bi tedirgin oluyor

Normal korunmasız bir ilişkide bile hamile kalma oranı çok düşüktür. Ama çocuk istemeyen kişiler böyle bir riske girip doğru ve etkisi kanıtlanmış bir korunma yöntemi kullanırlar.
Prezervatifle, hapla, spiralle hamile kalanlar bile varken korkup ikinci yöntemi kullananlar da var..

Ben 6 yıldır tek bir yöntemden şaşmadım ve sadece çocuk istediğim zaman bırakıp hamile kaldım.

Siz olsa da olur olmasa da diye düşündüğünüz için gerek duymamışsınız sadece. Ama sebepsiz infertilite diye bir şey de var.
Olay sadece her ay yumurtlama, regl değil yani..

normalde bile korunmasız birliktelikte hamile kalma şansı taş çatlasa yüzde 20...
geri çekilme ile baya az..
ha ben o şekilde hamile kaldım.. yanı kalmışım ama doktor bile vay be şansa bak der gibi bi baktı yani...
dış gebelikti sonlandırıldı ama bi şok yaşadık yani...

Geri çekilme yöntemi ile zaten kazayla geri çekilemiyor bazı durumda kocalar içeri boşalıyor tutamayıp ondan riski var onun dışında zevk suyuyla hamile kalınması çok çok zor. Yani çok saçma olmuş geri çekilme yöntemiyle korunuyorsun acaba çocuğun olmuor mu? Bence bi psikoloğa görünmenizde de fayda var.

yöntemin riskini mi denediniz 5 sene boyunca? korunmasız çocuk deneyen insanların bile yeri geliyor 1-1,5 sene çocuğu olmuyor.bir sorun olsa doktor zaten söylerdi.çocuk yapmaya uğraşmıyorsunuz ki çocuğunuz olsun.

Normal korunmasız bir ilişkide bile hamile kalma oranı çok düşüktür. Ama çocuk istemeyen kişiler böyle bir riske girip doğru ve etkisi kanıtlanmış bir korunma yöntemi kullanırlar.
Prezervatifle, hapla, spiralle hamile kalanlar bile varken korkup ikinci yöntemi kullananlar da var..

Ben 6 yıldır tek bir yöntemden şaşmadım ve sadece çocuk istediğim zaman bırakıp hamile kaldım.

Siz olsa da olur olmasa da diye düşündüğünüz için gerek duymamışsınız sadece. Ama sebepsiz infertilite diye bir şey de var.
Olay sadece her ay yumurtlama, regl değil yani..

Konuyla çok ilgisi yok ama hangi yöntemi kullanıyorsunuz acaba?
Bende 4 yıllık evliyim prezervatif çok iyi bizim için yıllardır ama bir kaç yıl daha planda çocuk olmadığı için nolur nolmaz diye + geri çekilme de uyguluyoruz.
Hapla mı korundunuz acaba 6 yıl?

Konu sahibi bir sorun olduğunu sanmıyorum ben, doktor her şey normal diyorsa problem yok.

Ben uzun süre hapla korundum. Bırakınca aylarca hamile kalamadım diyenlerin hikayelerine bakarak hapı bıraktım. İlk ay hamile kaldım. Allah nasip ettikten sonra olmaz diye bir şey yok.
Sizinde vaktiniz gelmemiştir bence. Sorun olduğunu zannetmiyorum. Belli olmaz tabi :) geri çekilmeyiversin bir gün anlarsınız :)

Benide bu hep dusundrmustur sen bakildysan esin de bakilsn yine de cnku cok da korunakli bir yontem degil cocuk istedgnz zman bisey varsa da ugrasmassinz en azindan oncden blms olursnjz yoksa da kafanz raat olur

Back
X