• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol ayrımı mı demeliyim?

kimsoylemis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
8
5
1
33
Merhabalar, kafam biraz karışık. Üniversite son sınıfa geçtim. 5 yıllık da bir ilişkim var. Öyle ki 5 yıl önceki kararlar ve planlar 5 yıl sonrakilerle pek uyuşmuyor. Hayattan beklentiler mi değişiyor demeliyim, kendi adımıza istediklerimiz mi artık her neyse bunun adı.
Biraz okuldaki hocalarımın yönlendirmeleriyle, biraz babamın aklımı çelmeleriyle derken Hakim olmak istediğimi düşünmeye başladım. Hakimlik mesleği de bilindiği üzere tayinci bir meslek. Fakat 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımın özel sektörde kendisine ait bir işyeri var. Yani kurulu bir düzeni. Yıllarca kendim içinde istediğim kurulu düzen değişen fikirlerimle varlığını kaybetti. Öyle birşey ki şimdi, Hakimliğe karar versem kazandığımı varsayarsak bu ilişkiyi sırf bu sebeple bitirmem demek. Aksi düşünülemez çünkü benimle gittiğim yerlere gelebilicek yada işlerini uzaktan da yürütebilicek bir durumu yok hayatımdaki insanın.
Sırf bu ilişki için bu hayalimden vazgeçsem evet yine bir işim düzenim kazancım olucak ama o kadar heves ettim ki evlilik için bu hayalimden vazgeçmem gerekicek ileride pişman olur muyum korkusu yaşıyorum.
İlişkim konusunda net karar vermiyim hakimliğe çalışıyım kazanırsam yapıcak bişey yok kazanamazsam evlenirim demekte biraz hayinlik gibi geliyor çünkü erkek arkadaşım okulu bitirip mesleğe atıldığımda evleniceğimizden çok emin. Ben hakim oldum kazandım kusura bakma bitti bu ilişki de denmez. Şimdi bitiriyim desem belki sınavı kazanamicam, kolay bişey değil sonuçta.boşuna bunca yıllık ilişkiyi bir çırpıda bitirmiş olucam ki sorunlu sıkıntılı bir ilişkide değil.Saygı çerçevesinde ilerleyen sevildiğimden emin olduğum sevdiğim saydığım birisi kendisi.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsaydınız ne yapardınız? Ya da bununla ilgili kararı hangi dönemde vermeye çalışırdınız? Hayalim ve aşkım arasında kaldım resmen, garip bi duyguymuş.

Merhabalar, kafam biraz karışık. Üniversite son sınıfa geçtim. 5 yıllık da bir ilişkim var. Öyle ki 5 yıl önceki kararlar ve planlar 5 yıl sonrakilerle pek uyuşmuyor. Hayattan beklentiler mi değişiyor demeliyim, kendi adımıza istediklerimiz mi artık her neyse bunun adı.
Biraz okuldaki hocalarımın yönlendirmeleriyle, biraz babamın aklımı çelmeleriyle derken Hakim olmak istediğimi düşünmeye başladım. Hakimlik mesleği de bilindiği üzere tayinci bir meslek. Fakat 5 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımın özel sektörde kendisine ait bir işyeri var. Yani kurulu bir düzeni. Yıllarca kendim içinde istediğim kurulu düzen değişen fikirlerimle varlığını kaybetti. Öyle birşey ki şimdi, Hakimliğe karar versem kazandığımı varsayarsak bu ilişkiyi sırf bu sebeple bitirmem demek. Aksi düşünülemez çünkü benimle gittiğim yerlere gelebilicek yada işlerini uzaktan da yürütebilicek bir durumu yok hayatımdaki insanın.
Sırf bu ilişki için bu hayalimden vazgeçsem evet yine bir işim düzenim kazancım olucak ama o kadar heves ettim ki evlilik için bu hayalimden vazgeçmem gerekicek ileride pişman olur muyum korkusu yaşıyorum.
İlişkim konusunda net karar vermiyim hakimliğe çalışıyım kazanırsam yapıcak bişey yok kazanamazsam evlenirim demekte biraz hayinlik gibi geliyor çünkü erkek arkadaşım okulu bitirip mesleğe atıldığımda evleniceğimizden çok emin. Ben hakim oldum kazandım kusura bakma bitti bu ilişki de denmez. Şimdi bitiriyim desem belki sınavı kazanamicam, kolay bişey değil sonuçta.boşuna bunca yıllık ilişkiyi bir çırpıda bitirmiş olucam ki sorunlu sıkıntılı bir ilişkide değil.Saygı çerçevesinde ilerleyen sevildiğimden emin olduğum sevdiğim saydığım birisi kendisi.
Sizce ne yapmalıyım? Siz olsaydınız ne yapardınız? Ya da bununla ilgili kararı hangi dönemde vermeye çalışırdınız? Hayalim ve aşkım arasında kaldım resmen, garip bi duyguymuş.

eğer gerçekten "aşk" ise hayallerinizin peşinden gitseniz de bir çıkış yolu bulunur
yok "aşk" değilse kalsanız dahi biter
bence önce gerçekten hayalinizin hakimlik olup olmadığını netleştirin
eğer öyle ise, sevgilinize açık açık söyleyin
senden de hayalimden de vazgeçemiyorum nasıl yapabiliriz diye konuşun
karalar bağlamadan önce bir çıkış yolu arayın, kararı ona göre verin

fakat yazmadan geçemiycem, bana siz "aşık"mışsınız gibi gelmedi...

eğer gerçekten "aşk" ise hayallerinizin peşinden gitseniz de bir çıkış yolu bulunur
yok "aşk" değilse kalsanız dahi biter
bence önce gerçekten hayalinizin hakimlik olup olmadığını netleştirin
eğer öyle ise, sevgilinize açık açık söyleyin
senden de hayalimden de vazgeçemiyorum nasıl yapabiliriz diye konuşun
karalar bağlamadan önce bir çıkış yolu arayın, kararı ona göre verin

fakat yazmadan geçemiycem, bana siz "aşık"mışsınız gibi gelmedi...

Hayatımdaki insanı çok seviyorum. Ama hiç bir dönemimde gözü kara aşık olamadım. Gerçi hep özenmişimdir herşeyden vazgeçebilicek kadar gözünü karartarak sevenlere. Onların mutluluktan öldüklerine filan inanıyorum. Ama ben öyle biri değilim. Ayaklarım yere basmadan, kararlarımda mantık biraz olsun barındırmadan yaşadığımda mutsuz oluyorum. Karakter meselesi, biraz da korkaklık diyebiliriz. Gelecekten baya korkuyorum bu tarz kaygılarım var.

Karsinda ki insan icin kendi hayalinden odun vereceksin ve gun gelecek yasin ilerlicek daha da olguasacaksin ve djyeceksin ki ben neden boyle yaptim .. Ask sevgi bitiyor burada ki konulari oku o gozu kara sevgiler bile bitiyor. sen hayallerinin pesinden git.. Asla kendinden odun verme .. Hakimlik diyorsun ne kadar guzel vazgecme kendinden ..

Bence mantığını kullan...

Hayatımdaki insanı çok seviyorum. Ama hiç bir dönemimde gözü kara aşık olamadım. Gerçi hep özenmişimdir herşeyden vazgeçebilicek kadar gözünü karartarak sevenlere. Onların mutluluktan öldüklerine filan inanıyorum. Ama ben öyle biri değilim. Ayaklarım yere basmadan, kararlarımda mantık biraz olsun barındırmadan yaşadığımda mutsuz oluyorum. Karakter meselesi, biraz da korkaklık diyebiliriz. Gelecekten baya korkuyorum bu tarz kaygılarım var.
Öyle çok aşkından ölen bir arkadaşım 9 senenin ardından evlendi ..Çok aşıktı ,gözünü açamadı ..bizim şirkette çalışıyordu ,şimdi çalışmıyor ,başka bir yerde çalışmasına da izin yok ..ailesiyle gorusemiyor. .dayak yiyor .."ayrılırsan öldürürüm "tehditleri alıyor .. öyle yakışıklı ,iyi bir işi olan ,karakterli bir adam da değil ..aşkın gözü kör ,kötüyü iyi gösteriyor ..

On tane sevgili bulursun ama şimdi vazgeçtiklerin için ilerde çok pişman olursun ..hayallerinin peşinden git ..sevgilinden ayrılma ..gerçekten aşk varsa bir hal çaresi bulunur ..yoksa da sevgilinin yenisi bulunur ..Çok aşık görünmüyorsun, kaybın seni yaralamaz. .

Bence hakimlikten vazgeçme ama sevginden de vazgeçme, seviyorsanız bir hal yol bulunuyor bir şekilde.

Buna katılıyorum. Seven insan seni hayallerin konusunda öyle bir destekliyor ki en olmaz şey bile olurmuş gibi görünüyor hatta. Bu kadar karamsar olma.

Bunları düşünebildiğinize göre bu ilişki bitmiş Ewt kariyer yapmak hayalini kurduğun meslek için çabalamak güzelde neden sevgilinizi bu resme yerleştiremiyorsunuz

aşık insanın illa da gözü kör, kararlarında mantık olmayacak diye bir şey yok
aşık insan her şeyden vazgeçecek diye bir şey de yok
ama çok istisnai durumlar hariç aşık insanlar ne yapıp edip bir orta yol bulmaya çalışırlar ya da benim gördüklerim o cinsten

size aşık değilsiniz dedim çünkü yazdıklarınızda aşk yok
hesap kitap var
adil olmak-olmamak var
haksızlık olup olmaması var vs
ama aşk yok
yani mesela, "ona haksızlık etmiş olmaz mıyım(hainlik)" var, "onsuzluğa dayanabilir miyim" yok
"bunca yıllık ilişkiyi bir çırpıda bitirmek hesabı" var, "onu özlemek" hiç anılmamış mesela gibi gibi gibi

Ben hayalimden vazgecerdim. Ogretmenlerinizin ve babanizin yonlendirilmesiyle olan bir hayal hemde bu. Sevgilinize yazik gunah degil mi? Adam oldugu yerde duruyor. Bir sucu gunahi yok. 5 sene evlenmek icin bekledigi kiz, hicbir sey yapmamasina ragmen ondan ayriliyor. Cok bencilce.

Ben bu hayatta neden varim diye sorun kendinize. Benim icin aile hep daha once geldi. Olmak istedigim bir meslekten vazgevtim bende. Suan baska bir bolum okuyorum. Burda daha mutluyum. Aslinda bu benmisim dedirtti bana meslegim.

Bence sevgiyi kaybetmenin pismanligi bir meslekten cok daha buyuk oluyor.

Tam olarak emin olmamakla birlikte erkek arkadaşınız özel sektörde çalışsa da sigortası belli bir süredir yatıyorsa (ne kadar bi sure bilemiyorum) eş durumundan tayin isteyebiliyorsunuz bulunduğu yere. Bir arkadaşım öğretmen, doğuda görev yapıyor, erkek arkadaşı uzun yıllardır kendi memleketlerinde egede bi şehirde patiserisi var. Bu yaz evlendiler ve tayin istiyor eş durumundan. Siz bunu bir araştırın. Acele etmezseniz her şey hallolur merak etmeyin

. Sizin bitti demenize gerek yok ki sınavınıza çalışın. Sınav sonucuna göre bir yol haritası çizersiniz. Kaldı ki sizin ilişkiyi bitirmenize gerek yok. Diyelim ki hakim oldunuz ve gideceksiniz bırakın olmaz yürümez diyen vazgeçen karşı taraf olsun. Erkekler ilişkiyi kendileri bitirmez de kadını zor durumda bırakarak kadının ilişkiyi bitirmesini sağlarlar ya biraz onun gibi oldu.

Bunları düşünebildiğinize göre bu ilişki bitmiş Ewt kariyer yapmak hayalini kurduğun meslek için çabalamak güzelde neden sevgilinizi bu resme yerleştiremiyorsunuz

şayet hayalimi gerçekleştirebilirsem içinde bulunulacak durum sebebiyle pek mümkün görünmüyor.Yani belki vardır ama ben bulamadım. Bulamadığım içinde bu tarz düşüncelerde boğuldum haliyle:KK43:

Tam olarak emin olmamakla birlikte erkek arkadaşınız özel sektörde çalışsa da sigortası belli bir süredir yatıyorsa (ne kadar bi sure bilemiyorum) eş durumundan tayin isteyebiliyorsunuz bulunduğu yere. Bir arkadaşım öğretmen, doğuda görev yapıyor, erkek arkadaşı uzun yıllardır kendi memleketlerinde egede bi şehirde patiserisi var. Bu yaz evlendiler ve tayin istiyor eş durumundan. Siz bunu bir araştırın. Acele etmezseniz her şey hallolur merak etmeyin

Ne yazıkki Hakimlik ve Savcılık'da bu seçenek yok. Devlet memurluğunun ilk kademesi olduğu ve onların üstünde bir mercii olmadığı için söz konusu değil. Sadece Kaymakam'a tabii oluyorlar. Yani eşi kaymakam olan bayan hakim eşinin çalıştığı yere yakın birde çalışabiliyor. Bunun dışında öğretmenlik polislik askerlik ve benzeri mesleklerde eş durumundan tayin mevcut. Yanlış bilgi değil yani sizinki de.

Hiç kimse vazgeçilmez değildir ,vazgecilmemesi gereken tek gerçek hayallerdir.

Back
X