• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol ayrımı mı demeliyim?

Dikkat edin fedakarliklari hep kadin yapiyor ve ondan bekleniyor sanki madalya veriyorlar:KK12:...hayatta insani yeri gelir eşide terkeder aileside terkeder hatta evladi da terkeder ama meslegi asla...Bence sen hayallerinin peşini birakma hem illa sevgilinden ayrilacaksin diye bişey yok zaman ne gösterir belli olmaz...

Geçenlerde eşime Kpss tercih yaptıgımı pek umudum olmasa da eger gelirse naparsın diye konuştuk o da her yere gelirim tabi ama bir yer var doguda ora gidemessin dedi.Ben de dedim ki ben bu kadar emek verdim, çalıştım ,simdiden söyleyeyim orası da gelse gidecegim bu konuda beni seviyorsan peşimden gelirsin yok dersen de saygı duyarım demiştim.Kendisine anlat,hakim olmak istediğini gerçekten seviyorsa destekler sizi bekler bir şekilde orta yolu bulursunuz.Ama kesinlikle kariyerinizden vazgeçmeyin hele ki Türkiye şartlarında

Hakim olma fikriniz çok hoş. Ben de oyumu sevgiliden değil de meslekten yana kullanıyorum. Ancak Aşkınız bu kadar büyükse, o aşamaya geldiğinizde mutlaka bir çözümü bulunur diye düşünüyorum. Ayrılma sebebi olamaz yani illaki bir çıkış yolu bulunacaktır zamanı gelince.

Bu arada kusura bakmayın biraz takıntılıyım.. hain yerine hayin yazmışsınız da.. yanlışlıkla olduğunu düşünüyorum..

Ne yazıkki Hakimlik ve Savcılık'da bu seçenek yok. Devlet memurluğunun ilk kademesi olduğu ve onların üstünde bir mercii olmadığı için söz konusu değil. Sadece Kaymakam'a tabii oluyorlar. Yani eşi kaymakam olan bayan hakim eşinin çalıştığı yere yakın birde çalışabiliyor. Bunun dışında öğretmenlik polislik askerlik ve benzeri mesleklerde eş durumundan tayin mevcut. Yanlış bilgi değil yani sizinki de.
Bunu duyduğuma sevindim. Ben de mülakatta elenmiştim sınavdan sonra ve planımız buydu. Herşeyde bir hayır varmış yani

Sınavlara gir, kazan sonra mülakatı geç bakalım. Kazanmak öyle kolay değil. Hayal olarak kalma olasılığı yüksek bir meslek bu.

Back
X