- 21 Haziran 2016
- 624
- 1.035
- 113
- Konu Sahibi KahveNutella
-
Dediğim gibi çok fevridir ve ben kızdığı şeylerin temelinde genelde bu kültür farkını görüyorum.gerçekten yıpranmasam bu detaylar belki aklıma bile gelmeyecektiKarşılaştırmalara girmişsin soğumuşsun sen ondan yıpranan ir ilişkiniz mi varda bu ikilemler başladı ? Para huzur aşkta geçim getirmiyor ikisinin arasında sıkışıp kalmışsın sen acabalar başladığı anda yarın kar tanesi olan konular çığa dönüşücek Allah a dua et ve hayırlısını dile belki zengin bi eş zehir gibi geçen bir hayatın olucak bilemezsin gönlünü ferah tut ve duaları eksik etme.
Tam da onu diyorum kitap okumanın maddi durumla ilgisi yok mesela.Yani yine aynı maddi durumda ama üniversite bitirmiş,kitap okuyan,cinsiyet eşitliğine daha çok inanan birisi olsaydı daha mı mutlu olurdum?Tek sorunum para değil onu demek istiyorum.Kitap okuyunca madalyamı takıyorlar bundan benimmi haberim yok ve sadece zenginler mi kitap okuyo biri bana aciklayabilirmisonra canim senin "daha okumuş daha zengin daha kültürlü" adam seni ailenden dolayı kucumsemesin. Hakkına giriyorsun evet adamcagizi daha fazla oyalama o kursun düzenini güzel bir ailesi olsun sen kültürlü bir insan bak kendine. S
Yok ben yürek olarak onun gibi bi eş diledim herkese.Diğer yandan da diyorum ki bi kıvılcıma bakar ailemin maddiyatı da Allah korusun.Hani o çok maaş getirecek mesleğimin diplomasını bile alamayacak duruma gelebilirimAllah size de nasip etsin demissiniz de daha adamla siz evlenmek istemiyosunuz ki bize nasip duası edesiniz.Kimse de istemez böyle bi adamı siz de istemeyin çok çok haklısınız.
Yaşı kac bilmiyorum ama 29 30 var sanırım.Şahsen ben de 30dan sonra belli bi yasam kalitesini oturtamamış adamla evlenmem istediğim kadar aşık olayım.Yatlar katlar demiyoruz ama kötü bi semtte kıt kanaat yaşayarak mutlu olamam hayat masallardaki gibi değil.En az şu anki yaşam standartımda biriyle evlenirsem mutlu olurum.Şerefsiz olduğumu da düşünmüyorum sadece gercekciyim.Ask ugruna evlenip 3kuruş para icin huzursuzluk yaşarsam cirkinlesilirse bu çok daha kötü bi durum olur bana göre.
Yani doğru yollasınız,aşk karın doyurmuyor kendinize göre biriyle birlikte olun.
Diplomayı bedava veriyorlar neden alamayısınız anlamadım?Yok ben yürek olarak onun gibi bi eş diledim herkese.Diğer yandan da diyorum ki bi kıvılcıma bakar ailemin maddiyatı da Allah korusun.Hani o çok maaş getirecek mesleğimin diplomasını bile alamayacak duruma gelebilirim
Yıprandıysan yarın birgün dahada gözüne batacak normal olan şeyler bile iyice otur tart huzur varsa mutluluk var unutma bunu.Dediğim gibi çok fevridir ve ben kızdığı şeylerin temelinde genelde bu kültür farkını görüyorum.gerçekten yıpranmasam bu detaylar belki aklıma bile gelmeyecekti
4 yıl oldu.gerçekten çok samimi ve içten bi dört yıldıYaşadığın çok zor bi ikilem. Karşına kim çıkar nasıl çıkar ne olur belli olmaz.Ama elinde ki ile tam olarak mutluluğu da yakalayabilmiş değilsin. Bence ayrılık süresini uzun tut. Ne kadar zamandır birbirinizleydiniz ki.
Diğer şikayetlerim hususunda haklısınız.Ailem eğitim masraflarımı karşılıyor onu demek istemiştim.Neyin daha önemli olduğunu algılayamıyorum inanın,para mı eğitim mi sevgi mi... dönüp baktığımda asıl mühim olanı kaçırmaktan korkuyorumDiplomayı bedava veriyorlar neden alamayısınız anlamadım?
Maddiyat her durumda öyle tabi ama öyle olsaydı böyle olsaydılara girersek kimse kimseyle evlenemez.Ki sizin tek sikayetiniz maddiyatta değil farkındaysanız.
Bu adam sana her yönüyle uyuyor sadece cinsiyet eşitliğine inanmiyor. Buna turkiyede çoğu kişi inanmiyor. Ama okumuş insanlardada var bu. Belki okumuş kültürlü birini bulup mutlu olamayacaksin. Adamı resmen birazda küçümsüyorsun gibime geldi ayril baska insanlarla tanış kafanda birsuru soru işaretiTam da onu diyorum kitap okumanın maddi durumla ilgisi yok mesela.Yani yine aynı maddi durumda ama üniversite bitirmiş,kitap okuyan,cinsiyet eşitliğine daha çok inanan birisi olsaydı daha mı mutlu olurdum?Tek sorunum para değil onu demek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?