- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
- Konu Sahibi autumnleaf
Ben de aynen böyle düşünüyorum ama şuan ne bir işim var ne de güvencem. Neredeyse 1.5 yıllık evliyim düğün takılarımızı değil miktarını bilmek, görmedim bile. Bizim geleceğimiz bizim güvencemiz nerede? ne kadar? niye bizde değil? dediğimde (ki bunu evlendikten sonra ilk kez 6 ay sonra söylemiştim) senin gözünü para bürümüş altın bürümüş diye bağırdı evden kovmaya kadar gitti kavgamız. Geçen hafta kız kardeşi evlendi, kız kardeşine daha düğün gecesi gözümün önünde taktim ettiler alın bu sizin güvenceniz sizin paranız diyerek.. Yani kenarda o bile olsa ayrılırdım şuan inan ki ama mümkün değil. İş zaten arıyorum ama mühendis olmama rağmen sabah 7 akşam 9 için verilen paralar 1000 tl gibi komik paralar nasıl kira verip geçineceğim? ailemle yaşayamam çünkü ailem çok iyi insanlar olmasına rağmen aşırı derecede baskıcı insanlar. Evlilik kararımda bunun etkisi olduğunu bile söyleyebilirim. Bir defa hata yaptım evlendim, şimdi yine bir hata yapıp kendimi garanti altına almadan boşanamam.En azından şimdilik..
Bu düğünde takılan takıları gelinden saklamak öyle terbiyesizce bir şey ki.. Nasıl bir şey bu ben anlamıyorum. Aslında sizin hakkınız hem dinen hem de ahlaken. Yazıklar olsun bu anlayışa..
Sizin ailenizin taktığı takıları da mı vermediler size? Bir an evvel iş bulmaya bakın o zaman.. Muhakkak çalışın ve sonra kararınızı verirsiniz.. Allah yolunuzu açık etsin, umarım bu mutsuzluktan ve huzursuzluktan kurtulursunuz. İnşallah eşiniz davranışlarını düzeltir bu süreçte. Düzeltmezse de kendi kaybeder..