Yol ayrımı

Ben de aynen böyle düşünüyorum ama şuan ne bir işim var ne de güvencem. Neredeyse 1.5 yıllık evliyim düğün takılarımızı değil miktarını bilmek, görmedim bile. Bizim geleceğimiz bizim güvencemiz nerede? ne kadar? niye bizde değil? dediğimde (ki bunu evlendikten sonra ilk kez 6 ay sonra söylemiştim) senin gözünü para bürümüş altın bürümüş diye bağırdı evden kovmaya kadar gitti kavgamız. Geçen hafta kız kardeşi evlendi, kız kardeşine daha düğün gecesi gözümün önünde taktim ettiler alın bu sizin güvenceniz sizin paranız diyerek.. Yani kenarda o bile olsa ayrılırdım şuan inan ki ama mümkün değil. İş zaten arıyorum ama mühendis olmama rağmen sabah 7 akşam 9 için verilen paralar 1000 tl gibi komik paralar nasıl kira verip geçineceğim? ailemle yaşayamam çünkü ailem çok iyi insanlar olmasına rağmen aşırı derecede baskıcı insanlar. Evlilik kararımda bunun etkisi olduğunu bile söyleyebilirim. Bir defa hata yaptım evlendim, şimdi yine bir hata yapıp kendimi garanti altına almadan boşanamam.En azından şimdilik..

Bu düğünde takılan takıları gelinden saklamak öyle terbiyesizce bir şey ki.. Nasıl bir şey bu ben anlamıyorum. Aslında sizin hakkınız hem dinen hem de ahlaken. Yazıklar olsun bu anlayışa..

Sizin ailenizin taktığı takıları da mı vermediler size? Bir an evvel iş bulmaya bakın o zaman.. Muhakkak çalışın ve sonra kararınızı verirsiniz.. Allah yolunuzu açık etsin, umarım bu mutsuzluktan ve huzursuzluktan kurtulursunuz. İnşallah eşiniz davranışlarını düzeltir bu süreçte. Düzeltmezse de kendi kaybeder..

Bu düğünde takılan takıları gelinden saklamak öyle terbiyesizce bir şey ki.. Nasıl bir şey bu ben anlamıyorum. Aslında sizin hakkınız hem dinen hem de ahlaken. Yazıklar olsun bu anlayışa..

Sizin ailenizin taktığı takıları da mı vermediler size? Bir an evvel iş bulmaya bakın o zaman.. Muhakkak çalışın ve sonra kararınızı verirsiniz.. Allah yolunuzu açık etsin, umarım bu mutsuzluktan ve huzursuzluktan kurtulursunuz. İnşallah eşiniz davranışlarını düzeltir bu süreçte. Düzeltmezse de kendi kaybeder..

İnşallah tüm bu söylediklerin gerçek olur sevgili shiningg.. Ben umutsuz değilim ama hala iyi bir iş bulup hayatımı kuracağıma inancım var. Artık takı kelimesi duymak bile istemiyorum, hakkım olanı istemeyi bırak sorunca bile neler işittiğimi de, bu mantıktaki insanların kendi kız evladı olunca nasıl başka mantıkta düşünebildiğini ben bilirim.. Valla ben artık öyle söylüyorum, parayı pulu geçtim umurumda değil, hiç kimseye bir damla gözyaşımı helal etmiyorum. Gözyaşım, o içimin acısı herşeye bedel.. Allaha havale ediyorum o en güzel karşılığı verir.. Hayırlısı neyse olsun, o olana kadar da hayatımın merkezine sadece kendimi koyarak yaşamaya devam edeceğim.

Kadını ezdirmeyen anlayıştan,destek olan herkesten Allah razı olsun.Sesisim tamamen çıkmıyor bugün doktora gidiyorum,psikolojim derseniz daha beter annemin,babamın yanında bana o ,bu ,şu diye hitap ederken eşimin ailesi ben onlara hala anne baba diye hitap ettim.Ben kararlıydım bu yapıda evlilik birliğinin yürümeyeceğinden.Babası ne desin eşime getir x iki tane beyaz sayfa karşılıklı imza atın tazminat itemeyeceğinize dair.İyi ki annem babam geldi ve gördüler tavırlarını,ne kadar agrasif insanlar olduklarını.Şimdi ailemin yanındayım.
Ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum,gencim,kişiliğimi onlar için yitirmedim,doğrularımdan taviz vermedim,onların bana dayattığı yaşamı kabullenmedim.Allaha şükür kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim.

Kadını ezdirmeyen anlayıştan,destek olan herkesten Allah razı olsun.Sesisim tamamen çıkmıyor bugün doktora gidiyorum,psikolojim derseniz daha beter annemin,babamın yanında bana o ,bu ,şu diye hitap ederken eşimin ailesi ben onlara hala anne baba diye hitap ettim.Ben kararlıydım bu yapıda evlilik birliğinin yürümeyeceğinden.Babası ne desin eşime getir x iki tane beyaz sayfa karşılıklı imza atın tazminat itemeyeceğinize dair.İyi ki annem babam geldi ve gördüler tavırlarını,ne kadar agrasif insanlar olduklarını.Şimdi ailemin yanındayım.
Ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum,gencim,kişiliğimi onlar için yitirmedim,doğrularımdan taviz vermedim,onların bana dayattığı yaşamı kabullenmedim.Allaha şükür kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim.

Hay Allahım ya, bir de oğlum olur mu böyle ayrılmak şimdi, gelin konuşalım orta yolu bulalım demesi lazım.. Zihniyete bak.. Arkadaşım sen dönme o eve, eşyalarını, almak istediğin her şeyi de al. Eşyalarını, takılarını filan almadan o kağıdı imzalama. Tamamen ayrıl evden sonra imzalarsın istersen. Allah yardımcın olsun. Bundan sonra huzuru bulursun inşallah. Mesleğin çok güzel, boşver o insanları kendi yolunu çiz..

Adamlar dünden razıymış ayrılmaya !
Zihniyete bak, bir baba ne olursa olsun boş kağıt getirin imzalayın tazminat istemediğine dair der mi ya ! Onların derdi oğullarının yuvası yıkılıyor değil de aman bizden maddi birşey istemesin yeterki olayı...
Boşver sen bunlardan adam olmaz, için rahat olsun, bildiğini yap. Zaten mesleğin de güzelmiş. Çocuk da yok. Yeniden sıfırdan bir hayata başlamış gibi devam et.
En güzelini yapıyorsun.

Son düzenleme:
Adamlar dünden razıymış ayrılmaya !
Zihniyete bak, bir baba ne olursa olsun boş kağıt getirin imzalayın tazminat istemediğine dair der mi ya ! Onların derdi oğullarının yuvası yıkılıyor değil de aman bizden maddi birşey istemesin yeterki olayı...
Boşver sen bunlardan adam olmaz, için rahat olsun, bildiğini yap. Zaten mesleğin de güzelmiş. Çocuk da yok. Yeniden sıfırdan bir hayata başlamış gibi devam et.
En güzelini yapıyorsun.

Ailemin yanındayım şu an kafamı dinliyorum.Boşlıkta gibiyim yaşadıklarım aklıma gelince öfkem yeniden artıyor.Evet iş boşanmaya giderse hayata yeniden daha sağlam adımlarla başlayacağım.

Ailemin yanındayım şu an kafamı dinliyorum.Boşlıkta gibiyim yaşadıklarım aklıma gelince öfkem yeniden artıyor.Evet iş boşanmaya giderse hayata yeniden daha sağlam adımlarla başlayacağım.

biz kadınlara çok güç gerekiyor çok güç gerekiyorrr

kızlar 20 25 gün oldu ben hala ailemin yanındayım.Eşimden ne aradı ne de sordu.Aldığım duyumlara göre geçen pazar dayısını alıp konuşmaya gelecekmişiz bize.Daha sonra ne olduysa sanırım işi çıkmış gelmedi.(bu durumda önceliği yine ben olmuyorum)Bu hafta sonu gelirse ne yapacağımı hala bilmiyorum.

ya anlamıyorum sizleri ya haftada bir gün gitsen eşinin ailesine ne olucak oglun olsa seni eşiyle ziyaret etse ilerde gelmeyinmi diceksiniz valla kızlar bazen sunu düşünüyorum evet okumak güzel meslegimiz olması güzel ama bazen bu kibirle yaşlanıcagımızı düşünmüyoruz yani alah için kendi annemize hergün gitsek sorun olmaz kayınvalideye haftada bir gün gidicez diye boşanma noktasına geliyoruz biraz ödün verilmeli bazı noktaalrda ama eşininde benim kurallarıma göre yaşa sözüne katılmıyorum...

ya anlamıyorum sizleri ya haftada bir gün gitsen eşinin ailesine ne olucak oglun olsa seni eşiyle ziyaret etse ilerde gelmeyinmi diceksiniz valla kızlar bazen sunu düşünüyorum evet okumak güzel meslegimiz olması güzel ama bazen bu kibirle yaşlanıcagımızı düşünmüyoruz yani alah için kendi annemize hergün gitsek sorun olmaz kayınvalideye haftada bir gün gidicez diye boşanma noktasına geliyoruz biraz ödün verilmeli bazı noktaalrda ama eşininde benim kurallarıma göre yaşa sözüne katılmıyorum...

Bizim meselemiz haftada bir ailesiyle görüşüp görüşmeme isteksizliği değil ki...Tabiki aileler evliliklerde önemli unsur ama yaşananlar haddini aşıyorsa ve benim ailem can damarım,benim ailemi mutlu ettiğin kadar bizim evliliğimizde biz de o kadar mutlu oluruz anlayışıyla ne kadar sağlıklı sürebilir bir evlilik ben bunun meselesindeyim.
Teşekkürler yorumunuz için.

Back
X