• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol gösterecek var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Krblk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
3 yıldırberaberiz Ayrılamıyoruz da Mutlaka benzer sorunlar yaşayanlar vardır Bizim alevilik sünnilik meselemiz var Ailemi ikna edemedim. 2 yıldır uğraşıyorum Nasıl ikna edebilirim

Hanginiz alevi sanirsam sizsiniz benim daha gecen bi tanidik evlendi alevi - sunni iki ayri mezhepten kizin ailesi şart koştu namaz kildirmaya kuran okumaya zorlamicaklar diye o şekilde izin verdiler sizde öyle yapabilirsiniz evinizin içini bilmicekler sonuçta

korkularınızla yüzleşmeli ve ailenizle görüşmelisiniz bu konuyu belkide olumlu bakacaklar

Son düzenleme:
Bilgisayardan kaldirir gibi bu ayrimciligi kaldirabilsek keske. Ikna edemedim ne yaptiysam demissiniz hic bilemedim ben ne desem ise yaramaz buyuk ihtimal

Çok sıkıntılı.Çünkü aileler birbirini benimsemezler... Hadi aileler ikna oldu diyelim muhakkak ki alevi olan tarafa sünni olan taraftan bi taşlama gelir abdest almıyo namaz kılmıyo gibilerinden.(yakın akrabaları v.s.) Ben de aleviyim bu arada.Erkek arkadaşım da alevi.Malesef halen 2014 Türkiyesinde bu durumu güden insanlar var...Allah yardımcınız olsun ama zor...Ben olsam ayrılırdım.

Son düzenleme:
Yil olmus 2014 artik insan kavrami var. Soranlara Mars'liyim ben diyorum o kadar biktim artik. :ssz:

iyi-ve-kotu.jpg

Son düzenleme:
Canim bu durumlar gercekten biraz hassas bir konu eger vazgecemem
Ondan diyorsan savasini surdur bir zMan sonra ailende bakti
Kimseyi istemiyorsun vazgecmiyorsun belki bi ihtimal yumusyabilirlrr ama kendi ailemi dusunuyorumda kesinlikle kabul etmezlerdi 😔

Bence öncelikle kendiniz emin olmalısınız.kendinizden ilişkinizden sevgilinizden..benim de yakın bi arkadasım var aynı sorunu yasayan babası asla,silerim diyor kız devam ediyor inat ediyor ama ben anlayamıyorum.babası ayıp ediyor ona kızgınım bu konuda fakat,bikaç sene önce bi olayda cocuk arkadasımı yarı yolda bırakıyodu az daha kız yıkılmıstı.düşünmesini isterdim onun acaba aynı durumda olsa sevgilisi bu kadar diretir miydi?

Hanginiz alevi sanirsam sizsiniz benim daha gecen bi tanidik evlendi alevi - sunni iki ayri mezhepten kizin ailesi şart koştu namaz kildirmaya kuran okumaya zorlamicaklar diye o şekilde izin verdiler sizde öyle yapabilirsiniz evinizin içini bilmicekler sonuçta

Ben değilim karşı taraf

Canim bu durumlar gercekten biraz hassas bir konu eger vazgecemem
Ondan diyorsan savasini surdur bir zMan sonra ailende bakti
Kimseyi istemiyorsun vazgecmiyorsun belki bi ihtimal yumusyabilirlrr ama kendi ailemi dusunuyorumda kesinlikle kabul etmezlerdi 😔

:( o kadar mutsuzum ki anlatamam 2 yıldır uğraşıyorum Ne yapacağımı bilmiyorum

3 yıldırberaberiz Ayrılamıyoruz da Mutlaka benzer sorunlar yaşayanlar vardır Bizim alevilik sünnilik meselemiz var Ailemi ikna edemedim. 2 yıldır uğraşıyorum Nasıl ikna edebilirim

Aileni en iyi sen tanırsın. Mesela ben böyle bir durumda hiç ikna olaylarına bile girmezdim benim ailem asla kabul etmezdi hem bende istemezdim diye düşünüyorum.. Peki bu durumu siz ne zaman öğrendiniz ?

Babam bu konuda her zaman küçük küçük citlatirdi bana .. Bir gun konusu oldu ne olacak insan olsun yüreği güzel olsun yetmez mi dedim babamin soylediklerini soyleyecegm

" benimde bir suru arkadasim dostum çok sevdiğim insanlar var farkli mezheplerde ama evlilik arkadaş dost olmaya benzemez..

Çocuğun olur sorun olur, ramazan bayram olur sorun olur , cenaze olur sorun olur, hele bir erkek karisina kendisi gibi olması icin her zaman baski uygular o uygulamazsa ailesi uygular ve sonuçta her zaman bu soruna boğulup kalip birbirini yipratirlar.. "

Evlendiğinde de ayni mezhep olsan bile anlasamayabilirsin ama burada tek fark bile bile ateşe yurumeye ailelerin dayanamamasi müdahale etmek istiyorlar..

İkna demissin bence çok çok zor belli bir yasa gelmiş insanların yargilarini kirmak imkansiz..

benim ailemde alevi. fakat neyse ki bizim sülalede yeni jenerasyon bu konuda kendini soyutlamaya başladı. bütün olay yaşlılarda bitiyor. baba-anne, dede-babaanne vs. yaşlılarda bütün problem.
benim 2 yıl önce kuzenim evlendi. kuzenim kız alevi, eniştem sunni. liseden beri beraberlerdi. aynı üniversiteye gittiler beraber 5 sene okudular. mezun olduktan sonra işlere girdiler. 2 sene çalıştılar işlerde para biriktirdiler. sonra ailelere durumu anlatmak kaldı. tabi biliyosun nasıl olaylar çıkmıştır. aylarca hatta 1 yıla yakın aileyi ikna etmeye çalıştılar. sunniler ama yobaz olanından değillerdi. ailesi gayet saygılı, görmüş geçirmiş, aydın insanlardı. ama sen bunu bide benim dayıma anlat. burda bütün yobazlığı dayım yaptı. olaylar çıkardı. neyse bi şekilde evlendiler. 2 aile birbirini çok seviyor. dayım hariç. ama artık o da ses çıkarmıyor. yobaz olan annem bile eniştemi ve ailesini çok çok seviyor. hatta geçen eniştemler ve onun ailesini anneme yemeğe geldiler. yani iki taraftan birinde hoşgörü varsa herşey halloluyor.
daha geçen hafta amca tarafından kuzenim nişanlandı. sunni ile. onun aileside aynı şekilde problem yok. ama sen bunu babaanneme anneme amcamlarıma anlat!! çok karşı çıktılar, halada çıkıyorlar. ama kuzenim doktora yapmış, maaşı elinde ünide araştırma görevlisi. kimsede onun kararına karşı çıkamazdı tabiki. nişan yaptılar.
yani olursa oluyor. benim ailemde bunun kanıtları çoğalmaya başlıyo. bide benim ailem gibi yobaz olupta halloluyosa işler, herkesin olur.
not: yada ailemin çok hakkını yedim ya bilmiyorum. ama sadece bu sunni olaylarında çok katılar. birinin dini onun için çok önemli. ama karşıdakiler medeni aydın hoşgörülü iyi insanlarsa eğer herşey çözülür. yani demek istediğim bi taraf çok diretir, diğer tarafında bundan aşağı kalır yanı olmazsa kesinlikle problemler büyürde büyür... ama bi taraf alttan alırsa herşey çok güzel olur.

Babam bu konuda her zaman küçük küçük citlatirdi bana .. Bir gun konusu oldu ne olacak insan olsun yüreği güzel olsun yetmez mi dedim babamin soylediklerini soyleyecegm

" benimde bir suru arkadasim dostum çok sevdiğim insanlar var farkli mezheplerde ama evlilik arkadaş dost olmaya benzemez..

Çocuğun olur sorun olur, ramazan bayram olur sorun olur , cenaze olur sorun olur, hele bir erkek karisina kendisi gibi olması icin her zaman baski uygular o uygulamazsa ailesi uygular ve sonuçta her zaman bu soruna boğulup kalip birbirini yipratirlar.. "

Evlendiğinde de ayni mezhep olsan bile anlasamayabilirsin ama burada tek fark bile bile ateşe yurumeye ailelerin dayanamamasi müdahale etmek istiyorlar..

İkna demissin bence çok çok zor belli bir yasa gelmiş insanların yargilarini kirmak imkansiz..

Aslinda babaniz hakli bizde esimle ayri mezheplerdeniz severek evlendk.ama evlenince is değişiyor yeri geliyor ailesi yle oturuken benm mezhebmle ilgili birsey soyluyorlar bni unutup snra seni kastetmedik herkes ayni deil iiside var kotusude diolar ama insan kırılıyor erkek ailesi hep baskin olmaya calisiyor sen artik bizim mezhepten oldun gibi seyler soyleyip. Cocuk olunca herks kendi inancini ogretmek istiyor buda ayri tartisma konusu oluyor.

Aslinda babaniz hakli bizde esimle ayri mezheplerdeniz severek evlendk.ama evlenince is değişiyor yeri geliyor ailesi yle oturuken benm mezhebmle ilgili birsey soyluyorlar bni unutup snra seni kastetmedik herkes ayni deil iiside var kotusude diolar ama insan kırılıyor erkek ailesi hep baskin olmaya calisiyor sen artik bizim mezhepten oldun gibi seyler soyleyip. Cocuk olunca herks kendi inancini ogretmek istiyor buda ayri tartisma konusu oluyor.

Sizinki de bizim gibi mi? Nasıl üstesinden geldiniz

ailelerin istemedigi evliliklerde hep bi sorun oluyor nedense
ya erkek vefasız çıkıyor yada ailesi
ha sizin durumuzunda bi tanıdıgım var çok zor oldu
aileler anlaşamadı
kız farklı telde oglan farklı telde
çocuklar 2 arada 1 derede
zor yani

Geçen ay arkadaşım sözlendi. Kız alevi, erkek sünni. İki tarafta ailesiyle konuştu aynı cevabı aldı. Onun ailesiyle görüşmemiz lazım. Sonuç babalar; evlilikte çiftler kadar ailelerde önemli birbirimizi tanıyalım. Sonradan kimse üzülmesin. Ona göre karar veririz dedi. Bu sürede sık sık görüşüldü. Yemeğe çaya kahveye gidildi karşılıklı. Yakın yerlere şehir dışı seyahatler yapıldı. Kızın babası, evladım ne kadar değerliyse sizin evladınız da benim için o kadar değerli. Birbirimize saygı duyacaksak kızımı veririm dedi. Ve söz oldu. Arkadaşım şanslı sanırım. İki ailede olgun davrandı. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Zor durumlar, ince meseleler bunlar..

Siz evlendiniz mi Ne yapmayı düşünüyorsunuz O kadar çaresizim ki napacağımı bilmiyorum

yok canım, biz de sevgiliyiz daha maalesef. benimkiler de çok önyargılı bu konuda...

üstelik benimkiler tanıştılar kendisiyle, ilk tanışmadan sonra hiç olumsuz bişey söylemediler(alevilik kısmını bilmiyolardı henüz), efendi, saygılı, ılımlı, hoşgörülü, anlayışlı birine benziyo dediler. ne zaman öğrendiler alevilik mevzusunu ondan kötüsü olmadı :43:

sizin durum ne tam olarak bilmiyorum ama, bizimkilerin sadece adı alevi.. yani alevi gibi bir yaşayış tarzları yok... inançlarda, kuranda, namazda, oruçta vs.. bizden bir farklılık yok yani.. ama buna rağmen bizimkiler sırf o etiket yüzünden olmaz da olmaz diyolar.. elalem ne der diyolar..

biz önümüzdeki 1 yıllık süreçte ikna etmek için herşeyi yapmaya devam edeceğiz, baktım olmuyorlar, o zaman ben de resti çekerim artık ne yapayım...

Back
X