• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol gösterecek var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Krblk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim gorumcem sünni eşi alevi mutlu görünüyolar ama içlerini bilemem tabi.
Ama cocuk 5 vakit namazında sanmıyorum sorun yaşadıklarını.
Ama başta cok sorun yaşadılar ama baktılar kararlı bunlar mecburen izin verdiler.
Hatta unutuyoruz bazen aklımıza gelmiyo ama herkeste böyle olmaz tabii çünki bazıları yaşıyor alevi adetlerini ve sünni ile evlenince sorunlar oluyo oructa namazda güsulde falan .
Umarim aileni ikna edebilirsin iyi şanslar ...

Son düzenleme:
başlıgın tamamını okuyamadım ama bu alevilik sunnilik meselesi çok yaygın bi durum.
Herkes konuyu ayrılarak çözmüyor.
Eğer ailenizi ikna edemiyorsanız olay basit. hangi aile sorun çıkarıyorsa ona yalan söylenecek. Sizin aileniz sorun çıkarıyorsa onları ikna etmek için sevgilinizin mezhep değiştireceğini falan söyleyin. kendisi de gelsin öyle desin. öyle davransın. hatta onun ailesinin de haberi olsun çaktırmasınlar.
bi evlenin sonra devamına bakarsınız :)

Benim sevgilim de alevi.
İlk zamanlar annemin çekinceleri vardı, ama sevgilimi tanıyınca içi rahat etti..
Bana değer veren, efendi, işinde gücünde bir çocuk olduğunu zamanla anladı tabiii.
Ve zamanla sevdi, kanı kaynadı...
Sevgilimin tarafı yapmıyor böyle ayrımlar...
Annem artık tartışmalarımızda sevgilimi koruyor hep... Benden daha kıymetli oldu inanmazsın:31:
Velhasıl, diğer sayfaları okumadım ama belki tanıştırmışsındır ailenle bilmiyorum okumadım...
Bence bi tanıştırmayı dene eğer tanıştırmadıysan:34:
Çok zor bu mezhep çatışmaları, 2 yıldır içindeyim çok iyi biliyorum ama köprüyü sen kuracaksın; ailen sevgilini tanısa belki sevecekler buna imkan sağlamanı öneririm, Allah kolaylıklar versin..:34:

Ya benim arkadaşımın babası da alevi olduğu için annesini vermemişler sonra kaçarak evlenmişler falan çok da mutlu bir evlilik. Beni de terk eden kişi aleviydi ben de sünniyim aileme söylemiştim bizimkiler de gayet namazlı niyazlı böyle şeylere önem veren insanlar olmalarına rağmen hiç tepki göstermemişlerdi tabii bu bir işe yaramadı terk edildim :) belki sevdiğin kişiyle beraber ailenin karşısına çıkıp düzgünce konuşabilirsiniz ailen de belli şartlar koşabilir falan sevdiğin kişi de kabul ederse olur belki

Son düzenleme:
Back
X