• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yol gösterecek var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Krblk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizinki de bizim gibi mi? Nasıl üstesinden geldiniz

Gelemedm hala o konular acilsin tartisiriz benm tartisma nedenm onun farkli bir mezhepten olmasi degil. Bana saygi duymamasi. Benim dusuncelerimi inanclarimi Kabullenmek istememesi. Onun inancini benmsememi istiyor

yok canım, biz de sevgiliyiz daha maalesef. benimkiler de çok önyargılı bu konuda...

üstelik benimkiler tanıştılar kendisiyle, ilk tanışmadan sonra hiç olumsuz bişey söylemediler(alevilik kısmını bilmiyolardı henüz), efendi, saygılı, ılımlı, hoşgörülü, anlayışlı birine benziyo dediler. ne zaman öğrendiler alevilik mevzusunu ondan kötüsü olmadı :43:

sizin durum ne tam olarak bilmiyorum ama, bizimkilerin sadece adı alevi.. yani alevi gibi bir yaşayış tarzları yok... inançlarda, kuranda, namazda, oruçta vs.. bizden bir farklılık yok yani.. ama buna rağmen bizimkiler sırf o etiket yüzünden olmaz da olmaz diyolar.. elalem ne der diyolar..

biz önümüzdeki 1 yıllık süreçte ikna etmek için herşeyi yapmaya devam edeceğiz, baktım olmuyorlar, o zaman ben de resti çekerim artık ne yapayım...

Sizin için bi sorun yokmuş aslında İnşallah mutlu olursun Keşke bizim inançlarımız da biraz benzeseydi Çok isterdim

Gelemedm hala o konular acilsin tartisiriz benm tartisma nedenm onun farkli bir mezhepten olmasi degil. Bana saygi duymamasi. Benim dusuncelerimi inanclarimi Kabullenmek istememesi. Onun inancini benmsememi istiyor

Evet çok zor Benim erkek arkadaşım alevi ama alevilik adına da Bişey yok Hiç bilmez yani Ben ondan çok biliyorum Açıkçası evlilikte ortak haraket etmek önemliymiş Ben bazen düşünüyorum Eğer o 12 imam orucu tutsaydı Cem'e gitseydi ben seve seve giderdim Ama o en ufak Bişey yapmadı Belki siz de kızarsınız bana :( o da beni suçluyor :(

Evet çok zor Benim erkek arkadaşım alevi ama alevilik adına da Bişey yok Hiç bilmez yani Ben ondan çok biliyorum Açıkçası evlilikte ortak haraket etmek önemliymiş Ben bazen düşünüyorum Eğer o 12 imam orucu tutsaydı Cem'e gitseydi ben seve seve giderdim Ama o en ufak Bişey yapmadı Belki siz de kızarsınız bana :( o da beni suçluyor :(

Niye kizayim ki sonucta senin inancin senin dusuncen. Ama baskasinin baskisiyla degil icinden geliyorsa yap. seni neden sucladigini anlamadm ama goruyorum ki simdiden bu meselenin cok fazla icindesnz biz sevgiliyken hic konusmamistik bile bu konuyu. Eger cok fazla onem verip buyutuyorsa erkek arkadasin bu konuyu bir daha dusun derim ben. Cunku evlilikte en azindan bwnm evliligimde bu konudan tartismalar cikti. Ustunu kapatip gecebiliyoruz ama dedgim gibi toplum da bukonuyla ilgili bisey konusuluyor bni unutuyorlar zoruma gidiyor.sen ailenden once kendin dusun kabullenenebilecek misin once sen emin ol sonra aileni ikna edersn

Alevi ama aleviliği de pek bilmiyorlar Tabi oruç namaz felan imkansız gibi Yani aleviyiz diyorlar ama pek dinle alakalı değiller Biraz yalın olsak ikna etmiştim zaten bizimkileri :(

anladımm :50:

biz yakınız da ne değişiyor? "alevi" etiketini duyunca direk önyargı başlıyor evde :50:

benimde böyle sorunum vardı. ben sünniyim nişanlım alevi. ailesi beni istemedi. sünni kız almayız dediler. halbuki bnm nişanlım orucunu tutar namazını kılar. insanlarımız elalem ne der diye sevenleri ayırıyorlar. bunun vebalini nasıl öderler bunu düşünmüyorlar. neyse nişanlım beni istemey geldi ailesi gelmedi. nişana da gelmediler. gelmesinler çok da umrumda değil ama benim ailem de eğer kabul etmeseydi ikimizi de yanlış yola sürükleyeceklerdi. toplumca bu konuda çok cahiliz. aileni ikna edebilecek tek kişi sen ve sevgilinsin. onlara sevginizin arkasında durdugunu gösterin kararlılığınızı görsünler.

arkadaşımm inanın zamanında bazı kesimlerin ki bu taa peygamber efendimizin dönemine kadar gider bizi ayrımlaştırmak için yaptıkları oyunlardır bu alevilik sünnilik şiilik bilmem ne.. Kerbela olayıyla da başarılı olmuşlardır malesef. Sonuçta aynı Allahın kullarıyız diye bakabilirsin ve en doğrusuda budur.. Fakat sorun şu ki yüzyıllar boyunca süre gelmiş bir kalıp var halen..hıımm sen bunu kırarsın evlenirsin ama çevren, annen, baban senin gibi bu ayrımcılığı bu kabuğu kırmadıkca olan sana olur.. Olan evliliğinize olur..Kesinlikle bir yerden patlak verir.. Yeri gelir anne babamızın anlamsız davranışlarını yadırgarız ama bunu asla kabul etmezler ve bildikleri gibi davranırlar ki bu konuda onlar için yapacak hiçbirşey olduğunu düşünmüyorum..:19: çook iyi düşün derim.. Yakınlarınızın sizin gibi düşündüğüne emin olun..

biraz basit gibi görünür ama içinde incelikleri olan bir konu bu...

dışardan bakınca ''mezhep nedir, insan anlaşıp sevdikten sonra bunlara takılınılır mı?'' denir...
lakin bazı mezheplerin birbirine aykırı noktaları vardır...
en basitini paylaşayım gerisine karışmam;
sünni olarak eşinle birlikte olduktan sonra gusül abdesti almalısın.
alevilerin bazılarının inandıklarına göre ise güsle gerek yoktur.
bu durumda sen gusül alırken eşin almadığında doğacak manevi sıkıntıları düşünmek lazım.
benim guslüm banadır denemez malesef...

belki konuşarak halledilebilecek şeyler.. uyum sağlamak zor olmasa gerek.. ailelerde ancak açıkça konuşulduğunda kabul gösterebilirler..
gerisi hep ön yargı...

benimde böyle sorunum vardı. ben sünniyim nişanlım alevi. ailesi beni istemedi. sünni kız almayız dediler. halbuki bnm nişanlım orucunu tutar namazını kılar. insanlarımız elalem ne der diye sevenleri ayırıyorlar. bunun vebalini nasıl öderler bunu düşünmüyorlar. neyse nişanlım beni istemey geldi ailesi gelmedi. nişana da gelmediler. gelmesinler çok da umrumda değil ama benim ailem de eğer kabul etmeseydi ikimizi de yanlış yola sürükleyeceklerdi. toplumca bu konuda çok cahiliz. aileni ikna edebilecek tek kişi sen ve sevgilinsin. onlara sevginizin arkasında durdugunu gösterin kararlılığınızı görsünler.

siz ailenizi nasıl ikna ettiniz peki? zor oldu mu? nasıl bir süreç geçirdiniz?

Konu sahibini sasirdim yanlis mesaj;)

Son düzenleme:
benimde nişanlımla aramda mezhep farklılığı vardı babam çok karşıydı başta istemedi.. istemeye geldiklerinde ailesini beğenmezsem kalkarım giderim hiçbirşey söylemeden dedi.. neyseki çok şükür kayınpederim ileri görüşlü çok ağır beyefendi insan biz babamdan korkuyorduk annem babamı ikna etmye çalışırken bir baktık babam çok güzel muhabbet ediyor yüzü gülüyor ama annemin yüzü asık :) nişanlanalı 1 sene oldu annem hala kayınvelideme ısınamadı sevemedi birde farklı şehirlerdeniz birbirlerinide göremiyorlar bununda etkisi var sanırım...

öncelikle merhabalar ;
Bu yollardan bende geçtim ben aleviyim eşim se sünni. Benim ailem nasibe inanarak hiç dert etmedi, belki içten içe istemedi ama bunu da bana belli etmedi, onun ailesi bilmediğinden, cahilliğinden çok laf söylediler, bunlar insanı çok kırıyor, çok üzüyor. Öncelikle neyin ne olduğunu bilmek önemli. Sen bil onu o bilsin seni okuyun öğrenin, öğrenin ki biri karşınıza geçip aleviler böyle dediğinde doğru olarak anlatabileceğiniz şeyler olsun.

Hanginiz alevi sanirsam sizsiniz benim daha gecen bi tanidik evlendi alevi - sunni iki ayri mezhepten kizin ailesi şart koştu namaz kildirmaya kuran okumaya zorlamicaklar diye o şekilde izin verdiler sizde öyle yapabilirsiniz evinizin içini bilmicekler sonuçta

aleviliği herkes yanlış biliyor. Sonuçta namaz kılmak oruç tutmak dinimizin gereği. Ben bu güne kadar saklamadım alevi olduğumu. Çünkü bildiğim için savunabildim. Ama evlilikte aynı olmuyor. Eşinin ailesi bişey dediğinde üzülüyor insan. Gücüne gidiyor. Bunlar kesin olur demiyorum ama eğer olursa hazırla kendini

aleviliği herkes yanlış biliyor. Sonuçta namaz kılmak oruç tutmak dinimizin gereği. Ben bu güne kadar saklamadım alevi olduğumu. Çünkü bildiğim için savunabildim. Ama evlilikte aynı olmuyor. Eşinin ailesi bişey dediğinde üzülüyor insan. Gücüne gidiyor. Bunlar kesin olur demiyorum ama eğer olursa hazırla kendini

Doğrudur ama ben ve erkek arkadasim sünnîyiz bana kimse bisey demez de kizi bilemem inşallah uzmezler kizi bahsettiğim kiz alevi esi sünni

Doğrudur ama ben ve erkek arkadasim sünnîyiz bana kimse bisey demez de kizi bilemem inşallah uzmezler kizi bahsettiğim kiz alevi esi sünni
valla canım benim de aynı. ben aleviyim eşim sunni. bazı insanların bunları kabullenmesi zor oluyor. Ama eğer nasipse kimse bişey diyemiyor. :)

valla canım benim de aynı. ben aleviyim eşim sunni. bazı insanların bunları kabullenmesi zor oluyor. Ama eğer nasipse kimse bişey diyemiyor. :)

Katiliyorum mezhep , din , irk farketmez gonuller bir olsun yuvalar mutlu olsun benim alevi çok arkadasim var arap , kürt , laz , göçmen( bende göçmenin) çok şükür hepsinden var :1:

Back
X