- 13 Nisan 2014
- 814
- 505
- 103
- 44
- Konu Sahibi fantastic10
-
birebir muhatap olmak istemiyorum bu sebeple hediye etmedim ; ayrıca bu insanlar kışın napıyorlardı ki ? aynı sistem devam etsinler
Doğru, bodrum kattakiler asmış olabilir. Balkonları olmadığı için. Portatif çamaşır askılıklarından alıp hediye edin. İpi kaldırmaları karşılığında. Bodrum katta oturan kişi ya öğrencidir, ya apartman görevlisi, maddi durumu iyi olmayan biriside olabilir. Biraz daha farklı yaklaşırsanız, onlarda sizinle innatlaşmazlar.Ben sabah erken çıkıyorum 5gibi dönüyorum karşımda donlar :/ Komşum onların bodrum katta oturanlara ait olduğunu balkonları olmadığı için oraya astıklarını söyledi. Bunu söylerken de ses tonu "aman nolcak amma abarttın" der gibiydi. Bir çamaşır teli alıp hediye edesim var da bizzat muhatap olmak istemiyorum.
Ciddi misiniz :-/ ne kadar anlayışsız ne kadar medeniyetsiz insanlar ya........ bir de benim yaşım genç yeni evliyim hayatı yeni tanıyorum yani nerede nasıl tepki verilecek bilmiyorum. ani çıkışlar yapıp zarar görmekten korkuyorum
Sunduğunuz çözüm sizce ne kadar doğru?Olmadı alın çamaşırları yere atın. Her asıldığinda tekrarlayın.
elbette öyle yazmadım; şurda kız kıza konuşuyoruz içimi dökerken biraz sinirlenmiş olabilirim ama kapıda yazdığım şey "lütfen asmayın misafirim geliyor ayıp oluyor" şeklindeydiBen üslübunuza takıldım doğrusu
Yazıp yapıştırdığınız kağıda da " kro , burada elit insanlar oturuyor " yazdıysanız o kağıdın parçalanması çok normal .
İnsanları öncelikle hakir görmeyerek başlayabilirsiniz işe.
Dogru olanı da bu olurdu zaten.elbette öyle yazmadım; şurda kız kıza konuşuyoruz içimi dökerken biraz sinirlenmiş olabilirim ama kapıda yazdığım şey "lütfen asmayın misafirim geliyor ayıp oluyor" şeklindeydi
Sunduğunuz çözüm sizce ne kadar doğru?
Korkup çekinmeyin yeter ki.. Çatır çatır konuşun her gün apartman girişinde don görmek istemediğinizi devam etmesi halinde olacaklardan sorumlu olmadığınızı belirtin.Merhaba; apartmanımızın girişinde beton biraz geniş boş alan var. Birisi oraya merdiven demiri ile duvar arasına ip bağlamış çamaşır asıyor. Bilirsiniz apartmanlarda balkona çamaşır asmak bile yeri gelir sıkıntı olur görüntü kirlendiği için fakat bunlar bildiğiniz atlet boxer falan asıyor. Eşim yöneticiyi uyardı kim yapıyorsa yapmasın diye; yönetici bilmiyorum demiş. Ben de kapıya yazı astım bayramdan önceydi yırtıp atılmış. Bu inat nedir anlamıyorum evimize misafir geliyor elalemin baksırları arasından geçiriyoruz. Bi de bu apartmanda akademisyenler veterinerler öğretmenler oturuyor elit de yani ama bir biz mi rahatsız oluyoruz anlamıyorum. Burası bir taşra ili bu yüzden mi kroluk anlamadım gitti.Yarın apartman sakinleri toplantısı var; eşim katılamayacak sınavı var ben katılacam bu sorun değil fakat yine muhafazakar bir şehir olduğu için hep erkek eşler katılacak biliyorum beni kaale almamalarından endişe ediyorum. Böyle olursa da tartışma çıkaracam biliyorum. Çıkarsa çıksın tabi ama birkaç yıl burdayız şimdi evimiz de iyi yani.... bilemedim nasıl bir yol izlemeliyim ?? (Ben de okumuş etmiş biriyim kendi hakkımı savunamadıktan sonra okumuş cahil olursun diyorum kendime)
Size göre güzel bir çözüm yolu .Ne demiş Ziya paşa ,Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Konu Sahibesi gerekli uyarıları yapar dinlemezlerse gayet güzel bir çözüm yolu bence.
Malesef ciddiyim. O bahsettiginiz elit kesim tam da bu sebepten bir sey demiyordur diye dusunuyorum.
Zaten bazi yerlerde camasir asmak yasak ama ben mesela istanbulun en luks semtlerinden birinde yasiyorum. Burda sadece anacadde uzerinde yasak var. Belediyenin yasagi... yani gayet boxer sutyen tanga asabilirsiniz buna hic kimse karisamiyor. Ama tabii sizin bahsettiginiz ortak alan... ortak alanin isgali diye dava acarsaniz acarsiniz ama boxer sutyen veya t shirt kot hic farketmiyor.
Korkup çekinmeyin yeter ki.. Çatır çatır konuşun her gün apartman girişinde don görmek istemediğinizi devam etmesi halinde olacaklardan sorumlu olmadığınızı belirtin.
Simdi bir de olayin su boyutu var; siz yonetici bulunmasina ragmen oraya kafaniza gore kagit asamazsiniz. Herkes kafasina gore kagit assa ne hale gelir? Siz kafaniza gore kagit asabiliyorsaniz onlar da camasir asar kafalarina gore. Rahatsizliginizi anliyorum. Ama siz de kural ihlal ederek insanlara kro diyerek biraz yanlis yapiyorsunuz. Hele ki nerde nasil konusacagimi bilmiyorum diyorsunuz... siz bu konuyu bence kapatin. Fevri davranip insanlari kiskirtacak basiniza bela alacak gibi duruyorsunuz. Zaten ortak alanin nasil kullanilacagi oylamayla belirlenir. Kimse rahatsiz degilse konuyu acip bir de oy birligiyle camasir asma hakki kazandirirsiniz onlara. Gordugunuz tepkiyle kalirsiniz.
Simdi bir de olayin su boyutu var; siz yonetici bulunmasina ragmen oraya kafaniza gore kagit asamazsiniz. Herkes kafasina gore kagit assa ne hale gelir? Siz kafaniza gore kagit asabiliyorsaniz onlar da camasir asar kafalarina gore. Rahatsizliginizi anliyorum. Ama siz de kural ihlal ederek insanlara kro diyerek biraz yanlis yapiyorsunuz. Hele ki nerde nasil konusacagimi bilmiyorum diyorsunuz... siz bu konuyu bence kapatin. Fevri davranip insanlari kiskirtacak basiniza bela alacak gibi duruyorsunuz. Zaten ortak alanin nasil kullanilacagi oylamayla belirlenir. Kimse rahatsiz degilse konuyu acip bir de oy birligiyle camasir asma hakki kazandirirsiniz onlara. Gordugunuz tepkiyle kalirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?