yol gösterin lütfen CİĞERLERİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

havali-

Ömür sanıldığı kadar uzun değil...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
1.026
5.971
73
30
Kendinin prensesi😉
Meraba canlarım ciğerlerim.
Bugün bambaşka bir dertle geldim.
Büyük oğlum 4 yaşında,
Bu günlerde dudak yemeyi eliyle dudagindan kabuk kopartmayi abarttı.

Önceden de yapıyordu ama çok nadir.
Eşimin psikolog bir arkadaşı var ona bu durumu anlatmış o da

Bu durum genelde aile de baskı ve stresli ortam varsa ortaya çıkar. Çocuk kaygılı olduğu zamanlarda başvuruyor böyle şeylere demiş.

Sorun anlaşıldı. Ama ya çözüm?
Bana birileri bir sey desin.
Ben biraz panik bir insanım bazen kardeşleriyle kavga ediyorlar bağırıyorum ya da birden ne oldu diyerek diger odadan koşarak geliyorum bakıyorum ki biri diğerinin oyuncağını almış.
Nasıl davranacagimi Bazen gerçekten şaşıyorum.

Şiddete basvurmadim ama bazen sözlerimiz en az fiziksel şiddet kadar zarar veriyor çocuklarımıza .
Aşağılama ya da hakaret de içeren konuşmadan da uzak durdum.
Şu sinirlenince ses tonum çok yüksek çıkıyor.
Acaba o mu çocuğu ürkütüyor diyorum.

Beni çok sevdiğini söyler hep saçlarımı okşar .
Ben de o an karşılık veririm sarılırım.

Ama normal zamanda uyarıcı olmak Da zorundayım diye düşünüyorum.

Sizler bana yol gösterin. Bir sey deyin.
Daha bu yaşta böyle psikolojisi bozulursa ben ileride hiç koruyamam.

Sizler nasıl başarıyorsunuz neler yapılmalı 2 çocuğum var ama ben kendimi yetersiz ve hic bir sey bilmeyen bir anne olarak görmeye başladım bu olaydan sonra.

Son düzenleme:
Öncelikle sakin olun
Yetersiz anne falan değilsiniz
Herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Böyle bir şey zaten mümkün de değil.
Evet psikoloğun söylediği doğru olabilir fakat kesinlikle bu sebepten diyemeyiz ki.
Ailenizin içindeki iletişimi gözlemleyip ona göre yanlış bir şey varsa düzeltebilirsiniz.
Bu kadar kaygılı olursanız bundan da etkilenir.

Siz birkaç gün önce çocuklar sebebiyle kuzenlerinizin görüşmeyi kestiğini yazmıştınız değil mi?

Fazla mı düşüyorsunuz acaba gerçekten üzerlerine? Onu yapma, bunu etme, dikkat et, düşeceksin, koşma, terleme, hasta olursun, ceketini giy... Bunları yapıyorsanız baskı altında hissediyordur kendini belki çocuk.

Çocukluğumda annem çok panikti. Su bardağını yere düşürsem dahi annemin o sesi evi çınlatırdı. Bir tokat bile atmamıştır bana ama hep öfkeliydi. Biraz yaramazlık yapsam çok kızardı. Hep üstüme düşerdi, rahat rahat oyun bile oynayamazdım. Bende o dönem uzun yıllar boyunca saçlarımı tek tek tel tel koparırdım. Bir nevi beni rahatlatırdı onu anımsıyorum. Hala birisi bana sesini yükseltse o ortamda asla durmam. Asla ve asla cevap dahi vermem, kaldıramam çünkü. Bence oğlunuzu uyarırken mutlaka tatlı dilli olun. Ciddi bir şekilde güzel kelimelerle uyarın. Onun idolü zaten sizsiniz, annesi onun için her şey. Her anne mükemmel olmak zorunda değil, her anne çocuk ilişkisi farklıdır. Ve annelerin gerçekten yükü çok. Siz de sinirlenip kızabilirsiniz, üzülüp yoruldum diye ağlayabilirsiniz bile. bunlar normal. kızıp bağırmadan önce bir düşünün. o sizin emanetiniz. çocukla konuşurken onun hizasına inip gözlerinin içine bakmalı. sizden korkmamalı, güvenmeli. bence her şey hallolur, hiç sıkmayın canınızı.

Demekki hassas bir çocuk. Bundan sonra daha özenli davranirsiniz. Daha cok sever, daha cok ilgi gosterirsiniz. Ama once kendinizi bu kadar suçlamayın. Olabilir, neyseki geçici bir durum. Bizler neler nelerle büyüdük annemizden dayak da yedik kızdılar da kardeslerimizle saç baş giriştik de neler neler, ruh hastasi, sorunlu, psikopat olmadik ama.

Benim onerim once kaygi kaynagini bulun sadece kendinizi suclamayin, babasini davranışlari nasil?kendinden büyük biri var mi evde, sizin görmediğiniz zamanlar onunla vakit geciren biri var mi?eve giren çıkan baskalari var mi hepsini herkesi düşünün, gizlice takip edin onlari. Sürekli çocuğu korkutan şakalar yapan komşu teyze bile kaygi yaratabilir, seni evime götürcem gel bizim çocuğumuz ol gibi. Her ihtimali düşünün demeye çalışıyorum çünkü sizin anne olarak davranışlarınızda çocuğu kaygılanduracak cok bisey gormedim(anlatmadığınız yada farkında olmadiginiz seyler yoksa tabi.)

Kaygı sebebi bulamadiysaniz, gerçekten hassas bir çocuk demektir, o zaman da siz narin olmak yerine bi miktar çocuğu dış dünyaya alıştırın, yarın dünya asla annesi kadae naif yaklasmayacak unutmayin, bizlerin görevi onlara bu dünyayla başetmeyi öğretmek.

Yazdıklarınızın hepsi olmasa da bir kac yazdığınızı yapıyorum çok kostuklarinda uyarıyorum alt katta yaşlı bir amca var sesten rahatsız oluyor çocukları evde ses yapmadan oynatmaya çalışıyorum bağırarak oynamayın diyorum.
Acaba bundan baskıda mi hissetti acaba?
Diger dedikleriniz yok ben de .

Yok onlar her evde söylenen şeyler. Diğer konunuzla bu konunuzu birleştirdiğimde esnekliği az olan, fazla kurallı, endişeli bir anne canlandı gözümde. Bu çocuklara baskı olarak yansıyor olabilir. Ama ben yanılıyor da olabilirim tabi ki, sonuçta yazdığınız kadarıyla tanıyoruz sizi.

Bazen bir kamera takip izlemek isterdim kendimi belki o zaman hatalarımı daha iyi görürdüm.

Bazen bir kamera takip izlemek isterdim kendimi belki o zaman hatalarımı daha iyi görürdüm.
Bu kadar endişeleniyorsanız çocuklara karşı davranışlarınız konusunda neden bir profesyonelden yardım almıyorsunuz? Çocuklar konusunda uzman bir psikolog hem sizi hem çocukları gözlemleyip hatanız varsa düzeltmek için yol gösterici olacaktır eminim.

Hassas olduğu gerçek. Diğer yazdıklarınız yok sanırım tek suçlu benim.

Çok isterim biliyor musunuz ama bazen isteklerimizden yol katedemiyoruz şu an hastaneye 2 çocukla gitmem imkansiz. Eşimin de hic boş zamani yok.
O mümkün olsa önce onu yapardım emin olun.
Eşime söyledim o yüzden arkadaşına durumumuzu anlat diye.
O da kendine gelen hastalarına benzer bir vaka olarak gördüğü için
Kaygılı stresli ortamlarda görülüyor bu durum demiş.
Bütün oklar bana çevrildi

Bu arada sadece psikolojik tarafa odaklandık da basit bir fizyolojik sebebi de olabilir. Benim burnumda kemik var mesela, özellikle hava soğumaya başladığında burnum tıkanınca dudaklarım çok kuruyup çatlıyor. Nemlendirici falan sürmezsem ya da burnumu açmazsam ben de yemeye, koparmaya başlıyorum. Bazen kanatana kadar. Belki ufaklığında burnunda et ya da geniz eti falan vardır, çocuklarda çok sık görülen bir durum.

Kendinizi yetersiz düsünmeyin. Çocuğum yok yeri geliyor esimle birbirimizi idare edemiyoruz. Iki cocugunuz var kendinize yüklenmeyin. Aile ici gulmelerinizi arttirin. Aksam cay saatleri yapin. Çocuklarınıza kisa kısa öyküler, masallar anlatin. Dilimi emerdim 4 5 yaslarimda annem demisti dilin incelecek ve kopacak o saatten sonra degil dil emmek sıcak soguk yerken bile hep dikkatli davrandım. Oglunuza dudağından deriyi kopardiginda sizin cok uzuldugunuzu anlatin. Cocuklar icin dudak nemlendiricileri kullanin. Ölü deriden uzak kalirsiniz. Dudagini yerken gordugunde bunun yanlis oldugunu ve ilerde cok cirkin dudaklarinin olabilecegini anlatin cocugunuza. Cocugunuzun dudaklarinin kurumasina izin vermeyin. Cocuklarla konuşurken fiziken ve ruhen onlarin seviyelerine inmeyi ihmal etmeyelim. Dert etmeyin bu tür şeyleri hepsi gun gelecek bitecek evham yapmayin.

Havalihavasiz o kadar cok seyden yakiniyosnki. Yani cigerlerim yazmissin cigerlerin bitti sandim. Hergun bi sikayetin var yahu artik bi kendini salsan bi rahatlasanmi ne yapsan
Burası bdv benim de derdim çokmuş demek ki ufak ufak o kadar birikiyor ki.
Ama insan anlatınca bile rahatlıyor.
Derdini söylemeyen derman bulamaz...

Tsk ederim anlaşılmak çok güzel.

bu hayatta psikolojik hastalıklar başka insanların bozuk psikolojisine maruz kalmaktan çıkar. size sakinleştirici çaylar öneririm. durumunuz size göre ileri seviyedeyse zaten bir doktorla görüşün siz de rahat edersiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…