yol gösterin lütfen CİĞERLERİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çocuğun dudaklarini kemiriyor diye kendini yetersiz ve bir sey bilmeyen anne olarak mi gördün gerçekten ben arkadaslarina hak verdim baya baya

Sakin zamanlariniz yavrum size değil davranışınıza kızıyorum deyin.
Sibirliyken de seni çok seviyorum ama bu olmuyor deyin. Bende bazen 3 4 saniye kadar sinirli konuşabiliyorum. Asla hakaret falan değil da ekşi bir suratla. Ama hemen toparlarım kendimi.

Birde anne olarak kendimize çok yükleniyoruz bence. Çocuklarımız daha farklı bakıyor bize. Geçenlerde küçük Kizim la oynarken bana "acaba kötü anneler nasıl oluyor?" Dedi çok hoşuma gitti. Çünkü bana çok zaman arkadaşımızsın gibi derler. Çok gülüyoruz derler. Ama ufacık bisey de ben kendi kendimi yerim.
Birde size tavsiyem hayatin bir daha aslangeri gelemecek zamanlar olduğunu hatırlamanız. Ölüm diye bir şey var ve yarin bu yaşadıklarımızı arıyor olabiliriz.
Yada çocuklarımız büyüüp gidebilirler. Falan filan. Ay pazar sabahı duygusal bağladım.

O sorun bende de var ne yazıkki .. Ne zama. Stresli canım sıkkın olsa o halde buluyorum kendimş

Çok tsk ederim yazdıklarınız için. Dünden beri daha dikkatli davranıyorum bu sizin yazdıklarınıza benzer davrandım. Konuyu açtıktan sonra yorumları faydalı gördüğüm her şeyi yaptım ve gerçekten ise yaradı hic ellemedi bu saate kadar.

Sizin gibi insanlar iyi ki var

çocuğun dudaklarini kemiriyor diye kendini yetersiz ve bir sey bilmeyen anne olarak mi gördün gerçekten ben arkadaslarina hak verdim baya baya
Sorun değil çözüm üretin.
Buraya konu aciyorsak çözüm aradığımız guzel tecrübelerden faydalanmak istediğimiz için.
Üzgün olduğumuz bir durum karşısında bir de köstek msjlar hic ilgimi çekmiyor. Kusura bakmayın ama mutlu etmeyecekseniz can da sıkmayın yeter.
Eleştiriye açığım ama suçlayıcı ve aşağılayıcı konuşmalar sizi de degersizlestirir unutmayın.

Bugün eşimin psikolog arkadaşına çay içmeye gidecez gelismeleri yazarım .
çocuğunuzun psikolojisi çay yanı muhabbeti degil.
doğru düzgün yardım alın madem böyle bir kaygınız var.
onu da tanıdığınız birinden degil, arkadaşınız birini tavsiye etsin ondan alın.

Sizde iyi ki varsınız.

Bildiğim kadarıyla artik online olarak da psikolog ile görüşebiliyorsunuz. Kliniğe gitmenize gerek yok. Eğer imkanınız varsa uzman birinden psikolojik yardim alın. Bu sizin psikolojik anlamda bir sıkıntınız olduğu için degil yanlis anlamayın. Uzman bir pskolog çocuğuzla aranızdaki iletişim bozuklukları ve davranış biçiminizdeki her hangi bir yanlışı ortaya çıkarmak ve bunu nasıl duzeltebileceginiz konusunda size yardımcı olacaktır. Acikcasi burda sizin anlattıklarınız kadarıyla kimse size sağlıklı bir şekilde yardımcı olmaz, aksine yanlış yönlendirebilir.

Hep ama hep dikkat dağıtıyorum.

Kavga mı ediyorlar ; " çok acil ihtiyacım var diyorum , o an neredeysem iş veriyorum. Daha biraz önce oldu. Toz bezi verdim , görevlendirdim

Asla kavgalarına karışmıyorum. Siz bu işi çözersiniz , size güveniyorum diyorum. Birbirlerine zarar vermeye başladıklarında yine dikkat dagitiyorum.
Çünkü biliyorum ki o an ne yaparsam yapayım bir taraf ya kırılır , ya da dinlemezler beni.

Sakin olduğumuz anlarda kardeş sevgisinden söz ediyorum.

Güvenli bir krem alın. " Dudağının kurudugunu hissettiğinde söyle bundan vuralım deyin. Uyarmayin dudağı için , daha çok pekiştiriyorlar.

Bendekilerden birinde de okula gitmeye başladığında tırnak koparma başlamıştı .

Okul kapaninca bıraktı.

Anladım ki okulla ilgili sorunu var. Okullar açıldığında değiştirmeyi düşünüyorum.

Kendini sorugulayan anne kötü anne değildir. Üzmeyin kendinizi.

Neden size çevrilsin ki? İlla ki baskıdan olmuyor kaygı, anne babanın arası bozuksa, baba çocuklarla yeterince vakit geçirmiyorsa da olabilir. Bunu anlamak için pedagogla görüşmeniz şart. O sizdeki duruma bakıp yol gösterecektir.

Son derece iyi niyetle yardım etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama çocuk gibi hassas bir konuda tavsiye verirken çok dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Stres altındaki bir çocuğa ama annen üzülür yaparsan dudakların kötü olur demek onu daha fazla strese sokup durumu çözümsüzlüğe götürmekten başka bir işe yaramaz.
Konu sahibi yardım almak için durumunuz el vermiyorsa size Oyun Oynama Sanatı adlı kitabı öneririm. Çocuklar zorlandıkları konularla oyunlar aracılığıyla baş etmeye çalışırlar. Oyunlarına asla engel olmayın, sizi dahil etmek isterse dahil olun ama çocuğunuza oyun sırasında müdahale etmeyin. Tavsiye ettiğim kitabı okursanız çok daha anlaşılır nolur ne demek istediğim.
Hangi olayların dudak yolma olayını tetiklediğini gözlemleyin ve evet bu olay seni zorladı seni anlıyorum. Herkes bazen böyle zorlu duygular hisseder. Dudaklarınla bu şekilde yapmak yerine örnek veriyorum zıplasak ya da iyi hissedeceği başka bir davranışı önerebilirsiniz. Bu şekilde bir davranış değişikliğe gidilebilir. Kendi başına yapma demek emin olun bir işe yaramaz.

Çocuklarınıza sevgi verin , elbet seviyorsunuzdur ama bunu gösterin
Demissiniz ki oglum beni sever sarilir o zaman karsilik veririm , bunu okuyunca tuylerim diken diken oldu
Cocuklar sevgiyle buyur , kendilerine guvenleri , birey olarak var olabilmeleri anne baba sevgisine baglidir
Sanki sevgi gosteren anne olunca disiplin uygulayamazmissiniz gibi anlatmissiniz
Cok yanlis bir yaklasim gercekten, her an sarilin evladiniza , gunde on kere seni seviyorum deyin , cocuklar sevildiklerino gormek ve duymak isterler

Ayy ciğerlerim deyince korona oldunuz da ciğerlerinize indi sandım

Ben çocukluğumda hatırlamıyorum da şimdi bile bir şeyden korktuğumda kafama çok takınca streste vs bende yapıyorum aynı hareketi.

Şimdi sonuna kadar okudum.
Çocugunuza bagırmayın konu sahibi.
Ben annemi hep YUKSEK SES olarak hatırlıyorum cocuklugumda.
Hiç iyi duygular oluşturmuyor emin olun.
Bundan hareketle ses tonumu hep kontrollü tutarım cocuklarıma.Ha arada olur fakat farkındalıgınız varsa bu pek yasanmaz zaten.
Sonuçta insanız,yeter ki normal görmeyin,azala azala biter istedikten sonra...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…