yol yakınken vazgeçmeli miyim?

c_nem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
46
0
86
benim 8 yıllık bir ilişkim var evlilik adına bir adım atmak için okullarımızın bitmesini ve askerliği bekledk şimdi erkek arkadaşım çalışıyor bende iş arıyorum bu yaz söz yapmayı düşünüyoruz.Benim sorunum erkek arkadaşımın annesiyle ilgili ben çözemiyorum bu kadını bazen çok iyi bazen çok soğuk erkek arkadaşıma söyledğimde canı sıkkın diyo ama 1 ay öncesine kadar görüştümüzde canım kızım falan die beni öpüp seviyodu sık sık ta görüşme tarafı aramadığımda yada ziyarete gitmediğim de trip atıyor.Ama bu sefer gerçekten ne yaptığımı bilmiyorum en son görüştüğümzde kendisi arayıp napıosunuz bi planınız yoksa sinemide al gel kahve içmye demşti bz dışardayken bzde gttk daha sonra erkek arkadaşımın anneanneleri geldi onlara ikramlık birşeyler yapmaya başladı bende yardımcı oldum gayet iyiydi aramız ama daha sonra ben çok fazla oturmadım kalktım çay faslına kalmadım yani evime döndüm fakat 1hafta sonra tekrar görüştüğümüzde ben onlara gittiğimde o kadar soğuktu ki bana hoşgeldin bile demedi kapıda öpmedi ben yanına gdp öptüm hiç muhabbet etmedi çok suratsızdı bende erkek arakadaşıma çıkalım dedim çıktık onunlada kavga ettik çünkü ilk defa böyle olmuyor bazen iyi bazen kötü ilk tanıştımızda gerçekten çok sevmiştim ama bu davranışları beni soğutuyo ondan evlendiğimizde böyle olmasını istemiyorum ilişkilerimizn samimi olmasını istiyorum bu şekilde bir inişli bir çıkışlı olmasından sıkıldım şu anda erkek arkadaşımla konuşmuyoruz bu durumdan sıkıldığımı söyledim oda bende sıkıldım oturup konuşun diyo ama ben nie konuyu açıyorum ki dengesizlik yapan o bana büyük olarak yol göstereceğine trip atıp duruo neye kızmış olabilir ki onuda bilmiyorum kii sizce yol yakınken vaz mı geçmeliyim bu ilişkiden şu anda çok basit gibi gözüküo olabilir ama o soğuk davranışlarıyla karşılaşmak bile çok kötü bir duruma düşürüo beni kalkıp yolcu etmiyo konuşmuyo seviyo mu sevmiyo mu anlamadım bi türlü.Bunların dışında evlilik konusunda biz hiç birşey yapamayız diyomuş seni o kadar okuttuk çok masraf yaptık özel üniversitede okumuştu ablanlara hiç yapmadık bunları diye kıyaslıyolarmış evlenirken çok bişey bekleme bizden diyomuş bunlarda soru işaretikafamda 2 kızı var evli bir tek oğlu ama bu mantıkta olması çok yanlış geldi bana benim alemde beni okuttu ama böle bir mantığı kabul etmiyorum ben yaa evlilik dönemnde hep sorun olucak bunlar benim ailem böle insanlar değiller benm erkek kardeşim daha 17 yaşında ama annem şimdiden ilerde evliliği var deyip birikim yapıyor oğlu için.Çok kafam karışık gerçekten malesef seviyorum evlenicem diyemiyorum annesinin bu tavırları beni korkutuo ailem işin içine girmeden bitmeli mi acaba:S:S

bulasıkları yıkmadan gıttın dıye trıp yapmıstır kayınvalıdelrdekı dusunce su gelin=hizmetçi. :9: ama soyle bısey var sen daha gelını bıle deılsın sadece adaysın şimdiden bole trıplere gıren bı ınsan emın ol ılerde emdıgın sutu burnundan getırır.. o neymıs oyle ya lıselıler gıbı konusmamak bı kere ayıptır ya senın su an onun evıne mısafır olarak gıdıyosun böylemı onlarda eve gelen mısafıre yuz cevırmek ayıp yaa... ben sna yol yakınken don derım kucuk deıl koskacmn kadın bu ssaaatten sonra ne deısır ne duzelırrr arkana bakmadan kaç anacım benım kayınvalıdem bırak sımdı bole bısey yapmayı(az deıl tabı onunda cok aptıkları vr) sevgılıyken nısanlıyken etrafımda pır donuodu bna o sekılde davranan kadın sımdı 180 derce dondu .. budaha basta bunu yapıo kımbılır ıs resmıyet kazanınca neler yapar. ve sunu soylıyım bunun aılesı bellıkı cıngene zıhnıyetlı ınsanlar bızden bısey bekleme ne demek pazarlıkmı yapıo ogluyla ne kdr yanlış .. yol yakınken bıtırmelısın:19:

Şimdiden böyle yüz göz olursan ılerde tabiki sorun yasarsın
Seviyorum diyorsun madem oyle ise vazgeçmek kolay diil tabiki
Mesafe koy bence yada dene..

yol yakınken donmelısın, yoksa evlenınce nasıl konular acabılecegını az cok tahmın edebılıyorum:50:

fazla samiimmiyetten oluyor böyle şeyler nekadar iyi anlaşırsan anlaş daimi olmasını istiyorsan mesafe koy derim tatlım ben...

canım aynılarını ve daha beterlerını ben cok yasadım ve gerı donulmesı evlendıkten sona cok zor bence vazgec derım ıkı gun aglarsın ana evlenırsen bı omur benım kaynanam daha bastan bellı ettı kendını ama ben hep ıı olur evlenınce duzelır ben adım atarım ole olur bole olur derken evlendım herseyme karısır herseyıme pazarda bıle sebzelerı o secer benım sevtıgım posetı tezgahta bırakır baslar kendı secer gelen hedıyelerımın hıc bırını vermedı yenı ev yapıldı benım ıcın ceyızden bı hafta once kendı tasındı neymıs efendım o ememk vermıs onun hakkıymıss gunduz cıkarım slm verırım almaz oglu yanındayken alır sadece esım olmasın benle konusmaz yanımdan gecer slm vermez ben yokken gırer evımı karıstırır neymıs efendım onun evıymıs o yapmıs onun hakkıymıs hem ne varmısta eve gırse ne olurmus ama hep ben cıkarım dısarı o arkamdan eve gırer anahtarı ıse zor bela aldı kavga dovus ılk bebegımı onla kavga ettıkten sonra kanama ıle kaybettım o ıse karsımda guldu neymıs efendım onun dunyada yıcek ekemegı olsa dogarmıs onlarda sıkıntı cekmısler ama ole bebek kaybetmemeısler.herkezın yanında benı kotuler hıc daha ıı bısey duymadım evını herseyının temızlıgını ben yaparım yanı bıde eltım var beraber ıste ya daha neler var neler sıgmaz sayfalar almaz esımı cok sevıyorum ama suan olsa asla evlenmezdım asla
yanına bı gun cıkmayım ısını yapmayım asla benle konusmaz ısını yap temızlıgını yap o zaman eh ıste ama yınede normal degıl hıc bısey mesela benım evıme bısey yapılacak bana sorulmaz ona sorular sorulmasada o atlar ve yaptırır oğlum uyandı sımdı daha fazla yazamıyorum hatalarım vardır kusura bakmayın

iyi veya kotu, ne olursa olsun kaynana kaynanadir.. :47:
Mesafeni koy derim ben, oyle cok gitme onlarin evine, sonra evlenincede zirt pirt gitmenizi bekler..
Mesela benim kaynanam cok iyidir kendi kiziyim gibi davranir ama bi sekilde bi davranisi hep ele verir kaynanaligini..

evet haklısınız bende mesafeden yanayım hatta ilk başta tanışmak bile istemedim ama korkutuğum başıma geldi yani sürekli aranıp sorulmak istyo ziyarete gitmemi istiyor erkeke arakadaşıma söyle ben öyle biri değilim zırt pırt arayamam diye ama oda nolck gönlünü yapsan seni sevdiği için böyle yapıo ablamlara bile trip atıyor o 2 gn aramadıkları zaman ama tabi ben aramıyorum pek ztn bu sneye kadar bursada okuyordum gitmem de gerekmiyordu ziyarete ama şimdi erkek arkadaşıma niye hiç bizi ziyarete gelmiyo biraz soğuk kız fln diyomuş napmaya çalıştığını anlamıyorum ki sevmese herhalde gelmemi aramamı fln istemzdi bir keresinde beni arayıp sen hiç beni arayıp sormuyosun sana ben puanımı verdim 0 demiş ti hayy allahım yaa:) bende sınav dönemimdeym ztn bn kendi ailemi bile aramıyorum demiştim o meseleden sonra ben ztn inatla arayıp hal hatır sormuyorum ancak bayramlarda arıyorum bide d.gününde bu saaten sonra mesafenin pek işe yarayacağını da sanmıyorum galiba sevgimden vazgeçmek zorunda kalıcam ama hep onun yüzünden:( anneme onların düşüncesini söyledim geçen gün hiç bi masraf yapmıcaklarmı onu okutmuşlar dedim ee bizde okuttuk hatta yüksek lisansını yaptırıyoruz şu anda evlenirken geri mi çekilelim bizde siz 2nz ne haliniz varsa görün mü diyelim nasıl insanlar bunlar die şaşırdı aslında tanşmadan önce böyle onlardan bahsetmem pek iyi değil önyargılı olucaklar belkide ama akıl almaya ihtiyacım vardı erkek arkaşımda hiç yardımcı olmuyor ki beni karıştırmayın ya oturun konuşun diyo:(:(:( off nasıl insanlara çattım ben böyle yaaa

eşimle 9 sene çıkıp evlendim, 9 sene boyunca annesini ne aramışlığım vardır ne evlerine gitmişliğim, bi kere eşim dizinden ameliyat oldu diye arkadaşlarla beraber geçmiş olsuna gitmiştik, halada mesafemi koruyorum bi zararını görmedim, kıssadan hisseyi sen çıkar

Ben anladım aslında.Annen de anlamıştır sanıyorum:)

Tahminimce,kayınvalidenin kızlarına,evlenirken erkek tarafından pek birşey yapılmamış.
Kendisi de o yüzden,gül gibi kızlarımı sessiz sedasız verdim,neden el kızına yağdırayım diyordur.
Bir de tabii aslan gibi oğlumu veriyorum,masraf ettim okuttum,adam ettim,daha ne istiyor diyordur.Biz elin ipsiz sapsızını damat diye aldık,efendi saydık vs...

Onun dışında,surat asması için bahane mi yok ?
Servise yardım etmemişsindir veya içtiğin bardağı mutfağa götürmemişsindir veya bacak bacak üstüne atmışsındır falan filan...

Sırf bu sebeplerle vazgeçmek doğru mu bilemiyorum.
Ortada hassas bir denge var ve tutturmak çok zor.
Şu an için,erkek arkadaşın,idare edebilecek gibi görünmüyor.Topu sana atmış şimdiden.
Ama belli olmaz,belki acemiliktendir.
Yalnız sen de samimi olmak istediğini yazmışsın.Şimdiden samimi olmaya hiç gerek yok bence.

Gerçekten canım en melek kaynana bile (misal benmki:9:) İşler nişan falan diye ciddiye bindi mi rahata bağlıyor iyice. Mesela şöyle ki benim kaynanam çok iyiydi nişanımız olmadan önce. Birşey söylediğinde mesela ben kırılırım falan üstüme alınırım diye ödü kopardı.... Ama şimdi hiç öyle bi telaşı yok nedense :51: Bana sen benim kızımsın derdi; geçen gün '' Eeeee ne kadar da olsa gelin evlat gibi olamaz'' bile dedi sen düşün:ssz:

banada durmadan gelin gelin diye sesleniyo yahu kızım dıyemıosan dilan de diloş de bısey de. benı cagırıcak geliiiin , biri beni soru telde napsın gelinde iyi vs .. ama ben kendı anne babamla telde konusurken bile annem söle yaptı annemle bunu yaptık annemde iyi selmı var diorum. düşünün !!! ama artık yeter sabrım taştı bundan snra dilimin ucuyla diycem anne die ve bırıne bahsederkende kayınvalıdem dicem yetti geldi cinler bugun artık ıyce bıkez saygısızlık yaptmıslıgım yok kadın sankı evcil hayvanıyım gibi bahsedıo benden ama artık bitti :47: en iyisibile arkadasında dedıgı gibi bi hareketıyle ele verıo o yuzden ne kendını kas nede yıllarını kvga grultuyle harab et :20:

Her zaman ailenin tek oğluyla evlenmek çok zordur..ve gerçekten anneler oğulları nı kıskanıyorlar..çok az görmüşümdür böyle ailenin tek oğlu olsun da kıskançlık olmasın arada..

valla canım aynı şeyleri hemen hmeen bende yaşadım..ve öyle iftiralar öyle yalanlar şaşardın..biz bir de nişanlıydık..aynı senin gibi dedi hiçbişey yapamam durumum yok v.s.. yahu nasıl yapamazsın bu senin evladın..senn mutlulluğun..ayırmak için herşeyi yaptı..çok kıskanıyordu oğlunu..ve amacına da ulaştı..ben 2 sene dayanabildim..daha sonra gözüm karardı..attım yüzüğü herşeyi..çünkü evlilikte mümkün değil ben o kadınla yapamazdım.

şimdi de iyi ki öyle yapmışım..yoksa kafayı yerdim..

benim 8 yıllık bir ilişkim var evlilik adına bir adım atmak için okullarımızın bitmesini ve askerliği bekledk şimdi erkek arkadaşım çalışıyor bende iş arıyorum bu yaz söz yapmayı düşünüyoruz.Benim sorunum erkek arkadaşımın annesiyle ilgili ben çözemiyorum bu kadını bazen çok iyi bazen çok soğuk erkek arkadaşıma söyledğimde canı sıkkın diyo ama 1 ay öncesine kadar görüştümüzde canım kızım falan die beni öpüp seviyodu sık sık ta görüşme tarafı aramadığımda yada ziyarete gitmediğim de trip atıyor.Ama bu sefer gerçekten ne yaptığımı bilmiyorum en son görüştüğümzde kendisi arayıp napıosunuz bi planınız yoksa sinemide al gel kahve içmye demşti bz dışardayken bzde gttk daha sonra erkek arkadaşımın anneanneleri geldi onlara ikramlık birşeyler yapmaya başladı bende yardımcı oldum gayet iyiydi aramız ama daha sonra ben çok fazla oturmadım kalktım çay faslına kalmadım yani evime döndüm fakat 1hafta sonra tekrar görüştüğümüzde ben onlara gittiğimde o kadar soğuktu ki bana hoşgeldin bile demedi kapıda öpmedi ben yanına gdp öptüm hiç muhabbet etmedi çok suratsızdı bende erkek arakadaşıma çıkalım dedim çıktık onunlada kavga ettik çünkü ilk defa böyle olmuyor bazen iyi bazen kötü ilk tanıştımızda gerçekten çok sevmiştim ama bu davranışları beni soğutuyo ondan evlendiğimizde böyle olmasını istemiyorum ilişkilerimizn samimi olmasını istiyorum bu şekilde bir inişli bir çıkışlı olmasından sıkıldım şu anda erkek arkadaşımla konuşmuyoruz bu durumdan sıkıldığımı söyledim oda bende sıkıldım oturup konuşun diyo ama ben nie konuyu açıyorum ki dengesizlik yapan o bana büyük olarak yol göstereceğine trip atıp duruo neye kızmış olabilir ki onuda bilmiyorum kii sizce yol yakınken vaz mı geçmeliyim bu ilişkiden şu anda çok basit gibi gözüküo olabilir ama o soğuk davranışlarıyla karşılaşmak bile çok kötü bir duruma düşürüo beni kalkıp yolcu etmiyo konuşmuyo seviyo m
u sevmiyo mu anlamadım bi türlü.Bunların dışında evlilik konusunda biz hiç birşey yapamayız diyomuş seni o kadar okuttuk çok masraf yaptık özel üniversitede okumuştu ablanlara hiç yapmadık bunları diye kıyaslıyolarmış evlenirken çok bişey bekleme bizden diyomuş bunlarda soru işaretikafamda 2 kızı var evli bir tek oğlu ama bu mantıkta olması çok yanlış geldi bana benim alemde beni okuttu ama böle bir mantığı kabul etmiyorum ben yaa evlilik dönemnde hep sorun olucak bunlar benim ailem böle insanlar değiller benm erkek kardeşim daha 17 yaşında ama annem şimdiden ilerde evliliği var deyip birikim yapıyor oğlu için.Çok kafam karışık gerçekten malesef seviyorum evlenicem diyemiyorum annesinin bu tavırları beni korkutuo ailem işin içine girmeden bitmeli mi acaba:S:S

ben esimden once 1 kez nisan bozdum
Verdigim en dogru kararlardan biriydi
4 yillik bir iliskiydi hep evlilik planlari yaptik o yolda ilerledik
Isler ciddiye binince ne kadar farkli ailelerimiz ve goruslerimiz oldugunu farkettim
Biraz daha detayli yazacagim oglum uyuyunca
Ama sozlun senin yaninda olamiyorsa
Bir aksiyon almayi gectim en azindan konusup gonlunu alamiyorsa
Ailesiyle arandaki dengeyi kurmak yerine aranizda halledin deyip cekiliyorsa
Ben yorucu bir doneme hazirlikli ol derim:26:

benim 8 yıllık bir ilişkim var evlilik adına bir adım atmak için okullarımızın bitmesini ve askerliği bekledk şimdi erkek arkadaşım çalışıyor bende iş arıyorum bu yaz söz yapmayı düşünüyoruz.Benim sorunum erkek arkadaşımın annesiyle ilgili ben çözemiyorum bu kadını bazen çok iyi bazen çok soğuk erkek arkadaşıma söyledğimde canı sıkkın diyo ama 1 ay öncesine kadar görüştümüzde canım kızım falan die beni öpüp seviyodu sık sık ta görüşme tarafı aramadığımda yada ziyarete gitmediğim de trip atıyor.Ama bu sefer gerçekten ne yaptığımı bilmiyorum en son görüştüğümzde kendisi arayıp napıosunuz bi planınız yoksa sinemide al gel kahve içmye demşti bz dışardayken bzde gttk daha sonra erkek arkadaşımın anneanneleri geldi onlara ikramlık birşeyler yapmaya başladı bende yardımcı oldum gayet iyiydi aramız ama daha sonra ben çok fazla oturmadım kalktım çay faslına kalmadım yani evime döndüm fakat 1hafta sonra tekrar görüştüğümüzde ben onlara gittiğimde o kadar soğuktu ki bana hoşgeldin bile demedi kapıda öpmedi ben yanına gdp öptüm hiç muhabbet etmedi çok suratsızdı bende erkek arakadaşıma çıkalım dedim çıktık onunlada kavga ettik çünkü ilk defa böyle olmuyor bazen iyi bazen kötü ilk tanıştımızda gerçekten çok sevmiştim ama bu davranışları beni soğutuyo ondan evlendiğimizde böyle olmasını istemiyorum ilişkilerimizn samimi olmasını istiyorum bu şekilde bir inişli bir çıkışlı olmasından sıkıldım şu anda erkek arkadaşımla konuşmuyoruz bu durumdan sıkıldığımı söyledim oda bende sıkıldım oturup konuşun diyo ama ben nie konuyu açıyorum ki dengesizlik yapan o bana büyük olarak yol göstereceğine trip atıp duruo neye kızmış olabilir ki onuda bilmiyorum kii sizce yol yakınken vaz mı geçmeliyim bu ilişkiden şu anda çok basit gibi gözüküo olabilir ama o soğuk davranışlarıyla karşılaşmak bile çok kötü bir duruma düşürüo beni kalkıp yolcu etmiyo konuşmuyo seviyo mu sevmiyo mu anlamadım bi türlü.Bunların dışında evlilik konusunda biz hiç birşey yapamayız diyomuş seni o kadar okuttuk çok masraf yaptık özel üniversitede okumuştu ablanlara hiç yapmadık bunları diye kıyaslıyolarmış evlenirken çok bişey bekleme bizden diyomuş bunlarda soru işaretikafamda 2 kızı var evli bir tek oğlu ama bu mantıkta olması çok yanlış geldi bana benim alemde beni okuttu ama böle bir mantığı kabul etmiyorum ben yaa evlilik dönemnde hep sorun olucak bunlar benim ailem böle insanlar değiller benm erkek kardeşim daha 17 yaşında ama annem şimdiden ilerde evliliği var deyip birikim yapıyor oğlu için.Çok kafam karışık gerçekten malesef seviyorum evlenicem diyemiyorum annesinin bu tavırları beni korkutuo ailem işin içine girmeden bitmeli mi acaba:S:S

eğer çok sevmiyosan vazgeç erkek arkadaşının karakteri önemli aslında bunu unutma hiçbir kaynana iyi değildir en iyisi bile sinir bozar sözlün iyiyse annem haklı ayaklarına giriyosa vazgeç ama senin yanındaysa vazgeçmezsin evlenecekler sevgi falan boş hepsi bitiyo pişman olacağınız karakterdeki bi erkeğe lütfen tekmeyi basın

kaynanadan ziyade erkek arkadaşının tavrı rahatsız edici olan. asıl sorun bu bence. bu kadar basit bir durumda uğraşmayıp topu sana atıyorsa evlenince düşünmek bile istemem. ama çok seviyorum yaşayıp göreceğim dersen tabi ki sen bilirsin ama çıkan sorunları idare edecek kişinin sen olduğunu bil hayal kırıklığı yaşama.

Bende okuyorum diye 8 yıl bekledik evlenmeyi hatta esimin ailesi bizden bir ay önce kayinimin düğününü yaptılar ama asla fazla bisi bekleme biz bi düğün yaptık bir aynonce demediler , bj anne baba olarak onların gorevi. Ben esimin annesini ayda bir arıyorum canım kızım ne istersin ne dilersin diye kadıncağız kendini paraliyor. Bi sıkıntı oldumuda açık açık konuşup hallediyoruz bence açık açık bu durumun hosuna gitmediğini söyle ayrıca ziyaret etmek zorundamisiniz her hafta Buda tuaf :/ her neyse bu sorunları halletmeden evlenmeyin önce sorunları halledin mümkünse kökünden Evlenince hatta ise başladığınızda böyle sorunlardan ziyade yuvanızın gelirinizin giderinizin derdinde olacaksınız gereksiz yere pürüz yaratıyor kayınvalideniz bence sürekli onunla ilgilenemezsinizki seninde bir hayatın var.

Son düzenleme:
tipik kaynana aman bnmkilerde öle aramıorum pek onlarda aramıo koy gö..ne rahman gtsn mesafeli olucan anem ezdirmicen kendini ama bunun faturasını sevdiğine kesme derim o suçsuz çnkü

sevgilinize ne dediniz bilmiyorum ama demek yanlış anlatmışsınız kendinizi...
sevgilinizle tartışacağınıza annesine sorabilirdiniz, ters bir zamanda mı geldik diye...
eskiden olsa sizin zamalarınızda yani bende alınırdım, kaşından, gözünden anlam çıkarmaya çalışırdım ama biraz tecrübe gerekiyor bunun için ve zamanla oturuyor...
sorun ona bir terslik hissettiğinizde ve o kadar da önemsemeyin gerçekten...
samimi ilişkiler kurmayı da beklemeyin bence kayınvalideden...
doğru iletişimi kurun ve saygıyı koruyun yeter....
hep istiyorsunuz sizi savunsun yanınızda dursun erkekler ama erkekler karışmıyor bu mevzulara, onlar için çok anlamsız çünkü...
çoğu kadında var bu kayınvalide korkusu daha evlenmeden test etmeye başlıyorsunuz adamları...

annesini tanıyabilirsin tamam ama öyle nişanlanmadan evine gitmenin anlamı yok değil 8 ,10 yıllık da olsa ilişkim istemeye geldiklerinde görsünler beni ben önceden görüşmeyi onaylamıyorum..sana gelince 8yıldır cıkıyorsun annesi trip attı diye neden vazgeçeceksin seviyorsan çözersiniz elbette belki kadının baska sıkıntısı vardır bilemezsin.

Back
X