Yolculuk ve yavru kedi. Ciddi anlamda dert oldu.

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Arkadaşlar yavru kedi (7 hafta civarı) nasıl çeker 6 saatlik bir yolu? Uçaklar en az 8 haftalık olacak diyor bileti de önceden almadığım için çok pahalı yine de bir şekilde alınır gerçi ama otobüste götüremez miyim? Firmalar illa bagaj diyor görüştüğüm bir veteriner bagajda çok riskli olur ölür kesin dedi. Özel araç imkanı maalesef yok. Var mı daha önce deneyimleyen aranızda?

Kanunen düzenleme geldiğini yasaklandığını söylediler :( Sadece bagaja kabul ediyorlarmış o da uyuşturulmuş bir şekilde. İnternette çok yorum var bagajda hava alabiliyor hiçbir şey olmadı falan diye ama buradan da fikir almak istedim. Kedi büyük olsa bu kadar düşünmektense borçla falan durumum müsait olmasa da uçak bileti alacaktım ama yavru :( caytabagi caytabagi

Benim arkadasimda surekli kedisiyle yolculuk yapiyor. Kendisi pet kargo(sanirim adi buydu)koyup kucaginda goturuyor. Hangi firmayla yolculuk ettigini bilmiyorum ama ogrenirim.. Kendiside asla bagaja koydurmaz, yazik oluyor hayvanlara orada..

Karayolları taşımacılık kanunu gereği pet hayvanları otobüs içine almıyorlar 2007 yılından beri böyle.Nazınızın geçebileceği bir fir ile belki şansınızı deneyebilirsiniz ama.

Çocuk henüz 7 haftalık olduğu için kuduz aşısı yoktur ve aşıları tamamlanmamıştır diye tahmin diyorum. Kuduz aşısı olmaması çok büyük problem, bu şekilde uçağa da almazlardı zaten.

Emanet edebileceğiniz biri yok mu acaba? Bagaj gerçekten çok riskli

Cok kucuk kedicik kaldiki buyukte olsa ben otobus bagajina mumkun degil koymazdim. 3 kere sehirler arasi goturdum kedimi, aracta yanimdayken bile bazen agladi. ( Uyusturucu kullanmak istemedim) yolculukta kendindeydi hep.
Stress olayini gecelim otobus bagajada alsa uyusturucu ilac vermenizide isteyecektir, hasta da olabilir bagajda. Yol kaç saat bilmiyorum ama uzun olmasa bile göze almak cok zor bence riskli.

Benim arkadasimda surekli kedisiyle yolculuk yapiyor. Kendisi pet kargo(sanirim adi buydu)koyup kucaginda goturuyor. Hangi firmayla yolculuk ettigini bilmiyorum ama ogrenirim.. Kendiside asla bagaja koydurmaz, yazik oluyor hayvanlara orada..

Petkargoyu araştıracağım teşekkür ederim. Öğrenirseniz çok sevinirim. Bagaj çok kötü gerçekten kaç gündür düşünmekten kafayı yedim.

Kardeşim köpeğini götürmüştü
Ama uyuşturulmuştu tabi
Sadece biraz ısrar ile kucağında götürdü
Yanlış hatırlamıyorsam ulusoy firmasıydı

Gerekirse ağlarım Lina :)
Ulusoy benim gideceğim yere gitmiyor maalesef ama diğer firmalara yalvarmak da bir seçenek.

8 haftalık oldugunu söyle. Kim anlayacak?

Onu ben de düşündüm ama sanırım uçak firmalarının bunu istemesinin sebebi aşı konusu. Veterinerle tekrar ayrıntılı konuşacağım aşı yapılabilecek durumdaysa yapar ve rapor da vermesi gerekiyor 12 haftadan küçük olduğu için raporu da verir.

Karayolları taşımacılık kanunu gereği pet hayvanları otobüs içine almıyorlar 2007 yılından beri böyle.Nazınızın geçebileceği bir fir ile belki şansınızı deneyebilirsiniz ama.

Çocuk henüz 7 haftalık olduğu için kuduz aşısı yoktur ve aşıları tamamlanmamıştır diye tahmin diyorum. Kuduz aşısı olmaması çok büyük problem, bu şekilde uçağa da almazlardı zaten.

Emanet edebileceğiniz biri yok mu acaba? Bagaj gerçekten çok riskli

Belki bana kızacaksınız ama bu kedi şehir dışında küçücüktü, yaralıydı süt anneye verdi arkadaşım. Biraz kendini toparladı ama artık ailesi zorluk çıkarıyor istemiyorlar kediyi. Süt anneden de döndü yavru. Bu kediyi yaşadığım yere getirmek istiyorum ama bagaj dışında sağlıklı bir yöntem bulamazsam bencillik etmeyip onu o şehirde bırakacağım elbet bir yuvası olur diyerek.

Cok kucuk kedicik kaldiki buyukte olsa ben otobus bagajina mumkun degil koymazdim. 3 kere sehirler arasi goturdum kedimi, aracta yanimdayken bile bazen agladi. ( Uyusturucu kullanmak istemedim) yolculukta kendindeydi hep.
Stress olayini gecelim otobus bagajada alsa uyusturucu ilac vermenizide isteyecektir, hasta da olabilir bagajda. Yol kaç saat bilmiyorum ama uzun olmasa bile göze almak cok zor bence riskli.

6 saat civarı, yok içeride kucağımda kafesiyle götürürüm en fazla kabul etmezlerse uçağa kabulü için elimden geleni yapacağım bagaj asla olmaz veteriner çok riskli olduğunu söylüyor mantıken de öyle.

Belki bana kızacaksınız ama bu kedi şehir dışında küçücüktü, yaralıydı süt anneye verdi arkadaşım. Biraz kendini toparladı ama artık ailesi zorluk çıkarıyor istemiyorlar kediyi. Süt anneden de döndü yavru. Bu kediyi yaşadığım yere getirmek istiyorum ama bagaj dışında sağlıklı bir yöntem bulamazsam bencillik etmeyip onu o şehirde bırakacağım elbet bir yuvası olur diyerek.

Hangi şehirden hangi şehire gidecek bu minnak?

kutusuyla kucağınıza alın bagajda kesin ölür Allah korusun bir de daha geçen gün ekşide biri yazmış kediyi bagaja koymuşlar kutusuyla sonra kutusunun kapağını açmışlar kedi yok, kayıp. ben kedimle eve gelecektim otobüsle "alamayız, bagaja koymamız lazım" dediler ben de başladım ağlamaya, bagaja koyamam ne yapacağım diye sonra birileri "ağlatmayın kızı alsın yanına" dedi sağ olsun ancak öyle alabildim. ağlayın, ses çıkarmayacak, deyin gerekirse tepinin ama yanınıza alın.

Back
X