- 16 Mart 2015
- 1.111
- 1.250
- 133
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Ayy yarama bastın. Alışveriş merkezinde asansöre binen yayalara gıcık oluyorum. Biz bebek arabasıyla yarım saat bekliyoruz onlar elini kolunu sallaya sallaya biniyorlar.Istanbulda bir alisveris merkezindeydim gecen yaz. Bebek arabasiylayiz haliyle 6 aylikti o zamanlar bebegim. Neyse asansör sirasi bekliyoruz. benimle beraber bir bebek arabali hanim da var. Neyse girdik asansöre arabasiz normal bir teyze de geldi yaninda birkac kisiyle beraber ve hala gülsem mi aglasam mi bilemiyorum söyle söylendi. Arabalarla asansöre biniyorlar. Sikismisti tabi , haliyle normal bir durum hepimiz icin asansörde el kol sallanmaz insan olunca. Arablarda asansöre biniyorlar diye söylenince ben ilk donakaldim yanimdaki diger bebek arabali bayan da ne yapsakdik sirtimizda mi tasisaydik gibi bir laf etti. Amaa hala soktayim. Nasil yani?
Ne yapalim o arabalari. Asansör zaten öncelikli olarak bizim gibi arabali engelli vesaireler icin. Yürüyen merdivenlerden ya da normal merdivenden mi cikaraydik. Sen ise gayet saglikli pekala da yayasin iste. Yürüsene. Gelmis bir de asansörü doldurduk diye bize atar yapti.
Ne diyelim simdi bu duruma.
Ayy yarama bastın. Alışveriş merkezinde asansöre binen yayalara gıcık oluyorum. Biz bebek arabasıyla yarım saat bekliyoruz onlar elini kolunu sallaya sallaya biniyorlar.
Ya zaten merdivende yürüyor yani bir efor sarfetmeyeceksin. Bir de azimle dakikalarca bekliyorlar o asansörü.
Eğer Yanımda bebek Arabası yoksa,Çocuklarım küçük olduğu halde merdivenden çıkıyorum.
Ben de memlekete giderken 4 saatlik bir yolculukta inanin 1 sene yaslandim.
Ayakta degildim dogal olarak parasini verip koltuk aliyoruz. Sabah kalkmisiz erkenden ucak, ardindan otobüs. cocugum 1 bucuk yasinda hic uyumadi yol boyunca. Ve hava kararmaya baslayinca da agladi. Korktu ve ne yaparsam yapayim susturamadim perisan oldum. Önde oturan kusura bakmayin ne kelime kullansam bilemiyorum o insan olacak, o kadin olacak bes para etmez paspas söylendi durdu. Böyle cocuk görmedim söyle böyle ayh mayh diye sesini yükseltti havaya konustu durdu.
Perisan olmusum zaten, ben de cocugum da bitmisiz. anlasa keske lafimdan anlamiyor korkuyor. Bittim gercek anlamda oturup ben de aglayacaktim. Verdigim rahatsizlik zaten beni de üzüyordu ama ne yaparsam yapayim aglamasini susturamadim. Arada susuyordu tabi.
O kizi o otobüste o sinirle bogmadigima sükrediyorum. Kimse sesini cikarmiyor. Ben de ne cocuk sesleriyle kac saat otobüs gittim yine de birsey demedim. cocuk cünkü, ha annesi hicbirsey yapmazsa sinirlenirdim ama kücük cocuga laf söylenmek nedir yahu.
Zaten bitmisim saatlerce ugrastim durdum, boynumu tirmikladi, tekmeledi beni otobüsün icinde korkudan. Sakinlestirmek icin elimden geleni yaptim zaten üzüntüden bittim bir taraftan da o öyle agladikca. O kiza da birsey söylemedigime pismanim. Kimse de birsey demedi. Zaten derdim vardi cocukla ugrasirken, o söylenirken bir laf diyemedigime üzülüyorum.
O terbiyesiz kiz buradaysa da seni terbiyesiz anlayissiz yer paspasi seni! Sen hic anne olmayacak misin? Senin hic cocugun aglamayacak mi. E be pis karakterli kadin. Sen daha beterini cek de senin gibi insanlarla ugras da anla yaptigin terbiyesizlik nedir.
Yolucuktan sonra bir hafta hasta yattim, tatilim beter oldu. Serum yedim, acile kaldirildim. Bir haftada kac kilo verdim bilmiyorum.
O kizin o sikayetlerini unutamiyorum ama. Insallah sen de benim düstügüm duruma daha beter düsersin. Anlayis falan yok. Herkes keyfi bozulmasin derdinde.
Ben çocuğum yokken de otobüste çocuğu ağlayan anneler için üzülürdüm. Kadin zaten bi yandan çocukla uğraşıyo bi yandan da insanlar rahatsız oluyo diye dert ediyo diye onlarla göz göze geldikce gülümsemeye çalışırdım. Belki biraz olsun huzursuzluk yaşamaz diye.
5-6 ay önce İstanbuldan gelirken trende 2 yaşlarinda ufak bi çocuk ağlayıp durdu. Artık çocuğun aglmaktan takati kesildi ama susmadi hiç. Annesi anneannesi ne yapsalar ne etseler de yok olmuyo. Çocuk durmuyo. Derken tepkiler gelmeye başladı tabi. Para veriyoruz bi de çocuk sesi dinliyoruz falan diye. Ta ben sinir oldum. Annesi de zaten huzursuz bi de böyle söylenince millet sinirle çocuğu hirpaladi birazcık. Sus artık diye. Kiyamadim çocuğa da, kendi oğlum için aldığım hediye oyuncak vardı. Işıklı sesli falan onu götürdüm verdim. Çocuk sustu. Gülümseyerek keşke daha önce getirseydim dedim. Kadının sinirleri boşaldi ağlamaya başladı. Konuştuk biraz hem çocuk yorgunluktan uyuyakaldi hem annesi rahatladı.
Velhasıl insanlar çok acımasız. Kim ister çocuğu o hale gelsin.
6 aylık hamileyim :) hayır beni görür görmez yer versinlerde demiyorum kaldı ki ihtiyacı olana ayrılan koltuklar dışındakilere bir lafımda yok.gidip rica ediyorum birde öyle pis bakıyorlar bir dahaki sefere insanın uğraşası gelmiyor.ne kadarlık hamilesiniz? belki daha göbişiniz belli olmuyor :/
iyimser olmaya çalışıyorum :/
ihtiyaç sahiplerine ayrılan yerler dışındakilere bende öyle bakıyorum kişinin vicdanına kalmıştır elbette.lakin insanların vicdanına bırakmamak için o ibareler oralara konulmuş bence.yoksa herkesin vicdanı der işine bakılırdı.o bir hak olarak orada duruyor bildiğim kadarıyla.engellilere ayrılan bir alana araba park etmekten farkı yok.şimdi kalkıp engellilere ayrılan yere park eden adama oradan arabasını çekme mecburiyeti yok diyemem.sonuçta oradaki ibare boşuna konulmuyor bence.Su an toplu tasima kullanmiyorum.
Kullandigim donemde de yasli, hamile, cocuklu ya da sirf bitkin gorundugu icin yasitim birine yer verirdim. Oturma takintim hatta huyum yoktu yani.
Ama insanlara bunun zorla dayatilmasina anlam veremiyorum. Evet otobuslerdeki o alan gazi, hamile vs ayriliyor. Dogru.
Ama kimsenin kimseye yer verme zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum.
Bunu iyilik olarak goruyorum. Yapmak istemeyene diyecek bir lafim yok.
Valla bende iyilik olarak değil insanlık olarak görüyorum. Kucağında çocukla tutunmaya çalışmak,ayakta yolculuk yapmak çok zor çünkü.[/QUOb
bencede hem insanlık hemde ihtiyaç sahibinin hakkı.yoksa o ibareler oraya konulmazdı.isteyen iyiliğini yapardı.
aynen ben kendimden küçüklere bile veriyorum bazenSu an toplu tasima kullanmiyorum.
Kullandigim donemde de yasli, hamile, cocuklu ya da sirf bitkin gorundugu icin yasitim birine yer verirdim. Oturma takintim hatta huyum yoktu yani.
Ama insanlara bunun zorla dayatilmasina anlam veremiyorum. Evet otobuslerdeki o alan gazi, hamile vs ayriliyor. Dogru.
Ama kimsenin kimseye yer verme zorunlulugu oldugunu dusunmuyorum.
Bunu iyilik olarak goruyorum. Yapmak istemeyene diyecek bir lafim yok.
yaptım bir kaç kez ama artık yıldım sanırım.öyle bir bakışları var ki kendimi bir suç işlemiş gibi hissetmeye başladım.sanki ayakta gitsen ölürsün der gibi bir bakışları var.zaten dayanabildiğim kadar gidiyoum istemiyorum hakkım olan yeri bile ama bebeğimi aşağıda taşıdığımdan sıkıntı yaşıyorum o sarsılmalar ve tıkış tıkış olunca.Soyle yahu yer senin ben oturuyorsam kalkar oturan baskasiysa onu da kaldiririm yasli veya hamile biri gelince istediklerini desinler boyle boyle ogrenecekler insanlar yaya gecidine de pat diye atlarim yoksa kimse durmaz boyle seyleri artik ogrenmek lazim.
yaptım bir kaç kez ama artık yıldım sanırım.öyle bir bakışları var ki kendimi bir suç işlemiş gibi hissetmeye başladım.sanki ayakta gitsen ölürsün der gibi bir bakışları var.zaten dayanabildiğim kadar gidiyoum istemiyorum hakkım olan yeri bile ama bebeğimi aşağıda taşıdığımdan sıkıntı yaşıyorum o sarsılmalar ve tıkış tıkış olunca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?