• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolculuk

MorSeker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
596
571
103
Kızlar kasım sonuna yolculuk düşünüyoruz eşimin eğitimi için Antalya'ya gitmesi gerek bi arkadasi da eşlerle beraber arabayla gidelim dedi 12 saatlik yol o sırada 26. Haftamda olacağım 1 hafta sürecek güzel gelecek bana bu tatil ama eşimle sıkıntı yaşarmıyız diyoruz sonuçta arkadaşlar bize göre plan yapacak gurbette olduğumuzdan yolculuğa alışığım fakat 6. Ay oluyor sorun olurmu gitmekte istiorum size sorayım dedim

Elbette önce doktorunuza danışın. Ancak o 12 saatlik yolu da sakın 12 saatte gitmeye kalmayın. Sık sık mola vermeniz, ayaklarınızı uzatıp dinlenmeniz filan gerekiyor. En risksiz, normal hamileliklerde bile böyle tavsiye ediyorlar. Tabi önce ilk hedefiniz doktor olsun. =)

Hamişliğiniz sıkıntılı geçmiyorsa , muhtemelen doktorunuz da müsade edecektir. Ama yol cok uzun. max. 2 saatte bir 10 dk yürüyüş yapmanız gerek. Keşke uçakla falan gitseniz..

3 saatten fazlasında sıkıntı yaratabiliyor diye biliyorum.dolaşım yavaşladığı için.ama kendi aracınızla gidecekseniz kısa süreli molalar verip az yürüyüp devam ederseniz belki sıkıntı olmaz.tabi hamileliğinizi takip eden doktordan iyi kimse birşey diyemez şu duruma.

bir sorun olmaz. 2saatte bir inip biraz yürüyün ayaklarınız şişmesin. onun dışında sağlıklı bir gebelik yaşıyorsanız endişeye gerek yok.. tabi siz doktorunuza da danışın..

eger kı rısklı bır gebelıgınız yoksa ( kanama, düşük tehdıdı vs..) bir sorun olacagını zannetmıyorum. ki doktorlar bıle gebelık rahat gecıyorsa 32. haftaya kadar her turlu yolculuga ızın verıyor, sonrası erken dogum rıskı vs den oturu uzun mesafe yolculuklar kısıtlanıyor..
ben gebelıgımı ılk ogrendıgımde takrıben 5-6 haftalıktı bulgarıstana gıttım ucakla gıdıp geldım ama her gun ortalama 10 km yol yurudum, sonra tatıle gıttım havuza falan gırdım cok durmamak kaydıyla gır cık yaptım ve ıslak mayo ıle durmadım hiç, dondum bayram ıcın memlekete gıt gel yaptım.. sımdı fırsat buldukca yıne gıdıyorum memleketıme...
özel aracla da gıdecekmısınız aralarda wc ve dınlenme molası verırsınız sızde hem ıhtıyac gıderır hem bıraz hareket etmıs olursunuz , ordada fazla yormazsınız kendınızı olur bıter..
ama içim rahat etsin diyorsanız bir doktorunuzla görüşün..

Yarın randevu aldım kızlar bakalım tabi şimdiden ber bişey demez ama en azından bi fikir oluşur 3 aylikken 10 saatlik yol gittim sorun yaşamadım çok şükür 6. Ay olacağı için bı yorum yapamadım uçakla gidemem biletler çok pahalı oğlum ve ben 1000 tl tutuo bide otel var tabi eşimi is yeri karşılayacak yinede bayaa bi maddi sarsıntı olur araba ortak olacak

Back
X