Yolda 100 lira buldum yardım...

shinox

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2011
2.115
972
163
Kızlar yolda 100 lira buldum dinen haram diye biliyorum.bu konuda bilgisi olanlar cevaplarinizi bekliyorum.

Sahibini bulamazsın sonuçta.
Ben de geçen sene 200 lira kaybettim başta çok üzüldüm ama bulana haram edecek değilim. Sonuçta çalmadı etmedi benim dikkatsizliğimden dolayı kayboldu.
İçine sinmiyorsa o parayı camiye ya da muhtaç birine verebilirsin, kedi - köpek maması alıp onları doyurabilirsin ya da kediler için minnak evlerden alıp bu soğuk günlerde üşümemelerini sağlayabilirsin.

eskiler genelde onu ihtiyacı olan birine verirlerdi

mahallenin bilinen yardıma muhtacına erzak alır ya da okula giden çocuğu olanlara vs verirlerdi

ama haramını helalini ben bilemem Allah bilir
Ama başkasına ait haram olmaz mı?

İhtiyaç sahibi birine verin bence. Veya da camiye

Dinen para bulmak niye günah olsun ki? Harcamak günahtir.

Bu zamana kadar çok para buldum, ya bir hayır kurumuna bağışladım yada çocuklara bişeyler dağıttım o parayla. Bedava sevap point :D

Yok cebe atmam günah.yani cami ya da bir yoksula mı vermek lazım diye biliyorum.
Şaka yaptım tabii ama doğruyu dedim şu an sen parayı bulduğun yere tekrar bıraksan biri hemen cebe indirir öyle bir devirdeyiz :)

Bir yere bağışla camiye vs hem sen hemde paranın asıl sahibi hayır yapmış olursunuz

Ben almam yerden hiç. Çocukken çok para kaybettim geldiğim yoldan geri dönüp parami bulurdum.

O yüzden para bulunca yerden hiç alınmamalı bence.

Back
X