arkadaşım neden öyle zekayla ilgili falan diye laf atıyorsunuz ortaya
valla eğer yön bulma işi zekayla alakalıysa ben o zaman bildiğin gerizekalı olabilirim ancak:26::26::26::26::26::26:
yok kardeşim o zaman bnde gerizekalı olabilirim.arkadaş uzamsal zeka dedi de ona cvp verdim ben yanlış anlamayın lütfen.bazılarında o eksik olbiliyormuşta
ne güzel konu ya tam benlik ben de 9 aydır sadece tek bir cadde üzerinde yürüdüğüm halde nerde ne var nerden sapılır nerden gidilir hiç aklımda tutamıyorum kaybolmuşluğum bile vardır sadece o cadde üzerinde defalarca bi yere gideceğimde ya da nerden döneceğimi bilemediğim zaman hemen arkadaşımı ararım yerimi tarif ederim şimdi ben nerden gidecektim derim hiç mi yer yön kavramı olmaz insanda
Burada defalarca kaybolmuş biri var. Hem de İstanbul'da... Hem de o trafikte...İstediğim şey Sancaktepe'de bir noktadan bir başka noktaya gidebilmekti. Kendimi 2 kere İçerenköy'de, 1 kere Ataşehirde, bir kaç kere de adını bilmediğim ve bir daha muhtemelen bulamayacağım yerler de buldum. 6 da eşimi alacakken 9 gibi oraya vardım. Ama bu durumlar yolu kaybetmeme konusunda ders oldu bana, mesela tabelalara her zaman güvenme. Kaybolduğum zaman hemen birinin yanına yanaşıp (bulabilirsem taksici) yolu soruyorum. Ama bu günlerde yol çalışmaları olduğu için bazen aniden bilmediğim güzergahlara girmek durumunda kalıyorum. O zaman da bilmediğim yola girmiyorum, mutlaka sorarak giriyorum.
aynı benn:)bnde arkadaşımı ararım genelde
bende yollari pek tutamam aklimda ya bu bi bende var saniyordum
oysaki esim her seferinde her tarafi anlatir gezdirir gösterir yollari tarif eder ama benim aklim baska yerlerdeki tutamiyorum herhalde aklimda
neyseki navigasyonu cikarmakla akil edenlere tesekkürler buradan
sende al rahat et..
cok isime yariyor benim biraz inatciii ama olsun
Yol bulmakla derdi olan arkadaşıma şunu önerebilirim, kendine belli işaretler koy! market, okul, park, duvar yazısı, pasta dükkanı, butik vs.."marketi geçince dönerim, camiyi geçince 3 apartman, eczanenin önündeki ışıklardan sağa dönerim!" gibi belli baz istasyonlar belirleyince yol bulmak kolaylaşıyor..
Benim de ehliyet eski ama şoförlük yeni! 5-6 aydır aracım var. Bildiğim yollarda sorun olmuyor ancak daha önce çıkmadığım yollarda (yaya olarak bilsem de) biraz endişeleniyorum. Yaya olarak gayet iyi bildiğim yolları araç kullanırken geçmekte zorlanıyorum, çünkü hem araç kullanmaya, etraftaki araçlara hem de güzergaha aynı anda konsantre olmakta zorluk çekiyorum. Ters yöne girmek, kırmızı ışığı farketmemek gibi endişe içine düşünce zaten ter basıyor! Bundan dolayı sadece belli güzergahta araç kullanıyorum, çevre yoluna, şehir içine giremiyorum, özellikle yalnızken. Seyahatlarimde genelde oğlumla ya da yalnız oluyorum. Eşim, ben direkyonda iken asabileşip beni daha çok paniğe sevk ediyor! Yanımda (sakin) birisi olup sağa dön sola dön dediğinde bir sorun yaşamıyorum. Bu sebeple Navigasyon aleti almak iyi olabilir diye düşündüm.
Navigasyon aleti kullananlar;
- en çok hangi durumda zorluk çekiliyor?
- alırken dikkat etmemiz gereken nedir sizce?
- hangi markayı ve modeli önerirsiniz?
- kullandığınız marka/modelin en çok tavsiye edebileceğiniz, en çok faydalandığınız özelliği var mı?
Ben araba kullanmaya yeni başladığım dönemlerde oyleydim çünkü araba kullanmaya şeritte kalmaya aynalara vs bakiyodum kontrol iyi ama hangi yoldan gidecegime yanımda biri olması lazımdı . Artık o seviyeyi geçtim ayrıca yanlış yola girmek kadar da normal bişey yok. Her yolu bilemeyiz ben nevigasyon kullanıyorumkızlar belki güleceksiniz bana ama acaba bende bir sorun mu var dedim..ben araba kullanmasını biliyorum ama yolları karıştırdığımdan dolayı trafiğe çıkamıyorum.yaşadığım şehir küçük bir şehir,şuan yeni eve taşındık yani 1 sene oldu.yolu aklımda kesinlikle tutamıyorum biraz şehir merkezine uzak,utancımdan kimseyede söyleyemiyorum.çok komik bilioyrum ama arabada kullanmak istiyorum hem otobüs dolmuş olmuyor.bu konuda kendime hiç güvenim yok kaybolucam diye..bazen ben de bir sorun olduğunu düşünüyorum..insan evinin yolunu unutur mu diye..
Navigasyon kullanın hem yaya hem arabayla kullanıyorum hiç sorun yaşamadımKonu eskiymiş ama bunu çözecek bir yöntem bulan varsa, paylaşırsa çok sevinirim. Çünkü hayatım "baba ben kayboldum, x yerin önünden beni alır mısın" demekle geçti.
İş hayatında inanılmaz zorlanıyorum. Adam ayak üstü arsa tarif ediyor "hani şurada şu var, x'in önünden sağa dönünce solda y var onun yanında. z yolundan aşağı inerken sağda kalıyor" falan diyor, evimin yanını tarif ediyor olsa bile zinhar anlamıyorum nereden bahsettiğini. Haritadan açıp bakana kadar da anlıyormuş gibi devam ediyorum muhabbete. Çok yoruyor bu konu beni.
Bir yöntemi, egzersizi falan mı var bu işin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?