Yollarım Neden Hep Aynı Karanlığa Çıkıyor..?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Herkese merhaba.Bu yazacağım konuyla ilgili belki seninki dert mi diyen falan olacak evet benden kötü durumlarda olan insanlarda var ama artık yaşadıklarımı bünyem kaldırmıyor yaşamamın ne anlamı var,intihar etmemem için.Ben doğduğumdan beri bişeyler ters gitti benim için annem bana bakmak istemedi anneannem ve teyzemin psikolojik baskıları ile büyüdüm.Özgüvensiz bir karakter oldum hiç bir şekilde hakkını savunamayan her yapılan haksızlığa susan bir birey oldum ortaokul ve lise yıllarım çok sıkıntılı geçti arkadaşlarım beni ezdikçe ezerdiler ne derseler yapardım ödevlerini ayak işlerini canları sıkılınca beni tokatlarlardı ya da gelip aşağılarlardı belki inanmayan olacak ama yemin ederim doğru söylüyorum.Tüm bu olanlara rağmen pes etmedim hep çabaladım ama ben çabaladıkça olmadı bende çok büyük hatalar yaptım.Lise bitince tam 3 kez denedim sınavı mühendisliğe yerleştim ama sadece bir dönem okuyup geri döndüm ikinci dönem sanal sevgilim beni terketmişti onun dışında okuduğum şehirde bazı sıkıntılar yaşadım ailemde dönme diye baskı yaptı aptalca bi kararla dönmedim dördüncü kez üni sınavına hazırlandım iyi bi puan alamadım bu sefer yatay geçiş yaptım ama yatay geçiş yapınca gittiğim şehirde 1 hafta bile duramadım major depresyonun son safhalarına gelmiştim çünkü.Öyle olunca dondurup siirte geri döndüm 5.kez sınava hazırlandım puanlarım sonucu siirti ve yakın illeri yazdım.Ama düşünüyorum da benim hayallerim böyle değildi çok başka hayallerim vardı benim güçlü olmak batıda bir şehirde okumak kendi ayaklarımın üzerinde durmak ama bakıyorum hiçbir hayalim gerçek olmadı 22 yaşındayım major depresyon geçiriyorum kullandığım ilaçlar nedeniyle tüm gün uyuyorum hayatta istediklerim olmadığı için artık hayal kurmaya bile korkuyorum bunca olumsuzluktan sonra yaşamanın ne anlamı var ki diye düşünüyorum?Hep umut ettim ama hep daha da dibe battım

Canim benim, sarilasim geldi sana. Kotu zamanlar gecirmissin. Ama Daha cok gencsin. gelecekte hayatin sana harika sürprizler hazirlamadigini nerden bilebilirsin ki. Simdi en onemli sey okulunu bitirmen. Destek almayi ihmal etme.

yaşım genç ama çok çabaladım çok yoruldum zamanında yaşamadığım şeyleri yaşayamamak beni üzüyor
Zamanında dediğin şimdiki yaşadığın andır canım. Çok güzel bir yaştasın. Önce eksi ve artıları ile kafandaki bölümü ve şehri netleştir. Çabaların boşa çıkmayacaktır lütfen pes etme olur mu hayatını kazan ve doya doya yaşa inşAllah. Ve en yakın zamanda destek al

Geçmişi geçmişte bırakmaya çalışın. Zor olsada. Elbette iz bırakır geçmiş. Başınızdan geçenleri düşünüp üzülmek yerine, tek başıma nelere dayandım ya, çok şükür bugünlere geldim, artık çocuk değilim büyüdüm kendimi savunabilirim diyin. Okul kazanıp kazanmamak, geç kazanmak, bölüm değiştirmek falan yıpratabilsede hiç kötü birşey değil. Hayatınızı yaşama vakti şimdi! Yolunuz aydın olsun :) Doktorunuza da bir danışın. Farklı bir ilaç bünyenize daha iyi uyabilir.

Majör depresyonu bende yaşadım ve atlattım. 1 yıllık bir tedavi sürecim oldu çok ağır ilaçlar da kullandım, aylarca evden çıkamadığım da oldu. Yemek yemeyi bırakıp 45 kiloya düştüğüm zamanlar da oldu. Bir gün pencereden dışarıyı izlerken kendime dedim ki bu insanların hiç mi derdi yok tabiki var ama hepsi hayatına devam ediyor, ben neden edemiyorum güçsüz müyüm aciz miyim ? Sonra bir aydınlanma geldi ve hayatıma yeniden başladım ama daha güçlü olarak. Öldürmeyen şey güçlendirir sözü o kadar doğru ki. İçinde bulunduğun durumdan kendi çabanla çıkman gerek , sen istemedikçe hiçbir ilaç seni yerinden kaldırıp hayata döndürmüyor.

Son düzenleme:
Hic bi sey icin gec degil. Simdi de yasaya bilirsin. Otur calis bi sene sonra girersin. Hayalindeki bolum ne?
endüstri mühendisliği okumak istiyorum eski bölümümde mühendislilkti ama sevmeyerek babam istedi diye onun istediği mühendisliği yazmışttım okuyunca hiç yapamayacağımı anladım ama merkezi geçiş hakkı bir defaydı onu kullandım bu yılki puanımda mühendisliğe yetmiyor ne yazık ki tam 5 kez hazırlandım artık daha fazla hayatımdan yıl gitsin istemiyorum

Gecmiste nasil kazanmistin?

Yaşin kaç daha tekrar hazırlan gerekirse bi 10 yil sonra keşke deme ayrıca hemen pes etmek neyin nesi hayatta ne yokuşlar cıkacak karşına derin nefes al ve devam et hizir senin kalbindedir

28 yaşımdayım ve çocuk gelişimi okumaya başladım.Sen benden 6 yaş küçüksün.Tam zamanındasın.Gerçekleştir hayallerini.

çok teşekkür ederim yorum için ama bakın öyle bi hayat yaşıyorum ki ailem çok baskıyla büyüttüğü için kendi kararlarımı alamıyorum kararlarımın arkadasında duramıyorum hiç birşey başaramıyorum.Ailem herşeyime karışıyor kıyafetime inanın sevgili bile yapamam onlardan korktuğum için

Seni bu depresyona sokan ne? Aklina gelen hangi dusunceler enerjini, hayat askini emiyor?

Seni bu depresyona sokan ne? Aklina gelen hangi dusunceler enerjini, hayat askini emiyor?
hiç hayatı yaşadığımı düşünmüyorum 22 yaşındayım ne güzel çocukluk geçirdim ne güzel ortaokul lise yılları hep üzüntü keder akran zorbalığı vs üniversitede herşey çok güzel olacak dedim ama yine olmadı 22 yaşındayım elimde ne var?Sadece ağır depresyon ilaçlarım başka hiçbişeyim yok.

Ne bilim konu başlığını okuyunca üç çocukla sokak ortasında kalmış sandım. Önce şu kararsızlık sorununu çöz . Sonra devam et. Sevgilin olmayı versin zaten bu devirde namusuna göz dikmeyen birini bulursan ne ala. Ailenden uzakta oku bence . Benimde ailem baskıcı . Ben uzakta okudum uniyi. İnsan rahatliyor. İnan sevgilim olsun arkadaşım olsun gezim tozim derdim hiç olmadı.menzun olunca da okuldan arkadaşım yani şuan kocam la evlendim. Gayette mutluyum. Ailelere tüm iletişimi mi kestim . Beni nasıl aciz herşeye susan bir birey yaptıklarını anlamam altı yilimi aldı . Halada annemi çok özlerim . Ama haksızlığı da susan insanı asla affetmem. Benimde hiç güzel yıllarım olmadi . Emin ol senden daha beter di . Anlatsam vaybe benden kötüleri de varmış dersin . Kendine bir iyilik yap bı defa üniversite hangi bölüm kazanırsan oku

Anlıyorum. Affınıza sığınarak.. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz. Ailenizi değistiremezsiniz. Dediğim gibi doktorunuzla tekrar bir görüşün, derslerinize çalışın ve geleceğinizi kurtarın. Allah yar ve yardımcınız olsun :) İnşaAllah dilediğinizden daha güzel bir hayat yaşarsınız!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…