- Emoji Skoru
- 150
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi Kurkmantolumado
hazır çocuk da yok kurtulmaya bak gerçekten. ben de şu an istemediğim bi evlilik yaşıyorum bana işini de bırak ben bakarım demiş olmasına rağmen bırakmadım çünkü kendi parasını çevresine de dağıtıyor. ne olursa olsun nikahlı eşin de olsa kendini güvenceye alarak hareket etmelisin. birikimi neden verdin mesela bir avukattan lütfen yardım al, süreci de hemen yapamıyorsan çaktırmadan kuytu köşe biriktir istedigi gibi davranıyormussun gibi takıl sonra sak diye ac davayı bence. yani ben olsam öyle yapardım
çok üzüldüm gercekten, sana degil o adama tamamen. senin gibi calisan esi istemiyor olsa da kendisine bakmaya cabalayan müthis birisisin sen gibisini bulamaz
ayrıca keske ortaklasa ödemeyi bu kadar kafasına takmıs biriyle yolun basinda bir düsünseydin ama gecti orası artık, pahalı bir tecrübe oldu diyip önüne bak bosanmayı kafayı koymus olman da cok güzel
verdigin örnek gereksiz kalmıs insan kendisine harcamak bakmak isteyebilir bundan dogalı ne var, ayrıca esim benden cok kazanıyor ve giderimiz düsükse ben de hayli hayli alisveris yapardım. fakir bir düsünce yapısı herkeste yok bugün tak diye ölebiliriz bu kadar yarını düsünüp gününden kısmaya gerek yok ki.
yahu ne yapacaksın telefonun bozulup bozulmadıgını jbsjdfbsjfheb diyelim ki esinden gizli kredi kartından kendine alısveris yaptı, ailesine cevresine harcaması gerekti ya da ne bileyim düz bombos bir seye harcadı. kredi kartı borcunun da mecburisi var ya hani esi bosuna mı es ev arkadası degil ki
evlenmeden önce biriktirmesi de mecburi degil ki az bir bütcesi olup evlenen de var herkes birikimle mi evleniyor? cok kendi bakıs acinizdan kendi dünyanızdan düsünüyorsunuz farklı hayatlar da var bu örnekteki gibi
çok üzüldüm gercekten, sana degil o adama tamamen. senin gibi calisan esi istemiyor olsa da kendisine bakmaya cabalayan müthis birisisin sen gibisini bulamaz
ayrıca keske ortaklasa ödemeyi bu kadar kafasına takmıs biriyle yolun basinda bir düsünseydin ama gecti orası artık, pahalı bir tecrübe oldu diyip önüne bak bosanmayı kafayı koymus olman da cok güzel
yetmiyor demiyor ki
biriktiriyor bile, yetmese nasıl biriktirsin?
ama adam istiyor kadının 2 pantalonu 3 kazağı 2 gömleği olsun filan olsun efendim, 2 de papucu. yazı kışı bunlarla çevirip çevirip giyerek çıkarsın...
ha eminim evlenmeden önce de kadının çeşit çeşit giyinip takıp takıştırdığını filan görmüş böyle hoşlanıp evlenmiştir--> ancak evli bir kadının, ektra bi giyinmesine filan luzüm yok diye düşünüyor herhalde.
kadın da aksine giyinmeyi, alışverişi filan seven birisi. mümkün olsa yapacak yani.
kadın 70-80 alıyor mesela, adam belki 130-140 alıyor (böyle birşeylerdi sanırım). zaten tatilden mazota marketten içtikleri kahveye hepsini kadından yarı yarıya alıyormuş. kiraları da uygun. çocuk yok. maaşlarının yetmeyeceği birşeyleri yok. ha ama bu kadının da senelerdir biriktirdikleri para nerede onu takip ettiği yok...y
a da mesela 1 ayda tüm masrafları ne kadar. diyelim 90 bin tamam 45'ini ben ödüyorum, maaşımdan kalan 20-30 neyse onu ben kendim biriktircem diyemiyor. böyle değişik bir çiftimiz.
verdigin örnek gereksiz kalmıs insan kendisine harcamak bakmak isteyebilir bundan dogalı ne var, ayrıca esim benden cok kazanıyor ve giderimiz düsükse ben de hayli hayli alisveris yapardım. fakir bir düsünce yapısı herkeste yok bugün tak diye ölebiliriz bu kadar yarını düsünüp gününden kısmaya gerek yok ki.
ben şeyi anlamadım
"Maasimin bir kısmı ile mecburi bir ödeme yapmam gerekti ." diyorsunuz ya
siz ticaret filan yapan biri değilsiniz
düz memursunuz
durup dururken beklenmedik ödeme çıkıyorsa eşiniz de bunu herhalde bilir...yani ne ödemesi çıkabilir ? telefonunuz filan mı bozuldu?
e eşiniz bilmiyor mu bu ödemeyi yaptığınızı? maaşınız belli, ödemeniz belli. e geriye para kalmıyorsa o da belli. matematik ortada.
sizin nasıl bir dünyanız var çözmek mümkün değil.
siz evlenmeden önce hayatınızda hiç para biriktirmemiş miydiniz? eşinizin sizi bu kadar sorumsuz bulması neyin nesi? tamamen kendi manyaklığından mı yoksa para konusunda çok mu kötüsünüz?
yahu ne yapacaksın telefonun bozulup bozulmadıgını jbsjdfbsjfheb diyelim ki esinden gizli kredi kartından kendine alısveris yaptı, ailesine cevresine harcaması gerekti ya da ne bileyim düz bombos bir seye harcadı. kredi kartı borcunun da mecburisi var ya hani esi bosuna mı es ev arkadası degil ki
evlenmeden önce biriktirmesi de mecburi degil ki az bir bütcesi olup evlenen de var herkes birikimle mi evleniyor? cok kendi bakıs acinizdan kendi dünyanızdan düsünüyorsunuz farklı hayatlar da var bu örnekteki gibi