• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolun sonu

hazır çocuk da yok kurtulmaya bak gerçekten. ben de şu an istemediğim bi evlilik yaşıyorum bana işini de bırak ben bakarım demiş olmasına rağmen bırakmadım çünkü kendi parasını çevresine de dağıtıyor. ne olursa olsun nikahlı eşin de olsa kendini güvenceye alarak hareket etmelisin. birikimi neden verdin mesela bir avukattan lütfen yardım al, süreci de hemen yapamıyorsan çaktırmadan kuytu köşe biriktir istedigi gibi davranıyormussun gibi takıl sonra sak diye ac davayı bence. yani ben olsam öyle yapardım

çok üzüldüm gercekten, sana degil o adama tamamen. senin gibi calisan esi istemiyor olsa da kendisine bakmaya cabalayan müthis birisisin sen gibisini bulamaz

ayrıca keske ortaklasa ödemeyi bu kadar kafasına takmıs biriyle yolun basinda bir düsünseydin ama gecti orası artık, pahalı bir tecrübe oldu diyip önüne bak bosanmayı kafayı koymus olman da cok güzel

yetmiyor demiyor ki
biriktiriyor bile, yetmese nasıl biriktirsin?

ama adam istiyor kadının 2 pantalonu 3 kazağı 2 gömleği olsun filan olsun efendim, 2 de papucu. yazı kışı bunlarla çevirip çevirip giyerek çıkarsın...
ha eminim evlenmeden önce de kadının çeşit çeşit giyinip takıp takıştırdığını filan görmüş böyle hoşlanıp evlenmiştir--> ancak evli bir kadının, ektra bi giyinmesine filan luzüm yok diye düşünüyor herhalde.

kadın da aksine giyinmeyi, alışverişi filan seven birisi. mümkün olsa yapacak yani.

kadın 70-80 alıyor mesela, adam belki 130-140 alıyor (böyle birşeylerdi sanırım). zaten tatilden mazota marketten içtikleri kahveye hepsini kadından yarı yarıya alıyormuş. kiraları da uygun. çocuk yok. maaşlarının yetmeyeceği birşeyleri yok. ha ama bu kadının da senelerdir biriktirdikleri para nerede onu takip ettiği yok...y
a da mesela 1 ayda tüm masrafları ne kadar. diyelim 90 bin tamam 45'ini ben ödüyorum, maaşımdan kalan 20-30 neyse onu ben kendim biriktircem diyemiyor. böyle değişik bir çiftimiz.

verdigin örnek gereksiz kalmıs insan kendisine harcamak bakmak isteyebilir bundan dogalı ne var, ayrıca esim benden cok kazanıyor ve giderimiz düsükse ben de hayli hayli alisveris yapardım. fakir bir düsünce yapısı herkeste yok bugün tak diye ölebiliriz bu kadar yarını düsünüp gününden kısmaya gerek yok ki.

ben şeyi anlamadım
"Maasimin bir kısmı ile mecburi bir ödeme yapmam gerekti ." diyorsunuz ya

siz ticaret filan yapan biri değilsiniz
düz memursunuz

durup dururken beklenmedik ödeme çıkıyorsa eşiniz de bunu herhalde bilir...yani ne ödemesi çıkabilir ? telefonunuz filan mı bozuldu?

e eşiniz bilmiyor mu bu ödemeyi yaptığınızı? maaşınız belli, ödemeniz belli. e geriye para kalmıyorsa o da belli. matematik ortada.

sizin nasıl bir dünyanız var çözmek mümkün değil.

siz evlenmeden önce hayatınızda hiç para biriktirmemiş miydiniz? eşinizin sizi bu kadar sorumsuz bulması neyin nesi? tamamen kendi manyaklığından mı yoksa para konusunda çok mu kötüsünüz?

yahu ne yapacaksın telefonun bozulup bozulmadıgını jbsjdfbsjfheb diyelim ki esinden gizli kredi kartından kendine alısveris yaptı, ailesine cevresine harcaması gerekti ya da ne bileyim düz bombos bir seye harcadı. kredi kartı borcunun da mecburisi var ya hani esi bosuna mı es ev arkadası degil ki

evlenmeden önce biriktirmesi de mecburi degil ki az bir bütcesi olup evlenen de var herkes birikimle mi evleniyor? cok kendi bakıs acinizdan kendi dünyanızdan düsünüyorsunuz farklı hayatlar da var bu örnekteki gibi

ben şeyi anlamadım

siz evlenmeden önce hayatınızda hiç para biriktirmemiş miydiniz? eşinizin sizi bu kadar sorumsuz bulması neyin nesi? tamamen kendi manyaklığından mı yoksa para konusunda çok mu kötüsünüz?

ayrıca siz niye konu sahibini kötülemeye yönelik sorular soruyorsunuz ki, diyelim ki para konusunda çok kötü konu sahibi. esinin yine de bir gömlek için üç dört magaza gezip bir gömlegi cok görmesini normal mi görüyorsunuz? yolun sonu diye baslık acmis olan kadın icin hos bir mesaj olmadıgını düsünüyorum. bu şekilde yazarak gününüzün sinirini burada bu şekilde atıyormuşsunuz gibi gözüküyor haberiniz olsun

ben şeyi anlamadım
"Maasimin bir kısmı ile mecburi bir ödeme yapmam gerekti ." diyorsunuz ya

siz ticaret filan yapan biri değilsiniz
düz memursunuz

durup dururken beklenmedik ödeme çıkıyorsa eşiniz de bunu herhalde bilir...yani ne ödemesi çıkabilir ? telefonunuz filan mı bozuldu?

e eşiniz bilmiyor mu bu ödemeyi yaptığınızı? maaşınız belli, ödemeniz belli. e geriye para kalmıyorsa o da belli. matematik ortada.

sizin nasıl bir dünyanız var çözmek mümkün değil.

Diyelim ki cok savruk bir kadın olsun. Birikim yapamayan biri. Para konusunda çok kötü. Bu bile karşı tarafı normal kılıyor mu bu konuda. Hangi normal insan evladı eşini bir yere bıraktığında yakıtın yarı parasını veya içilen kahvenin yarı parasını ister.

insan kendisine harcamak bakmak isteyebilir -> isteyebilir, istemesi tuhaf diyen mi oldu? ama isteklerine uymayan biriyle evlenip, her harcaması olay olup, bu şekilde ısrarla devam etmek normal değil.
mobilyadan başlamış taa nişanlıyken, şimdi kıyafet, makyaj malzemesi...bu çift ne alacak olsa sorun yaşıyor- öyle biliyoruz.

az bir bütcesi olup evlenen de var herkes birikimle mi evleniyor? --> birikimle evlenmek ayettir ya da kanun hükmüdür diyen de olmadı. ama "yatak odanı bile ben aldım" diye başka kakacak adamla evlenince o pek sevimli olmuyor işte. zaten neden biriktirmediniz diye sormadım. biriktirmeyi ve kendine ait bişey edinmeyi bilmiyor mu gerçekten onu anlamak için sordum. 30 yaşında senelerdir çalışan bir insanın kendine ait bir parası, ayrı malı bişeysi, olmaz mı yahu?

esim benden cok kazanıyor ve giderimiz düsükse ben de hayli hayli alisveris yapardım. --> eşiniz "lütfedip" böyle yapmanıza müsaade (!) etmezse nasıl yapacaksınız hanımefendi? önce öyle eşi bi bulsun da.

yahu ne yapacaksın telefonun bozulup bozulmadıgını jbsjdfbsjfheb diyelim ki esinden gizli kredi kartından kendine alısveris yaptı, ailesine cevresine harcaması gerekti ya da ne bileyim düz bombos bir seye harcadı. --> benim fikrimce bomboş bir yere harcamakla lüzumlu bir yere harcamak çok farklı burada şerhimi düşeyim de.

ancak burada sorularım şu ikisi:
1- geçen konudan bildiğimiz adam onay vermeden ceket alamıyordu bu kadın. bakın bu iyi bişey diyen yok, kadının kendi anlattıklarını söylüyorum , niyeyse burada olanı yazınca sanki aferin demişiz gibi 40 kere daha yazıdırıyorsunuz ha

eğer öyleyse nasıl gizli büyük harcamalar yapmış olabilir ki?

2- gizli değildi adam da biliyordu diyelim. e kadın ödedi, maaşından para kalmadı. yok yani. olmayan paranın daha nesini konuşuyorlar? bu ortada değil mi?

adama "ya ben x ödedim param kalmadı, biliyorsun, neremden verecem o parayı?" filan demeyip daha bir de altın vermek neyin nesi yani?

--------

adam "gerekirse böbreğini sat aylık katkını yap, ben anlamam" tarzında bi abimiz...daha da bu abiden idare eder mi diye bekliyor.... bazı kadınların 2 farklı fantezik huyu var biri asgari düzeyde alan adamların kendilerini rahat geçindirmesini beklemek biri de böyle pinti adamlardan idare beklemek...

ayrıca siz niye konu sahibini kötülemeye yönelik sorular soruyorsunuz ki, diyelim ki para konusunda çok kötü konu sahibi. esinin yine de bir gömlek için üç dört magaza gezip bir gömlegi cok görmesini normal mi görüyorsunuz? yolun sonu diye baslık acmis olan kadın icin hos bir mesaj olmadıgını düsünüyorum. bu şekilde yazarak gününüzün sinirini burada bu şekilde atıyormuşsunuz gibi gözüküyor haberiniz olsun

kimseyi kötülediğim filan yok
bişeyi anlamaya çalışıyorum
çünkü bu kadının ilk konusu değil

kadın kalan niye parasını adama gönderip, bu para nereye gidiyor, ne birikmiş, ne alınacak peşine düşmüyor?
bu parayla ev alınacaktı güya ama adam tüm evin parasını mı biriktirmeye çalışıyor bilmiyoruz, bildiğimiz kadının elinde 0 var. ay ceket mi önemli, senelerin emeği mi ya.

kadın gerçekten para yönetmekte kötü mü?
mesela zamanında boyuna aşan bir borç mu yapmış?
yoksa hiç mi elini atmamış para/bütçe/birikim konularına
kendine mi güvenmiyor?
yoksa ortada bir sorun yok aslında, adam mı manipüle ediyor? bu da olası. adam manyak çünkü ondan eminiz.

niye birikim yapılmış parada hakkını nasıl alacak mesela onun peşine düşmüyor... bu işlerde bir tuhaflık var. topluca garip.

"diyelim ki para konusunda çok kötü konu sahibi" işte öyleyse, boşansa da konu bitmeyecek bilmiyorum farkında mısınız?
maddi olarak hakkını alamaması ayrı kötü, boşansa ne yapacağını bilemiyor korkuyor filan (niye?) bu ayrı kötü...boşanamayan, boşanınca dağıtan bir dolu kadın neden var sizce?

Diyelim ki cok savruk bir kadın olsun. Birikim yapamayan biri. Para konusunda çok kötü. Bu bile karşı tarafı normal kılıyor mu bu konuda. Hangi normal insan evladı eşini bir yere bıraktığında yakıtın yarı parasını veya içilen kahvenin yarı parasını ister.
güzel bacım
hangi normal insan evladı da o kahvenin yarı parasını verir? (almanlar konu dışı)

karşı tarafa kim normal dedi ya Allah'ım yarabbim.

insan kendisine harcamak bakmak isteyebilir -> isteyebilir, istemesi tuhaf diyen mi oldu? ama isteklerine uymayan biriyle evlenip, her harcaması olay olup, bu şekilde ısrarla devam etmek normal değil.
mobilyadan başlamış taa nişanlıyken, şimdi kıyafet, makyaj malzemesi...bu çift ne alacak olsa sorun yaşıyor- öyle biliyoruz.

az bir bütcesi olup evlenen de var herkes birikimle mi evleniyor? --> birikimle evlenmek ayettir ya da kanun hükmüdür diyen de olmadı. ama "yatak odanı bile ben aldım" diye başka kakacak adamla evlenince o pek sevimli olmuyor işte. zaten neden biriktirmediniz diye sormadım. biriktirmeyi ve kendine ait bişey edinmeyi bilmiyor mu gerçekten onu anlamak için sordum. 30 yaşında senelerdir çalışan bir insanın kendine ait bir parası, ayrı malı bişeysi, olmaz mı yahu?

esim benden cok kazanıyor ve giderimiz düsükse ben de hayli hayli alisveris yapardım. --> eşiniz "lütfedip" böyle yapmanıza müsaade (!) etmezse nasıl yapacaksınız hanımefendi? önce öyle eşi bi bulsun da.

yahu ne yapacaksın telefonun bozulup bozulmadıgını jbsjdfbsjfheb diyelim ki esinden gizli kredi kartından kendine alısveris yaptı, ailesine cevresine harcaması gerekti ya da ne bileyim düz bombos bir seye harcadı. --> benim fikrimce bomboş bir yere harcamakla lüzumlu bir yere harcamak çok farklı burada şerhimi düşeyim de.

1- geçen konudan bildiğimiz adam onay vermeden ceket alamıyordu bu kadın. bakın bu iyi bişey diyen yok, kadının kendi anlattıklarını söylüyorum , niyeyse burada olanı yazınca sanki aferin demişiz gibi 40 kere daha yazıdırıyorsunuz ha

2- gizli değildi adam da biliyordu diyelim. e kadın ödedi, maaşından para kalmadı. yok yani. olmayan paranın daha nesini konuşuyorlar? bu ortada değil mi?

adama "ya ben x ödedim param kalmadı, biliyorsun, neremden verecem o parayı?" filan demeyip daha bir de altın vermek neyin nesi yani?

--------

adam "gerekirse böbreğini sat aylık katkını yap, ben anlamam" tarzında bi abimiz...daha da bu abiden idare eder mi diye bekliyor.... bazı kadınların 2 farklı fantezik huyu var biri asgari düzeyde alan adamların kendilerini rahat geçindirmesini beklemek biri de böyle pinti adamlardan idare beklemek...

kadın kalan niye parasını adama gönderip, bu para nereye gidiyor, ne birikmiş, ne alınacak peşine düşmüyor?
bu parayla ev alınacaktı güya ama adam tüm evin parasını mı biriktirmeye çalışıyor bilmiyoruz, bildiğimiz kadının elinde 0 var. ay ceket mi önemli, senelerin emeği mi ya.

kendine mi güvenmiyor?
yoksa ortada bir sorun yok aslında, adam mı manipüle ediyor? bu da olası. adam manyak çünkü ondan eminiz.

niye birikim yapılmış parada hakkını nasıl alacak mesela onun peşine düşmüyor... bu işlerde bir tuhaflık var. topluca garip.

"diyelim ki para konusunda çok kötü konu sahibi" işte öyleyse, boşansa da konu bitmeyecek bilmiyorum farkında mısınız?
maddi olarak hakkını alamaması ayrı kötü, boşansa ne yapacağını bilemiyor korkuyor filan (niye?) bu ayrı kötü...boşanamayan, boşanınca dağıtan bir dolu kadın neden var sizce?

güzel bacım
hangi normal insan evladı da o kahvenin yarı parasını verir? (almanlar konu dışı)

doğrusu irdelemeniz biraz kendi bakış açınızı katarak olduğu için bize göre sanki kötülüyormuşsunuz gibi gelmiş, şimdi biz kadın olarak cimri bir erkekle hayatın geçemeyecegini biliyoruz cünkü en ucuz kozmetik magazasına gittiginde bile bir yüz temizleme jeli 150-200tl bi ruj en ucuz 100-200 tl. vücut kıllarını almak, ne bileyim nemlendirici günes kremi vesaire almak bile bir para. kendine bakmasın mı bu kadın ki bakmayan biri olsa eminim "yüksek mühendis" esi bu kadar takıntılı biri oldugu icin buna da takılırdı bence. ne kadar ettigini bunların bir kıyafetin parasının ne oldugunu burada konusmamıza gerek olmadıgını düsünüyorum, elbette masrafı olacak. sözün özü kadınlar olarak illa bir harcamamız oluyor

" eşiniz "lütfedip" böyle yapmanıza müsaade (!) etmezse nasıl yapacaksınız hanımefendi? önce öyle eşi bi bulsun da." iste oyle bir es olmadıgı icin burada konusuyoruz ya hanımefendi, yardımcı olmaya yönelik yazıyoruz ya hani. gecmisi konusup ilerisini baltalamaya gerek yok, gecmiste hata yapmıs diye önünü görmesin mi? öyle bir manyakla devam mı etsin

allah askina kim kendine harcama yapmak istemesin, esi öyleymis diye ona uyum saglamak zorunda mı? böyle biri neden esi olmaya devam etsin ki? birkaç kez kahve parasının yarısını ödedi yakıtı böldüler diye her defasında aynısını mı yapsın? ki konu sahibi de evlenmeden önce daha farklı oldugundan bahsetmis demek ki zaten karsi tarafı düzeltmeye yönelik adımları da olmus bir süre adamı idare de etmis zaten ne olduysa naifliginden ve sorgulamamasından gelmis. dediginiz gibi kesinlikle birikim icin sormalıydı ne yapıp ne ettigini takip etmeliydi, belki biliyordur da burada konuyla alakası olmadıgından bahsetmek istememistir.

adam o kadar paraya takıntılı ki borsada tutuyor parasını, yani para değer kaybetmesin diye de cabalıyor. yoksulluktan da geliyormus bahsettigine göre. konu sahibi esine asiksa onsuz olmaz diye düsünüyorsa tedavi almasına yönelik ugrasabilir ama ilk mesajı da bosanma kafama oturdu yazmasıyla baslamıs zaten.

ilerisine baksın gecmisi kurcalamaya gerek yok artık ne yapsın hata yaptı diye kendisini mi parcalasın ::) dediginiz gibi parayı yönetemiyorsa bunun da cözümü var öyle imkansız degil, konu sahibi zaten ayakları üzerinde duran bir memur, kücük sehirde de yasiyormus kiraya faturalara eminim yetisebilir. yalnızlıktan korkmasına da gerek yok artık mutsuz bir evliligi devam ettirmektense 2-3 evlilik yapmak daha normal.

--------

kendine mi güvenmiyor?

güzel bacım

"adama "ya ben x ödedim param kalmadı, biliyorsun, neremden verecem o parayı?" filan demeyip daha bir de altın vermek neyin nesi yani?" gurur yapmıs iste bundan dogalı daha ne var? her gün kadından bir seyler isteyen, parasının pesinde kosan onu yetersiz görmeye yönelik hareketleri olan adamdan bahsediyoruz. böyle bir durumu yasayınca insan alsın da gitsin basimdan üc kurus icin beni mutsuz etmesin diyip ne varsa vermeye calısıyor. bu psikolojiyi anlayamadıgınız icin yadırgamıs ve garip demissiniz ama böyle evlilikler de var. daha gecen bir komsumuzusun esi aylık 40 bin eve ve cocuga harcadı diye kadını gecen gün dövmüs, bir bunu yapmadıgı kalmıs adamın. siz görmediniz diye durum garip olmuyor yani

"biri de böyle pinti adamlardan idare beklemek..."
sizin her cümlenizin sonu madem böyle biriyle evlendin para yönetemiyorsun neden evlendin demeye varıyor. kim hata yapmıyor ki? dün aldığımız kıyafeti bugün begenmeyebiliyoruz bazen. evlilik ciddi bir müessese ama bazıları maalesef böyle hata yapabiliyor iste ne yapalım esi gibi gecmisini acıp neden yaptın neden ettin diyip duralım mı

Memursa en kötü 70 bin alır . Günün sonunda hesabında para yok. Adam kandırıyor bizim birikimimiz diye. O adam 5 kuruş vermez boşanma da ya da öylesine birikimden birşey almak istese araba arsa vs. Asla vermez.
Araba almak istedim kendime kötü de olsa ise gidip gelecek küçük bir araba .Birikimden alalim dedim .Ben biriktirdim parayı alamam sen de biriktirip alsaydın dedi

Arkadaşlar eşitlik isteyenler bık bık bık diye mesajlar gördüm aralarda bir yerlerde. Bulup alıntılayamıyorum şimdi. Eşitlik böyle bir şey değil. Kadının ezildiği, erkeğin hakim olduğu bir evliliği hangi akıl ve mantıkla eşit olarak görüp eşitlik isteyen, eşit şartlar için didinen kadınlara laf sokmaya çalıştınız acaba? Adamın eşit miktarda para harcayacaksın demesi ve kadının buna uyum sağlaması mı eşitlik sizin gözünüzde? Eşitlik anlayışınızı seveyim…

Araba almak istedim kendime kötü de olsa ise gidip gelecek küçük bir araba .Birikimden alalim dedim .Ben biriktirdim parayı alamam sen de biriktirip alsaydın dedi
Sen bu adamdan boşanmazsın. Hadi hasbelkader boşandın diyelim beş kuruş da almaz adamın getirdiği boşanma sözleşmesini imzalar bir de üstüne adama nafaka falan ödersin bu kafayla.

Kolay kolay boşan demem ama siz boşanın. Yaşınız henüz gençken kurtulun. İyi bir adam bulun çocuğu da ondan yapın. Bu adam düzelmez hocam. Canınıza yazık, psikolojinize yazık . Bir gün tüm parayı da alır glder bu adam gık deseniz delil toplayın, tazminat alırsınız maddi ve psikolojik şiddetten.

Sizin ruh ikiziniz var sitede bakın o da anasayfada. Önce aylarca boşanması gerektiğine ikna edemedik sonra hakkını savunması gerektiğine simdi de yanlış insanlarin elinden almaya calisiyor insanlar. O da yine sizin gibi para mevzularından anlamıyor ve çok harcamak istiyordu. Zaten sizi sevmeyen insanlarla evlenme sebebiniz de aynı temele dayanıyor. Keske psikolojik bir destek alsanız ne iyi olurdu bu süreçte. Bir diğer tavsiyem de normalde buna karsi olsam da sizin bence ailenizin yanına dönmeniz iyi olabilir.

Sordum gördüm çok şükür ama bana faydası yok
Boşanırken gayet faydası olur nasıl yok alırsın yarısını zaten sana bir faydası olmayan adamla niye evlisin? Hayır böyle şeyleri nasıl normalleştiriyorsunuz hiç anlamıyorum

"adama "ya ben x ödedim param kalmadı, biliyorsun, neremden verecem o parayı?" filan demeyip daha bir de altın vermek neyin nesi yani?" gurur yapmıs iste bundan dogalı daha ne var? her gün kadından bir seyler isteyen, parasının pesinde kosan onu yetersiz görmeye yönelik hareketleri olan adamdan bahsediyoruz. böyle bir durumu yasayınca insan alsın da gitsin basimdan üc kurus icin beni mutsuz etmesin diyip ne varsa vermeye calısıyor. bu psikolojiyi anlayamadıgınız icin yadırgamıs ve garip demissiniz ama böyle evlilikler de var. daha gecen bir komsumuzusun esi aylık 40 bin eve ve cocuga harcadı diye kadını gecen gün dövmüs, bir bunu yapmadıgı kalmıs adamın. siz görmediniz diye durum garip olmuyor yani

"biri de böyle pinti adamlardan idare beklemek..."
sizin her cümlenizin sonu madem böyle biriyle evlendin para yönetemiyorsun neden evlendin demeye varıyor. kim hata yapmıyor ki? dün aldığımız kıyafeti bugün begenmeyebiliyoruz bazen. evlilik ciddi bir müessese ama bazıları maalesef böyle hata yapabiliyor iste ne yapalım esi gibi gecmisini acıp neden yaptın neden ettin diyip duralım mı
İnce ince para hesabı aile evinde de sıkıntıdır evlenince de sıkıntı. Yanlış alışveriş de doğaldır, aldığımız bir elektroniğin 2 ayda bozulması da doğal . Ev araba vs alırken fazla para vermek de doğal. Paramızın bir kısmı boşa gidecek hayat boyunca. Borsadan kaç kez zarar ettik öldük mü yok. Zor duruma düşecek kadar batmadık şükür deyip unuttuk. Bazı kıyafeti 2 kereden fazla giymiyoruz ya da ayakkabıyı bu da 2 maaş varsa zerre sorun olmamalı. Koleje çocuk gönderenler var. Bazı çocuklar ne yapsalar başarısız . E bu çocukları yurda mı veriyor anne babaları yok. Diktatör gibi hata arandıkça elbette bulunur . O adam bu kötü borsa ortamında batmadı mı battı ama kadın sorsa, kadına neler yapar. Kadınların asgari masrafları erkekten kat kat fazla bir de. Bunları idrak etmeyen erkekler bir zahmet evlenmesin.

Eşitlik diyenler ev içi işlerin bedavaya yapıldığını görmüyor. Adam kadının evde yaptığı işin karşılığını çıkarıp verse asıl o zaman eşitlik olur, bu kadın da ekside olmaz.

Bu kadın resmen köle. Karın tokluğuna ev işi yapıyor ve dışarı çıkıp çalışıyor.

Back
X