• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolun sonu

Senin katkın yetmiyor diyor daha fazla katilmaliymisim maasimin bana kalan kısmıyla birikim yapmaliymisim derdi o ben de harcamayı ölesiye seven biriyim
Evlilikte her şey ortak olduğu için borsadaki hisse de ortak olur bence siz avukata danışmadan ne hali varsa görsün kafasından çıkın, o parada sizin de hakkınız var

Merhaba kızlar
Daha önceki konulardan beni tanırsınız. Yolun sonu yazdım çünkü artık boşanma kararını kafamda netleştirdim. Yol haritam henüz yok .Bu kararı almamı sağlayan son olayı anlatmak istiyorum. Maddi konularda eşimle anlaşamadığımızı söylemiştim. Bu ayki üzerime düşen aylık eve katkımı sunamadim baya geciktirdim
Maasimin bir kısmı ile mecburi bir ödeme yapmam gerekti .Sadece bu aylık bir şeydi. Acaba bu ay beni idare eder mi ? Diye düşündüm. Maaşı benden fazla baya .Ama etmedi 2 hafta geçti ne kadar sorumsuzsun sen tek başıma mı sırtlanacagim kira fatura nasıl ödeniyor haberin var mı dedi .Ben de bu ay böyle oldu dedim .Sonra soylenmelerine dayanamadım elimde kenara attığım altını verdim bu ayki odememe say dedim yetmez ama ver dedi
Çok çaresiz yorgun ve değersiz hissediyorum.
Umarım doğru bir karar verirsiniz . Böyle evlilik olmaz. Kadın erkek eşitliği diyenler devamlı, bu yazılanları bi okusunlar . Premses erkekler türedi sayenizde. 1 ay bile giderleri paylaşmama hakkı yokmuş kadının. Hala aynı fikirdeyim . Evi asgari erkek geçindirir kadın da araba alımı ev alımı eve mobilya vs alımı , çocuğun eğitimi vs destek olur. Faturalarını ödeyemeyen ya da ödemek istemeyenlerle kimse evlenmesin.

Onu dedim evet .Bir ay da birikim hesabına atama.lara ne olacak dedim .Bu öyle bir şey değil disiplin ister sen bilemezsin nasıl başlarsan öyle gider bu ay o para ayrılacak dediysem ayrılacak dedi
Adam hayat arkadaşı değil, finansal köle almış kendisine. Bu adamla ömür geçmez içinize ata ata önemli bir hastalığa yakalanırsınız Allah korusun. Çocuk da yok maaşınız da var. Bu korku niye hemcinsim?

Konu sahibi hakkın olan ne varsa al lütfen gurur yapma yani bazı şeyler var gerçekten insanın gücüne gider.Gercektenmi hiç parası yok bu kocanın yoksa huyumu böyle.Madem keşke evliyken i o da bulaşığını çamaşırını kendi yıkasaydi kendi yemeğini hazirlasaydi ..Hiç elinizi sürmeseydiniz bunları isterse artı para verseydi.Öyle kocaya böyle gerek

Yatak odasını kız tarafı alır onu bile almadın her şey benim etrafa bir bak senin neyin var diyor
Bunları mesajla da size yazmasını sağlayın da hakim bi görsün. İbret olsun eşitlik de eşitlik diyenlere sizin yaptığınız ev işlerinin yemeğin vs zerre maddi değeri yok, üstüne maaşınıza el koyuyor üstüne kendinize bir mont alamıyorsunuz bu adamdan izinsiz. Benzin parasını istiyor annenize giderken . Hiç mi gururunuz yok hanımefendi? Çok bile beklemişsiniz bu adamı boşamayı

Ay mazot parasında şok oldum bu kaçıncı level bir terbiyesizlik keşke ufaktan para atıp bir köşeye çoktan defetseydin Hasta olsan bu koca senden sana baktım diye para ister ay bu koca yediğin elmayı sayar be bu kafayla düşünsene 5 elma var az ye az parasını ben verdim 2,5 oldu bırak bırak orda .Adama bak sen

Ay mazot parasında şok oldum bu kaçıncı level bir terbiyesizlik keşke ufaktan para atıp bir köşeye çoktan defetseydin Hasta olsan bu koca senden sana baktım diye para ister ay bu koca yediğin elmayı sayar be bu kafayla düşünsene 5 elma var az ye az parasını ben verdim 2,5 oldu bırak bırak orda .Adama bak sen
İlerde çocuğunu da eziyet eder böylesi. Yediğini sayar, eğitim parasını başına kalkar. Bu adamdan kimse üremesin mümkünse.

İlerde çocuğunu da eziyet eder böylesi. Yediğini sayar, eğitim parasını başına kalkar. Bu adamdan kimse üremesin mümkünse.
O zamanda cocugami diyecek acaba şu kadar şokella yedin bayram harçliklarinla öde hep benmi vereceğim parasını der yahu beklerim ben böyle birşey .Konu sahibide işi nedir bilmiyorum da bir şekilde kalacak yer iş vs durumları ayarlayip yeniden yaratacak hayatını en baştan valla bu ekonomik psikolojik şiddetten sonra ne olsa bundan daha iyi olur bence .

Çok kızdım adama ya. Kadın mont alamıyor daha neler . Eş tarafından bir akraba ne zaman konuşsam , Avm lere gitmek zengin işi, yok alışveriş yapmayın yok kahveyi evde için der de der. Ömrü küçük ilçede geçmiş hiç çıkmamış . Dinliyor muyum hayır. Bugün de evladımı okuldan aldım yemek yedik bir cafe de limonata içtik . Ödedim hiç gocunmadım.Bu hafta indirimden mont da aldım seneye giyerim diye. Bizim aklımız yok mu ? Harcarız da birikim de yaparız Bu aşamaya gelmeden önce o cinnet geçirilmeliydi . Versek erkeklerin çoğu alır maaşımızı da pasif gelirimizi de mal mülkümüzü de. Adamdan niye bu kadar çekiniyor sunuz? Artık kanunlar bile kadından yana.

O zamanda cocugami diyecek acaba şu kadar şokella yedin bayram harçliklarinla öde hep benmi vereceğim parasını der yahu beklerim ben böyle birşey .Konu sahibide işi nedir bilmiyorum da bir şekilde kalacak yer iş vs durumları ayarlayip yeniden yaratacak hayatını en baştan valla bu ekonomik psikolojik şiddetten sonra ne olsa bundan daha iyi olur bence .
Memursa en kötü 70 bin alır . Günün sonunda hesabında para yok. Adam kandırıyor bizim birikimimiz diye. O adam 5 kuruş vermez boşanma da ya da öylesine birikimden birşey almak istese araba arsa vs. Asla vermez.

Benden mazot parası istedi
Ne?
Çok şükür boşanıyorsunuz. Psikolojik ve ekonomik şiddet ve istismar bu resmen.
İyi bir avukat tutun, başınızdan geçen bu istismarı da anlatın. Hakkınızı arayın, hepsini alın.
Allah kolaylık versin.

Yani birde sizi muhtaç kıvama getirmiş. Kararınızın neticesi kolay ve hızlı olsun.

Avukatla ilerleyin. Evlilik birikimleri ortak. Para attığınızı kanıtlayabiliyorsunuz. Ekonomik şiddet gördünüz. Sakın mağrur olayım deyip ekmeğine yağ sürmeyin. Kendi paranızı alacaksınız bu sizin hakkınız.

Evliliğiniz başından beri sıkıntılı.
Hiç kabullenmek istemediniz.
Biraz öngörülü olup, eşinizin ailelerin yaşadığı şehre taşınalım teklifini kabul edecektiniz.
Boşanmak şu an çok daha kolay olacaktı. Ailenizin evine geçerdiniz direkt. Yok eşiniz ailesine çok düşkünmüşte sanki sizin asıl probleminiz oydu.

Şimdi evden sizin gitmeniz gerekecek. Sizde avukat tutup eşinize maddi zarar verecek, güçlü duracak bir potansiyel yok gibi duruyor. Boşanma yoluna bile girmeniz çok uzun zaman alır. Tayin işlerine falan bakın.

Bu kadar ne gideriniz olabilir ki? Zaten gıda, yakıt, kira her şeyde siz de yarısını ödüyorsunuz. Kiramız çok cüzi demişsiniz. Eee adam pinti zaten giydiğinize, kendi giydiğine de harcamak istemiyor, çocuk da yok. Neye harcayabilir de bu kadar yetmiyor der? Her ay Viyana, Paris, İsviçre'de Alpler falan geziyor musunuz?

yetmiyor demiyor ki
biriktiriyor bile, yetmese nasıl biriktirsin?

ama adam istiyor kadının 2 pantalonu 3 kazağı 2 gömleği olsun filan olsun efendim, 2 de papucu. yazı kışı bunlarla çevirip çevirip giyerek çıkarsın...
ha eminim evlenmeden önce de kadının çeşit çeşit giyinip takıp takıştırdığını filan görmüş böyle hoşlanıp evlenmiştir--> ancak evli bir kadının, ektra bi giyinmesine filan luzüm yok diye düşünüyor herhalde.

kadın da aksine giyinmeyi, alışverişi filan seven birisi. mümkün olsa yapacak yani.

kadın 70-80 alıyor mesela, adam belki 130-140 alıyor (böyle birşeylerdi sanırım). zaten tatilden mazota marketten içtikleri kahveye hepsini kadından yarı yarıya alıyormuş. kiraları da uygun. çocuk yok. maaşlarının yetmeyeceği birşeyleri yok. ha ama bu kadının da senelerdir biriktirdikleri para nerede onu takip ettiği yok...y
a da mesela 1 ayda tüm masrafları ne kadar. diyelim 90 bin tamam 45'ini ben ödüyorum, maaşımdan kalan 20-30 neyse onu ben kendim biriktircem diyemiyor. böyle değişik bir çiftimiz.

benim bir yengem var mesela. babası pazarcıydı. babasının pazarda tezgahta satamadığı 80 senelik, güneşte solmuş, ebem dedem tarzı şeyler giyerdi (zaten küçücük anadolu kasabalarında tezgah açan, uygun ucuz şeyler satan bir adam bu, öyle sosyete pazarı malı, ihraç fazlası filan gibi düşünmeyin). kadın evine gelen oldu mu çay içer Allah korusun yemek yer (abooov) diye ölürdü bildiğin hasta olurdu :D böyle böyle kimse gidip gelmiyor şimdi evine. adama tam bu model kadın lazımmış. biriktirip biriktirip ev alıyor. --ha ama bu kadının eşi (yani kuzenim) işi gücü varken, kadın istiyor diye gidip kadının babasına ne iş varsa yardımcı oluyor, mesela tezgahta yardım ediyor, pazarlarda geziyor filan.

Benim asıl üzüldüğüm konu kocanın cidden bir manyak olduğunu hala tam olarak fark etmemis olman. Hala bu normal mi bunu da dedi vs diye sorgulaman. Maalesef boşanacak ve o cok kıymetli parasını alacak gücü göremedim sende.

Bu ruh hastasıyla kala kala sen de etkilendin ve normal düşünemiyorsun heralde. İnsan kocası kendini bir yere götürürken yakıt parasının yarısını isteyince aaa bu deli diye arkasına bakmadan kaçar bence. Ha öncesinde ağzına bir güzel edip, parayı da bir tarafına sokar.

Gidip bir avukat tut. Onun yönlendirmelerine uyacağına dair kendine söz ver. Bence biraz psikolojik olarak destek de al. Ve bu manyağı hayatından def et. Yalnız kal bundan bin kat iyi. Neyinden korkuyorsun.

Merhaba kızlar
Daha önceki konulardan beni tanırsınız. Yolun sonu yazdım çünkü artık boşanma kararını kafamda netleştirdim. Yol haritam henüz yok .Bu kararı almamı sağlayan son olayı anlatmak istiyorum. Maddi konularda eşimle anlaşamadığımızı söylemiştim. Bu ayki üzerime düşen aylık eve katkımı sunamadim baya geciktirdim
Maasimin bir kısmı ile mecburi bir ödeme yapmam gerekti .Sadece bu aylık bir şeydi. Acaba bu ay beni idare eder mi ? Diye düşündüm. Maaşı benden fazla baya .Ama etmedi 2 hafta geçti ne kadar sorumsuzsun sen tek başıma mı sırtlanacagim kira fatura nasıl ödeniyor haberin var mı dedi .Ben de bu ay böyle oldu dedim .Sonra soylenmelerine dayanamadım elimde kenara attığım altını verdim bu ayki odememe say dedim yetmez ama ver dedi
Çok çaresiz yorgun ve değersiz hissediyorum.
ben şeyi anlamadım
"Maasimin bir kısmı ile mecburi bir ödeme yapmam gerekti ." diyorsunuz ya

siz ticaret filan yapan biri değilsiniz
düz memursunuz

durup dururken beklenmedik ödeme çıkıyorsa eşiniz de bunu herhalde bilir...yani ne ödemesi çıkabilir ? telefonunuz filan mı bozuldu?

e eşiniz bilmiyor mu bu ödemeyi yaptığınızı? maaşınız belli, ödemeniz belli. e geriye para kalmıyorsa o da belli. matematik ortada.

sizin nasıl bir dünyanız var çözmek mümkün değil.

siz evlenmeden önce hayatınızda hiç para biriktirmemiş miydiniz? eşinizin sizi bu kadar sorumsuz bulması neyin nesi? tamamen kendi manyaklığından mı yoksa para konusunda çok mu kötüsünüz?

Back
X