- 25 Aralık 2020
- 6.398
- 23.035
- 298
- 41
yaaaTam "Deniz neredeyse orası güneydir." diyecektim ki konumun Ankara olduğunu okudum.![]()
İzmir'de bu yüzden tümden iptal oluyorum ben
mesela denizin önüne geliyoruz bir noktada ben denizi karşıma alıp izmirli arkdaşlara
şimdi buradan devam edince sahil boyu, aydına mı varıyoruz balıkesire mi diye soruyorum

harita bilgim çok iyidir bu arada ilçe ilçe köy köy bilirim türkiyenin büyük kısmını
ama onun da yön duygusuyla alakası yok, haritada göstermek başka maps açıp yol bulmak başka şey.
ben de solağımTamamen kısmını bilmiyorum ama benim kuşağımda solak olup öğretmeni ya da ailesi yüzünden sağ elini kullanmaya alışmak zorunda kalan çok insan var. İşlerin yarısı sağ elimde yarısı sol. Laçka vaziyetteyim
ama evet sağ elimi de kulanıyorum yemeği sağ da yerim sol da -çünkü zamanında yobaz kuzen sağolsun sağa alıştırmıştı.
El becerim insanları hayran bırakır, empati, olay yorumlama, öngörü konularında harikayımdır, hitabetim iyidir, zamanında üniversite sınavında ilk 25bine girmişim, dün yeğenim sorunca sınav sonuç belgemi bulup baktıkişimde de iyiyimdir ama biri 'sağ dolap benim' desin 1 dakika düşünmeden o sağdaki dolabı bulamam.
Zihinsel fotoğraf çekemiyorum işte, o da olağan üstü bir yetenek bana sorarsan, çünkü bende yok
Bak o şekli hayal ederim, onu yapabiliyorum ama işaret koymazsam yolları asla bulamıyorum. İşaret koymaya da alışıyor insan, bu işin çözümü tümüyle bireysel, bir iki temel taktiğin üzerine kişi kendi yöntemini kurmaya çalışmalı, çözüm şudur denemiyor
ben sayısalcıyım
ama sözelde ilk 20 içindeydim sayısalda ilk 100.
hafızam dilim sözel iletişimim iyidir. aslında sözelim sayısalımdan iyidir
fakat sözelcileri de çok mıymıymıy bulurum sözel bir bölüm okusam bunalımdan ölürdüm herhalde. bir de hani, sayısalcılar sözeli zaten yapar. sözelciler sayısalı yapamaz. en azından ülkedeki sayısal-sözel ayrımına göre durum bu (yoksa coğrafya filan çoğu ülkede sayısal kabul ediliyor aslında)
analitik zekam da iyidir
fakat işte bende 3 boyutlu algılama yok
yön duygusu yok
mesela sayısalda en okuyamayacağım bölüm mimarlık filan olurdu bitiremezdim herhalde. sizin zihinsel fotograf dediğiniz şey yok bende de. benim ailemde de herkes müthiştir bu konuda bir ben varım ayrıkotu.
sağ sol sorunum yok yalnız bedene göre konum algımda değil kuzey güney olarak yön algımda sıkıntı var.