Yorgunum ,uyuyamıyorum.. :(

sankisanki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
29
0
96
Merhaba,
Ben hayatım boyunca eğer yüksek ateşten falan hasta yatmıyor isem hiç 5-6 saatten fazla uyuyamadım. Üstelik bu süre boyuncada en az 2-3 kez uyandım ve tekrar uyumam en az yarım saat sürdü ama artık çok yoruldum, eskiden uykusuzluk günlük hayatımı etkilemezken şimdi konsantrasyon sorunları yaşamaya başladım. Sürekli yorgunum, uyku ilacı kullanmak istemiyorum, tek istediğim deliksiz bir uyku sonunda dinlenmiş kalkmak (ılık süt,yatmadan önce duş almak, fiziksel aktivite, bitki çayları işe yaramıyor) Denemediğim ne kaldı açıkcası bilmiyorum. Benzer sorunları olanlara sormak istiyorum; Sizde etkili olan bir yöntem oldu mu , Neler denediniz ?

psikoloktan yardım almayı denedin mi?... belki depresyondasındır. ayrıca doktor uyku hapı vermez. onun yerine depresyon ilaçları verebilir...

psikoloktan yardım almayı denedin mi?... belki depresyondasındır. ayrıca doktor uyku hapı vermez. onun yerine depresyon ilaçları verebilir...

Bu durum bende yaklaşık 35 yıldır var. 20 li yaşlarda psikolog yardımını denedim işe yaramadı... Eğer depresyondaysam tıp tarihinin en uzun ve kesintisiz depresyon rekoruna aday olmalıyım :)

Teyzem melisa çayı içiyordu,uykusuzluk sorunu için.. Denediniz mi bilmiyorum ama..
Bende uykusuzluktan,uyuyamamaktan muzdaribim:26:

ben de lavanta çayı yapıp içiyorum sonra detaylıca araştırınca uykuyu düzene soktuğunu öğrendim..şuan burda olduğuma bakmayın aslında gözlerim kapanıyo ama alışkanlık işte aslında lavanta yağından yastığına damlatanlar filan biliyorum annem için de bööle bişi yapmıştık ve ben cildime bakım olsun diye lavanta yağını sürdüğümde ölü gibi yatıyodum çook derin bi uyku yani 2gün yetiyor insana aslında bitki çayları denedim demişsin canım yazmakta kararsız kaldım ama bu denli etki edici bişeyi biliyorken yazmamak olmazdı umarım çabucak düzelir herşey düzenin yerine gelir

Cok yakın bır arkadasımda vardı uyku saglıgı merkezıne gıttı oda orda bır gun kaldı hastaneede gece boyu mınık bır bant yapıstırmıslar ıste onu gece boyu uyku duzenını bır cıhazla ızledıler ve sımdı uyuyor
Bu konuda sende bu sekılde bır merkeze gıt arastır

tam benm konumu açmışsın ben de 4 5 senedir böyleyim.
çok berbat bişey. bazen uyku ilacı alıyorum ama çok yorgun ve mutsuz kalkıyorum. herşeyi takmaktan belki de böyleyim ama her takan da uykusuz kalmıyoru bunu görüyorum biliyorum çevremden. kimi takar midesi ağrır kiminin gazı olur kimi de uykusuz kalır.
ben ciddi olarak uykusuz kalıyorum. hele de uzun vadede değiştiremeyeceğim şeyleri takstıysam felç gibi dolanıyourm. gülümsemek bile lüks bana.
kaçta yatarsam yatayım sabahın köründe uyanıyorum yorgun ve uykusuz olmama rağmen dalmam mümkün değil. en yorgun olduğum anı atlatır atlatmaz uyanıyorum ve şimdi evliyim ve eşimde aşırı horluyor. anlayacağın hayat kabus gibi artık bana.
ben de uyku merkezine yatmayı düşünüyorum, artık dayanamıyourm.
kabus görme de var mı sende? ben sürekli görüyorum ve kalp çarpıntısıyla uyandığım da çok oluyor.

sorun neymiş?
ilaç mı verdiler?

Gecmis olsun isterseniz bir doktora gidin ve kan tahlileri yaptirin b12, demir eksikligi ve guatr lariniza baktirin.

Şu akşam 9 da yatıp,sabah 9 a kadar deliksiz uyuyanlara öyle özeniyorum ki,tamam sağlıklı değil ama yine de deliksiz,hiç uyumadan 8 saati bile tamamalamak güzel olsa gerek..
ben genelde akşam 22 gibi uyuyorum,gece en az 3 kere uyanıyorum,yataktan çıkmıyorum ama sağa dön sola dön,tekrar uyu bayağı yoruyor beni,ezan okunurken muhakkak uyanıyorum ve sonra da zaten 6 buçuk gibi artık yataktan kalkma saatimde uyanmış oluyorum..
velhasılı kelam deliksiz bir uykum yok 3-4 saat bile olsa,ben de bu derttren muzdaribim

dinlenebilmiş hissediyromuusn peki kendini??

Tabii ki hayır
yan yatarım ben,genelde her bi taraftan diğer tarafa döndüğümde uyanırım,sık dönerim,çok rüya görürüm ve dolayısıyla yorgun uyanırım:)

Tabii ki hayır
yan yatarım ben,genelde her bi taraftan diğer tarafa döndüğümde uyanırım,sık dönerim,çok rüya görürüm ve dolayısıyla yorgun uyanırım:)

ben de sürekli kabus ve gelecek kaygısı var.
sende de sorun ettiğin şeyler mi var yoksa sadece dönmeden dolayı mı oluyor bunlar?

yooo aslında çok şükür şu aralar öyle uyumamı engelleyecek bir sorunum yok,ara ara oluyor tabi ama uzun zamandır rahatım..
evde canım sıkılıyor erken yatıyorum,demekki uykumu alıyorum gecenin bir yarısı uyanıyorum anlamadım ki..
bide çok hafif uykum maalesef,en ufak bir tıkırtıda uyanıyorum hemen:)

sıkıntın olmaması güzel,
benim hem sıkıntım var, hem uykum hafifi hem de kocam horluyor düşün kabusumu................
çok zor durumdayım...
gündüz de çalışıyorum bir de

Hımm o zaman Allah sana sabır versin hayatım,benim horlayan koca sorunum yok Allahtan,oyle olsa ben de sabaha kadar gözlerimi kırpmazdım sanırım:)kulaklarına pamuk tıkasan

bir arkadaşıma doktor önermişti denemişsindir belki ama akşam hiç uyumadan sabaha kadar oturacaksın,tabi ertesi gün de akşama kadar uyumayacaksın ve ertesi günü açık havada geçireceksin.piknik falan olabilir gün boyu gezip dolaşacaksın.akşam da kaçta uykun gelirse artık uyuyacaksın.gerçi benim için bu yetmez dersen iki gün üstüste yap.inşallah işe yarar

benim de canım uyumak istemiyor. aslında istiyor ama istemiyor. öyle garip bir durum. zaten 3 te bile yatsam uyku tutmuyor. uyuyana kadar canım çıkıyor. uyku fobisi oluştu herhalde. ondan canım gidip yatmak istemiyor.

uyumaya çalışırken bazen başıma ağrılar giriyor. sabahta erken kalkamıyorum tabi. bu sefer gün bitiyor. bir düzene koyamadım uykumu. annem de böyle benim uyku problemi var. genetik midir nedir anlamadım.

eşim de aksine yatağa yattımı hemen uyur. maşallah diyim. o da beni beklerken artık napcağını şaşırıyor. bazen sızıp kalıyo koltukta :)

şu lavanta yağını ben de deneyim bakalım. umarım işe yarar.

ben bir gece hiç uyumayayım, ertesi gün ordan oraya koşturayım. o gece saat 3 olsun yine uykum gelmiyor. eşim de diyordu bir gün hiç uyuma bak nasıl sızar kalırsın ama hiç öyle olmadı.

ben bir gece hiç uyumayayım, ertesi gün ordan oraya koşturayım. o gece saat 3 olsun yine uykum gelmiyor. eşim de diyordu bir gün hiç uyuma bak nasıl sızar kalırsın ama hiç öyle olmadı.

Bende de aynı şey oluyor uykusuzluk 48 saate kadar uzasa da sızma şeklinde uykum olmuyor . O zaman bile 3-4 saat uyumam yetiyor uyanmam için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…