yorgunum

depart

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2016
8
0
1
25
benden belki iki kat üç kat büyüksünüz ama içimdeki düğümü anlatacak birilerine ihtiyacım var.
ben 15 yaşında lise bir öğrencisi bir kızım. geçen sene o yaşta yaşayamayacağım kadar beter olaylar yaşadım. liseden ümitliydim güzel şeyler olacak sanıyordum. 350 puan yaptım ve tabii ki iyi bir yere yerleşemedim. okuldaki kızlar sadece ot çekip hap yutmaktan öpüşme hikayelerinden bahsediyorlar. okulu hayatım boyunca sevmedim ama artık dayanamıyorum. erkeklerin benden kopya dilenmesine kızların para istemesinden sabahın köründe kalkmaktan nefret ediyorum. her otobüse binişimde aynı insanları görmekten arkadaşsızlıktan ağlama nöbetlerimden annemin unut salak demesinden abimin birşeyler istemesinden oyunları kaybetmekten belki herşeyden. okula gitmem için x otobüsüne binmem gerekiyor adama sordum gelmedi dedi gelen ilk otobüsü x görüp bindim gözümde problem yok. koşan yürüyen siluetlerle dost olmaktan yoruldum artık. saçlarımı kendim kesiyorum eciş bücüş deli gibi oyun oynayıp kitap okuyorum. ağlayıp aynayla konuşuyorum döneceğine inanıyorum.
sürekli alt tarafa beyinlere katlanamıyorum. parasızlığa aşağılanmaya alışmak istemiyorum, eğer gençlik istiyorsanız zayıflık uzun boy alın sizin olsun. bir gram mutluluk huzur hepsine on basar. okumanız yeter yorum yapmasanızda olur. ha bu arada psikiyatriste de psikologa da gittim işe yaramadılar. amacım bunları benden başka birinin daha bilmesiydi teşekkürler

Tam olarak sorun nedir anlamadim ama bikmak icin henuz cok erken sizin yasinizda bunlari dusunmemelisiniz geleceginize umutla bakin eger unutmaniz gereken biri varsa unutursunuz ne guzel zamanlar var onunuzde genclikten bahsetmiyorum hepimiz sizin yasinizdaydik ama suan mesela bakip guluyorsun bazen uzuluyorsun ama geciyor derslerinize konsantre olun etrafinizdakilerde ergen akli basinda davranamalarini sizi anlamalarini beklemeyin zira onlarin cogu kendilerini tanimiyorlar bunlar psikolokla. Degil bazrn bakisi acinizla degisir hedef belirleyin kendinize dibe vurmak nedir ?hayat yeni basliyor madem etrafinizda arkadasiniz cok yok demekki kafa dengi bulamadiniz bulursunuz bunlar kisa vadeli sorunlar duzelecek adim gibi eminim

günlük herkesin yaptığı şeyler bunlar...sabah erken kalkmak , otobüse binmek...sen kendini kullandırtma yeter bence...eğer yaşamının daha iyi olmasını istiyorsan öncelikle yapman gereken okumak...

O arkadaşların gibi yaşayacağına yanlizliktan yakın daha iyi...lütfen ama lütfen sakin onların yaptığının hiçbirini denemeye bile kalkma olurmu güzel kardeşim...sabır herşeyin ilacidir....

merak etme geçecek hepsi..
bende kendimi akıl hastasıyım galiba diye düşünüyordum o yaşta..
verebileceğim tek tavsiye sakın bu boşlukta bir yanlış yapma. pişman olacağın şeyler yaşama arkadaşların sana beyinsiz gibi geliyor o yaşta biraz öyle oluyor çok şeyyapma yani
2 sene içinde heeerşey düzelecek rayına oturacak kendini geliştir bu süreçte..
ayrıca ben 25 yaşındayım hala kendim keserim saçlarımı böyle şeyleri dert etme

Ay sorma. Hele bir de ödev yaparken kalemin ucu kırılıyor falan ya, orada ölmek istiyor insan di mi canım??
Çok iyi anlıyoruz seni..
İçim şişti be sabah sabah bu ne bunalım anlamadım. Bizim zamanımızda ergenlik daha kolay ve güzeldi sanırım!!

Okuduğun okuldan dolayı böyle düşünüyorsun,okul faktörü çok önemli benim kardeş de güzel bir yer tutturamadı,kafayı yiyecekti.Başka okula aldırdık,şimdi her şey düzeldi.
Ailene anlat ,temel liseye aldırma şansları varsa aldırsınlar seni.
He eğer böyle bir şans yoksa da güçlü ol.Sorunlarının üstesinden gel.Kolay yolu herkes yapar.Sen zoru yap.
Her gün kalk git o okuluna.Gitmeden önce hep de ki"Ben çok güçlüyüm,her şeyi yapabilirim."
Karşına çıkan olumsuzlukları ""bela" diye nitelendirme.Onların hepsi senin büyümeni ve güçlenmeni sağlayan şeyler.
Kusurlarını ,sorunlarını bil.Kimsenin kullanmasına izin verme .Hem kötü bir okulda öne çıkmak daha kolaydır ders anlamında,aklında olsun.Bizim lisede bir arkadaş Anadolu lisesinden düz liseye gelmişti.
Mühendislik tutturup gitti.

Takma kafana birkac seneye gecer ergenlik iste

Yaşın daha çok küçük. Okul değiştirebilirsen değiştir. Diğer aptallara da kafayı takma. O bahsettikleri şeyleri yapinca başları göğe yukselmeyecek. Sen kendi geleceğine bak. Kendine bir univerdite ve meslek hedefi koy ve sadece ona odaklan.

15'imde , senin o bahsettiğin her zamanki sıradan bir günde , servisime binecekken, babamın yatağında öldüğüne şahit oldum ,
Ne ergenlik buhranına girebildim, ne gündelik hayattan sıkılabildim.. O yaşta hayatın sorumluluğunu babasız , tek başına aldım, yaşamıma her zaman kolu kanadı kırık olarak devam ettim,
17'imde Üniversiteye başladığımda, herkes koluna babasını takıp okul kaydına gelirken de yalnızdım , hastalandığımda da ve evlenirken...
Bakıyorum şimdi, 30 unu geçmiş arkadaşlarımın arkasında hala dağ gibi babaları var ama benim yok, hala o 15 yaşındaki boyun bükük yetim kızım ...

Hayat İnsana öyle bir tokat vuruyor ki, o sızladığın gündelik yaşamı mumla arıyorsun ...

Lütfen , şimdi şuraya yazdığın satırları bir başkasıymış gibi oku, ne kadar eften püften şeyler için dünyanı kararttığına bak ,
Parasızlık mı sorun , belki yaşam 5-10 sene sonra önüne yığacak o paraları ,
Ama şimdi yapman gereken sabretmek , her sağlıklı gününe şükretmek olsun ..
Bu haline annen de üzülüyordur , lütfen kendine gel,
50 yaşına gelmiş , hayatta hiç bir gün yüzü gülmemişler gibi bunalımına hayatının baharında, 15'inde girme ..
Allah şifalar versin ....

Son düzenleme:
merak etme yaşının hissetirdiği şeyler bunlar aslında hiçbiri belli başlı bir sorun etmez ... şunu soylemek isterim yaşınız büyüsede göreceğiniz şeyler olacak sitem etmek yerine kabullenmeyi öğrenmeye çalışmalısın ... ya da sen bilirsin sıkıl dur ...

Canım benim sakin ol herkez söylüyo ama inan yaşınla beraber hepsi geçicek sabır canım kendine uğraşıcak bişeyler bul maddi durumunu bilmiyorum bi kursa yazılabilirsin ismek lerde sana göre bişeyler vardır mutlaka kendini ezdirme aynaya baktığında ezik olduğunu düşünmek yerine güzel ve güçlü olduğunu düşün saçını bunalıma girip kendin keseceğine git kuaföre bize kuaför her zaman iyi gelir :) toparlan bitanem daha çok gençsin en büyük hataların yapıldığı dönemdesin yalnızlık bazen iyidir zarar gelmez insana abuk sabuk arkadaşlardansa kendine yetin ablacım atlatıcaksın rabbim yardımcın olsun

Ah be guzelim 10 sene sonra bunlari okuma firsatin olursa guler gecersin bunlarda dertmiymis diye... senin yasindayken bende anneme kizardim simdi burnumda tutuyolar okul arkadaslarim nasilda sinir bozucuydu simdi arkadas diyecek kimse yok arkani donmeye gor.. sen hayatla kendinle baris ailene sevgi saygi duy kotu arkadaslarina sakin ama sakin uyma atlatirsin yorgunlugunu hersey insan icin seni neler bekliyo bilemezsin.. gencliginin tadini cikar 85 yasindaki teyze gibi konustum ama boyle oluyo iste :):) simdi gozunun onune bak ve derslerine yogunlas madem simdiden memnun degilsin kendine guzel bi gelecek hazrla ne dersin :) saclarinida mahvetme sonra bize bakim maskeleri soracaksin unutma :) opuyorum seni

hepinize çok teşekkür ederim ablalarım bir soru sormak istiyorum annem nasıl istiyorsan öyle yap dedi ben başarılıyım okulda açıktan okusam bir ablanın dediği gibi ismek e yazılsam mutlu olurum gibi hissediyorum kötü mü olur benim için kendi düşündüklerimi yapınca sonu hüsran oluyor da ondan sordum

Bence açıktan okuma,daha güçlü bir şekilde okuluna devam et

Liseye örgün de devam et derim eğer imkan var ise okul değiştir nakil günlerini takip et.Meslek mi okuyor sun yoksa anadolu mu.Ben üniversite yi AÖF okuyorum ve zorlanıyorum o bile zorlaştı. Geçme notu vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…