Yoruldum artık bu hastalıktan

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.635
287
123
Kızlar antidepresan ilaca bünyeye alışması gibi bi durumu var mı? Iki senedir aynı antidepresanı kullanıyorum ama ilaç kullanırken de depresyon atağı yaşadım normal mi bu ?o zaman her sene doz artması mi gerekiyor yani sacma değil mi? Majör depresyon hastası olup uzun süre ayni ilacı kullanıp da depresyoña girmeyen var mı?

Kızlar antidepresan ilaca bünyeye alışması gibi bi durumu var mı? Iki senedir aynı antidepresanı kullanıyorum ama ilaç kullanırken de depresyon atağı yaşadım normal mi bu ?o zaman her sene doz artması mi gerekiyor yani sacma değil mi? Majör depresyon hastası olup uzun süre ayni ilacı kullanıp da depresyoña girmeyen var mı?
Geçmiş olsun. ara ara doktor kontroline gidiyormusunuz? Süreklilik arz eden durumda bence bünye bağışıklık kazanır.

Majör depresyon biraz inatçı o yüzden ara ara yoklaması normal..Ben de ilaç içerken (anksiyete panik atak rahatsızlığı için) ara ara aynı tedirginlikleri yaşıyordum olabiliyor..Ama doktor kontrolünde olun ilaç dozunu arttırabilir değiştirebilir ya da başka bi tavsiye de bulunabilir..

Majör depresyon biraz inatçı o yüzden ara ara yoklaması normal..Ben de ilaç içerken (anksiyete panik atak rahatsızlığı için) ara ara aynı tedirginlikleri yaşıyordum olabiliyor..Ama doktor kontrolünde olun ilaç dozunu arttırabilir değiştirebilir ya da başka bi tavsiye de bulunabilir..
Hem de nasıl inatçı:( gittim ama nereye kadar böyle gidicek her tekrar da dOz mu artırılacak :(

Gittim dozunu artırdı ilacın bir haftadır yüksek doz kullanıyorum depresyon geçmedi hala hatta ilerliyor sanki
Sabır istiyor psikolojik hastalıklar hemen tedavi olmuyor malesef..ilaç dozuna bile alışma süresi 3 ayı bulabiliyor iyileşme ondan sonra yavaş yavaş başlıyor...

Yok aşırı kaygılı ve olumsuz düşünen bir insanım hele bu hastalıktan sonra iyice artti
Ben de kendimde olumsuz dusunce bicimlerini farkettim ve duzeltmeye calisiyorum cok isime yaradi. Cok kaygili bir insandim ama artik aklima bile gelmiyor olumsuz dusunmek. Mesela alingansaniz bunu torpuleyebilirsiniz. Eger gun icinde 8 olumlu sey ve 2 olumsuz sey olduysa, 8 olumlu seyi gormeyip, 2 olumsuz seyi dusunup caninizi sikarsaniz ve bu boyle her gun yaptiginiz bir sey olursa, hep moraliniz bozuk ve kaygili olursunuz.
Olumlu seyleri gormeye calismak lazim, pratik yaptikca duzeliyor.

Ingilizce kaynaklardan da bulmustum, onu da ekleyeyim.

Yalnızca ilaç mi kullanıyorsun? Bu kolum ağrıyor, bi ağrı kesici alayım da iyi olayım gibi birşey değil ki.
Depresyonla baş etmek zor ama sadece ilaç alıp, bitmesini beklemek dozu arttırmaktan başka ise yaramaz. Terapi, spor, yenilikler.
Kolay değil biliyorummmm ama kendini iyi hissettiğin dönemde hemen başlamalısın. Oh iyiyim deyip çekilme.

Yalnızca ilaç mi kullanıyorsun? Bu kolum ağrıyor, bi ağrı kesici alayım da iyi olayım gibi birşey değil ki.
Depresyonla baş etmek zor ama sadece ilaç alıp, bitmesini beklemek dozu arttırmaktan başka ise yaramaz. Terapi, spor, yenilikler.
Kolay değil biliyorummmm ama kendini iyi hissettiğin dönemde hemen başlamalısın. Oh iyiyim deyip çekilme.
Doğru söylüyorsunuz da ben yoruldum iki yıldır artık uğraşmaktan cabalamaktan :(

Doğru söylüyorsunuz da ben yoruldum iki yıldır artık uğraşmaktan cabalamaktan :KK43:
Valla şu aralar yine dibini sıyırma dönemimdeyim. Biraz atlattım gibi ama ayda 3 kilo aldım. Yarın için bi spor grubuna katılmaya 60 euro ödedim. Para cebimden çıktığı için mecbur çıkıcam. Her sene yasiyorum bu düşüşü cok ınsani bir durum ve tam 11 yıl oldu🤣🤣
Yanı mecbursun. Sonra dönüp bakınca; aaaa yıllarım geçmiş ama ben daha başlamadım ki:( dememek için. Inan bana hayat depresyondayken daha hızlı akiyor ama senden habersiz:)) o yüzden mecburuz.
Beynimiz bize oyun oynuyor evet o ilaçlar uzun süre kullanım için uygun değil. Lütfen doktoruna git bir an evvel ve kontrollü bir şekilde bırak. Bu arada spora başla. Tek çare spor. Tek çare!! Ilk 3 ay ama sürüne sürüne ağlaya ağlaya gideceksin hazır ol.

Valla şu aralar yine dibini sıyırma dönemimdeyim. Biraz atlattım gibi ama ayda 3 kilo aldım. Yarın için bi spor grubuna katılmaya 60 euro ödedim. Para cebimden çıktığı için mecbur çıkıcam. Her sene yasiyorum bu düşüşü cok ınsani bir durum ve tam 11 yıl oldu🤣🤣
Yanı mecbursun. Sonra dönüp bakınca; aaaa yıllarım geçmiş ama ben daha başlamadım ki:KK43: dememek için. Inan bana hayat depresyondayken daha hızlı akiyor ama senden habersiz:)) o yüzden mecburuz.
Beynimiz bize oyun oynuyor evet o ilaçlar uzun süre kullanım için uygun değil. Lütfen doktoruna git bir an evvel ve kontrollü bir şekilde bırak. Bu arada spora başla. Tek çare spor. Tek çare!! Ilk 3 ay ama sürüne sürüne ağlaya ağlaya gideceksin hazır ol.
Spora başlamayı kaç kere denedim ama o isteği ve gücü bir türlü bulamadım kendimde

Back
X