Yoruldum artık bu hastalıktan

Kızlar antidepresan ilaca bünyeye alışması gibi bi durumu var mı? Iki senedir aynı antidepresanı kullanıyorum ama ilaç kullanırken de depresyon atağı yaşadım normal mi bu ?o zaman her sene doz artması mi gerekiyor yani sacma değil mi? Majör depresyon hastası olup uzun süre ayni ilacı kullanıp da depresyoña girmeyen var mı?

Antidepresanların bazıları alışkanlık yapabilir, bir anda bırakamazsınız, bıraktığınız an kendinizi depresyonun ortasında bulursunuz, önce kafanızda bitirin, sonra bir doktor yardımı ile bırakın lütfen.
Çünkü antidepresan kullanmanın sonu yok.

aynı sıkıntıları ben de yaşıyorum. bir yerden sonra ilaç etki etmiyor gibi gelmişti hatta, kafama göre bıraktım (sakın yapmayın), çok daha fena dibe vurdum. şimdi ilaç değişikliğine gitti doktorum.
ne zamandır kötü hissediyorsunuz? yani son dönemde? doktorla bir konuşun, belki ekstra bir ilaca başlayabilir. ama imkanınız varsa -gerçi devlet hastanelerinde de psikolog oluyor- terapiyle beraber çok daha etkili olacaktır.

Merhaba her sene ilkbahar dönemlerinde major depresyon geçiren biri olarak yazıyorum... öncelikle bu kadar hassas bir konuda ilacı bırak kafanda bitir antidepresanlar alışkanlık yapar diyen insanları hiç önemseme lütfen ! Şeker hastasına kalp hastasına ilacını bırak diye söylüyormusunuz? Major depresyon tedavi edilmezse intiharla sonlanan bir hastalık.. bu konunun ne kadar hassas olduğunu biliyormusunuz peki?
Major depresyon - unipolar tanısı aldıysan eğer hersene belirli zamanlarda ilaç kullansanda kullanmasanda seni rahatsız edebilir.. bazen hafifte geçebilir..atak zamanın yaklaştığında psikiyatrinle sürekli irtibat halinde olmalısın. Ne yazikki inatçı bir hastalık..
Sana tavsiyem appstoreda ki mediapp uygulamasını indirmen içinde bir çok telkin ve yönlendirmeli terapiler var onları dinlemek sana iyi gelecek
Hergün kendini sürükleyerekte olsa en azından markete bile çıkmalısın.
Uyku düzenine beslenmene dikkat etmelisin.. en geç 23:30 da yatağa girmiş olmalısın
İyi hissetmek diye bir kitap var okumadıysan lütfen onu oku
Dinlendirici hoş müzikler aç.. güzel kokulu mumlarını yak.
Seni iyi hissettirecek arkadaslarınla beraber ol ... kimsenin dertlerini dinleme konuyu kapat geç
Hayır demeyi öğren kimsenin kalbi kırılmasın diye evet deme
Her aksam yarın için kendine hedef koy yapılacak listesi hazırla. Hedeflerini baştan küçük tut.. yapamayacağın şeyleri yazma. Gün bitince yaptıklarını gözden geçir bugün bunları başardım çok mutluyum diye not al
Maneviyat yönünü güçlendir. Bir huzur evine veya yetimhaneye git
Düzenli spor yap diyeceğim ama şuan depresyon dönemindesin sanırım .. yattığın yerden bile olsa ellerini aç kapat kaslarını sık ve gevşet
Bir kağıda şükür duyduklarını yaz, mesela görebiliyorum yiyecek yemeğim var ellerim bacaklarım sağlam gibi gibi
Aklıma gelenler bunlar...

Not: Lütfen arkadasımıza ilaçlarını bırak kafanda bırak demeyiniz.. major depresyon tedavi edilmediğinde intiharla sonuçlanan bir hastalıktır.

aynı sıkıntıları ben de yaşıyorum. bir yerden sonra ilaç etki etmiyor gibi gelmişti hatta, kafama göre bıraktım (sakın yapmayın), çok daha fena dibe vurdum. şimdi ilaç değişikliğine gitti doktorum.
ne zamandır kötü hissediyorsunuz? yani son dönemde? doktorla bir konuşun, belki ekstra bir ilaca başlayabilir. ama imkanınız varsa -gerçi devlet hastanelerinde de psikolog oluyor- terapiyle beraber çok daha etkili olacaktır.
Iki yıldır kullaniyorm ilacı son bir aydır depresyon yaşadım ilaç kullanırken

Bazı ilaçlar etki etmiyormus gibi gözükürler ancak uzun vadede etkisini gösterirler. Örnek verecek olursam bunlardan birisi prozac mesela.

Back
X