zehracım, 3 senedir, pek çok şey kullandım, hikaye uzun yani... ama ilaçlar bana fayda etmedi, aksine kist ve polip oluşturdu, malum Tokat ilinin hastane koşulları çok zayıf, iyi doktor da bulamıyorsun, kistlerim erimeden, ultrasonla erimiş dediler sonra yeniden klomene başlattılar ve sonraki ay 7-8 tane kistim oluştu, sonra Ankara'da Cihangir Hoca var ona gittik ve laparaskopi olman lazın dedi. ben Elazığlıyım orda bizimle aynı sorunu yaşayan bir ablamız var, onla konuştum uzun uzun, buraya gel dedi, burdaki doktor çok çok iyi dedi, hiç başka yerde uğraşma felan...
tabi bu arada soğan kürü, limon kürü, süt maynonoz kürü, eşim keçi boynuzu vs..kullandık
sonra Elazığa gittiğimde o doktora (Bilgin Gürateş) göründüm, Ankaraya gittiğimi, ameliyat dediklerini anlatmadım, filmlerime baktı, muayene etti ve o da laparaskopi dedi..
bize yani bana daha doğrusu ameliyat olma fikri önce çok zor geldi, ama aradan birkaç ay daha geçip gebelik olmayınca artık yaptıralım dedik ve gidip Elazığda Bilgin hoca laparaskopimi yaptı.
Allah kimseyi o masalara yatırmasın, hatırladıkça hala kötü oluyorum... bizim planladığımız tarihe sıra veremeyince eşimin izni bitti ve dönmek zorunda kaldı...çok şükür ki ailem ve arkadaşlarım orda idi çok moral verdiler...ama eşinin bi gözlerinin içine bakması farklı bir olay...bide üniversite hastanesinden hiç memnun kalmadım, ameliyat sonrası sürecim çok kötüydü yani...
sonra doktor 6 ay deneyeceksiniz dedi, normal yolla olma ihtimali çok yüksek dedi, bu arada ameliyatta kistler alınmış, polip alınmış ve sol kanalımda birazcık tıkanıklık varmış onu temizlemişler, rahim çöküklüğü vardı onu düzeltmişler vs.vs. doktor yapabileceğimiz ne varsa yaptık dedi...
sonra biz başladık denemeye...burda bi sayfada biri "ben laparaskopinin 2.ayında hamile kaldım" yazmıştı...bu benide ümitlendirmişti...ama olmadı...
sonra baktım bu stres beni öldürecek spora başlamaya ve hiçbirşey düşünmemeye karar verdim. bir ay spora gittim, sonra burdan yine aynı sorunları yaşamış bir abla bırak bu sporu dedi kızdı bana...bende bu ay bırakmıştım...eşimin bir arkadaşı da ona bi karışım vermişti bitkisel birşey, onun eşi o karışımı kullandıktan sonra hamile kalmış, onlarda bize verdiler...eşimde bu ay o karışımı kullandı...
bu ay doğru düzgün faaliyette bile bulunmadık...adetimi baklerken olmadım...ve dün "küçük meleğimizin" artık geleceğini öğrendik...
inanması güç...elime karnıma koyup hissetmeye çalışıyorum ama yok...bişey hissedilmiyor...
ben bunun dualarla olduğuna inanıyorum, sadece bizim değil, toplu dualar edilmesi, herkesin birbirine duası o kadar çok etkili oluyorki anlatamam...Rabbim ol dedi ve oldu...başka açıklması yok bence...
duamdasın zehra, duamdasınız arkadaşlar...