yoruldum artık....

trueblue

fıstık anne:)
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2006
119
3
118
43
İstanbul
merhaba kızlar.ben 5,5 senelik evli 4 yaşında kızı olan çalışan bir bayanım.şu anda oturduğumuz ev kira ve annemlere yakın.çünkü kızım 2 senedir kreşe gidiyor ve dedesi bırakıyor sabah.akşamda ben alıyorum kreşten.biz eşimle her zaman kendi evimizde oturmanın hayallerini kuruyorduk.2 ay kadar önce önümüze bir ev fırsatı çıktı.ev çok güzeldi,annemlere yakındı,benim işime yakındı.çok içimize sindi ve hemen kredi işlemlerini başlattık.bu arada bizim evde kese ayrı değildir.ortak alınır,yapılır herşey.ben de her zaman eşime destek olmuşumdur.kredi işlemleri sırasında özelllikle benim ailem maddi manevi her anlamda bize detek olacaklarını söylediler.onlara da güvenerek biraz umutlandık açıkçacı ya da ben umutlandım.eşim kredi araştırması yaptı,gelen teklifleri değerlendirdi ve sürekli hesap kitap yapmaktan haliyle çok yoruldu.ona hakveriyorum her konuda.sonra bizim ev işi mülk sahibi ve emlakçı anlaşmazlığı nedeniyle çıkmaza girdi.mahkemelik oldular.çözüldü çözülecek diye bayram sonuna kadar oyaladılar bizi.bu arada bu ev olmazsa başka evlere bakarız diye aramızda konuşuyorduk.bayram sonunda bu işin çözülmeyeceğini söyledi bize emlakçı.moralimiz bozuldu haliyle ama ben çok da üstünde durmadım.sonuçta istediğimiz kadar kredi çekebileceğimizi biliyodum ve başka yerlere de bakacaktık.ama ne olduysa ondan sonra oldu.
eşimin dünyası yıkıldı.cumartesi sabahı kahvaltıdan sonra işlerin erken bitti hadi çıkalım dedim."ben ev falan bakmıycam"dedi."çok yorulmuş,sıkılmış,bunalmış,o kadar borcun altına girmek istemiyomuş.ama yalnız değilsin ki dedim.ben de çalışıyorum sonuçta ve birlikte bu işin üztesinden gelebiliriz dedim.hem ailem de destek olacak dedim.ne olduysa sonra oldu zaten.vay efendim benim ailem herşeyin içindeymişte,onlara sormadan hiç bişey yapamıyomuşum da,bıkmış artık,onlara karşı sürekli boynu bükükmüşte,neler neler...ağzım açık dinledim.annemi babamı bir bilseniz amaçları sadece bize yardım etmek.3 sene önce doğum izninden dönüşte annem gelip baktı kızıma.onun annesi ve babası ise kışın 1 hafta ya gelirler ya gelmezler çocuk bakmaya. aslında daha çok gelecekler ama annesi ve babası yaşlı diye ki değiller bence eşim gelmelerni istemiyo.emekli insanlar bu satten sonra çocuk bakamazlar diyo.e benim annemin babamın suçu ne diyorum.onlar da bakmasınlar o zaman bakıcı tutalım diyo.kızım çok nazlı bakıcıya şimdilik emanet edemem diyorum.ama anlamadım gitti neden böyle gereksiz tartışmalara giriyo benle.en sonunda ev konusunda bana dedi ki "ben ev falan aramıyorum çok istiyosan sen git bak."çok sinirlerim bozuldu.
cumartesi gününden beri konuşmuyoruz.yabancı gibiyiz resmen.temizlik yapmak için taşınmayı beklemiştim.o da olmayınca cts.temizliğe başladım.dip köşe her yeri kendim kaldırdım temizledim.bütün gün koltukta yattı da dönüp bakmadı bile.çok zoruma gidiyo artık böyle davranışlar.bütün gün işte çalış,akşam evde çalış,çocukla ilgilen,karşılığı bu olsun.ben de o yokmuş gibi davranmaya başladım evde.çok şükür başka bi problemimiz yok ama ufak tefek şeyler çok büyüyo aramızda ve 10 -15 gün küslüğe bile gidebiliyo.napıcam bilmiyorum.lütfen bana akıl verin lütfen çok yıprandım bu olur olmaz küslüklerden...

4 yıllık evlilik..3,5 yaşında bir kız çocuğu ve 10-15 gün süren küslük..

Eşin ve kızın yer mi değiştirdi acaba?? Bu nasıl birşey ya adam resmen çocuk gibi küsüyor,birde ailen sizin yanınızda diye çemkiriyor..acaba sen biraz fazla yüz vermiş olabilirmisin?

Erkekler bu ise girmeyi sevmiyorlar. Benim babam da annemi 15 sene oyalamis sirf borca girmemek icin. Annem de bakti adamdan destek yok kendi arastirdi onune getirdi evleri, ben lisedeyken alabildiler ancak. Hala evle ilgilibuyuk is olunca isi yokusa surer mesela boya yapilacak. Renk begenmez, boyaciyi sevmez, pahali bulur vs vs. Oysa tek derdi yorulmamak) annem de babami yazliga gonderir o olmadan hallederiz.
Bence gercekten hesap kitap yoruldugu icin strese girip olur olmadik seyler soylemistir. Ailenizi de biliyordur ama esin ailesinden yardkm almak erkeklerin gururuna dokunur haliyle cekiniyordur.
Ben boyle dusundum bilmiyorum

bence siniri sana değil bu ev ortaya cıktıgından berı yaptıgı hesap kıtap bankalarla görüşme derken bu ev işinin cıkmaza girmesi bir hayli yormuştur birde sanırım eşinde cok istiyordu bu evi hemen kanı ısındı sonra hayal kırıklıgına ugradı ve en yakınında olan senden cıkardı sinirini bence gecer gider gibi

Bu olaya benzer bir olayı arkadaşım yaşadı. Kiz ailesi yardım edince ve erkek ailesi karşıdan bakınca böyle oluyor hep. Adam ailesinden tepki görmüştür onlara muhtaçsın diye kesin ailesi birşey demiştir. Ben bizzat buna şahit oldum erkek ailesi bu durumda kendini ezik hissedebiliyor hiç bir destek vermeseler bile oğullarına olumsuz düşünceler fikirler verebiliyorlar... Bence boşuna kötü olmayın eşinizle biraz zaman sonra anlar yanlış yaptığını, siz onunla kötü olursanız başka yönlere kayabilir ailesine hak verebilir bu da sizden uzaklaşmasına neden olur bunu istemiyorsanız zaman verin onu anladığını hissettirin. Göreceksiniz siz kazanacaksınız ve dilediğiniz evde er yada geç oturacaksınız.... Sevgiler

Bence erkekler daha güçsüz, daha dayanıksız. Sıkıntıya gelemiyorlar. Evle ilgili her şeyde birlikte hareket etmişsiniz ama gittiğiniz yerler, görüştüğünüz insanlar, bankalar, emlakçı falan derken o senden daha çok yorulmuş. İstediğiniz ev olmayınca hayalkırıklığı da cabası. Ne denirse densin, erkekler böyle şeyleri zor kaldırıyorlar. Maddi durumları çok takıyorlar. Borç altına girmeyi eksiklik olarak görüyorlar sanırım. Bir de zaten toplumun bakış açısı malum. Senin ailenden yardım almak ona ağır geliyordur, hele ki kendi ailesi bir şey yapamıyorken. Belki anne babası kırmıştır. Belki durumunuzu bilen bir arkadaşı aptalca bir espri yapmıştır. Neticede sana patlamış. Bence sen onu bir dürt ve evliliğin "müşterek hayat" anlamına geldiğini hatırlat. Tatlı dille konuş, belki açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…