yoruldum, bıktım, tükendim...

kayra_ecrin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
18
0
86
İstanbul
henüz yeni üyeyim. az biraz rahatlamak için yazıyorum. 2 yıllık evliyim kayınvalidemin evine gelin geldim. eşimin bide abisi var o da evli ve alt katta oturuyorlar. ben 31 yaşındayım çocuğum yok. ben görücü usulü evlendim 2-3 aylık bir tanışma dönemi 1 yıllıkta nişanlılık dönemimiz oldu eşim istanbulda ben karsta bu şekilde bir nişanlılık dönemi geçirdik telefon en büyük iletişim aracımızdı.nişandan önce eşim bana ailesiyle birlikte oturup oturmayacağımı sordu bende mümkün değil dedim ben aynı evde yapamam yengelerimden biliyorum ne sıkıntı çektiklerini dedim. kabul etmedim sonra bana babam çok istiyor sadece 2 aylığına birlikte oturalım oda gelinle aynı evde yaşamak nedir bu duyguyu tatmak istiyor diğer gelin kötü çıktı kendi yöremizin insanıyla aynı evde yaşayalım istiyor dedi bende bunu yaşlı birinin ricası olarak kabul ettim. sonra evlendik.evlenmemiz zaten başlıbaşına problem oldu aynı yörenin insanı olmamıza rağmen herşeyi yokuşa sürdüler saçama sapan adetler çıkardılar buna rağmen evlendik. düğünden birkaç gün sonra eşimin ailesi aydındaki akrabalarının yanına gittiler orada bir evleri var ama kiracı oturuyor.bir ay sonra geldiler ve ben gerçekleri öğrendim 2 ay dedikleri 1 yıl oldu sesimi çıkarmadım dersime çalıştım ünv mezunu öğretmen adayıyım.yaz geldi sonbaharda çıkıcaz dediler sonbahar geldi yaza çıkıcaz dediler böyle böyle 2 sene oldu ne bir eşya aldılar ne de evi ayırdılar kayınvalidemin emekliliğini ödedikleri için kiranın biri oraya bağlı diğer evde kaynım oturuyor en alttada kiracı var oranın geliride binanın eksiklerine veriliyor montalama falan yapıldı onun borcuda ocakta bitiyor eşim aldığı paranın bir kısmını babasına veriyor eşim lise mezunu ben bunu da tesadüfen öğrendim. ünv mezunu olarak biliyordum meğer okulu bırakmış anlayacağınız yalanlarla dolu bir evlilik. 2 yıldır eşimle aramızdaki en büyük kavga bu ben konuşursam huzursuz oluyor ben konuşmazda sineye çekersem herşey yolunda. kiraya çıkalım diyorum kabul etmiyor ben artık tahammül edemiyorum kayınvalidemin kaynanalığı neysede kayınpederim daha beter herşeye konuşur bağırır normal konuşması yoktur hata yaparsın sanki dünyayı yıkıp yerle bir etmişsin gibi davranır çok bunalıyorum konuşucam diyorum en son, valizimi alıp gidicem.çekilecek tarafı kalmadı artık. ayrı bir ev bir düzen istemek suç mu istemediğim bir hayatı zorla yaşatmaları insanlığa sığar mı sizce

yasadiklarin üzücü ama keske görüsme imkaniniz olsaydin..telefonla bir insani nekadar taniyabilirsinki..
belki esini tatli dille ikna edebilirsin..kendi tarafina cekmeyi basarirsan esin zaten senin istegini yerine getirecektir.. önemli olan ailesinden uzaklastirmak..bunuda nasil yaparsin eniyi senbilirsin..esini sen taniyosun.her insanin zayif noktasi vardir oraya baski yap ve esini kendi tarafina cekmeye calis..

diger bir cözüm ise; bosanmak. kimse kimseyi cekmek zorunda degil. heleki böyle insanlar icin kafa yormaya degmez. esini seviyorsan bile ancak biyeere kadar dayanabilirsin bu olanlaara bir yerde mutlaka patlaklik verir böyle giderse.

yasadiklarin üzücü ama keske görüsme imkaniniz olsaydin..telefonla bir insani nekadar taniyabilirsinki..
belki esini tatli dille ikna edebilirsin..kendi tarafina cekmeyi basarirsan esin zaten senin istegini yerine getirecektir.. önemli olan ailesinden uzaklastirmak..bunuda nasil yaparsin eniyi senbilirsin..esini sen taniyosun.her insanin zayif noktasi vardir oraya baski yap ve esini kendi tarafina cekmeye calis..

diger bir cözüm ise; bosanmak. kimse kimseyi cekmek zorunda degil. heleki böyle insanlar icin kafa yormaya degmez. esini seviyorsan bile ancak biyeere kadar dayanabilirsin bu olanlaara bir yerde mutlaka patlaklik verir böyle giderse.

insan ancak aynı evin içine girince tanıyor birbirini oda biyere kadar eşimin problemi annesine olan tutkusu ben buna tutku diyorum düşkünlük değil. onun en zayıf noktası annesi.

ayrı eve çıkmadan huzuru bulamazsın.gerçi kaynanan kayınbaban yine de rahat bırakmaz gibi görünüyor.eşinin de işine geliyor tabi ana baba yanında kalmak ohh ne güzel..akşam yemeği ana babanla ye,gece olunca yatakta hazır hanım oh gel keyfim gel.niye katlansın ki zorluklara.yeni ev, kur eşya al,borç yap,ödeyecem diye it gibi çalış oooo kim uğraşır bunlarla:47:
durumuna gerçekten çok üzüldüm.annen baban seni nasıl bir eve yolladı ki?bu çektiğin sıkıntılardan haberleri yok mu?:50:

Yaşadıklarınız baya bi üzücü ayrı eve çıkmadıktan sonra birşeyin düzelmesini beklemeyin.
acaba diyorum ailenize anlatsanız olanları ben çok mutsuzum bunları bunları yaşıyorum deseniz mutlaka arkanızda duracaklardır.
Gelip eşinle ve ailesi ile konuşsalar bir gözdağı verseler gene birşey düzelmezse
resti çekip ailenin yanına gitsen bir süre eşininde ailesininde burnu sürtse şu an 2 senedir birşey yapmıyor artık hiçbirşey yapamaz diye düşünüyor olabilirler.

Son düzenleme:
Canımcım, öğretmen adayıyım diyosun, kpss' ye iyi çalış bir yerlere atan sorunu kökünden hallet derim.
Evliliğinizde bir gelecek görmüyorsan çoluk çocuğa karışmadan herkes yoluna gitsin derim.
Öpüldün

Canım hemşerim, valla doğru söylüyorsun.
Sıkıntı oluyorsa bence çekmiyeceksin.

Canım hemşerim, valla doğru söylüyorsun.
Sıkıntı oluyorsa bence çekmiyeceksin.

ayrı eve çıkmadan huzuru bulamazsın.gerçi kaynanan kayınbaban yine de rahat bırakmaz gibi görünüyor.eşinin de işine geliyor tabi ana baba yanında kalmak ohh ne güzel..akşam yemeği ana babanla ye,gece olunca yatakta hazır hanım oh gel keyfim gel.niye katlansın ki zorluklara.yeni ev, kur eşya al,borç yap,ödeyecem diye it gibi çalış oooo kim uğraşır bunlarla:47:
durumuna gerçekten çok üzüldüm.annen baban seni nasıl bir eve yolladı ki?bu çektiğin sıkıntılardan haberleri yok mu?:50:

eşim tarafından olan durumu öyle güzel özetledinizki sayfalarca yazsam bu denli anlatamazdım yerden göğe kadar haklısınız. bana söylenen yalanlar aynen ailemede söyleniyor 3 senedir aydına taşınacaklar duyduğumuz tek laf bu biz zaten gidicez ailem çok üzlüyor onlarda yanlarına gitmemi istiyorlar güçleri olsa ne lazımsa yaparlar ama yok işte

Çok küçük yaşta evlenmemenize rağmen bu klasik yalana ( Bi süreliğine annemle oturalım , sonra ayrı eve çıkıcaz ) hemencik inanmanıza şaşırdım..

Bir de madem 3 daire var.. Birinde kayınvalideniz , diğerinde kaynınız otururken sizin eşiniz neden üçüncüye biz çıkalım diyemiyor da sizi ikna edip ailesiyle oturtmayı başarıyor..

Hani dengeyi korumasını da geçtim , lise mezunu olması sorun değil ama neden yalan atıyor.. Üniversite mezunu değilim derse siz onunla evlenmeyecek miydiniz ?

öğretmen olup ataman çıkarsa paranı kazanır özgürlüğünede kavuşursun yada kocanla gidersin çocuk konusundada iyi düşün

Canımcım, öğretmen adayıyım diyosun, kpss' ye iyi çalış bir yerlere atan sorunu kökünden hallet derim.
Evliliğinizde bir gelecek görmüyorsan çoluk çocuğa karışmadan herkes yoluna gitsin derim.
Öpüldün

haklısınızda aklımda bu düşünceler varken hangi dersi sokayım kafama benim bölümüm 90la alıyor gidin aydına 7-8 ay beni yalnız bırakın ders çalışayım dedim ben evimden başka yerde rahat edemem dedi kayınvalide bu pazar eşimi ve ailesini alıp karşıma konuşucam olursa olur olmazsa ben babamın evine gidiyorum deyim ilk uçakla çıkıp gidicem

aaaaaaaaaahhhh aaaaaahhhhhhh...
bu geçici bi süre dedikleri nasıl bi süreyse hiç geçmek bilmiyor....
çok haklısın evini ayırmak istemekle...
ben 1 yıl görümcemle yaşadım gel bana sor halimi...
basıp gitmeseydim babamın evine düzeleceğide yoktu...
anladıda ciddi olduğumu sonra ayırdı evi ne olaylarla hemde...
konuş eşinle eğer değişmeyecekse iyice düşün...
çocuk flnda yapma tabiki...

yazık ya tek bir kirayı gözden çıkartamıyolar rant eksilmesin ...
kızın cektiklerine bak bide bagırıyomuş kayınpeder yuh ya...
işte evinin yükünü tek başına sırtlanmak ağır geliyo anne babaya yükle ipleri onlara ver...
onlarda karını paspas yapsın...
bu kadar egoist olunmaz ya okuya okuya nefret ettim artık...
bence herkes evlendimi kendi hayatını özgürce bagımsız yaşamalı..
evleince kimsenin paspası olacan demek degil...
dilerim kpss kazanırda kurtulursun canım o akılsız kocanda uzaklaşırsa anne babadan sana sarılacak mecbur...

Insan kendi evinde ayaklarini uzatip hanimini yanina alip film izlemek istemez mi ya
Ya da ne bileyim dustan cikarsin azicik dinlenirsin sirtini ovdurursun ozel bir hayatin olur

Esin uni mezunu olmadigini nasil saklar inanamiyorum
Nasil ogrendin ve ogrenince tepkin ne oldu?

Ilk asamada beraber durmayi kabul etmek bence hata olmus cnm
Bastan boyun egdigin icin toparlama geregi duymuyor esin

Ayri ve ozel bir hayatiniz olursa daha mutlu olacaginizi paylassan onunla?
Gerekirse calisirim annene babana da sirt cevirecek degiliz ihtiyaclari olursa kosariz desen
Nasil biri esin dedigim dedik mi kaba saba mi anne kuzusu mu caliskan mi biraz acsana cnm

Önemli olan şu hadi birliktesiniz peki bu 2yıldır eşya, ev vs. için ne birikim yaptınz amaçsızca boşboş oturuyorsanız arpa boyu yol katedemezsiniz. Tahsilini yalan söyleyen insanlardan özellikle eşine ben daha çok yalan beklerim , üzgünüm ama.

nekadar zor olduğunu bilirim evlendim 7 yıl altlı üstlü oturdu buada ayrı oturuyo demnez herşeyini bilirler heşeye karışırlar kavus gibi birşey

7 yıl sonre başka biryere taşındık tabi ailecek 8 ayda aynı evi paylaştım uzun uzun anlatsam koca bir roman olur hiç girmeyeyim detaylarına kısacası çok zorr ev ev üstüne

olmaz rabbim kocana akıl fikir versin ne diyelim biz kadınlar kendi ailemizi bırakıp hiç tanımadığımız bir aileye geliyoruzda bu erkekler ailelerini bırakıp yeni bir hayata başlamıyo

burda bile kadının nekadar güçlü olduğu ortaya çıkıyo:15::15::15:

aynı memleketten evlenmekle büyük hata yapmışsınız çünkü aynı hatayı bende yaptım bin pişmanım :( biran önce ayrı eve çıkmaya çalışın eşinizin maddi olarak imkanı var mı ? buda büyük sorun çünkü :((

aaaaaaaaaahhhh aaaaaahhhhhhh...
bu geçici bi süre dedikleri nasıl bi süreyse hiç geçmek bilmiyor....
çok haklısın evini ayırmak istemekle...
ben 1 yıl görümcemle yaşadım gel bana sor halimi...
basıp gitmeseydim babamın evine düzeleceğide yoktu...
anladıda ciddi olduğumu sonra ayırdı evi ne olaylarla hemde...
konuş eşinle eğer değişmeyecekse iyice düşün...
çocuk flnda yapma tabiki...

senin de yaşamadığın kalmamış arkadaşım :31:

Çok küçük yaşta evlenmemenize rağmen bu klasik yalana ( Bi süreliğine annemle oturalım , sonra ayrı eve çıkıcaz ) hemencik inanmanıza şaşırdım..

Bir de madem 3 daire var.. Birinde kayınvalideniz , diğerinde kaynınız otururken sizin eşiniz neden üçüncüye biz çıkalım diyemiyor da sizi ikna edip ailesiyle oturtmayı başarıyor..

Hani dengeyi korumasını da geçtim , lise mezunu olması sorun değil ama neden yalan atıyor.. Üniversite mezunu değilim derse siz onunla evlenmeyecek miydiniz ?

[/QUO
tecrube yaşla değil yaşantıyla oluyor ve herkesi kendi gibi zannediyor insan bu yüzden aldanıyor zaten. ünv mezunu olması önemli değil ancak ortada yalan var 3 değil 4 daire var biri aydında 3ü istanbulda yapılmamış birde çatı katı var bizim oturduğumuz ve kaynımın oturduğu daire doğal gazlı son derece lüx daireler ancak giriş kat sobalı ve eski, rutubet ve küf var tadilat olması lazım bunun içinde para lazım para kaynağı olarakta benim bilezikleri istiyorlar bende vermeki stemiyorum. kayınpederime ilk geldiğimde ben de çalışır beraber yaparız alt katı dedim bana senin tek kuruş paranı bu binaya yatırmam evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır dedi siz olsanız şimdi alt kata geçeyim dermisiniz

Back
X