Yoruldum nişanlıyım kaynana derdi :(

Toplu parayı yemişler, şirket parasına kadar göz dikmişler asıl sorun bunlar işte diğerleri değil. Anne babaya paranı emanet edemeyeceksen kime edeceksin.
İşiniz çok zor çok.
Aynen öyle . Gösterişi ailesi yapıyor acısını nişanlım çekiyor dolayısıyla bende çekiyorum. . Ben çekince ailem üzülüyor işte . Ama ailesi için nişanlım dan vazgeçmem bi yere kadar çünkü nişanlım zaten görüyor ailesini lafları da veriyor mobilya alıyoruz söyle bir muhabbet geçti yatak oluyo mu bu dedi k.Peder adama evet dedi bende olsun olmasın önemli değil biz zaten yatılı misafir istemiyoruz dedim öyle sinirlendim ki sürekli her mağazada onu soruyor neyse konu kapandı eve dönüyoruz araba da bak yatılı misafir istemiyorlar diye kaynana ve k.Peder gülüşü laf sokuyorlar bana nişanlım da misafir dediğin gelir gider evin yok mu git evinde kal baba dedi ayıp dedi annesi ne ayıp olacak siz niyeti bozmussunuz da kusura bakmayın özel durum olur ayrı ama aynı şehirde aynı semtte ne yatılı gelmesi gidin evinizde yatın yatacak yerini var dedi

valla eğer nişanlın dediğin gibi aileci değilse fazla muhatap olmazsın onlarla
ama diyeceğim şu ki; evlenmeden önce ailesiyle problem yaşayan anlaşamayan adamlar evlendikten sonra aileci oluyorlar birden bire... bu forumda bu konuda açılmış bir çok konu var maalesef... yine de dikkatli ol derim... bu devirde kimseye güven olmuyor maalesef

Haklısın . Ama sanmıyorum annesine kardeşine Kıyamaz hassas noktası onlar onun dışındaki herkes önemsiz ben kardeşini çok seviyorum ama annesi yanar döner işte .. O korkutüyo beni çünkü ben sana şunu yaptım demez laf sahibi olmayim die örnek verir gibi laf sokar :)

Ailesine laf söyletmez söylemem de o büyütür yanımda kızar lafları verir bense önemli değil der yüzümü düşürürum üstelesem hakliyken haksız olurum biliyorum

Kımseye yakınmanıza gerek yok, Kimseyi de sizi davet etmedi diye alınmaya gerek yok.. Söyleyeli 3,5 sene oldu demıssınız.Zaten kurdugunuzda calısmayabilir de..

Araba eger sızın ıse satar; Dugun masrafları ıcın harcarsınız..

Önemli olan mal mülk değil saygı sevgi hepsi sahteymis ona üzüldüm sadece

Öyle büyük sorun göremedim. Bence sizinde tavırlarınızda hatalar var. 3,5 yıl önce buzdolabı alınırken nişanlı değildiniz sanırım. O yüzden size sorulmamış olabilir. 3,5 senede ne olacağı belli değil. Dolap babaanne tarafından hediye amaçlı alınmış sanırım. Bu durumdada seçmek ayıp olabilirdi. .Telefon konusunda senin onlara ödeyin demek kastı ile söylediğini ve açmdığını düşünmüş olabilirler. Şahsen ben böyle durumda gelinim telefon faturamı ödeyemedim dese ödeyin demenin nazikçesi olduğnu düşünürdüm ve ödemek isterdim sanırım. Annesini aramazdım belki ama ..
Diğer konudada sizi hatalı buldum ne demek biz yatılı misafir kabul etmeyiz..Ayıp bi söylem bence ..
Sonra adam zaten sizinle gözünü açmış. Bekar iken para biriktirmiş ailesi harcamış bu da aile arasında olan birşey bence.Kendinizi bu konuda taraf yapmamalısınız..E bu yaşa kadarda ailesininikini o harcamış..
Sizin tavırlarınızdada arızalar var bence

Ortada çok büyütecek bir şey yok onu nişanlının demesi gerekirdi şimdiden buzdolabımı alınır diye arayıp ona deseydin o da annesine derdi kötü niyetli bir şey değil. Ayrıca faturan sınırlı da olsa nişanlınla görüşüyorsundur mutlaka onun telefonundan görüşebilirdin o seni aradığında canım akşam beni ara da annenle de konuşayım diyebilirdin ya da buluştuğunuzda nişanlın arardı sen teli alır konuşurdun aynı mahalledeyiz demişsin evine gidebilirdin yani bilerek mesafe koydun gibi olmuş.

Ben mesafe koymak istedim zamanında çok güvenim çok sevdim ama beni üzecek kıracak durumlar yaşadım tecrübeyle sabit arada mesafe olsun istedim ama onu kırmadan yapmak adına bahaneler ile yaptım bunda kötü birsey olduğunu düşünmüyorum zira nişanlımin bir söylemi bunu bana yaptırdı sizi erkenden tanistırmakla hata yaptım dedi. Bu söylemden sonra zaten kendisi biraz uzaklaşmam gerektiğinin uyarısını nazikçe yaptı bende öyle yaptım zaten kendi aile hayatları düzgün değil babası sürekli at yarışı ve ickiye para harcayan annesi de sürekli el gördüye evini yenileyen bir insan tabi ki bu beni ilgilendirmez ama su saatten sonra nişanlım acısını zahmetini nişanlım çekerken aileme gösteriş olsun diye hava atmaya hakkı yok izin de vermem . Faturaya gelince inanin hepsi ard arda gelişti öyle bir süre olmadı arada kendisi hergün arayan bir insan ama sadece Dedikodu ya kendi eltisini cekistirmeye ve ben bundan bikmis durumdayım banane eltisiyle sorunlarından aile dedikodularından.

O zaman bana yanar döner sen kızımız olacaksın i yapıp hayatımızın her soruna müdahele etmemeliydi kabul ettim yapıp sonra sen kimsin e getirmeye hakkı yok.
Faturaya gelince evet bi an boş bulunup söylemedim art niyetli bi amacım yoktu ki kırılmasın istedim bana ısrarla 3 kere sordu ve ben kesip attım ben ödicem diye daha neyin kafası ? O zaman oğlunun cebine koysaydi öde deseydi beni çok dusunuyorsa bu da bana göre sahte bi hareket annemi beni ve oğlunu kırdı ve gözümüzden düştüğü ile kaldı . Kusura bakmayın ciddi ciddi kayın pederim en az 20 kere balayı konusu açıldığında bizde sizle geleceğiz muhabbeti yapınca insanın ister istemez sabri taşıyor.
Para muhabbetine gelince ben kuruş harcatmadım yıllarca bizim için biriktiriyoruz dediği için dışarda kış gününde oturduk yine para harcatmadim. Onuda geçelim ben çalıştım o biriktiriyoruz diye mont a ihtiyacı oldu ben hediye aldım o biriktirsin yeter ki diye şimdi kıymetli oldu evlatları o kadar düşünüyorlar di madem o zaman arayip bi sorsalardi hayallerimizdi maddi umrumda değil emeği düşüncesi umurumda şimdi bize verdikleri 8bin liralık ama inanin gözümde değil o hayaller harcandı o zoruma gidiyor

Son düzenleme:
Alış canım benim, erkek anneleri böyle maalesef. Daha evlendikten sonra neler neler diyecek.
Hasta olsa senden bilecek, kilo alsa senden bilecek, zayıflasa senden bilecek :)
Takılma böyle şeylere, başta çok taviz vermişsin artık seni kızı olarak benimsemiştir heralde :)

Kızı olarak benimsedi sandım ama aileme annem en değerli varlığıma beni nişanlımı rencide etti bende demekki kızı mızı değilmişim işte numaralar numaralar sıkıldım bu durumdan nişanlım bile artık bikmis gelip bana annemin babamın arkasından is çevirdiği gibi bnm arkamdan is cevirmeyeceksin demi yapma herseyimizi bilelim diyebiliyor hiç yapmadım benm aile yapımda yok bizde birsey varsa iyi kötü hersey ortadadır babada bilir anne de biz 3. Ayimizda iken aileme söyledim düşün yani. .

yani annenizi arayıp biz ödeyeceğiz demesi saçma olmuş, anneniz varken onlara ne. Gereksiz bir hamle olmuş ama kötülüğünüzü istediklerini sanmıyorum.

yani annenizi arayıp biz ödeyeceğiz demesi saçma olmuş, anneniz varken onlara ne. Gereksiz bir hamle olmuş ama kötülüğünüzü istediklerini sanmıyorum.
Belki iyi niyetli ben abartiyorum bilemiyorum ama başka konularda da yaptılar bunu yani aslında öyle demek istemedik adı altında bal gibi öyle dediler ve bunu bana değil aileme yapmaları saçma olan aslında

Hatalarla dolu. Nişanlı askerde, kv yi sana emanet ediyor. Daha evli değilsiniz. Nişanlı bile olsa bu kadar samimiyet yersiz bana göre. Sen baştan çok samimi olmuşsun, şimdi ne yapsan boş. Alışmışlar artık. Mesafe koy ama şu saatten sonra biraz tuhaf kaçabilir.

İnanamıyorum aslında sevinmen gerekirken yaptığın bu nazi niyazi kaprisi çözemiyorum. .
Belkide yasin gereği olgun bir hanım değilsin. .
Sizi düşünerek sizin için alınmış buzdolabı için teşekkür etmeliydin..bu bir...
İkincisi telefon faturası ödemek istemeleri de neden yanlış olsun?bellı ki seni kızı yerine koymuş iyilik yapmak istemiş.ne var bunda.burada teşekkür etmeliydin..
Şu durumda bence art niyetli davranan sensin..biraz daha sevgi saygı ve nezaketle yaklaşırsan anlarsın ne demek istediğimi..

Sevinecek bi durum mu var ortada kim yaşayacak o evde iyi niyetlerini farkında olduğumu zaten belirttim ama ben onlara herseyden saygı gösterirken sen kimsin yerine konulmaz hoş bi durum değil
Telefon faturamı ödemeleri ince bi düşünce ama bunu aileme göstererek yapmaları Bana göre gorgusuzluk aşağılık ve bayagiliktir saygilar.

Valla canım kimse ne ailen gibi olabiliyor ne de annen gibi. O yüzden iyi düşün. Nişanlın da şimdi den annesinin sözünden çıkmıyor ise evlendikten sonra hiç çıkmaz. Ve kayınvaliden hayatınızın tam ortasında olur.
Başka kardeşi yok galiba nişanlının?
Kör kütük aşık da olsan önce sen gelmiyosan bu işten hayır gelmez.
Hakkında hayırlısı olsun.

:)
Bence iyi niyet yok burda.
Kayınvalide buzdolabı olayında da ben ne istersem o olur mesajı vermiş.
Telefon faturası olayında da, Gözde'nin annesini arayarak Gözde'yi ve ailesini rencide etmiş. Annesini arayana kadar iyi niyetle oğluna söyleseymiş de nişanlısının telefon faturasını Gözde'ye bile belli etmeden ödetseymiş, işte o zaman iyi niyetli bir kayınvalide denirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…