- 7 Ağustos 2015
- 630
- 262
- 103
- Konu Sahibi Pembepatilikedi
-
Aynen öyle . Gösterişi ailesi yapıyor acısını nişanlım çekiyor dolayısıyla bende çekiyorum. . Ben çekince ailem üzülüyor işte . Ama ailesi için nişanlım dan vazgeçmem bi yere kadar çünkü nişanlım zaten görüyor ailesini lafları da veriyor mobilya alıyoruz söyle bir muhabbet geçti yatak oluyo mu bu dedi k.Peder adama evet dedi bende olsun olmasın önemli değil biz zaten yatılı misafir istemiyoruz dedim öyle sinirlendim ki sürekli her mağazada onu soruyor neyse konu kapandı eve dönüyoruz araba da bak yatılı misafir istemiyorlar diye kaynana ve k.Peder gülüşü laf sokuyorlar bana nişanlım da misafir dediğin gelir gider evin yok mu git evinde kal baba dedi ayıp dedi annesi ne ayıp olacak siz niyeti bozmussunuz da kusura bakmayın özel durum olur ayrı ama aynı şehirde aynı semtte ne yatılı gelmesi gidin evinizde yatın yatacak yerini var dediToplu parayı yemişler, şirket parasına kadar göz dikmişler asıl sorun bunlar işte diğerleri değil. Anne babaya paranı emanet edemeyeceksen kime edeceksin.
İşiniz çok zor çok.
Çok sukur ki arkamda .. :)Iyi demiş nisanlin. Senin arkandaysa sorun yok
valla eğer nişanlın dediğin gibi aileci değilse fazla muhatap olmazsın onlarlaH
Haklısın . Ama nişanlım da ailesini biliyor bana düşürmeden hallediyor sorunları gönlümü almayi biliyor hatalısın ailesine hatasını söylüyor ama onlar zaten nisanlimin bagliligindan korkuyorlar. Kullandılar evlatlarıni hep .. Şirket parası cebinde durur her akşam sirkt hesabina yatırır paraya ihtiyaç var diye ordan bile para istediler nasıl yapılır ya ya hırsıza çıksa adı o zaman ne olacak ? Hiç mi düşünülmez evlat.
Haklısın . Ama sanmıyorum annesine kardeşine Kıyamaz hassas noktası onlar onun dışındaki herkes önemsiz ben kardeşini çok seviyorum ama annesi yanar döner işte .. O korkutüyo beni çünkü ben sana şunu yaptım demez laf sahibi olmayim die örnek verir gibi laf sokar :)valla eğer nişanlın dediğin gibi aileci değilse fazla muhatap olmazsın onlarla
ama diyeceğim şu ki; evlenmeden önce ailesiyle problem yaşayan anlaşamayan adamlar evlendikten sonra aileci oluyorlar birden bire... bu forumda bu konuda açılmış bir çok konu var maalesef... yine de dikkatli ol derim... bu devirde kimseye güven olmuyor maalesef
Önemli olan mal mülk değil saygı sevgi hepsi sahteymis ona üzüldüm sadeceKımseye yakınmanıza gerek yok, Kimseyi de sizi davet etmedi diye alınmaya gerek yok.. Söyleyeli 3,5 sene oldu demıssınız.Zaten kurdugunuzda calısmayabilir de..
Araba eger sızın ıse satar; Dugun masrafları ıcın harcarsınız..
Ben mesafe koymak istedim zamanında çok güvenim çok sevdim ama beni üzecek kıracak durumlar yaşadım tecrübeyle sabit arada mesafe olsun istedim ama onu kırmadan yapmak adına bahaneler ile yaptım bunda kötü birsey olduğunu düşünmüyorum zira nişanlımin bir söylemi bunu bana yaptırdı sizi erkenden tanistırmakla hata yaptım dedi. Bu söylemden sonra zaten kendisi biraz uzaklaşmam gerektiğinin uyarısını nazikçe yaptı bende öyle yaptım zaten kendi aile hayatları düzgün değil babası sürekli at yarışı ve ickiye para harcayan annesi de sürekli el gördüye evini yenileyen bir insan tabi ki bu beni ilgilendirmez ama su saatten sonra nişanlım acısını zahmetini nişanlım çekerken aileme gösteriş olsun diye hava atmaya hakkı yok izin de vermem . Faturaya gelince inanin hepsi ard arda gelişti öyle bir süre olmadı arada kendisi hergün arayan bir insan ama sadece Dedikodu ya kendi eltisini cekistirmeye ve ben bundan bikmis durumdayım banane eltisiyle sorunlarından aile dedikodularından.Ortada çok büyütecek bir şey yok onu nişanlının demesi gerekirdi şimdiden buzdolabımı alınır diye arayıp ona deseydin o da annesine derdi kötü niyetli bir şey değil. Ayrıca faturan sınırlı da olsa nişanlınla görüşüyorsundur mutlaka onun telefonundan görüşebilirdin o seni aradığında canım akşam beni ara da annenle de konuşayım diyebilirdin ya da buluştuğunuzda nişanlın arardı sen teli alır konuşurdun aynı mahalledeyiz demişsin evine gidebilirdin yani bilerek mesafe koydun gibi olmuş.
O zaman bana yanar döner sen kızımız olacaksın i yapıp hayatımızın her soruna müdahele etmemeliydi kabul ettim yapıp sonra sen kimsin e getirmeye hakkı yok.Öyle büyük sorun göremedim. Bence sizinde tavırlarınızda hatalar var. 3,5 yıl önce buzdolabı alınırken nişanlı değildiniz sanırım. O yüzden size sorulmamış olabilir. 3,5 senede ne olacağı belli değil. Dolap babaanne tarafından hediye amaçlı alınmış sanırım. Bu durumdada seçmek ayıp olabilirdi. .Telefon konusunda senin onlara ödeyin demek kastı ile söylediğini ve açmdığını düşünmüş olabilirler. Şahsen ben böyle durumda gelinim telefon faturamı ödeyemedim dese ödeyin demenin nazikçesi olduğnu düşünürdüm ve ödemek isterdim sanırım. Annesini aramazdım belki ama ..
Diğer konudada sizi hatalı buldum ne demek biz yatılı misafir kabul etmeyiz..Ayıp bi söylem bence ..
Sonra adam zaten sizinle gözünü açmış. Bekar iken para biriktirmiş ailesi harcamış bu da aile arasında olan birşey bence.Kendinizi bu konuda taraf yapmamalısınız..E bu yaşa kadarda ailesininikini o harcamış..
Sizin tavırlarınızdada arızalar var bence
Kızı olarak benimsedi sandım ama aileme annem en değerli varlığıma beni nişanlımı rencide etti bende demekki kızı mızı değilmişim işte numaralar numaralar sıkıldım bu durumdan nişanlım bile artık bikmis gelip bana annemin babamın arkasından is çevirdiği gibi bnm arkamdan is cevirmeyeceksin demi yapma herseyimizi bilelim diyebiliyor hiç yapmadım benm aile yapımda yok bizde birsey varsa iyi kötü hersey ortadadır babada bilir anne de biz 3. Ayimizda iken aileme söyledim düşün yani. .Alış canım benim, erkek anneleri böyle maalesef. Daha evlendikten sonra neler neler diyecek.
Hasta olsa senden bilecek, kilo alsa senden bilecek, zayıflasa senden bilecek :)
Takılma böyle şeylere, başta çok taviz vermişsin artık seni kızı olarak benimsemiştir heralde :)
Belki iyi niyetli ben abartiyorum bilemiyorum ama başka konularda da yaptılar bunu yani aslında öyle demek istemedik adı altında bal gibi öyle dediler ve bunu bana değil aileme yapmaları saçma olan aslındayani annenizi arayıp biz ödeyeceğiz demesi saçma olmuş, anneniz varken onlara ne. Gereksiz bir hamle olmuş ama kötülüğünüzü istediklerini sanmıyorum.
Kızlar nişanlım la 7 senedir görüşüyoruz beraber büyüdük diyebiliriz daha 6. Ayimizda ben okula nişanlım staja giderken annesi de yolda bizimle geliyordu ise gitmek için o bahane ile tanışmış olduk .. hep iyiliği ister gibiydi ama yeni yeni netlestiriyorum ki şu nisan süreci herseyi döküyor gerçekten ortaya . Nişanlım askerde iken 3 sene önce k.validemi bana emanet etti git gel yalnızlık çekmesin o da sende dedi bende baş göz üstüne diyip hep görüştüm destek oldum elimden geldiğince öyle ki hata yapmışım o dönem nişanlım in babaannesi buzdolabı almak istemiş bende o gün k.validemi ziyaret etmek istedim (bu ara da aynı mahalledeyiz hepimiz ).
-Sana gelmek istiyorum musait misin
-ee kızım ben babannelerdeyim Aliye buzdolabı almak istiyomus biz oraya gidicez
-tamam anne bu
Böyle bi muhabbet yani sen benim kızımsın diyo yok kızı zaten ama ilk büyük yanlış hareketi bu oldu bana aradım alıyi dedim böyle böyle sende gelmek ister misin bile demedi demekki sana alsınlar da gelen gelin önemli değilmis dedim ara almasınlar kullanmam dedim.
Oda aramış daha bütün Setleri alacaklarmis biliyorum şimdi diyeceksiniz ki iyi niyetli almışlar ne güzel tamam ama en azından bi laf olsun diye söyleyebilirdi daha düğün ne zaman belli değildi tam 3,5 senedir o buzdolabı evlerinde bekliyor garantisi zaten sınırlı . Gelelim asıl mevzuya telefon faturası bu ay odeyemedim işten çıktigim için ailesini de mesafeli olarak arıyorum normalde zaten Aliyle konuştum üzerine annesi aradı neden beni aramiyosun özlemedin mi beni kızım dedi bende ya faturası odeyemedim anne hafta ici odiycem zaten ondan yanlış anlama diye açıklama yaptım biz odeyelim mi dedi bende Hayır kesinlikle istemiyorum zaten ben odiycem dedim konu kapanmıştı böyle yani ben öyle sanmıştım dün nişanlım la bulusacaktik annesi beni aramış duymadım dönemedim faturadan dolayi da üzerine nişanlım la buluştuk ondan duyuyorum ki annesi annemi aramış gözdenin telefon numarasi hangi firmaya ait biz odicez demiş anneme gerek yok Mrl hanim biz öderiz demiş sağolun demiş kapatmış öyle sinirlendim ki anlatamam ben anlamıyorum bu nasıl bi niyettir önemli bişey olmasa bile beni 3 5 kere ard arda açana kadar arar bu sefer niye aramadi bana ulaşamadın oğlunu da mı arayamadin sormaya annem ne alaka ya zaten ben halledicem demişim ne bu aceleniz nişanlım ailesine baya sayısı bende art niyetli yapmamislardir diyip konuyu kapattım ama cidden çok üzüldüm kırıldım ben yapılan kötülükleri unutmam ama aramızda bozmam kolay kolay ama çok kırıldım sizce hangi niyetle yapmıştır nasıl davranmaliyim k.valideme kızlar ? Kusura bakmayın biraz uzun oldu.. şimdiden çok teşekkür ederim hepinize ..
İnanamıyorum aslında sevinmen gerekirken yaptığın bu nazi niyazi kaprisi çözemiyorum. .Kızlar nişanlım la 7 senedir görüşüyoruz beraber büyüdük diyebiliriz daha 6. Ayimizda ben okula nişanlım staja giderken annesi de yolda bizimle geliyordu ise gitmek için o bahane ile tanışmış olduk .. hep iyiliği ister gibiydi ama yeni yeni netlestiriyorum ki şu nisan süreci herseyi döküyor gerçekten ortaya . Nişanlım askerde iken 3 sene önce k.validemi bana emanet etti git gel yalnızlık çekmesin o da sende dedi bende baş göz üstüne diyip hep görüştüm destek oldum elimden geldiğince öyle ki hata yapmışım o dönem nişanlım in babaannesi buzdolabı almak istemiş bende o gün k.validemi ziyaret etmek istedim (bu ara da aynı mahalledeyiz hepimiz ).
-Sana gelmek istiyorum musait misin
-ee kızım ben babannelerdeyim Aliye buzdolabı almak istiyomus biz oraya gidicez
-tamam anne bu
Böyle bi muhabbet yani sen benim kızımsın diyo yok kızı zaten ama ilk büyük yanlış hareketi bu oldu bana aradım alıyi dedim böyle böyle sende gelmek ister misin bile demedi demekki sana alsınlar da gelen gelin önemli değilmis dedim ara almasınlar kullanmam dedim.
Oda aramış daha bütün Setleri alacaklarmis biliyorum şimdi diyeceksiniz ki iyi niyetli almışlar ne güzel tamam ama en azından bi laf olsun diye söyleyebilirdi daha düğün ne zaman belli değildi tam 3,5 senedir o buzdolabı evlerinde bekliyor garantisi zaten sınırlı . Gelelim asıl mevzuya telefon faturası bu ay odeyemedim işten çıktigim için ailesini de mesafeli olarak arıyorum normalde zaten Aliyle konuştum üzerine annesi aradı neden beni aramiyosun özlemedin mi beni kızım dedi bende ya faturası odeyemedim anne hafta ici odiycem zaten ondan yanlış anlama diye açıklama yaptım biz odeyelim mi dedi bende Hayır kesinlikle istemiyorum zaten ben odiycem dedim konu kapanmıştı böyle yani ben öyle sanmıştım dün nişanlım la bulusacaktik annesi beni aramış duymadım dönemedim faturadan dolayi da üzerine nişanlım la buluştuk ondan duyuyorum ki annesi annemi aramış gözdenin telefon numarasi hangi firmaya ait biz odicez demiş anneme gerek yok Mrl hanim biz öderiz demiş sağolun demiş kapatmış öyle sinirlendim ki anlatamam ben anlamıyorum bu nasıl bi niyettir önemli bişey olmasa bile beni 3 5 kere ard arda açana kadar arar bu sefer niye aramadi bana ulaşamadın oğlunu da mı arayamadin sormaya annem ne alaka ya zaten ben halledicem demişim ne bu aceleniz nişanlım ailesine baya sayısı bende art niyetli yapmamislardir diyip konuyu kapattım ama cidden çok üzüldüm kırıldım ben yapılan kötülükleri unutmam ama aramızda bozmam kolay kolay ama çok kırıldım sizce hangi niyetle yapmıştır nasıl davranmaliyim k.valideme kızlar ? Kusura bakmayın biraz uzun oldu.. şimdiden çok teşekkür ederim hepinize ..
Sevinecek bi durum mu var ortada kim yaşayacak o evde iyi niyetlerini farkında olduğumu zaten belirttim ama ben onlara herseyden saygı gösterirken sen kimsin yerine konulmaz hoş bi durum değilİnanamıyorum aslında sevinmen gerekirken yaptığın bu nazi niyazi kaprisi çözemiyorum. .
Belkide yasin gereği olgun bir hanım değilsin. .
Sizi düşünerek sizin için alınmış buzdolabı için teşekkür etmeliydin..bu bir...
İkincisi telefon faturası ödemek istemeleri de neden yanlış olsun?bellı ki seni kızı yerine koymuş iyilik yapmak istemiş.ne var bunda.burada teşekkür etmeliydin..
Şu durumda bence art niyetli davranan sensin..biraz daha sevgi saygı ve nezaketle yaklaşırsan anlarsın ne demek istediğimi..
Kızı olarak benimsedi sandım ama aileme annem en değerli varlığıma beni nişanlımı rencide etti bende demekki kızı mızı değilmişim işte numaralar numaralar sıkıldım bu durumdan nişanlım bile artık bikmis gelip bana annemin babamın arkasından is çevirdiği gibi bnm arkamdan is cevirmeyeceksin demi yapma herseyimizi bilelim diyebiliyor hiç yapmadım benm aile yapımda yok bizde birsey varsa iyi kötü hersey ortadadır babada bilir anne de biz 3. Ayimizda iken aileme söyledim düşün yani. .
İnanamıyorum aslında sevinmen gerekirken yaptığın bu nazi niyazi kaprisi çözemiyorum. .
Belkide yasin gereği olgun bir hanım değilsin. .
Sizi düşünerek sizin için alınmış buzdolabı için teşekkür etmeliydin..bu bir...
İkincisi telefon faturası ödemek istemeleri de neden yanlış olsun?bellı ki seni kızı yerine koymuş iyilik yapmak istemiş.ne var bunda.burada teşekkür etmeliydin..
Şu durumda bence art niyetli davranan sensin..biraz daha sevgi saygı ve nezaketle yaklaşırsan anlarsın ne demek istediğimi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?