Yoruldum :(

Szr_

Kısa çöp uzun çöpten hakkını alır elbette..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
2.571
7.217
88
43
Biraz içimi dökmek istedim kızlar. Tabi ki benden daha çok emek veren , mücadele eden insanlar var aramızda hepsine selam olsun Galiba yoruldum ben, kolum kanadım kırılmış hissediyorum sanki. Gelelim soruna ; 2017 yılında evlendim birkaç ay korunduktan sonra korunmayı bıraktım birkaç ay olur diye denedik tabi. Sonrasında doktora gittim ve muayene oldum herhangi bir sıkıntım olmadığını söylediler yumurtalarım takip edildi hatta 2 ay üst üste klomen tedavisi gördüm ama sonuç maalesef olumsuzdu. Hakkında iyi şeyler duyduğum farklı bir doktora gittim kendisi gerçekten çok ilgili bir doktor. Adet olunca hormon testlerimi yaptırdı baktık sorun yok. Rahim filmi çekelim dedi rahim filmimde tüplerimin kapalı olduğu ortaya çıktı ve tüp bebek doktoruna yönlendirdi tabi ben şok. Araştırdım kürler , süt maydonoz buharları vs yaptım ama boşuna tabi. İstanbulda bir doktor buldum iltihap tedavisi için kendisine gittim 7 ay tedavi gördüm ama baya maliyetliydi iğneler muayane ücreti vs derken baya darlattı bizi. Tedavi sonrası echomara rahim filmi için yönlendirdi ama maalesef yine tüpler açılmadı. Echomarda tüp bebek dedi.

Baktık olacağı yok mecburen tüp bebek için tedaviye başladık. Tahliller , tedavi vs, derken 2 tane 3. Gün embriyosu transfer edildi. Biri tuttu ama maalesef gelişimi durduğu için kürtaj oldum

Aradan hemen hemen 1 yıla yakın zaman geçti bu sefer istanbulda bir hastanede başladım tedaviye. Çalışıyorum ve günlük izin alıp istanbula gidip dönüyorum bu bile beni çok yordu inanın çok. 2 tane 5. Gün embriyosu transfer edildi gayet kaliteli oldukları söylendi ama maalesef tutmadı.

Doktorum histereskopi istedi geçen Cuma günü oldum. 1 tane polip varmış onu almış ve rahime çizik atmış. Bu arada vitaminler verdi onları kullanıyorum. Adet olunca gidicem tekrar tedaviye başlıycaz. Yani umutluydum 2. Denememden ama demek ki nasip değilmiş.

Şimdi içimde korku var ya yine olmazsa diye. Gücüm yok , tekrar olumsuz olursa kaldırabilir miyim acaba diye de düşünmüyor değilim. Yaş 38 yumurta rezervim az o yüzden elimde maalesef dondurulmuş kalmadığından başa sarıyorum. Doldum galiba çok , dertleşmek istedim.

Umudum var ama sanki tekrar aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok gibi…

Merhaba, bebek sahibi olma yolunda ilerlerken yalnız olmadığınızı zaten biliyorsunuzdur. Sebepli ya da sebepsiz olmayınca olmuyor. Zaman su gibi akıp gidiyor. İçinizdeki korkuyu atın, kendinizi rahatlatan neler varsa onları yapın. Her tedavi yeni bir umut, tekrar deneyecek mali gücünüz olması bile başlangıç için olumlu birşey ✌ umutla başlayın ki sonu güzel bitsin inşallah
Bende 36 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Sebep yok, polip var denildi alındı, miyom var ama engel konumda değil deniliyor. Spermler sorunsuz, ancak temmuzdaki tedavide toplanan 5 yumurtanın ikisi olgun çıktı ve onlar da döllenmediği için tedavi sona erdi. Genetik test normal olunca bir kez daha deniyoruz. Bakalım bu kez nasıl bir sonuca varacağız, umarım güzel olur isteyenlere nasip olsun, istemeyenler sokağa bırakanlara değil..

Canım inan yanlız değilsin. Benimde tüplerimin ıkiside kapalı. Banada tüp bebek dediler 1 senedir tüp bebek tedavisi olmak istiyorum ama borcumuz olduğu için beklemek zorundaydim benimle birlikte ve bizden sonra evlenen eltilerim eşimin kuzenlerinin eşleri hepsi tek tek hamile kaldı ama ben kendimi onları yanında o kadar mutlu gosteriyorum kİ bundan bile yoruldum baktım olacak değil benim bu parayı bi yerden çabucak bitiriktirmem lazım diye düşündüm başladım iş başvurusu yapmaya ben istanbulda oturuyorum bi ucundan bi ucuna gideceğim bi ise kabul edildim günlük 5 saatim yollarda geçiyor ama sabah 6 da evden çık akşam 10 da eve gir o kadar yorulduğumu hissediyorum ku her gidiş her eziyet bir adım daha kavuşma umudu bu beni teselli ediyor şimdi parayi biriktirdik bi sonra ki maaşda alınca tamam olcak inşallah ilk tedavime baslayabilicm bende inşallah hepimizin emekleri boşa çıkmaz inşallah tez vakitte hepimiz evlatlarımıza kavuşuruz

Inşallah arkadaşım Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Benim tüpler kapalı amh da düşük. Yani yumurta 5-6 tane toplanıyor 2 tane kaliteli kalıyor. Fazla olsa dondurur tekrar başa sarmam ama nasip böyle demek ki. Inşallah herşey gönlümüzce olur.

Canım benim Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sende epey mücadele veriyorsun. Tabiki çok sıkıntı çekiyor insan maddi olarak. 2.5 yıldır tedaviler ilaçlar 50 bine yakın harcadık. Allah yardımcımız olsun gerçekten.

Aminn kuzum . Benim psikolojimde çok fena çökmüş durumda ben bir markanın çağrı merkezinde çalışıyorum bakıyorum müşterilerin siparişleri bebek kıyafetleri falan çağrıdan sonra ağla kendini topla bi daha çağrıya gir Rabbim yardımcımız olsun

Aynı yorgunluk bende de var..biz bu ay evliliğimizin 6.yılını dolduracağız..ilk 1 yıl olmayınca doktora gittik..yapılan testler sonucunda eşimin sperm değerlerinin normal yoldan bebek sahibi olmamıza engel olduğu anlaşıldı..peşi sıra özelde(bahçeci umut tüp bebek merkezinde) 3, en son devlette 1 tüp bebek tedavisi gördüm..Hepsi de başarısız..bir yıldan fazladır yine ara verdik..38 yaşındayım..bilmiyorum tekrar aynı tedaviye katlanacak bedensel ve duygusal güce sahip miyim? Yavaş yavaş kabullenme ve bu şekilde hayata devam etme düşüncesine kendimizi hazırlıyoruz..ama bir yandan da fırsatını bulup bir tedavi daha geçirsek mi de düşünmüyor değilim..ancak bu pandemi sürecinde mecburen beklemede kalıyoruz çünkü bizde şehir dışı git gel yapmak durumundayız..o yüzden zaman ne gösterir, bilmiyorum..akışına bıraktık..

Seni çok iyi anlıyorum. Zor süreçler gerçekten hepimiz için. Yani imkanının varsa dene bence çünkü hiç belli olmuyor bu işler. Bahçeci de cem beyde mi tedavi gördün ?

Mutluluktan ağladığın zamanların olsun inşallah

Rabbim enkısa zamanda emeklerinin karşılığını verecek inanıyorum Sorunumuz aynı benımde tüplerim kapalıydı bende histeroskopi oldum perde alındı ve rahim şeklim düzeltildi. Embriyolarım hep kaliteli denildi ona raşmen ilk 3 transferim negatif hep. Şükür 4. De aldık pozitif haberi. Bu sürece gelene kadar emek verdik. kolay bişey değil hem maddi hem manevi psikolojik bi süreç sabırlı olmak ve inanmak gerekiyor ve allah çabalarını karşılıksız bırakmıyor. Senınde güzel haberlerini alacağız inşallah. Bol inanç ve dua ile

Çok sevindim Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Burada hep okuyorum kaç kere tüp bebek denemiş olumsuz olmuş o kadar emek vermiş sonrasında pozitif olup hamile olan kişilerin yaşadıklarını. O kadar seviniyorum ki Allah biliyor. Çünkü bizler anlıyoruz birbirimizin halinden. Umut etmek, tedavi sürecinde yıpranmak , olumsuz olunca hayal kırıklığı.... Bunları hepimiz yaşıyoruz. İnşallah dediğin gibi bende güzel haberi verebilirim

Merhaba, buraya kendi hikayemi bıraktım vaktiniz olduğunda okuyun lütfen

Yalniz değilsiniz. Aslında çok güçlüsünüz ama sadece biraz yorulmussunuz ki bu çok normal. Bu süreçler her acıdan zorlu ama umut hep var.

Ben tüp bebekle bile hamile kalamam belki diye düşünürken hem tüp bebekle hamile kaldım hemde sonrasında doğal yolla hamile kaldım.
Mucizelere inanın, olmaz diye birşey yok.
Yeterki umudunuz hep olsun

Gerçekten takdir ettim sizi çok mücadele etmişsiniz ve karşılığında Allah nasip etmiş. Çok sevindim sizin adınıza. Üstüne bir de normal gebelik ne güzel olmuş evet kendimi yorgun hissediyorum ama dediginiz gibi umudumu kaybeymiycem. Siz hangi doktorda tedavi görüp olumlu sonuç aldınız acaba?

Size de nasip olacak sadece zamanını bilemiyoruz malesef. Verdiğiniz onca emek karşılığını bulacak inşallah
Ben amerikan hastanesi dr cengiz alataş ıle kavustum bebeğime. Gitme şansınız varsa bi görüşmenizi tavsiye ederim

Amin inşallah çok teşekkür ederim

Ben kaderdaş olarak görüyorum bizleri. Aranızda yeniyim. Aynı duyguyu yaşayıp paylaşanlar birbirlerini daha çok anlarlar diye düşünerek katıldım bu siteye. Yalnız değilsin bunu hiç unutma. Evlat hasreti ile yanıp tutuşmak nasıldır bizler iyi biliriz. Birde okadar deneyip sonuç alamayınca ister istemez vücut yorgunlu yanında gönül yorgunluğuda oluyor. Bir süre sonra herşey nasip. Allah ol der ve olur diye düşünüyorum. Bizlerinde imtihanı bu diye düşünüyorum. Yoruluyoruz bazen çöktüğümüzü hissediyoruz fakat gücümüzün yettiğince ayağa kalkmaya çalışmalıyız ve maddiyatta elverdiği müddetçe denemeye devam etmeliyiz. Bu sene 4. yılımızı bitireceğiz eşimle. Evlendiğimizden bu yana hiç korunmadık. yinede çocuğumuz olmuyor. 5-6 defa ilaç kullandım. bazen çatlatma iğnesi oldum. 1 aşılama denememiz var ama olmuyor. Bütün sonuçlar normal. Eşimde de bende de bir sorun çıkmıyor. Bizde deneme devam ediyoruz. Bazen bende hissediyorum o gönül yorgunluğunu özellikle 'yok mu daha bebek ,düşünmüyor musunuz, yap artık bir tane' gibi sözlere maruz kalınca. Onlara göre yap artık demek ne kadar kolay değil mi? Aslında bizler için ne kadar zor . Umarım bu sefer güzel haberler alırsın. UNUTMA YALNIZ DEĞİLSİN...

Cok zor sizi o kadar iyi anliyorum ki eltim bile benimle alsy etti onunda zor oldugu halde,38 yasimdayim 30 yasimda evlendim fakirlik bir yandan aile olamamak,kimsesizlik bir yandan 2014 yilinda 2 defa ameliyat oldum tüplerin tikali dediler ñasip dedik ama hep dua ettim 2016 yilinin temmuz ayinda hamile kaldim asla olmaz diyen doktorlara inat ama 2 aylikken dusuk yaptim sonra bir ameliyat daha yok tupler kapali dediler ,napalim nasip dedik sonunda kendimizi toparlayip tup bebek yoluna girdik antalya da özel bir merkezle anlastik 6 tane yumurta gorundu 2 tane olgun cikti 1 tanesi dollendi ama 3.gün 5 hucreli olabildi doktor karari bize birakti nasip koyalim dedik tutmadi 2.denemem ve 5.gün embriyosu 2 adet kaliteli yumurta transfer edildi bugun 8.gunum dun geceden beri kave lekelenmem ve adet agrim var idrarda pozitifi gordum umudum elbette var sonsuz,rabbim her seyin en iyisini bilir sabirli olalim ,sizi anliyorum biz kader arkadasiyiz bir birimize dua edelim üzülme allahtan umut kesilmez adet kanamasi ve yumurta oldugu sürece umut var demektir biraz uzun oldu kusura bakmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…