Yoruldumm.

Bile bile kacip kabul etmissin katlanacan mecbur
Bile bile mi . Bu kadarini tahmin etmemistim.Insanin icine girip bakilmiyor ya ne düsündgünü bilesin.Ancak yasayinca gördüm.Bizim oralarda kacsanda birlik yasamak yoktur herkesin evi barki ayridir hic görmedigm birseydi.

cocugunuz yok diye hatirliyorum. sakin cocuk yapmayin.
kendinizi hazir hissettiginizde de yola cikin. en guzel yaslarinizi bu sekilde heba etmeyin.. bi saat bile geri gelmiyor, senelerinize yazik.
hakkinizda insallah hayirlisi olur.
Tesekkür ederim ins hersey cok güzel olur.Hakkimda ne hayirliysa o olsun.

Ailen neden gelmiyor yanına ben onu anlamadım. Annen madem eli maşalı birisi gelsin göstersin kendini. Yatmaya geldik diye milleti rahatsız etsinler. Nasıl nerde yatıracaklar acaba? Ayda bir gelseler kocan da huzursuz olur. Kocana biraz sert konuşsa annen baban? Kayınvalideye ne zaman evi ayıracaksın diye sorsalar? Bi akrabamızın kızı yaşıyordu aynı durumu. Koloni halinde yaşıyorlardı. Babası gitti kızına eşyalarını hazırla dedi. Damada dönerek ben kızımı almaya geldim istersen gel istersen kal dedi. Damat geldi tabi. Kızın babası ev tuttu iş eşya hepsini hallettiler birlikte. Böyle bir rest çekmesi lazım babanın.

Eee böyle emrivaki evlilik olunca kaçınılmaz sonuç bu oluyor.
Şikayetçi olmanız garip değil mi?

Onund isine geliyor bence bende evim varken 1 sene kaldm kv yaninda esim rahatsiz gozukmuyodu durumdan yani cunku eve katki saglamiyodu hazr bedava yemek ev gecindrme derdi yok oh mis adamlar oyle

HAKSIZSINIZ..
Baştan böyle kabul edip sonra yok onu yapmadılar yok bunu yapmadılar şimdi de böyle yapıyorlar diyorsunuz.
Zorla mı evlendirdiler sizi?

Konu sahibi yorumlardan anlaşılıyor ki eşiniz asla çıkmayacak ayrı eve. Zaten düşündüğünüz zaman çıkması çok mantıksız. Kendi ailesinin yanında oturuyor, eee tüm ihtiyaçlarını görecek olan siz yanındasınız. Hatta evin yükü de sizde, annesi hanımağaları yapıyor. Çevresindeki insanlar sana yabancı ama onun canı ciğeri. En önemlisi de anladığım eşiniz tembel biri. Bu şekilde yaşarsa çalışsa bile bir sorumluluk almayacak üstüne, nasılsa tek başına geçindireceği bir evi, sorumluluğu yok. Kafası atarsa, canı sıkılırsa, yorulursa işi düşünmeden bırakabilir. Kavgalarına da, kavgalarından sonra ayrılacağız demesine de inanma. Hepimiz zaman zaman ailemizle ters düşüyoruz, hata ergenlik döneminde ya da daha sonrasında kavga zamanında ailemize ayrı eve çıkacağım demişizdir.
Sizin adınıza çok üzüldüm. Ama umut beslemeyin diye söylüyorum. Ya bu evi çekeceksiniz ya da cesaretinizi toplayıp çekip gideceksiniz.

Bir de yazanlara kızıyorsunuz ama halbuki her şey o kadar belliymiş(hatta ileri de belli ) ki, görmemek için gözünüz kör olmuş. Allah yardımcınız olsun...

Eşimden onay bekliyorum.Özel güvenlik sertifikasi almayi düsünyrm.
Hayir simdi daha beter.Tek basima disari cikip gezemiyorum.Eşim izin vermiyor.Ciksamda beni linc eder nereye gittin naptin diye.
Hayir cocugum yok olmuyor zaten.

Sizin için çok üzüldüm.
İnsan kendi hayatını nasıl kendi eliyle mahvedermiş bunu gördüm.
Hayatta başarılı insanlar hep ailesi iyi insanlardan mı çıkıyor? Hayır. İyi bir hayat yaşayanların çocukluğu çok mu harika geçmiş. Hayır.

Ailenizde ne yaşadıysanız yaşayın, bundan ders çıkarıp kendinize daha aydınlık bir yol çizebilirdiniz.

Çok üzüldüm. Saflığınıza, enayiliğinize.

Bu saatten sonra mutlu olur musunuz? Hayır. Bu sorumsuz ve size zerre saygısı olmayan (hatta sizi SEVMEYEN) kocayla bu evlilik içinde asla mutlu olamayacaksınız. Çünkü seven adam böyle yapmaz. 1 sene işsiz kalmaz. 1 senenin sonunda asgari ücretle çalışacaksa zaten bunu daha önce de yapmalıydı değil mi? Siz de çalışsanız, 2 asgari ücret bugün 4000₺ ediyor. 1000₺ kira verseniz geçinip giderdiniz.

Ama eşiniz tam bir asalak. Ailesinin yanında mutlu. Sizin mutlu olup olmamanız ise onun umurunda bile değil.

Bir de kalkıp zaten çocuğum olmuyor diyorsunuz. Olsa şimdiye olacaktı yani??? Niye bu kadar safsınız??? Sevilmediğiniz yerde kalmak için ısrarınız neden? İş sahibi olmak için bile kocanızdan onay bekliyorsunuz??? Ne diyeyim?

Allahım evlatlarıma akıl fikir versin. Kendilerini böyle harcamasınlar inşallah.

Sende çalış ve kiraya çıkın bu çirkin düşünceli insanlardan kurtulun onlarında niyeti evde çıkmanız hiç savaşmayın derim.

Baska adamin himayesine girmeden bi ise girip ayri eve ciksaydiniz. Aileden kacmak icin evlenmek dunyanin en sacma olayi. Gordunuz iste ailenizi bile aratiyorlar. Bari cocuk yapmayin bu ortamda cocuk buyutulmez zaten. Sizin nazarinizda soylemiyorum yalniza herkese ders olsun. Kadinlarin okumaktan baska secenegi yok
Is bulup calisin gerekirse adamdan da ayrilin annenizin yanina donmeniz gerekmiyor ayri eve cikin

Muhtemelen eş ailesinin de durumu iyi değil. Malum düğünü bile teyze yapmış.Kaçarak bir boğaz daha katılmış aileye. Bana böyle biri gelse elinden tuttuğum gibi ailesine geri götürürdüm. Gene bir şekilde sahiplenmişler,yatak odalarını bile vermişler. Bir şekilde işe gir,hayatınızı kendinize göre kurun. Lütfen çocuk yapma şu durumda.

sağı solu suçlaman garip geldi bana.
hala bir cahillik ettim diyemiyorsun sanırım. kocayı tek çıkış kapısı olarak görmeye devam ediyorsun.
şu an zamanı geri çevirme şansın olsa eminim yine aynı şeyi tercih ederdin.

yapacak bir şey yok o halde, eşinle beraber çalışıp ayrı eve çıkacaksınız.

yorumları okumadım konuda da yazmamışsın, sen neden çalışmıyorsun?

Çocuk da yok al eşinle konuş ayrı eve çıkalım diye (sanmıyorum kabul edeceğini) ama yinede şansını dene elinden geleni yap. Hatta lafının arkasında duracaksan boşanma ile tehdit et, sakın kaçtın diye ezik konuma düşürme kendini istersen yaparım gencim sağlım yerimde dersin.

Konu sahibinin kocası çalışmasına izin vermiyormuş. İş ilanı gösterdiğinde senin kafanı kırarım erkeklerle çalışmanı istemiyorum diyormuş

Diyecek bir sey bulamiyorum o halde..
Bana birisi demişti "Çilene aşıksan otur çek o zaman" diye o hesap işte.
Bir de sorsan beni çok seviyor ondan kiskaniyor diyecek.

Sende çalışmaya başlayıp eşinle birlkte ayrı eve çıkmaktan başka çare yok gerekirse eski püskü bir ev olsun ama ayrı olsun zamanla eşyaları da alırsınız yavaş yavaş öyle düzen kurulur ailende de hayır yok gibi çünkü

Hayir yoktu.Hep okuyordum hem calisiyordum harc parami annem borcla veriyordu calisip ona geri veriyordum.Hangi parayla üniye gitseydim hadi gittim diyelim öyle bir ortamda yetistigim icin icine kapanik özgüvensiz bir insan oldum.

Özgüvensiz oldun ama kacmak icin yeteri güven vardi..

Bu olayin tek caresi var, o'da tekrar anne evine gitmek ve okumak. Emek vermezsen, yasayacagin hayat iste böyle. Emek verip okuyacaksin. Gerekirse hem okuyup hem caliscaksin. Zorlanacaksin.

Tek asgari maas ile, kabile hayat ile ömür gecmez.

Umarim cok siki korunuyorsunuzdur. Yoksa o yere birde bebek gelirse cok cok yazik olur o bebegi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…