Yoruldumm.

İşte aradigm yorum.Öncelikle tesekkür ediyorum size.Bende bilemezdim sonuclarin böyle olucagini.Kim bile bile böyle bir hayati ister ki.Herkesin basina gelebilir.Ben sana inanip güvendim sucum bu benim.Amin canim benim amin.Tüm herkesin yardimcisi olsun Allah.Hayat kolay degil herkesin derdi vardir tabi. Benimde hayallerim var kim istemezki kendi evi olsun düzeni olsun.
Üstelik neredeyse yaşıtız.
O hayal kırıklıklarını tahmin bile edemiyorum. Keşke yaşanmasaymış ama yaşanmış. Peki ayrılacak mısınız o evden?
Eşine basmışlar kalayı. Gururlu bir erkekse arkasına bakmamalı.
Ayriyeten sizin em büyük sorununuz sorumluluk alamamanız. Hep başkaları üzerinden idare etmişsiniz.
Ama evler ayrılırsa eşin sorumluluğu üstlenir ve herşey değişebilir

Ayırmak istese zaten ayırır senin için vs değil, kendi yuvası olsun diye ayırır insan, malesef ben bu tarz insanların evliliklerini sevgi üzerine değil sırf annesine hizmetçi kendisine de bir takım ihtiyaçlarını karşılama aracı olarak gördüklerini düşünüyorum
Evet sürekli annem 55 yasinda omu yapsin vesaire muhabbetlere giriyor zaten.Benim babannem 70 yasinda kendi isini kendi yapiyor bana tuhaf geliyor.Çok farkli bati ve dogu kültürü.Hizmet bekliyorlar herseyi yapmani bekliyorlar.

Üstelik neredeyse yaşıtız.
O hayal kırıklıklarını tahmin bile edemiyorum. Keşke yaşanmasaymış ama yaşanmış. Peki ayrılacak mısınız o evden?
Eşine basmışlar kalayı. Gururlu bir erkekse arkasına bakmamalı.
Ayriyeten sizin em büyük sorununuz sorumluluk alamamanız. Hep başkaları üzerinden idare etmişsiniz.
Ama evler ayrılırsa eşin sorumluluğu üstlenir ve herşey değişebilir
Eşim sorumsuz zaten.Biraz sorumluluklarini bilseydi böylemi olurdu.Ben ondan daha cesaretliyim ve tutumluyum.Cünkü ben yillarca calistim calismanin ne oldugunu biliyorum.Diyorumki gel ele ele verelim calisalim varsin bir koltugumuz olsun calisir aliriz.Senin omuzlarina yûklemiyorum birlikte omuzlayalim daha ucuz bir sehre tasinalim birikim yapalim herseyi düsünyrm artik uyanmak bile istemiyorum düsünmekten bile yorulurmu insan yoruluyor işte.

O zaman ensevdiği seyleri şöyleydin mesela araba alırız diyin
Araba icin can atiyor zaten.Hatta önceligi araba diyebilirim.Evi ayirmayalim arabamizida alalimda öyle ayiralim diyor birde buyur burdan yak.Hangi tarafran bakarsan bak tutulacak yani yok .

Bu hayatı siz seçmişsiniz ,
Ağlamak ne kelime güle güle yaşayın ...
Çözüm ;
1. Siz de çalışın
2. Ayrı eve çıkın
3. Genç kızlar ; KAÇMAYIN !
Bu hayati ben secmedim.Ben nerden bilebilirm böyle birseyle karsilasacagimi.Insan bazi seyleri yasarayak ögreniyor.Damdan düsenin halini damdan düsen anlar hesabi.Benim bahsettigimde o zaten calismak istiyorum ayri eve cikmak istiyorum eşim sorun diyorum farkindaysaniz.Zaten bende istemem hic bir kizin bu durumlari yasamasini hic hic istemem.

Eminim şu yaşadığın rezillikten daha iyiydi. Hiç olmazsa o annendi. Burda 40 kişinin hakaretini, küfürünü işitmek daha mı güzel. Yazık etmişsin kendine.
Keşke okulunu bitirene kadar sabretseydin be çocuğum.
Anneme dedim bak ben okulumu bitireyim kendime ev tutucam calisip bakarim kendime.Evlen diye baski uyguluyordu.Misal yaza seni nisanliyalim.Bu baskida vardi üzerimde.Yoksa ben annemle babama bakip evlilikten soguyordum zaten.Sanki 30 yasima gelmistim de evde kalmistim ha evlen ha evlen affedersiniz okuyupta ne b.k olucan diyordu.

Kaçarak evlenmişsiniz ésiniz yeni işe girmiş. Bir yil boyunca kesin begenmediğinjz kişiler baktı size. Bakmak zorundalar miydı? 100 lirayı begenmiyorsun. Kayinvalden vermek zorunda mı? Bir de onlari dinlemek lazim. Éşinizin almasi gereken sorumlulugu başkasindan beklemeyin.
Allah icin zaten baktiklari icin bu hale geldik.keske evden atsalardida bakmasalardi benim istedgmde o zaten.Ben begenmiyorum demedim 100 tl tüm ev ahalisine 100 tl verdiler zaten.Peki ben onlarla yasamak zorundamiyim ben her gün o kadar yemek yapmak zorundamiyim. Milletin arkasini toplamak zorundamiyim hadi syle bakalim ?

Yani eşiniz o evden pek çıkacak gibi durmuyor. Bir evin idaresini sirtlanmaktan korkuyor ve hep böyle olacak sanki. Çalışsa da calismasa da garantide hissediyor kendini. Yasam kalitesi umrunda değil. Pek ihtimal vermesem de ikna edebilmenizi umuyorum en kısa zamanda. En güzel yıllarınızı heba ediyor yazık.

Bakın ablacım bu sitede sanırım ilk defa böyle hitap ediyorum yaşınız kaç bilmiyorum ama yanlış yapmışsınız ve yanlışa devam ediyorsunuz. Şimdi gezip hayatınızı yaşayabiliyor musunuz? O anlattığınız sinirli bir kendisinedir iş buyursa döven kocanız yarın bir gün size şiddet uygulamaz mı emin misiniz? Sırtınızı kocanız bile olsa bir kişiye yaslamayın. Hayat sizin hayatınız siz kendinizi kurtarmak yerine birisi beni kurtarsın diye bekliyorsunuz. Kurtuluşu evlilikte görmek yaptığınız ilk hata zaten. Herkes sevilmek, iyi muamele görmek ister ama hesap ortada. Eğer hayatınızı yaşamak istiyorsanız durduğunuz yer de yanlış yanınızdaki Kişiler de.
Hayir simdi daha beter.Tek basima disari cikip gezemiyorum.Eşim izin vermiyor.Ciksamda beni linc eder nereye gittin naptin diye.Insan zaten herseyde tektir.Ailede bir yere kadar kocada.Insan tüm sıkıntılarinda tektir.Bacım zaten düzeltebilirim diye bir hayata basladim camura saplandim.Bir hayata nadil baslarsan öyle devam ediyor galiba.

Yani eşiniz o evden pek çıkacak gibi durmuyor. Bir evin idaresini sirtlanmaktan korkuyor ve hep böyle olacak sanki. Çalışsa da calismasa da garantide hissediyor kendini. Yasam kalitesi umrunda değil. Pek ihtimal vermesem de ikna edebilmenizi umuyorum en kısa zamanda. En güzel yıllarınızı heba ediyor yazık.
Evet beni oyaliyor gibi geliyor.Misal ailesine bakmak istiyor.Onlara güveniyor nasil olsa geliyor diye düsünyr.ins kac senedir cabaliyorum artik cikarda huzurumuz olur en azindan birbirimizi yiyoruz.Annesi laf sokar alttan alttan. Sonra der üzerine alinma sana dicek olsam yüzûne sylerim zaten der.Herseye susuyorum.Odadan hic cikmak istemiyorum.Misal 2.5 yilim gencligim cöp oldu.Insan gencligini yasamadiktan sonra napicaksin böyle hayati.

Cocugun yoktur insallah. Dedigim gibi ordan cikmaya bak sen yoksa 2.5 olur sana 25
Hayir cocugum yok olmuyor zaten.Tamam canim benim bende cikmak istiyorum 4 gözle bekliyorum o günü ama eşim işte tamam diyor arkasi yok.Oyaliyor anliyacagin.Kararli insan bugün cikar.Bsy oluyor sen bayansin katlanacaksin ben erkegm.Gel benim ailemle yasa bakalim napicaksin diyorum empati kursun diye ama yok yani geri tepiyor

Evet beni oyaliyor gibi geliyor.Misal ailesine bakmak istiyor.Onlara güveniyor nasil olsa geliyor diye düsünyr.ins kac senedir cabaliyorum artik cikarda huzurumuz olur en azindan birbirimizi yiyoruz.Annesi laf sokar alttan alttan. Sonra der üzerine alinma sana dicek olsam yüzûne sylerim zaten der.Herseye susuyorum.Odadan hic cikmak istemiyorum.Misal 2.5 yilim gencligim cöp oldu.Insan gencligini yasamadiktan sonra napicaksin böyle hayati.
Ayrı eve çıksanız zorluk yaşadığınızda direkt sizi suçlayacak kaçacak delik ara tarzı konuştuğuna göre. Bu söylemlerinden belli çıkmak istemediği. Çünkü kendine güveni yok sırtını ailesine yaslamış. Canım zaten kayinvaliden cok iyi biri de olsaydı ev ev üstünde olmaz zor . En başta gençsin heveslerin var . Rahatça giyinmek, uzanmak, uyumak istersin. Sen bir an önce kendine bir iş ayarla sonra da ikna et ısrar et. Kocana kalırsa o iş imkansız.

Bu hayati ben secmedim.Ben nerden bilebilirm böyle birseyle karsilasacagimi.Insan bazi seyleri yasarayak ögreniyor.Damdan düsenin halini damdan düsen anlar hesabi.Benim bahsettigimde o zaten calismak istiyorum ayri eve cikmak istiyorum eşim sorun diyorum farkindaysaniz.Zaten bende istemem hic bir kizin bu durumlari yasamasini hic hic istemem.
bu hayati siz secmissiniz malesef. insan sadece anne babasini secemez.
onun disindakileri bizzat kendisi secer.

Ayrı eve çıksanız zorluk yaşadığınızda direkt sizi suçlayacak kaçacak delik ara tarzı konuştuğuna göre. Bu söylemlerinden belli çıkmak istemediği. Çünkü kendine güveni yok sırtını ailesine yaslamış. Canım zaten kayinvaliden cok iyi biri de olsaydı ev ev üstünde olmaz zor . En başta gençsin heveslerin var . Rahatça giyinmek, uzanmak, uyumak istersin. Sen bir an önce kendine bir iş ayarla sonra da ikna et ısrar et. Kocana kalırsa o iş imkansız.
Evet evet her sekilde tehdit var zaten.Zaten kendine güvenseydi bu sekilde olurmuydum şuan.Kimseye muhtac olmak istemiyorum.Bu olayda ben sucsuzum eşimin kurbaniyim ben.Tabiki hic olmuyor ev ev üstüne.Evliyim ve rahat rahat yasayacak bir evim yok.Hic rahat degilim burada.Iki lafimdan biri bu zaten.Öyle gibi görünüyor ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gidiceksin.Az daha sabır beklemedeyim sevdigim icin tolerans gösteriyorum bakalim

Ama ben bilemezdimki böyle olucagini nerden bilebilirim yasamadan degilmi.Tek secen ben degilim nice secenler var ama bu durumda degiller en azindan
karsinizdakini ve ailesini tanimadan kacarak evlenmeyi siz secmissiniz sonucta.
dediginiz mutlu olan digerleri muhtemelen, taniyip gittikleri icin mutlulardir.
evdeki huzursuzluktan kactim diyeceksiniz biliyorum ama, aleme kolelik edecegime gider annemin kahrini cekerim bari annem derim.
zaten gencsiniz, sonsuza kadar annenizi cekmeyeceksiniz.
girer bi ise calisirsiniz. yol cizersiniz kendinize.
genceciksiniz daha.
boyle anlatiyorum ama, bosanmayacaginizi da biliyorum aslinda.

bu hayat sizin.

karsinizdakini ve ailesini tanimadan kacarak evlenmeyi siz secmissiniz sonucta.
dediginiz mutlu olan digerleri muhtemelen, taniyip gittikleri icin mutlulardir.
evdeki huzursuzluktan kactim diyeceksiniz biliyorum ama, aleme kolelik edecegime gider annemin kahrini cekerim bari annem derim.
zaten gencsiniz, sonsuza kadar annenizi cekmeyeceksiniz.
girer bi ise calisirsiniz. yol cizersiniz kendinize.
genceciksiniz daha.
boyle anlatiyorum ama, bosanmayacaginizi da biliyorum aslinda.

bu hayat sizin.
Haklisiniz o konuda ailesini tanimadim.Belki kacmasaydim şuan herseyim vardi.Esiminde kolayina geldi zaten hic masrafsiz evlendi.Biraz daha mantikli düsünebilirdim bir ani kararla böyle oldu.Sürekli tartismalar yasiyoruz gidicem diyorum sonu gelmiyor.Bir yere kadar dayanabilirim sonucta.Pisman olmak istemiyorum daha kötü bir hayat beni bekliyorsa korkuyorum.Bir taraftan da yillar gectiginde bu günleri hatirlayip üzülmek istemiyorum.Hayat cok zor tamam imtihan dünyasi ama bu kadarinida kaldirmiyor bünye.Biz kadinlar öyleyiz biraz erkekten cok cileyi kadin cekiyor kadin olmak cok zor.

Haklisiniz o konuda ailesini tanimadim.Belki kacmasaydim şuan herseyim vardi.Esiminde kolayina geldi zaten hic masrafsiz evlendi.Biraz daha mantikli düsünebilirdim bir ani kararla böyle oldu.Sürekli tartismalar yasiyoruz gidicem diyorum sonu gelmiyor.Bir yere kadar dayanabilirim sonucta.Pisman olmak istemiyorum daha kötü bir hayat beni bekliyorsa korkuyorum.Bir taraftan da yillar gectiginde bu günleri hatirlayip üzülmek istemiyorum.Hayat cok zor tamam imtihan dünyasi ama bu kadarinida kaldirmiyor bünye.Biz kadinlar öyleyiz biraz erkekten cok cileyi kadin cekiyor kadin olmak cok zor.
cocugunuz yok diye hatirliyorum. sakin cocuk yapmayin.
kendinizi hazir hissettiginizde de yola cikin. en guzel yaslarinizi bu sekilde heba etmeyin.. bi saat bile geri gelmiyor, senelerinize yazik.
hakkinizda insallah hayirlisi olur.

Kaçarak gittiğinin bilincinde bir kaynana elti topluluğu var karşında.
Kaçan sensin,çekecek olanda sensin.

Back
X