- Konu Sahibi Polyanna454545
Şimdiki aklim olsaydi kacmazdim zaten.Ama zaman geri gelmiyor degilmi şu ani konusuyoruz gecmisi degil..Kaçmasaydınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdiki aklim olsaydi kacmazdim zaten.Ama zaman geri gelmiyor degilmi şu ani konusuyoruz gecmisi degil..Kaçmasaydınız
Herkes seçtiği hayatı yaşar, ben sizin seçtiğiniz hayatı seçmedim ki yaşayayım. Kaçıp şartlar oluşmadan evlenen sizsiniz. Ne bekliyordunuz diye sorucam da uğraşamıycam. Herkes hata yapar ona diyecek lafım yok da hatadan ders çıkarmayı bilmek lazımBen kimseden bsy bekledigimi sylemedim zaten.Eşimin maasiyla alicktm bu sefer.Ama aileler bir yuva kuruldugunda yardim ederler.Benim ailem bile esya konusunda yardimci olurlar.Benim bahsettigim mesele bu.Tamam siz cocugunuz evlenirken elinizi cebinize atmayin o zaman.Herkese verdiler harclik tek bana degil.Ayrica senede 1 defa 100 tl vermisler bunumu cok gördünüz o kadar seyin icinden pes diyorum size.Siz böyle bir durumda etmeyin öyle uzaktan konusmak kolay gel bir yaşa bakalim senin yaptigin yorum nolucak merak ediyorum.
Sen çocuk musun ondan bekliyorsun herşeyi. Sende Garipsin biraz herkez hak ettiği hayatı yaşar. Seninde hak ettiğin hayat bu otur yaşa Sızlanma bidaha.... Güçsüz zayıf işe yaramaz kadınlığı tercih etmen hoş değil...Kurban olayim kursa yazilayim diyorum.Yazdircam diyor kaliyor cikalim diyorum ne olmussa yasayip gidelim tamam diyor arkasi yok.
Yok o öyle değil, buraları okuyan genç kızlar ders alsın diye yazılıyor bazen de yorumlar.Şimdiki aklim olsaydi kacmazdim zaten.Ama zaman geri gelmiyor degilmi şu ani konusuyoruz gecmisi degil..
Eşim bir dogu erkegi hanfendi.Kültür farklari var he o diyecek yok sende inat edip yapacaksin.Gebertir seni öyle ahkam kesmekle olmuyor.Kocani dinlemeni bekliyorlar haliyle ona uymak zorundayim.Herkes hakettigi hayatimi yaşar ben hakettigm hayatin bu oldugunu düsünmedigm icin buraya yazdim zaten.Sirf destek almak icin ama siz ve sizin gibiler köstek oluyor.Insana dert anlatilamayacagini bir kez daha ögrenmis olduk.Senden izin alacak degilim sizlanip sizlanmamak icin pardonda sen kim oluyorsunda buna karisiyorsun.Evet gücsüzüm belki cnkü hayat cok yordu.Ayrica benle kendinizi ayni kefeye koymayin ben işe yaramaz bir kadin oldugumu düsünmyrm.Şımarikliginizfan belli nasil bir hayat yasadiginiz zaten siz ne anlarsinin hanfendi insanlarin cektiginden o yüzden işinize bakin.Sen çocuk musun ondan bekliyorsun herşeyi. Sende Garipsin biraz herkez hak ettiği hayatı yaşar. Seninde hak ettiğin hayat bu otur yaşa Sızlanma bidaha.... Güçsüz zayıf işe yaramaz kadınlığı tercih etmen hoş değil...
Ne yani sizde evlenirken bir insana güvenip yol ciziyorsunuz.Eşimin anlattiklari cok farkliydi calirim ben alirim esyalarimizi dedi banada sen calisma ben bakarim elim ayagim tutuyor 4 ay icinde evimize cikariz o zamana kadar orada yasayalim dedi.Askerligi yeni bittigi icin toparlanmam 4 ayi bulur dedi.Bende bu anlattiklarina bakarak hayaller kurup evlendim.Haftada 1 yemege cikariz vesaire gezeriz dedi.Sana süprizler yaparim sana hersekilde yardimci olurum temizliktr bile dedi.Bende inandim güvendim.Müneccim degilim bir insanin icine bakaym.Belki kacmasaydimda böyle bir sorunla karsilasabilirdim.Karsimdaki insan yalanciysa ve ben kosulsuz güvenmissem beni niye topa tutuyorsunuz.Elbette hatasiz kul yoktur ve inan bana cok ders cikardim zamani geri saramiyorum.Kel kaldiktan sonra hayat tarak verdi elime.Herkes seçtiği hayatı yaşar, ben sizin seçtiğiniz hayatı seçmedim ki yaşayayım. Kaçıp şartlar oluşmadan evlenen sizsiniz. Ne bekliyordunuz diye sorucam da uğraşamıycam. Herkes hata yapar ona diyecek lafım yok da hatadan ders çıkarmayı bilmek lazım
Zannetmiyorum ben ders alsinlar.Siz ne söylerseniz söyleyin insan yasamadan ögrenmiyor hic biseyi öğütler işe yaramiyor yani.Insanlar artik dürüst degil yalanla dolanla işlerini yürütüyorlar.Öyle bir dünya.Elbet bir gencimiz daha kanip gidecek.Sizede iyi geceler..Yok o öyle değil, buraları okuyan genç kızlar ders alsın diye yazılıyor bazen de yorumlar.
Hadi iyi geceler
Eleştirilere Kapalısın bebeğim..ne desek olmuyor sana. Allah yardımcın olsunEşim bir dogu erkegi hanfendi.Kültür farklari var he o diyecek yok sende inat edip yapacaksin.Gebertir seni öyle ahkam kesmekle olmuyor.Kocani dinlemeni bekliyorlar haliyle ona uymak zorundayim.Herkes hakettigi hayatimi yaşar ben hakettigm hayatin bu oldugunu düsünmedigm icin buraya yazdim zaten.Sirf destek almak icin ama siz ve sizin gibiler köstek oluyor.Insana dert anlatilamayacagini bir kez daha ögrenmis olduk.Senden izin alacak degilim sizlanip sizlanmamak icin pardonda sen kim oluyorsunda buna karisiyorsun.Evet gücsüzüm belki cnkü hayat cok yordu.Ayrica benle kendinizi ayni kefeye koymayin ben işe yaramaz bir kadin oldugumu düsünmyrm.Şımarikliginizfan belli nasil bir hayat yasadiginiz zaten siz ne anlarsinin hanfendi insanlarin cektiginden o yüzden işinize bakin.
Beni yerden yere vurup elestiriyorsun hayatim....Sanki suclu benmisim gibi.Yerine göre elestiri olur sen resmen benim kadinligima kadar laf ediyorsun ne bekliyordunki.Eleştirilere Kapalısın bebeğim..ne desek olmuyor sana. Allah yardımcın olsun
Sen güçlü olmadıkca seni iyice ezecekler... Sen sanıyomusun ki senden farkı bir hayat yaşadım ? boşanıyorum içimde ne fırtınalar kopuyor ama güclü olmadıkca eşim beni sömürdü anlıyor musun ?Beni yerden yere vurup elestiriyorsun hayatim....Sanki suclu benmisim gibi.Yerine göre elestiri olur sen resmen benim kadinligima kadar laf ediyorsun ne bekliyordunki.
yaşasın tecrübe etsin..Bu arkadasin çalışma isteği filan yok. Arkadaşlar boşuna nefes tuketiyorsunuz bence...
Eşi doğu erkeğiymiş vahh vah
Bizimkiler ne erkeği acaba?
Cahilliginize bir de doğuyu batıyı alet etmeyin.
Senin istediğin belli arkadaşım, yıllardır yiyip içmişsiniz orada simdi de istiyorsunuz ki cebinizden 5 kuruş çıkmasın, eşya alsınlar ev tutsunlar oturtsunlar.
Kusura bakma bu kafayla kocan 3 gün çalışır 4.gün çıkar işten, kirayı faturayı ödeyemezsiniz yine kalırsınız sokakta.
Bu sefer o kabile de kabul etmez sizi.
Ondan sonra o doğu erkeği alır seni işe koyar kendi eliyle.
Yaşa ve gör![]()
Nerden biliyorsun yok diyorsun sen sokakta oynarken arkadaslarinla gezerken ben yaz tatilllerinde calisiyordum 13 yasinda basladim calismaya.Sen benim esimi anlattigim kadariyla taniyorsun icini ben biliyorum ben.Alet etmiyorum zaten.Eşim kiskanc biri.Bügun dese calisip evimi tutar pasalar gibide yasarim.Yiyip icmisiz peki kocam ilk 1 sene calisti benim elim 5 kurus para görmedi elim.Dükkan birlikti ve eltimin ev kirasina kaloriferine kadar ödeniyordu.biz soba yakiyorduk.Dügünü kendileri yapmadigi halde gelen parayida elimizden aldilar.Yalniz bu durumda kendiniz olsaniz hakliyim dersiniz burada da atip tutarsiniz.Ben esime kendim diyorum direk cikalim taksitle esya alalim diye bir yerde basliyalim diyorum nerden cikardiniz bunlari şizofrensiniz sanirm vah vah yazik.Etmesin o kabile beni kabul zaten canima minnet sekerim bende hayran degilim o kabiliye.keske koysada caliscm benimde istegm o zaten.asil siz cahilsiniz bilmeden konusuyorsunuz esim izin vermedikce ben gidiyorum is aramaya diyemem tek basima evden cikamiyorum gezmek icin bile olsa sen bana gelmis ne diyorsun.Bu arkadasin çalışma isteği filan yok. Arkadaşlar boşuna nefes tuketiyorsunuz bence...
Eşi doğu erkeğiymiş vahh vah
Bizimkiler ne erkeği acaba?
Cahilliginize bir de doğuyu batıyı alet etmeyin.
Senin istediğin belli arkadaşım, yıllardır yiyip içmişsiniz orada simdi de istiyorsunuz ki cebinizden 5 kuruş çıkmasın, eşya alsınlar ev tutsunlar oturtsunlar.
Kusura bakma bu kafayla kocan 3 gün çalışır 4.gün çıkar işten, kirayı faturayı ödeyemezsiniz yine kalırsınız sokakta.
Bu sefer o kabile de kabul etmez sizi.
Ondan sonra o doğu erkeği alır seni işe koyar kendi eliyle.
Nerden biliyorsun yok diyorsun sen sokakta oynarken arkadaslarinla gezerken ben yaz tatilllerinde calisiyordum 13 yasinda basladim calismaya.Sen benim esimi anlattigim kadariyla taniyorsun icini ben biliyorum ben.Alet etmiyorum zaten.Eşim kiskanc biri.Bügun dese calisip evimi tutar pasalar gibide yasarim.Yiyip icmisiz peki kocam ilk 1 sene calisti benim elim 5 kurus para görmedi elim.Dükkan birlikti ve eltimin ev kirasina kaloriferine kadar ödeniyordu.biz soba yakiyorduk.Dügünü kendileri yapmadigi halde gelen parayida elimizden aldilar.Yalniz bu durumda kendiniz olsaniz hakliyim dersiniz burada da atip tutarsiniz.Ben esime kendim diyorum direk cikalim taksitle esya alalim diye bir yerde basliyalim diyorum nerden cikardiniz bunlari şizofrensiniz sanirm vah vah yazik.Etmesin o kabile beni kabul zaten canima minnet sekerim bende hayran degilim o kabiliye.keske koysada caliscm benimde istegm o zaten.asil siz cahilsiniz bilmeden konusuyorsunuz esim izin vermedikce ben gidiyorum is aramaya diyemem tek basima evden cikamiyorum gezmek icin bile olsa sen bana gelmis ne diyorsun.
Tamam sizde yasamissiniz benzer durumlar ama niye bana böyle cikisiyorsunuz bende sizin hemcinsinizm.Cok savaslar verdim her sekilde gencligimde olsun evliligmde olsun bende cok seyler yasadim cogunu buraya yazmadm bile hepsi hala icimde tam düzelecek derken hersey daha kötü oldu.Zerre gücüm yok hic hemde keske diyorum ölüp gitsem hesy son bulsa bu dertler bu sikintilar bitse artik.Zaten esim zorlu biri asiri zor anlatmak istedigim bu ama beni linc ediyorsunuz bende bir insanim ya zaten üzgünm siz böyle yazdikca daha cok üzülüyorum.Sen güçlü olmadıkca seni iyice ezecekler... Sen sanıyomusun ki senden farkı bir hayat yaşadım ? boşanıyorum içimde ne fırtınalar kopuyor ama güclü olmadıkca eşim beni sömürdü anlıyor musun ?
Bende hem calistm hem okudum.Üniye gidemedim param yok diye.Aciktan okumak zorunda kaldim.Annem calismami mecbur kildigi icin sinavlara bile hazirlanamadim.Okukdan gelirdim ev işi yapardim.Annem gündelik işe gittiginde ben evdeyim diye birseyleri bahane edip beni döverdi.Annem herkesin icinde beni azarlardi gururum yerle bir olurdu.Biliyormusun ben annemden hep utandim.Annemle babam hep kavga ederlerdi birbirlerini döverlerdi bizde izlerdik.Hep derdim keske ailem hic olmasaydi ben yetistirme yurdunda büyüseydim diye.En azindan annem babam yok diye üzülürdüm ama bunlari yasamazdim.Annem babam oldugu halde sevgiyi disarda aramazdim.Biliyormusun annem beni dövdükten sonra özür dilerken öperdi.Bazen annem sirf aferin desin diye yapmadigm iş kalmazdi.Her bosncm dediklerinde onayladim biliyormusun sirf annemle ayri yasamak icin.Ya ben istemedimmi ayri eve cikmayi o sehirden gitmeyi cok istedim.Ama annem her seferindr agir küfürler etti napicaksin orada vesaire dahasini yazamiyorum.Beni salmadiklari icin kactim ben 21 yasindaydim hala cekiyordum.Ayri eve cikmama izin vermiyorlardi.Babama baba nolur gidelim ben calisirim bu evden kurtar beni baba nolur diye yalvariyordum ben okurken o evleniceksin diye baski uyguluyordu.Benim düsüncelerimin hic önemi olmadi.Ben kactigimda herkes onu sucladi yedi bitirdi kendini keske yapmasaydim vesaire ama annemi biliyorum nasil bir insandi biliyormusun pisman olurdu ama 1 gün sonra yine eski halini alirdi.Nereye kadar dayansaydim.Panik atak hastasi olmustum artik nefes alamiyordum ölûyor gibi hissediyordum.Tamam işte ben diyemiyorum mesela yinede seviyorum onu.Ailem sorunlu oldugu icin onu ailem gibi gördüm kendi ailemden daha cok seviyorum anliyormusun neden bilmiyorum bende.Ama lütfen o zaman genc kizlara yazin beni böyle elestirmeyin rica ediyorum.Cidden kiriliyorum üzülüyorum.Ben buraya derdimi anlatmak icin yazdim rahatlamak icin yazdim ama kirmayin ya lütfen kirmayin cidden zaten cok doluyum kaldiramiyorum.sen benim nasıl bir hayat yasadigimi biliyor musun?
benim de annem babam ayriydi, benim de üvey babam üvey annem vardı. dayak yemedim evet ama ben de çok sıkıntı çektim. liseyi bile dışarıdan tamamlamak zorunda kaldım mesela lise 3 e kadar okumuşken. sırf paramız olmadığı için.
işe başlamak zorunda olduğum için.
ama ben senin gibi kocaya kaçmadım. 17 yaşında yalnız yaşamaya başladım çalışıp ayaklarımın üzerinde durdum.
sınavlara girdim, ders calistim.
konfeksiyonlarda da calistim, mağazada da.
sonra sınavı kazanıp devlet memuru oldum. bir meslek sahibi oldum.
ondan sonra evlendim.
ben de evliliğimde mutsuzum suan mesela. ama istediğim zaman kapiyi çarpıp çıkarım, çünkü meslegim var, isim var.
ve bana calisamazsin diyecek bir adam daha anasinin karnından doğmadı.
bunları da seni kinamak için yazmiyorum, arkadaslarin da dediği gibi burayı okuyacak genç kızlara tek cikis yolunun koca olmadigini anlatmak için yazıyorum.
sana mutluluklar dilerim.
Bende hem calistm hem okudum.Üniye gidemedim param yok diye.Aciktan okumak zorunda kaldim.Annem calismami mecbur kildigi icin sinavlara bile hazirlanamadim.Okukdan gelirdim ev işi yapardim.Annem gündelik işe gittiginde ben evdeyim diye birseyleri bahane edip beni döverdi.Annem herkesin icinde beni azarlardi gururum yerle bir olurdu.Biliyormusun ben annemden hep utandim.Annemle babam hep kavga ederlerdi birbirlerini döverlerdi bizde izlerdik.Hep derdim keske ailem hic olmasaydi ben yetistirme yurdunda büyüseydim diye.En azindan annem babam yok diye üzülürdüm ama bunlari yasamazdim.Annem babam oldugu halde sevgiyi disarda aramazdim.Biliyormusun annem beni dövdükten sonra özür dilerken öperdi.Bazen annem sirf aferin desin diye yapmadigm iş kalmazdi.Her bosncm dediklerinde onayladim biliyormusun sirf annemle ayri yasamak icin.Ya ben istemedimmi ayri eve cikmayi o sehirden gitmeyi cok istedim.Ama annem her seferindr agir küfürler etti napicaksin orada vesaire dahasini yazamiyorum.Beni salmadiklari icin kactim ben 21 yasindaydim hala cekiyordum.Ayri eve cikmama izin vermiyorlardi.Babama baba nolur gidelim ben calisirim bu evden kurtar beni baba nolur diye yalvariyordum ben okurken o evleniceksin diye baski uyguluyordu.Benim düsüncelerimin hic önemi olmadi.Ben kactigimda herkes onu sucladi yedi bitirdi kendini keske yapmasaydim vesaire ama annemi biliyorum nasil bir insandi biliyormusun pisman olurdu ama 1 gün sonra yine eski halini alirdi.Nereye kadar dayansaydim.Panik atak hastasi olmustum artik nefes alamiyordum ölûyor gibi hissediyordum.Tamam işte ben diyemiyorum mesela yinede seviyorum onu.Ailem sorunlu oldugu icin onu ailem gibi gördüm kendi ailemden daha cok seviyorum anliyormusun neden bilmiyorum bende.Ama lütfen o zaman genc kizlara yazin beni böyle elestirmeyin rica ediyorum.Cidden kiriliyorum üzülüyorum.Ben buraya derdimi anlatmak icin yazdim rahatlamak icin yazdim ama kirmayin ya lütfen kirmayin cidden zaten cok doluyum kaldiramiyorum.
Senin kocanin niyeti yok o zaman malesefBenim tam bahsettigimde bun
Benim eşime anlattigimda bunlar zaten.Ya hersey zamanla olur tabi birden olmasini beklemiyorum.Herseye raziyim diyorum.Ama eşim tamam diyor sadece harekete gecmiyor.Gecistiriyor ya tamam cikicaz konuyu kapat diyor vesaire işte.
Tabiki ben degilim hayat imtihan dünyasi herkes bir sekilde cekiyor.Yok annem sürekli dile getiriyordu bunu.Eşime güvendim anlattiklarina inandim.Çok saftim herseyi herkesi oldugu gibi görüyordum.Sadece boş bir odada yalnizligmla bas basaydim.Bir cikis olarak gördüm.Çare ararken çare sandim.Bunu diyebilirim tabiki ama eşimin diyecegi tek sey ne biliyormusun s... git o zaman senimi cekicem ben git.Okuluma devam ettirmedi bana devam edeyim dedigmdr git babanin evine orada oku.Ve benim hem calisip hemde harc ödedgm 1 senem boşa gitti kaydim silinmiş.Cidden buraya yazmadgm cok sey var.Eşim hiç zaman bana güvenmedi hep biseylerle sucladi beni onlarada katlandim cidden bu zamana kadar evliligmde cok caba cok emek harcadim.O hic bsy yapmadi karsisinda agladim dayanamiyorum artik yalvardim olmadi.Keske evlenmeseydik senide bu durumlara düsürdümde dedi.Ben sevdigim icin cabaliyorum calisayim ne olmussa birseylerden kisariz olur gider diyorum.Daha ne diyim ben napayim.Bu evdeki sorunlar kendi ailemin kavgalari babamin yasdiklari kiz kardesimin yasidiklari kendim neye ûzülecegimi sasirdim artik.Evet gencim ve gencligim gidiyor ben bu sevgi ugruna canim yanmasin diye dayaniyorum hala.Esim psikopatin önde gideni o is buldum caliscm dyrm kafani kirarim diyor.Artik sesimi cikariyorum önceden bana bagirirdi cagirirdi susardim aglardim simdi konusuruyorum diye dilin uzadi karsimda konusma artislik yapma diyor ve ben onu hala sevmeye devam ediyorum kendimide anlamiyorum.Ilk defa gördüm bunlarda birlik yasamayi yoksa bende hic bilmiyordum ta ki icine düsüp yasayana denk.Evliligimi hic byle hayal etmemistim.Önceden daha saftim herseyi onayliyordum sirf kötü olmamak icin simdi actim gözümü.ailesinde, evliliğinde sorun yaşayan tek kişi sen değilsin. bu zamana kadar olan olmuş. evet ailen suçlu ama sen de suçlusun. seni evlendirmeyeceklermiş işte zorla, kendin kaçmışsın.
şu saatten sonra hayatının ipleri senin elinde olmak zorunda. gerekirse eşine resti çekip "ben çalışacağım, işimi buldum. işine gelmezse de çıkıp gideceğim" diyebilmek zorundasın.
gencecik kızsın reva mı bu yaşadığın hayat?
eşinin seni çalıştırmaması onun seni çok sevdiğini kıskandığını değil cehaletini gösteriyor. seni kendisine bağımlı kılıyor. ailesinin dibinde, karnı doyuyor ev geçindirmiyor keyfi rahat. seni oyalayıp duruyor. sesini kesip beklersen daha çok oturursun 9 kişiyle dip dibe. İnsanlar artik sadece kayinvalideyle bile oturmuyor. Hangi çağda yaşıyoruz?
Kocanı çok seviyorsun anlıyorum ama gözünü aç lütfen.