YORULDUMM?

İnsan utanır ya..
Adam o kadar erken gelecek, camis gibi yatıp dinlenecek. Sonra hamile karisi, ayakları hamilelikten-tüm gün ayakkabıdan şişmiş, o gobekle saatlerce oturmaktan sırtı agrimis, hesap kitap yapmaktan başı agrimis, mobbingci patronundan strese girmiş, belki bebek zorlamis halde,yarım saat toplu taşıma ile yol çekip gelecek.
Bir de mutfağa girip sana yemek yapacak 😮😮😮 çay servisi yapacak, yatacak. Bir de gece kalkıp sana Sahur hazırlayacak, senden de erken evden çıkıp ise gidecek.
erkeği geç insan demem ben bu adama.
konu sahibi ailesinden ne gördüyse onu yapıyor ama şunu unutuyor, kendi annesi evet evin her şeyini yapıyordu ama çalışmıyordu.
Bir de diyor ki kocam yapma diyor, ben yapıyorum. Adam bal gibi de konforundan olmak istemiyor. İlk gün kalkan karısına, ikinci sahurda uyandığında geri yat demiş midir sence Yengenc? Ağız ucuyla kalkma deyip önüne konan yemeği de afiyetle yiyince eşine kıyamıyor olmuyorsun yalnız.
4'te işten çıkan adam yediye kadar 2 saat dinlense bile 1 saatte bir şeyler hazırlayabilir. Cumartesi çalışmıyormuş, temizliği o yapsa eline mi yapışır?

Bir de diyor ki kocam yapma diyor, ben yapıyorum. Adam bal gibi de konforundan olmak istemiyor. İlk gün kalkan karısına, ikinci sahurda uyandığında geri yat demiş midir sence Yengenc? Ağız ucuyla kalkma deyip önüne konan yemeği de afiyetle yiyince eşine kıyamıyor olmuyorsun yalnız.
4'te işten çıkan adam yediye kadar 2 saat dinlense bile 1 saatte bir şeyler hazırlayabilir. Cumartesi çalışmıyormuş, temizliği o yapsa eline mi yapışır?
Allahin huzurunda adama ev mi supurtsun?

1 ay boyunca kocaya sahur hazıırlama sınavı veren kadınların konularını okuyacağız gibi geliyor. Sonra da bayramda eş ailesine gitme konuları.
Ay valla dogru, bayramda da es ailesine gidilir, hayatlar hep kocaya endeksli ve köle/hizmetçi konseptinde yasanir. Ama mutsuzlugun kaynagini hep yanlis yerde ararlar

Kendimi çok yorgun hissediyorum. Gebeyim ve çalışıyorum. Gel gelelim çalışma saatleri ve cumartesi sorunsalı . Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde . Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş.. 3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı. Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum . Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri. Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım. Gece eşim sahur yapıyor ona sofra kuruyorum 1 saat uyku ile işe geliyorum . Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri . Şİmdi evde uyuyor ne güzel . Pazar günü ne yapacağımı şaşıyorum . Gezme mi temizlik mi dinlenmek mi. Hak adalet yok hiç . Zoruma gidiyor. Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
Ben çalışmadığım halde hamilelikte zorlanıyorum iki dakika ayakta duruyum belim ağrıyor Allah yardımcın olsun maddi anlamda ihtiyacın yoksa eşin yetiyosa bu süreçte işten ayrılman daha iyi olur sanki hem senin için hem bebeğin için

Ay karısını düşünen adam yapma aşkım yhaaaa deyip totosunu kaşıya kaşıya yatmaz. Bal gibi de kalkar yapar. Ben artık üzülmüyorum valla. Kadın kendine değer vermiyorsa koca niye versin?

Ne okudum ben yahu.. işe başlarken sartları muhtemelen kabul ederek başladıgınız için değiştirmeniz mümkün değil gbi.. sizin uykusuzlugun yorgunlugun sebebi iş değil ama evde ki şartları pekala değiştirebilirsiniz

Kendimi çok yorgun hissediyorum. Gebeyim ve çalışıyorum. Gel gelelim çalışma saatleri ve cumartesi sorunsalı . Sabah 7,30 aksam 18 çalışıyorum cumartesi akşam 6 ya kadar aynı şekilde ama sadece ben ve başka bayan arkaşım geliyor muhasbeci olduğum halde . Diğer çalışan ofistekiler gelmiyor nedeni ise onlar 6 senedir çalışıyormuş.. 3 senedir aynı yerdeyim ama evlenince zor gelmeye başladı. Hafta içi tamam da cumartesi bari olmasın diyorum . Konuşmak gibi şansım yok patronum mobing uygulayan ve hemen hemen her gün gözyaşına boğan biri. Nasıl bebeğim bu streste sağlam hala anlamadım. Gece eşim sahur yapıyor ona sofra kuruyorum 1 saat uyku ile işe geliyorum . Akşam 6,30 da evde oluyrım yarım saate ne yemeği yapacağım . Eşim hafta sonu tatil ve 8-4 çalışan biri . Şİmdi evde uyuyor ne güzel . Pazar günü ne yapacağımı şaşıyorum . Gezme mi temizlik mi dinlenmek mi. Hak adalet yok hiç . Zoruma gidiyor. Gebe olmasa idim bırakırdım çünkü hergün ağlamakta yordu beni.
E eşin yapsın 8-4 çalışıyor madem.
Sen gelene kadar yemeği hazırlasın.
Haftasonu temizliği de o yapabilir.
Çünkü bir tek pazar günün var o günde dinlenirsin gezersiniz.
Ayrıca her gün ağladığın bir yerde çalışman doğru değil ki.

Saat dörtte işten çıkan koca varken hamile kadına nasıl iş kalır ya?

Pazar gününe size iş kalmaması lazım. Sizin ayaklarınızı uzatıp dinlenmeniz lazım.

Sizin düşündüğünüz kadar eşiniz sizi düşünmüyor maalesef. Siz de patrondan merhamet bekliyorsunuz. Hayat arkadaşınız sizi düşünmezken sizi çalıştıran elin adamı mı düşünsün? Emeğinizin karşılığını maaş olarak veriyor zaten.

Madem sorun eşiniz değil işiniz, işten ayrılın o zaman. Eşiniz gerekirse iki işte çalışsın, evi geçindirsin.

Ay karısını düşünen adam yapma aşkım yhaaaa deyip totosunu kaşıya kaşıya yatmaz. Bal gibi de kalkar yapar. Ben artık üzülmüyorum valla. Kadın kendine değer vermiyorsa koca niye versin?
Ayy böyle kendini heder eden kadınları görünce aklıma çevremde yaşanan bir olay geliyor aklıma.
Kadıncağız kaynanayla görümceyle yaşıyordu, çok da sessiz bir tipti. Namazında niyazındaydı bir de.
Bunun kocası çalışmaya Rusya'ya gitmişti. Kadın da çocuklara bakar, kaynanaya bakar, daima yemek temizlik, görümce ve sıpalarını çeker vs. Neyse işte sonra adam tuttu bir Rus ile işi pişirdi. Ne demiş biliyor musun? Ben bu ikinciyle karı nasıl olur gördüm. Bu Rus kadın güya çok ilgiliymiş, anla işte yani.
Demem o ki hiçbir erkeğe bu kadar kendini harcamaya değmez. Önce sen mutlu olacaksın nokta.

Ayy böyle kendini heder eden kadınları görünce aklıma çevremde yaşanan bir olay geliyor aklıma.
Kadıncağız kaynanayla görümceyle yaşıyordu, çok da sessiz bir tipti. Namazında niyazındaydı bir de.
Bunun kocası çalışmaya Rusya'ya gitmişti. Kadın da çocuklara bakar, kaynanaya bakar, daima yemek temizlik, görümce ve sıpalarını çeker vs. Neyse işte sonra adam tuttu bir Rus ile işi pişirdi. Ne demiş biliyor musun? Ben bu ikinciyle karı nasıl olur gördüm. Bu Rus kadın güya çok ilgiliymiş, anla işte yani.
Demem o ki hiçbir erkeğe bu kadar kendini harcamaya değmez. Önce sen mutlu olacaksın nokta.
Erkekler zaten aslinda kendini paçavra gibi kullandiran kadınlari ne seviyorne sayiyor, saygı duymuyor çünkü

Siz eşinize kıyamıyorsanız gelip bu konuda yoruldum demeyin malesef. Daha kendi eşinizle bazı sınırı koyup dinlenme periyodu yaratamıyorsunuz elin adamı işveren mi size üzülecek. Kocanızın rahatlığını söyleyip birde kıyamıyorum demekte garip

Erkekler zaten aslinda kendini paçavra gibi kullandiran kadınlari ne seviyorne sayiyor, saygı duymuyor çünkü
Valla öyle. Ağzına edersen kıymetli oluyorsun. Talepkar olmak lazım, her istediğini yapıp hizmetçi ruhlu olunca kıymetin olmuyor. İsteyeceksin o yapacak, sonra da iki canım cicim aslansın kaplansın diye yağlayacaksın. Bunlara ancak bu tarife yarar.

O dingile ban yemeden cevap veremem,yapamam:KK43:Yani işte aynı noktaya geliyoruz.
Üzülüyor insan onca emek var.Ama biraz dik bi duruş,susup oturmamak lazım. Bize kızıyorlar böyle yorum yapınca. Sonra boşanıyorum,şiddet görüyorum diyorlar.

Aynada baktığın kadının gözlerinin içi sana gülecek önce.🙏

Back
X