Yoruldummm

onun için hava hoş tabi. yorulan o değil. bizim bir tanıdık böyle yorgunluktan bayılmış hastanelik olmuştu. sen de biraz yatsan, yorgunluktan biraz rahatsızım. sizinle çok fazla ilgilenemicem kusura bakmayın desen, çocuklar ses yaptıkca da uyarsan çok başım ağrıyor biraz sakinliğe ihtiyacım var falan desen. yine mi anlamazlar ki :26:

denemedim canım sabrettim şimdiye kadar ama dayanamıyorum artık. odamdayım şimdi midem kötü biraz yatıcam dedim yalnız bıraktım hiçte etik değil ama yaptırıyolar bakalım ne olacak?... umarım anlarlar

bide yine bir gün toplandılar 20 kişi falanız panayır gibi oldu başım dönüyo böyle kalabalık toplanmasak, kimse kimsenin ne dediğini anlamıyo falan dedim alışırsın dediler

aynen öyle canım yaa hep o haklı... aslında görümcelerime akıl verirken söylüyorum bende sık geliyolarsa zor olur tabi, sizin de kendinize göre düzeniniz var herkes evinde rahat etse daha iyi falan diye... onların derdiyle dertleniyorum sanıyolar... yaaa evet evet falan oluyolar... halbuki benim derdim bana yetmiş anlayın işte ne dediğimi...

O şekilde olmaz, direkt söyleyeceksin dolaylı yoldan değil.. :23:
Başka çaresi yok be canım, eğer rahat ve huzurlu olmak istiyorsan dişlerini göstereceksin. :50:
Daha 8 aylık evlisin, sabır dediğinde bir yere kadar değil mi?

of, of ,of. içim şişti vallahi. 46 yaşında,24 yıllık evliyim. akşam eşimle dipdibe oturup ,sohbet etmek ,tv izlemek gibisi yok. yeri geliyo kendi çocuğum bile odasında otursun,biraz yanlız kalalım istiyoruz....sen 8 aylık evlisin ve KOLONİ halinde yaşıyorsun.Allah yardımcın olsun,hizmet edersin yorulursun,,dinlenirsin geçer ..ama manevi yorgunluk ne olacak..inşallah tartışmadan çözüm bulursunuz.

O şekilde olmaz, direkt söyleyeceksin dolaylı yoldan değil.. :23:
Başka çaresi yok be canım, eğer rahat ve huzurlu olmak istiyorsan dişlerini göstereceksin. :50:
Daha 8 aylık evlisin, sabır dediğinde bir yere kadar değil mi?

çok haklısın canım direk söylemeliyim farkındayım tabi daha onu da anlarlarsa :14:
şöyle bi durum da var pek benim söylediğimi ciddiye almazlar...
yeni evlenmiştik el öpme falan varmış adet gittik ziyaretimizi yaptık geldik eve... sonra yaklaşık 2 ay günde 10-15 defa aradı kayınvalidem... nerdesiniz, ne yapıyosunuz, kim geldi, kim gitti, oğlum uykusunu alıyo mu bilmem ne zaten yine gelip kalma olaylarıda mevcut.
baktım olmuyo sahurda bile arıyo annecim bu kadar konuşmasak bak hem su yakmıyo hem de konuşacak bişey bulamıyorum ben dedim... niye konuşmayacakmışız özlüyorum ben tabi konuşacağız dedi artık bazı aradıklarında teli açmıyodum falan öyle sıkılmıştım. eşime söyledim bak ben çok sıkılıyorum çocukta değilim bana akıl vermesin, laf aramasın annen seni arasın konuşacağı zaman da artık dedim... eşim bi konuştu iki üç güne indi konuşmamız...
bi eşim konuşsa herşey çözülecekte nerdeeee....

of, of ,of. içim şişti vallahi. 46 yaşında,24 yıllık evliyim. akşam eşimle dipdibe oturup ,sohbet etmek ,tv izlemek gibisi yok. yeri geliyo kendi çocuğum bile odasında otursun,biraz yanlız kalalım istiyoruz....sen 8 aylık evlisin ve KOLONİ halinde yaşıyorsun.Allah yardımcın olsun,hizmet edersin yorulursun,,dinlenirsin geçer ..ama manevi yorgunluk ne olacak..inşallah tartışmadan çözüm bulursunuz.

ah ne kadar da güzel söylemişsiniz... bende bunu istiyorum eşime doymak, biraz yalnız kalmak, evimin evliliğimin tadını çıkarmak... ama yok işte yooooookkkk :14:

çok haklısın canım direk söylemeliyim farkındayım tabi daha onu da anlarlarsa :14:
şöyle bi durum da var pek benim söylediğimi ciddiye almazlar...
yeni evlenmiştik el öpme falan varmış adet gittik ziyaretimizi yaptık geldik eve... sonra yaklaşık 2 ay günde 10-15 defa aradı kayınvalidem... nerdesiniz, ne yapıyosunuz, kim geldi, kim gitti, oğlum uykusunu alıyo mu bilmem ne zaten yine gelip kalma olaylarıda mevcut.
baktım olmuyo sahurda bile arıyo annecim bu kadar konuşmasak bak hem su yakmıyo hem de konuşacak bişey bulamıyorum ben dedim... niye konuşmayacakmışız özlüyorum ben tabi konuşacağız dedi artık bazı aradıklarında teli açmıyodum falan öyle sıkılmıştım. eşime söyledim bak ben çok sıkılıyorum çocukta değilim bana akıl vermesin, laf aramasın annen seni arasın konuşacağı zaman da artık dedim... eşim bi konuştu iki üç güne indi konuşmamız...
bi eşim konuşsa herşey çözülecekte nerdeeee....

Bak benim halamın oğlu erkek kardeşine bize bu kadar sık gelme demiş, çocukta küçük üzülmüş, darılmış abisine ve toptan ayağını kesmiş, abisi liseyi bitirmişti o doğduğunda, evlendiğinde de haliyle yalnız kaldı. Şimdi 17 yaşlarında falan hiç gitmiyorum, bu seferde niye hiç gelmiyorsun dediğini söyledi. Abinle aran nasıl derim, iyi der. Yengenle derim, oooo onunla abimden iyiyiz der. :34:

Yani kilit nokta eşin, ailesine o söylerse kötü olmaz ama sen söylersen bu tam tersi olur muhtemelen, eşini ikna etmelisin. Ya bunda ikna olmayacak bir şey de yoki? Kimse istemez bu kadar sık yatılı misafiri, hele bu kadar kısa mesafedeyken.. :ssz:

tek erkek evlat eşim anneside çok düşkün çok özlediğini söylüyor. anası babası olmadan ne yapacak benim kuzum falan der .1: çok garip şeyler anlatamam annem yalnız yaşıyo babam vefat etti 2 aylık evliydim çok çekiniyor. rahatsız etmek istemem diyor. hem de yazık kendide rahat edemez kayınpederim de olunca

Siz cok iyi niyetlisiniz, anneniz sizden beter. Asil anneniz gelince kayinpederiniz rahat edemesin. Alsin evli barkli kizlarini karisini toplasin götürsün evlerine. Esim cok iyi bir insan demeyin, kimse karisinin eziyet cekmesine razi olmaz. Hem de yeni evliyse basbasa kalmak ister. İsten gelip ne kadar yoruldugunuzu görüyor ama yine de anne baba ve kizkardeslerine hizmet etmenize devam ettiriyor. Madem öyle "haftaya annemi davet etmeyi düsünüyorum biraz da o kalsin bizle, bu durumda annenlerle konus istersen" deyin bakalim bir esinize. Tabi hayatim konusurum diyecek mi bakalim. Daha yolun basindasiniz, cok iyi niyetli ve fedakar yaklasiyorsunuz. Bu konuyla benzeyen diger basliklari okumanizi tavsiye ederim.

Ben de acikcasi kimse kimsenin evinde kalmasin diye düsünüyorum. Anne baba kardeslerimiz gelir misafir olur ve evlerine giderler. Böyle tatile gider gibi kalk oglumuzun evine gidelim kalmaya ne sacma is. Ama madem öyle siz de her firsatta annenizi cagirin. Anneniz gayet düsünceli ve anlayisli davraniyor size ama gelmesi icin ikna edin. Burasi oglumuzun evi zihniyetinde olduklari icin emin olun annenizin gelip gitmesinden rahatsiz olacaklardir. Siz de nasil yani ne demek oluyor bu, burasi benim de evim diyerek durumu degistirirsiniz. Dedigim gibi yolun cok basindasiniz. Siz degistirmediginiz müdahele etmediginiz müddetce böyle gelir böyle gider.

Bak benim halamın oğlu erkek kardeşine bize bu kadar sık gelme demiş, çocukta küçük üzülmüş, darılmış abisine ve toptan ayağını kesmiş, abisi liseyi bitirmişti o doğduğunda, evlendiğinde de haliyle yalnız kaldı. Şimdi 17 yaşlarında falan hiç gitmiyorum, bu seferde niye hiç gelmiyorsun dediğini söyledi. Abinle aran nasıl derim, iyi der. Yengenle derim, oooo onunla abimden iyiyiz der. :34:

Yani kilit nokta eşin, ailesine o söylerse kötü olmaz ama sen söylersen bu tam tersi olur muhtemelen, eşini ikna etmelisin. Ya bunda ikna olmayacak bir şey de yoki? Kimse istemez bu kadar sık yatılı misafiri, hele bu kadar kısa mesafedeyken.. :ssz:

canım eşimde rahatsız aslında... hakikaten ikna edilecek bi durum yok... ama söylemiyo küserler diye :14: herşeyide görüyor ne desem eşime bilmem ki...

Siz cok iyi niyetlisiniz, anneniz sizden beter. Asil anneniz gelince kayinpederiniz rahat edemesin. Alsin evli barkli kizlarini karisini toplasin götürsün evlerine. Esim cok iyi bir insan demeyin, kimse karisinin eziyet cekmesine razi olmaz. Hem de yeni evliyse basbasa kalmak ister. İsten gelip ne kadar yoruldugunuzu görüyor ama yine de anne baba ve kizkardeslerine hizmet etmenize devam ettiriyor. Madem öyle "haftaya annemi davet etmeyi düsünüyorum biraz da o kalsin bizle, bu durumda annenlerle konus istersen" deyin bakalim bir esinize. Tabi hayatim konusurum diyecek mi bakalim. Daha yolun basindasiniz, cok iyi niyetli ve fedakar yaklasiyorsunuz. Bu konuyla benzeyen diger basliklari okumanizi tavsiye ederim.

Ben de acikcasi kimse kimsenin evinde kalmasin diye düsünüyorum. Anne baba kardeslerimiz gelir misafir olur ve evlerine giderler. Böyle tatile gider gibi kalk oglumuzun evine gidelim kalmaya ne sacma is. Ama madem öyle siz de her firsatta annenizi cagirin. Anneniz gayet düsünceli ve anlayisli davraniyor size ama gelmesi icin ikna edin. Burasi oglumuzun evi zihniyetinde olduklari icin emin olun annenizin gelip gitmesinden rahatsiz olacaklardir. Siz de nasil yani ne demek oluyor bu, burasi benim de evim diyerek durumu degistirirsiniz. Dedigim gibi yolun cok basindasiniz. Siz degistirmediginiz müdahele etmediginiz müddetce böyle gelir böyle gider.

evet canım eşim madem iyi niye göz yumuyo benim bu kadar eziyet çekmeme... tabiii hayatım konuşurum demeyecek oda gelsin kalsın diyecek biliyorum.... eşim benim için bişeyler yapmalı artık harekete geçmeli... hepsi onun yüzünden aslında :14:

canım aslında görümcelerimle aram iyi, ama onlarda aynı görüşteler anneme bakmak zorundalar, bizimde tek erkek kardeşimiz getirmek götürmek zorunda falan. eşime gelince çok zor onun konuşması... o normaldede hiç sert değildir sabırlıdır söz konusu ailesi olunca kan kusuyo kızılcık şerbeti içtim diyo gerçekten çok tartışmamız oluyo aslında hakta veriyor bana gel gelelim kimseye bişey diyemiyor... kovuyum mu? gelmeyin mi diyeyim? deyince bende diyecek bişey bulamıyorum galiba çözümü yok ama anlattım ya rahatladım biraz...

Ya ben bu zihniyeti anlamiyorum, tek erkek anne babamiza bakmak getirip götürmek zorunda nasil bir mantik? Miras söz konusu oldumu ve mal mülk erkek cocuga birakildi mi o zaman evlat ayirimi diye kiyamet kopuyor. Benim anne babam sözkonusu oldu mu yarisiriz 4 kardes. Hepimiz cani gönülden kosariz birsey lazim olunca.

canım eşimde rahatsız aslında... hakikaten ikna edilecek bi durum yok... ama söylemiyo küserler diye :14: herşeyide görüyor ne desem eşime bilmem ki...

Küser müser yok söylemeli, uyarmalı ailesini. Onlar küserse sende küsebilirsin, kırılırsın bu durum aranızda gerginlik oluşturur. Onları küser diye düşünüyor da seni niye düşünmüyor?

Son düzenleme:
Ya ben bu zihniyeti anlamiyorum, tek erkek anne babamiza bakmak getirip götürmek zorunda nasil bir mantik? Miras söz konusu oldumu ve mal mülk erkek cocuga birakildi mi o zaman evlat ayirimi diye kiyamet kopuyor. Benim anne babam sözkonusu oldu mu yarisiriz 4 kardes. Hepimiz cani gönülden kosariz birsey lazim olunca.

evet canım cahillik mi desem işlerine mi öyle geliyor desem kızı erkeği var mı hepside aynı bağla bağlı ana babaya... benim erkek kardeşim de yok bi ablam bi ben iki kardeşiz babamda vefat etti nur içinde yatsın annem meydanda mı asla canımızı feda ederiz... gelgelelim birazda kullanmak istiyorlar dün görümcem vardı eşime getirtti götürttü kendini... eşide evde işten gelmiş yorgunmuş bende yorgunum dedi eşim ama ne yapsın götürdü yine de biz onu küçükken tuvalete götürdük, gömleklerini ütüledik bilmem ne diye başlarlar hemen ne ödenmez hakmış...

Küser müser yok söylemeli, uyarmalı ailesini. Onlar küserse sende küsebilirsini kırılırsın bu durum aranızda gerginlik oluşturur. Onları küser diye düşünüyor da seni niye düşünmüyor?

ben de küsüm şimdi pek konuşmuyorum küsmüyüz bilmem ne diye gelip öpüp annesinin yanına gidiyo bende hastayım diye kapandım odama git çaylarını meyvelerini ver dedim bugünde böyle olsun bakalım...

aynı dert benim de başımda.. 6 aylık evliyim ilk haftadan beri toplanıp toplanıp çoluk çocuk evimdeler.. kalmıyorlar ama sabahtan gelip gece yarısına kadar oturuyorlar.. hele ilk zamanlar işe giderdim, eve bi gelirdim ev dolu.. gelmişler yemek yapmışlar, çaylar içilmiş falan, bir de beni görünce şaşırıp "aa sen mi geldin?" diyorlar.. sanki benim evim değil orası.. benim şaşırmam lazımken! habersiz geldikleri için bir gün çok fena kavga ettim eşimle, krizler geçirdim..o günden bu yana habersiz çıkıp gelmiyorlar ama eşime haber veriyorlar, o da senin eşin gibi gelmeyin diyemiyor, yine biz papaz oluyoruz.. benim derdim gelmesinler değil, hep birlikte gelmesinler.. benim eşim 9 kardeş, eşler çocuklar bi düşün..
eşim harika bi insan,başka hiç bir sorunumuz yok, ama bu huyu yüzünden gözümde hiçbir şey kalmadı..

Evet küsüz deseydin. :63:

küstüğümde değişecek mi bişeyler dedim... ya offff falan yaptı gitti az sora yine gelir küsüz deyip konuşmayım bugün hiç bakalım... annesigil doktora götür demişler benden için, oda o yorulunca sıkılınca midesine vurur demiş :1: gerçekten de öyle hemen midem bulanmaya başlar şimdide öyle içim dönüyor... gerçekten de kötüyüm aslında ama bu güne kadar hiç bahane edip yalnız bırakmamıştım onları ayıpta oluyomuş gibi geliyor ama hakettiler

benim aileminde 1 oğlu var ve 8 saat uzakta ayrı illerde oturuyorlar
ve öyle gelip günlerce kardeşimin evinde kalmazlar.gelin yemek hazırlamadan ben yapayım edeyim diye her şeye burun sokmazlar. yılda 1 kez gelirler o da maksimum 5 günü geçmez.
oğlumun evi gelirim kalırım yerim içerim lafınıda anlamış değilim. sanki oğulları yalnız yaşıyor o evde
görümcelerini çağırmakta neymiş. madem o kadar seviyor kızlarını alsın seni yanına her gün bir görümceye gidin aksam olunca evinize gelin
hem ilişkiler laçkalaşmamış olur hemde 2 kişi başka 10 kişi başka
çocuğu olmayan bir insan daha sabırsız oluyor. çocukların gürültüsü ordan oraya koşurmasını anlayamazsın şimdi.
sinir olman çok normal.allah kolaylık versin. gözünde nizamı yoksa ne yaparsan yap ne demişler
ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ

aynı dert benim de başımda.. 6 aylık evliyim ilk haftadan beri toplanıp toplanıp çoluk çocuk evimdeler.. kalmıyorlar ama sabahtan gelip gece yarısına kadar oturuyorlar.. hele ilk zamanlar işe giderdim, eve bi gelirdim ev dolu.. gelmişler yemek yapmışlar, çaylar içilmiş falan, bir de beni görünce şaşırıp "aa sen mi geldin?" diyorlar.. sanki benim evim değil orası.. benim şaşırmam lazımken! habersiz geldikleri için bir gün çok fena kavga ettim eşimle, krizler geçirdim..o günden bu yana habersiz çıkıp gelmiyorlar ama eşime haber veriyorlar, o da senin eşin gibi gelmeyin diyemiyor, yine biz papaz oluyoruz.. benim derdim gelmesinler değil, hep birlikte gelmesinler.. benim eşim 9 kardeş, eşler çocuklar bi düşün..
eşim harika bi insan,başka hiç bir sorunumuz yok, ama bu huyu yüzünden gözümde hiçbir şey kalmadı..

ah canım benim... sende yeni evlisin... hiç çekilmiyorlar gerçekten... insan evinden eşinden soğuyor... ne kadar iyi olursa olsun durmadan bizde tartışıyoruz bunların yüzünden... görümceler falan gelirken de annesigile haber verirler eşime haber verseler öpüp başıma koycam bıktım gerçekten... bu eşlere bişeyler yapmak lazım ama ne?????

Back
X