- 11 Ağustos 2017
- 103
- 25
- 98
- Konu Sahibi gonluyorgun
-
Abalm başka bi şehirdeydi şuan benim yaşadıgım yerde geçici olarak ve buraya gelmeyi düşündüğü zaman hep bebek olursa sen bakarsın diye konuşuyorduk. Benim eşim çok anlayışlı gerçekten ve bende bazen ki genelde ablamlarla alakalı bir durumda eşim kabul eder zaten diye ona sorma gereği duymadığımı fark ettim. Dün akşam sen bana sormadın ki bak tabi istersen ama bana sormadan karar verdin sen zaten dedi..eşiniz size çocuğa bakmayın mı dedi? ablanızın eşi çocuğa bakmanızı kabul etti mi?
kendi kendinize güncellenmişsiniz bence.
Eşime benim biraz mesafe koymama yardım etsin diye anlattım. Ablama karşı cok yumusak bir tarafım var uzak duramıyorum kardeş diyorum önceliğim onu yapıyorum hep farkında olmadan. Nasıl başarırım diye yazdım. Şöhretli şatafatlı laf neresinde bunu derdim dertleşmek sadece ayrıntılı yazmadım her şeyi . Hemen saldıraya geçmeyin lütfen saldıracaksanız da yorum yazmayın lütfen. Canım sıkkın zatenEşine öyle demeseydin keşke belli olmaz yarın birgün bunu kullanabilir.Eşine yine değer verirdin ne olacak ki.Milleti pohpohlamak istemiyorsan da uzak dururdun bu kadar şöhretli şatafatlı laflara gerek yoktu yani
hayır çocugum yok. bizim bazı planlarımız vardı gerçekleşince çocuk istiyorduk ve yaptık o isteklerimizi de . Şuan eşim çok istiyor bende kendimi bi kaç konuda geliştireyim falan diyorum ama ablam bana sürekli erkenden çocuk yapanların küçük yaşta olanların salak oldugunu nasıl anne baba olacaklar diyor. Bana da biraz para biriktirin küçüksün ne anne olması, benim bebeğime bakcaksın falan dedi. Geçen günde eşlerimizde varken ben kardeşime destek olmak istiyorum o dönemde bizim bebek ele avuca gelsin gibi bi şey söyledi. ben ablama her fikrimisöyleyemiyorum işte. Küser diye galiba bilmiyorum. bebeğe bakmayı gerçkten çok istiyordum belki ailede en çok ben sevindim . (ki benim bu kadar çok sevinmem de olay oldu enişte bey istemiyormuş ben ondan çok ilgilenmemeli sevinmemeilymişim ) bide benim yasadıgım şehre gelirkn hep ben bakarım diye konustuk ama suan hevsim çok kırıldı yapılan hakszlıkları yeni görmeye basladım galiba. ama ablama böyle söyleyemem . sen beni yarı yolda bıraktın diyebilir. öyle mi bilmiyorum ?Şimdi sizde evlisiniz ve bir aileniz var ileride sizin de çocuğunuz olacak yada cocuğunuz var mı bilmiyorum şuan sürekli bakamazsınız yiğeninize değil mi.
Bİde abla candır kandır zaten bakmak istemediğinizi eşinize vakit ayıramayacağınızı ,söyleseniz anlar zaten bence eşiniz istemiyor diye gösterip vazgeçtim demeyin kendi fikrinizi söyleyin. Sonuçta ablanız.
Ama şimdi ablanız hamile zorlu bir süreçte söyleyip üzmeyin bebek olduktan sonra söyleyin hemen işe başlamıyor nasıl olsa doğum izinleri var o sürede bakan bulunur inş. Belki de fikriniz değişir siz bakarsınız. Ama başkasının bebeğine bakmak zor zeten hele birde enişteniz çok takıntılı ise evliliğinizi zora sokacaksanız ablanızda istemez zaten böyle bir şeyi değil mi sizden
Şu an ortada sebep yokken bakmam derseniz, ablanız kırılmakta haklı, sonuçta bir yola çıkılmış, bazı şeyler konuşulmuş, siz şimdi yumurta kapıya dayanınca vazgeçerseniz yarı yolda bırakmış olursunuz. Baştan istemediğinizi söyleseniz, kimse size, neden bakmıyorsun, demezdi ama şu an ayıp olur. Fakat hamile kalırsanız ve bakamazsanız kimse size bir şey diyemez. Siz de çocuk istiyorsanız, bu herkes için güzel bir seçenek gibi.hayır çocugum yok. bizim bazı planlarımız vardı gerçekleşince çocuk istiyorduk ve yaptık o isteklerimizi de . Şuan eşim çok istiyor bende kendimi bi kaç konuda geliştireyim falan diyorum ama ablam bana sürekli erkenden çocuk yapanların küçük yaşta olanların salak oldugunu nasıl anne baba olacaklar diyor. Bana da biraz para biriktirin küçüksün ne anne olması, benim bebeğime bakcaksın falan dedi. Geçen günde eşlerimizde varken ben kardeşime destek olmak istiyorum o dönemde bizim bebek ele avuca gelsin gibi bi şey söyledi. ben ablama her fikrimisöyleyemiyorum işte. Küser diye galiba bilmiyorum. bebeğe bakmayı gerçkten çok istiyordum belki ailede en çok ben sevindim . (ki benim bu kadar çok sevinmem de olay oldu enişte bey istemiyormuş ben ondan çok ilgilenmemeli sevinmemeilymişim ) bide benim yasadıgım şehre gelirkn hep ben bakarım diye konustuk ama suan hevsim çok kırıldı yapılan hakszlıkları yeni görmeye basladım galiba. ama ablama böyle söyleyemem . sen beni yarı yolda bıraktın diyebilir. öyle mi bilmiyorum ?
evet galiba çok duygusal yakşaıyorum da olaylara. ailem çok önemli diye diye kendimi eşimi kenara bırakıyorum . ama bunlarının yeni farkındayım işte. çocuk bakmanın zor oldugunun bilincindeyim gözümü zor olması korkutmuyor ama eniştemin bu hele son tavırları çok zoruma gitti.mecburmuşum gibi hissettiriyolar. bende bu yüzden yazdım aslında buraya olayın dışından birileri ne der acaba diyee.. çok tesekkur ederim çok iyi geldi mesajınız..Günaydın öncelikle eski konularınızı bilemiyorum, ama sizin yaptığınız bir hata var bana göre. Beklentiye göre sekil veriyorsunuz kararlarınıza.Çocuk işi cok riskli bir durum öyle emek istiyor ki (anneler daha iyi bilir elbette ama bende halayım yegenim elimde büyüdü. Geceleri de kaldıgı oldu, hastanede kaldığımda) Bunu neden anlatıyorum belli ki enişte bey sıkıntılı biri ve sizi bu kafayla cok üzer. Ben yapmayın demiyorum elbette bakın ama surat asarsa ya da ilerde yanınızda olmazlarsa bir sn bile düşünmemeniz gerek kendim istedim kendim yaptım diyebilmelisiniz. Hayat zaten cok zor artık,kimse kimsenin derdine düşmüyorken,bebeğin bakımını üstlenmissiniz. Bu konuda iyice düşünmüssünüzdür umarım. (sizi duygusal bulduğum için bu uyarı sadece)
Rica ederim =) cocuk cok güzel birsey ve yüzde yüz beklentisiz yapılmalı bana göre.Olsun hersey yoluna girer siz ne istiyorsunuz net bir sekilde söyler ve uygulaesınız olur biter =)evet galiba çok duygusal yakşaıyorum da olaylara. ailem çok önemli diye diye kendimi eşimi kenara bırakıyorum . ama bunlarının yeni farkındayım işte. çocuk bakmanın zor oldugunun bilincindeyim gözümü zor olması korkutmuyor ama eniştemin bu hele son tavırları çok zoruma gitti.mecburmuşum gibi hissettiriyolar. bende bu yüzden yazdım aslında buraya olayın dışından birileri ne der acaba diyee.. çok tesekkur ederim çok iyi geldi mesajınız..
ortada bir değil bir ton sebep var aslında. Ablam eniştenle anlaşamıyorsunuz frekanslarınız tutmuyor farkındayım dedi. Ben bu en son olayları söyledim. Yıprandım bu şartlarda bakamam abla. İkiniz aranızda her şeyi konuşun ona göre konuşuruz dedim. ama ablam olayı başka yerlereçekti. Bende hatalıymışım da. ya diyorum ki hastane gittik ben yokmuşum gibi davrandı kocan zoruma gitti bana dıyor ki ben enişte otruyordu bizde doktor yanına gidecektik ama 2 saat sıra beklicez ve oturcak yer yoktu başka bi yerde doktor montumu ona verdim sonra ablam da verdi. enişte ablamla kavga etmiş ben vestiyer miyim bana verdiniz gittiniz. ya senin bebene bakmaya gittik. mont tutmak bu kadar mı zor ya. bağırdı ablama işimiz bitince kavga ettiller ben başka yerde oturdum anladım bi şey oldugunu ama gitmedim yanlarına.. ablam haklı buluyor yani onun öyle değişik huyları varmış benden de bekliyorlar o huyları kabul etmemiiŞu an ortada sebep yokken bakmam derseniz, ablanız kırılmakta haklı, sonuçta bir yola çıkılmış, bazı şeyler konuşulmuş, siz şimdi yumurta kapıya dayanınca vazgeçerseniz yarı yolda bırakmış olursunuz. Baştan istemediğinizi söyleseniz, kimse size, neden bakmıyorsun, demezdi ama şu an ayıp olur. Fakat hamile kalırsanız ve bakamazsanız kimse size bir şey diyemez. Siz de çocuk istiyorsanız, bu herkes için güzel bir seçenek gibi.
Evet ama farkında değilim işte. Ya çok salağım ya da seviyorum o yüzden böyle yapıyorum.. Yazın gezmeye yanımıza gel dedi arkadaşlar ablam da vardı. Bende gelemem bebişimiz olacak dedim. arkadaş da sanane anası baksın sen de bebek bebek diyorsun dedi ablam seviniyor tabi. ben hayatımı hemen ablama göre şekillendirdim galibaa. sonra dedim ki bende hamile olurum belki ablam şok oldu yok canım falan dedi. ablamı seviyorum kocası ile arası bozulmasın diye alttan alıyorum enişteyi de. ama hiç hak etmedğini yeni anlamaya başladım..Duygularınızı fazla mı yoğun yaşıyorsunuz?
Ablam da ablam,yeğenim de yeğenim.
Ben sorun nedir? Ona bile odaklanamadım.
Dünyada doğum yapacak tek kadın değil ablanız.
Enişte de anlattığınız gibiyse cins adamın teki, onu niye pohpohlayıp, sürekli alttan alıyorsunuz hiç anlamadım.
Çok istiyorsa, ablanız pohpohlasın görgüsüz kocasını.
İnsan ilişkilerinde desteğe ve gelişmeye ihtiyacınız var gibi görünüyor dışardan bakınca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?