Yorum alabilir miyim lütfen

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Merhaba,
Benim çok istediğim bi dileğim vardı Allaha hep dua ettiğim ve şöyle bir adak adamıştım durumum el verdikçe yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımcı olacağım diye. Bu isteğim gerçekleşti şimdi bişey öğrenmek istiyorum benim mesela diyelim ki 4 bin lira gelirim var.Böyle bir sözüm olduğu için bu 4 bin lira gelirin 2 binini yardım için ayırmam mı gerekir? Yani merak ettiğim durumum el verdikçe dediğim için 2 bin lira maaşla da geçinilir ne de olsa diye kendime 2 bin gibi bi kısmını mı ayırmam doğru olur

Bence 500 lira iyi bir meblağ her ay yardım için

canım miktar koyma

her ay maaşını alınca gerçekten ihtiyacı olan insanların evlerine erzak al

okul açılıyor al cocuk giydir kitap defter kalem al

muhtaçlara destek ol ve her ay düzenli yap

bir tek bot almıştım öğrencimin birine sene boyu belime sarıldı koşarak o öyle bir hayır ki

bunları yap hiç et yememiş çocuklar var git kasaba al götür evlerine

yapabilecek bir sürü şey var

kendinizi zora sokmayacak durumda karşı tarafida memnun edecek miktarda olsa yeterli diye biliyorum.
belli bir miktar belirtmeseniz aylık 2 bin lira yüksek bir rakam yahu.:110:
durumunuz el verdiği sürece bir ailenin pazar parasını ve ya yemek parasını verebilirsiniz.
yada bir çocuğun okul ihtiyacını gibi.
herşey gönlünüzce olsun:KK36:

Kendimden örnek vereyim yardım söylenmez aslında ama ,sırf kafanda oturması için söylüyorum bir çocuk var okul çağında aylık meblağ koymadım ama o ay neye ihtiyacı varsa karsiladim ,mesela geçen kis bir ay mont -bot,eylulde defterleri ve diğer kırtasiye malzemesi bazen sinema :) ya da en kotu temel gıda maddeleri alıyorum

Son düzenleme:
Her ay 2000 tl veremezsiniz zaten. Bir iki ay veririrsiniz ondan sonra gina gelir. En iyisi her ay gonlunuzden gecen bir miktar yardim edebilirsiniz. Ya da miktara takilmadan cevrenizdeki yardima muhtac insanlara ihtiyac duyduklari bazi seyleri alabilirsiniz. Onemli olan kendinizi zora sokmamak. Buyuk meblaglar verirseniz emin olun gözunuz kalir.

Öğrenci okutun.Hem adağınız yerine gelir hemde sevaba girersiniz.200-300 tl gayet iyi bir rakam

Kendini zora sokup birikim yapmanı engelleyecek şekilde yapılan adak, yardım vs. çok hoş değil.
Bunun yerine bir gönüllü gurubu ile çalışıp 2 bin liradan çok daha fazla yardımınız dokunmasını sağlayabilirsiniz.
Bir çok gurup var yardım eden.
Çocuk esirgeme
Huzurevi
ÇYDD
Kelebek çocuklar vakfı
HaySev
TEMA vs.
Onlarla çalışın hem haddinden fazla maaştan kesmez hem de maaşınızın yarısıyla yapamayacağınız iyiliği yapmış olursunuz.

Bir öğrenciye yada çalışacak gücü olmayan bir hastaya verirsiniz aylık 300 TL falan..

Neden bu kadar ağırlaştırıyorsunuz?

Az ama sürekli olanı tercih edin.

Ben de dahil miktari herkes fazla bulmus. Aslinda bakinca herkes sizin gibi dusunse dunyada aclik fakirlik olmaz. Masallah valla ne desem bilemedim gonlunuzden geciyorsa suan sorumlulugunuz da yoksa baska yapiverin

Back
X