Yorum bekliyorum lütfen!!

Teksirkagidi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
5
14
3
arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..

Anlatmak istediğimi anlatamıyorum sanırım herkes aynı tepkileri veriyor..karışma, görüncelik yapma,kendinle kıyaslama vs..birincisi kardeşim beni aradı ben bişey sormadım bugüne kadar tek birşeyine karışmadım..karışmam da..ki aramız çok çok iyidir..uzun zamandır görüşüyorlar ve ikisi de hemen evlenmek istiyor okul bitince..25 yaşında mezun olacaklar..elbette kızın ailesinin durumu yoksa kız çalışıp yardım etsin..hatta istiyorlarsa borçlansınlar sonra beraber ödesinler..istiyorlarsa ailesi düğün takılarından alsın..kız, kardeşleri evlenirken yardım da etsin..ama hem hemen evlenelim hem de ailesi hiç bişey yapacak durumda değil diyor kardeşim ve babamla anneme karşı benden aracılık bekliyor..bizimkiler de koca düğünü tek yapamaz..hala bizim borç tam bitmedi..ve ben bi ailenin biz seni okuttuk gerisini kendin hallet demesini aile kavramına yakıştıramıyorum..kimse kimseden gücünden fazla bişey beklemiyor zaten..mesele yaklaşım..uslup..ve kızın gelip bunu kardeşine söylemesi de hiç hoş değil..eğer ailemin durumu yok ben biraz çalışacağım 5 6 sonra evlenelim dese inanın hiç bişey demem..benim kuzenim evlendi yakın zamanda,öğretmen kpssye haxırlanıyor..teyzem çocuk bakıyor kızının çeyizlerinden alabildiklerini ödüyorlar..durumları olmadığı için düğünde sadece oturma odasının koltuk takımını aldılar..başka bişey alamadılar eşya olarak..ama biz seni okuttuk kpss yi kazan evlen demediler..eminim kuzenim de parasını kazanınca ailesine yardım eder..yani sanki pazarlık yapar gibi okutmasaydık o paraya evlendirirdik denilmesi çok garip geliyor bana..anneler babalar borç harç içinde yüzsün çocuklar keyif çatsın demiyorum ama anne ve babaların içlerinden gelerek fedakar davranmaları gerektiğini düşünüyorum..vicdanı olan çocuk zaten sonrasında yardımını eder ailesine

Son düzenleme:
Bence annesi haklı

Okumuş kız çalışsın evlensin

Kardeşinizin de acelesi ne

Önce hayatları otursun

Ama buna karışmak size düşmez

Ikisi çalışsın makul ölçülerde evlensin

Ille de en pahalısı olmayıversin yani

Adam 2500 ile 3 çocuk okutuyormuş kızımız okudu bize yardım eder diye beklerken kız evleneceğim bana para bulun eşya alın mı demiş aileye gerçekten ilginç

Ailem rahatlıkla tek başına ev kurup düğün yapabilirsiniz ama tek bir şey istemedim düğünde bilezik taktılar o kadar eşimin ailesi de aynı

Bana takılan seti bile eşimle aldık

Çalışıp alsınlar beklesinler gerekirse de aceleleri ne olabilir ki

Okuyup mesleğini eline almış ve kendini evlenebilecek yetkinlikte gören bireylerin ailelerine yüzü tutup da "bize düğün yapıverin", "eşyamızı alsanıza" diyebilmeleri bana tuhaf geliyor.

Kaldı ki kardeşiniz de dememiş sanırım bunu, siz biraz dert etmişsiniz.

Tartışmanıza değecek bir şey yokmuş bence, sizi ilgilendirdiğini de düşünmüyorum. Hayat, düğün, eşya, borç hepsi onların.

arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem babam da öğretmenler..2015 ağustos ayında evlendim..düğün masraflarını hemen hemen iki aile eşit paylaştık..yatak odası ve mutfak(buzdolabı hariç) ve süpürge vs gibi ufak şeyler bize ait salon ve oturma odası çamaşır makinasi ve buzdolabı eşimin ailesine ait..perdeler ve halılar ortak alındı..eşimle bana hiç borç bırakmadan Allah razı olsun ailelerimiz düğünümüzü yaptı..şimdi erkek kardeşim üniversite son sınıfa geçti..görüştüğü bi kız var..okul bitince evlenmek istiyorlar..fakat kızın annesi bizim düğün yapacak durumumuz yok okulun bitince biraz çalış para biriktir demiş..kız da eğer ben okumasaydım nasıl evlendirecektiniz beni diye sorunca,kadın seni okutmaya harcıyacağımız para ile evlendirirdik demiş..arkada kardeşlerin var demiş..babası tek maaş 2500 tl civarı..kira yok..3 kardeşler..kardeşim daha fazla beklemek istemiyor..çok şükür ailem kendi üzerine düşeni yapabilecek durumda ama bütün düğünün yükünü de kaldıramazlar..kızın ailesinin maddi yetersizlik durumunu anlıyorum ama..biz size diplomalı kız verdik her ay maaş getirecek zaten veya seni okuttuk zaten çalış düğününü kendin yap mantığını kabul edemiyorum..kadının en azından kızım biz de gücümüz yettiğince yaparız ama evlilik kolay değil bi kaç ay da sen çalışıp biriktir falan demesi gerekmiyor muydu..bugün bu sebepten kardeşimle hayatımda ilk defa ciddi olarak tartıştımBeni anlayışsızlıkla suçladı..çok üzgünüm ve kızgınım..

Empati yaparak yazıyorum ; ailem beni okuttu , şuan çok güzel bir işim var iyi bir maaşım var . Yarın öbür gün evlenirsem ailemden tek kuruş talep etmem / etmeye hakkım yok ! Bir zahmet eşyalarımı aliyim, düğünüm için bir şeyler yapim. Babama anneme de yazık ! Birazda onlar rahat yaşasın evlat olduk diye onları sömürecek halim yok. Abartılı düğünlere karşıyım sade kır düğünü olsun yeter..

Size ne, nasıl tartışıyosunuz böyle bir konu yüzünden. Kızın annesi gayet haklı, kız kendi maaşından versin biraz da, ne aceleleri var hem evlenmek için, kaçıyor mu nikah?

'Seni okutmak için harcayacağımız parayla evlendirirdik' cümlesi bin tokattan ağır ve aklını başına getiren bir cümle bence,g gelininiz de bu lafın üstüne her şeyi ailesinden isterse ağır yüzsüz demektir.

aynen anlayışsınız kardeşiniz haklı..
kızın annesi de haklı ..
ancak aceleleri ne anlamadım.. kardeşinizin daha askerliği falan yokmu ? kızda o arada para biriktirir işte..

Kardesinizde sizde haksizsiniz, daha universite son siniftalarmis, bu cocuk ne zaman askerlik yapacak, ne zaman ise girecek kac yasindalar ki ? en fazla 22 -23 neyin acelesi bu anlamadim. Kizin ailesinin isine karisamazsiniz ailesinin durumu yoksa kiza calis 1 sene parani biriktir diyebilirler, ayrica bahaneleride gayet mantikli 4 sene universitede okuttuklari parayla dugun yaparlardi evet sonucta ne siz ne kardesiniz o ailenin icinde dgilsiniz dolayisiyla annesi nasil dedi ne sekilde dedi bilemezsiniz. Belki soyleme sekli yanlis ama sonucta ustlerine dusen gorevi yapmislar kizda akilli davransin bir sene calisip ceyizini hazirlasin gorende 35 yasina geldiler o yuzden beklemek istemiyorlar sanar. Bu acelelerinin arkasinda ne var bence siz onu arastirin, ikiside cahil gencler hormonlar tavan yapmis bu kadar acele etmeye hic gerek yok bence para isinden cok bunu icin konusmalisiniz kardesinizle.
Ayrica sizin ailelerinizin durumu varmis herseyinizi almis cok guzel ama herkesin ailesinin durumu olmayabilir, bu durumda cocuklar calisan maasli kisilerse bence ailelerinde birsey beklemeleri cok matikli gelmiyor.

Sizin sırf damat tarafı üstlenmedi diye milletten bekleyemezsiniz.

Ayrıca size hepsini siz alın dememiş kızına çalış kendin yap demiş.

Evlenmeyi bilen masrafını üstlenmeyi de bilir.

Evlenecek yaştaysa ailesinden medet ummamayı da bilir. Ha yok daha çocuksa da aile eline bakıyorsa evlilik neyine???

Görümcelikten çatlamasanız bari..

Bizde ailemizden birsey talep etmedik. Okuttular Allah razı olsun dedik hatta borcumuz bitti ailelerimize de para gönderdik. Mesela annemin çok istedigi bir kaç esyasini ben aldım. Kardeşim şuan Üniv okuyor harcliginida ben yolluyorum ara ara. Anne baba oldular diye para kaynağı görmeye gerek yok bence

Back
X