• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yorum sizin

luanam

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
230
2
16
İstanbul
merhaba arkadaslar.....
2. bebegime hamileyim ve dogum yakin....
esimin aldıgi maas belli ve anca ay sonunu getirebiliyoruz....
ama annem elinden geldigince yardımci bize....
kv ise hic bir yardimda bulunmaz hicbisey almaz...
inanın almamasindan da cok mutluyum cunku surekli lafini eden bir tip...
esim aliniyor ve lafini ettıgınde senın kv aliyor bize kalmıyor hem aldiklarımı karın cocuga giydirmiyor dıyor.....
aldıkladrıda ne kermeslerden milletın kullanılmis eskimis esyalarını aliyor bende defalarca ben cocuguma baskasinin eskisi giydirmem alma dedım esimede onu diyor.....
simdiki konu su....
dun aksam esimle ordaydik yaıyor esim sordu neyi oldugunu tansiyonum cikti kendimde degilim su elektırık faturasina bak dedı...
ben koydeyken hic faturalara bakmadın bu arada bizim faturalar birlikte elektırık ve suyu esim dogal gazi kp oduyor....
bundan dolayi dogal gazi acmaz kisin donarız ufo ile ısınıyoruz...
esimde ben sordum faturaları babam yok gelmedi filan deyınce babam oduyor sandım dedı....
al ode dedı simdi 6 aylik fatura kizlar 960 tl 6 aylik nasil oluyor onu bizde anlamis degiliz...
ben sesimi cikartmadim ama sinirlenmedım de değıl....
evine ayda 2500 tl giriyor tamam kız soylen ama en azindan insan bir dusunur bunların onunde dogum var ne biliyim masrafları olacak
en azindan yarı yarıya odeyelım de...
haksizmiyim kizlar..
esimde cok taktı acaba dıyorum bir iki lira vrdı versemde en azindan bir kismini odese...

Ne faturası bu 6 aydır doğalgaz mı.
Nasıl kesmediler şimdiye kadar.
Hiç mi uyarı gelmedi size.

Sağlıkla doğruun bebeğinizi de.
Can sıkıcı bir durum kayınvalidenizin düşüncesizliği ama tanıyorsunuz işte onları.
Temkinli olmanız gerekiyordu.
Evine girenle de ilgilenmeyin herkesin geliri kendine.
Mutsuz etmeyin boşyere kendinizi..

Ne faturası bu 6 aydır doğalgaz mı.
Nasıl kesmediler şimdiye kadar.
Hiç mi uyarı gelmedi size.

Sağlıkla doğruun bebeğinizi de.
Can sıkıcı bir durum kayınvalidenizin düşüncesizliği ama tanıyorsunuz işte onları.
Temkinli olmanız gerekiyordu.
Evine girenle de ilgilenmeyin herkesin geliri kendine.
Mutsuz etmeyin boşyere kendinizi..

elektırık canim bende anlamadim nasil kesilmedi diye...evine giren umrumda degil hic bir beklendım yok hatta surekli duamdir allahım ellerını dusurme dıye..sadece oda kullanıyor bu elektırıgı en azindam yarısını ode su anki durumumuz belli yani..

hamilesin moralini bozmak istemem ama ben evli insanların yok kv yardım etmedi yok annem yardım etmedi serzenişlerini anlamıyorum, evlenmenin anlamı nedir, biz artık olduk piştik kendi evimizi kurmak istiyoruz demektir değilmi, bu durumda kimse benim evimi finanse etmek zorunda değil gerekirse iki eşte çalışsın baksınlar evlerine çocuklarına, anne baba bi oh demesin mi ömrü billah çocuklarıyla mı uğraşsınlar

bizede 4 aydır elektrik faturası gelmiyo ama ben Batmandayım kesmemeleri normal yinede ödemek istiyorum borcunuz gözükmedi diyolar nedendir anlamadım

hamilesin moralini bozmak istemem ama ben evli insanların yok kv yardım etmedi yok annem yardım etmedi serzenişlerini anlamıyorum, evlenmenin anlamı nedir, biz artık olduk piştik kendi evimizi kurmak istiyoruz demektir değilmi, bu durumda kimse benim evimi finanse etmek zorunda değil gerekirse iki eşte çalışsın baksınlar evlerine çocuklarına, anne baba bi oh demesin mi ömrü billah çocuklarıyla mı uğraşsınlar

arkadasim senın okudugundan anladıgın bumu ben yardım etmemesinden zaten mutluyum...su durum icin insanda bıraz dusunce olmazmi dogum olacak bu faturu ortak oda kullanıyor bu elektırıgı...

arkadasim senın okudugundan anladıgın bumu ben yardım etmemesinden zaten mutluyum...su durum icin insanda bıraz dusunce olmazmi dogum olacak bu faturu ortak oda kullanıyor bu elektırıgı...

ben sadece kayınvalideni kastetmedim annenin de böyle bi zorunluluğu yok, elektrik konusunda diyebileceğim bişey yok ödeyecek olsalar öderlerdi zaten

iyide 6 aydir nerdeyse yaz mevsimindeyiz ne dogalgaziymis bu??

sen kendini dusunmezsen kimse dusunmez..3-5 kurusun varsada onuda bebegin icin sakla illaki lazim olacak benden soylemesi...iyice anladimki gercekten insanlar 5 kurusun hesabini yapiyor ya o insana dokunuyor..beklemediklerinden kazik yiyorsun...bu yuzden kendini ve aileni cocugunu dusun...gerisini bos ver..insanlardan ince dusunceyi ise hic bekleme...inan cok yipranirsin. :34:

ben sadece kayınvalideni kastetmedim annenin de böyle bi zorunluluğu yok, elektrik konusunda diyebileceğim bişey yok ödeyecek olsalar öderlerdi zaten

annemde zorunluluktan yardım etmiyor zaten....dusuncesinden istedıgı icin eksiklerı kendınce kapatmaya calisiyor...konuya yorumdan cok kendı takildiginiz yere yorum yapmissiniz...neyse yınede tsk

valla aynı şeyleri yazcaktım :))

iyide 6 aydir nerdeyse yaz mevsimindeyiz ne dogalgaziymis bu??

sen kendini dusunmezsen kimse dusunmez..3-5 kurusun varsada onuda bebegin icin sakla illaki lazim olacak benden soylemesi...iyice anladimki gercekten insanlar 5 kurusun hesabini yapiyor ya o insana dokunuyor..beklemediklerinden kazik yiyorsun...bu yuzden kendini ve aileni cocugunu dusun...gerisini bos ver..insanlardan ince dusunceyi ise hic bekleme...inan cok yipranirsin. :34:

haklisin beklememek lazim....cok dogru

canım hamilesin sen önce bebeğini ve kendini düşün
bence kenara ayırdığın 3 5 kuruşu da verme derim
anasının düşünmesi lazım oğlum nasıl ödeyecek diye
ikisi ana oğul bulsunlar bir yolunu
haa bu arada getirdiği 2. el eşyaları da tşk et koy kenara
kabul etmiş gibi yap giydirme
insan içinde ben nenler aldım derse giydirmediğini 2. elden hoşlanmadığını nazikçe sölersin :)

Ya cidden size faturalar gelmedi. Ya da geldi kayınbaban söylemedi. Her iki durumda da eşin 6 aydır ödemiyoruz bu faturaları ne iş diye internetten bari bir kontrol etseydi. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin demişler. Neyse bu bir ders olur ve bundan sonra gelmedi deseler bile kontrol edin.
Elinizdeki parayı vermek konusunda da arkadaşlara katılıyorum. Onu çocuğunuz için saklayın. İlerde hastalığı oluyor, masrafı oluyor kenarda bulunması iyi olur.

Nasıl kesmemişler hayret, geçen ay bizim 3 gün gecikmiş, eşimin yatırdığı gün uyarı geldi kapatılacak diye, baktılar ki ödenmiş vermediler sonra, siz altlı üstlü falan mı oturuyorsunuz ki ortak ödüyorsunuz eğer öyleyse ve k.validende 6 aydır yoksa, ben kullanmadım diye ödemiyordur. ya değilse normal şartlarda en azından paylaşmanız lazım faturayı.

Benim anlamadığım neden faturaları paylaşıyorsunuz ki?

Herkes kendi faturasını ödesin?

Eşinizin durumu ortada ve ay sonunu denk getiriyorken neden eşinize bir süre destek çıkıp çalışmak yerine 2. bebeğe hamile kaldınız ki ? Kaldı ki elbette haklı olduğunuz taraflar vardır ama size ne anneniz nede kayınvalideniz destek çıkmak zorunda değil...Bunu beklemenizde yanlış olur :34:

arkadaş burda kv benim faturalarımı ödesin dememiş ki. normalde aramızdaki paylaşım gereği kp ödediği doğalgaz faturasını neden biz ödüyoruz şimdi hem de 6 aylık yüklü faturayı? hem de benim masraf edeceğim ortadayken? mesele bu yani ben böyle anladım.
nasıl çözersiniz bilemem yani sonuçta bir şekilde ödenecek.sadece elindeki parayı vermemen gerektiği bir gerçek. yoksa yerine koyman zor.

eşin adam akıllı konuşsun ailesiyle
karım dogum yapacak masrafım var desin
yardım etsinler size
siz karışmayın eşiniz ailesiyle konuşurken:34:

Yorumların hepsini okudum ve çok güldüm bu saatte, herkes farklı bişey anlamış, arkadaş güzelce anlatmış oysa ki. Konu sahibi kimseden yardım beklemiyor, 6 aydır ödenmemiş( nasıl olmuş ben de anlamadım) ve kvalideler ile ortak kullanılan ELEKTRİĞİN faturası için biraz yardım bekliyor, fatura sadece kendilerine ait değil. Ama keşke eşiniz sorsaymış, baba sen mi ödüyosun benim elime fatura geçmedi diye.

Back
X