Yorumlarınız önemli..

fbyht

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2023
624
573
18
27
Merhabalar,

Benim olmasını istedigim bir dileğim var çok uzun süredir dua ediyorum Çabalıyorum ancak bir türlü istediğim şekliyle olmuyor.
Sizinde böyle hayalleriniz dilekleriniz dua ettiğiniz çabaladığınız şeyler illaki olmuştur. 2 sene oldu istediğim gibi olmadı, oluyor gibi oldu olmadı ama istemem hiç geçmedi kalbimin sızısı geçmedi.
Siz ne zaman vazgeçtiniz dua etmekten?
Ya da ne zaman vazgeçmeli..

Dua başta Allah rızası için yapılan bir ibadettir ve dua ettikçe sevap kazanırız. Allah benden isteyin ben size cevap vereceğim diyor ve şu şekillerde cevap verebilir:
1. Istediğinizi verir
2. Daha iyisini verir
3. Bu dünyada vermez imtihan eder ecrini ahirette verir
Hz Ali şu şekilde dua edermiş "Allahim gönlümde olani hakkimda hayirli, hakkimda hayirli olana gönlümü razi eyle."

Allah hayırlısını versin

Duanın gücüne öyle çok inıyorum ki,hayatımda birçok defa yaşadım ,ama ısrar ile 2.5 senedir olmasını istediğim bir duam vardı,en yakınlarım bile olmaz diyorlardı,gerçekten olması çok zor birşeydi.Bir gece sabah ezanı a kadar ismi azam duasını okudum yine,o günün ögleninde telefon geldi,duam kabul oldu,hayatımız değişti, elhamdülillah

Merhaba. Açık yazsanız belki yardımcı oluruz. Nedir sizin dileğiniz? Açık yazın canımı yiyin

Çok zorlamamak gerekiyor. Kalpten inanarak dua edersin sonra oluruna bırakırsın hayatına devam edersin duam kabul olmuyor diye düşünmessin bile... her zaman isteklerimiz olacak diye bir kural yok. Belki dua ettiğin şey senin için hayırlı değildir Allah'ın başka bir planı vardır bilemezsin...

Ben herşeyin hayırlısıni diledikten sonra eğer o istenilen şey olacaksa da herşeyin bir zamanının olduğuna, Allah ın işine karışılmaması gerektiğine inanananlardan im. Mesela benim de bir dileğim vardı arada aklıma bile gelmeyen ama arada eksikliğini hissettiğim bir insan 7-8 sene sonra bir araya geldik. Demek ki dedim zamanı buymuş. Dua kapılariniz açık olsun inşallah. Siz vaz gecmeyin

Ya vakti değildir ya da nasibin.

Bir söz duymuştum âlim degilseniz hayirlisini istiyorum demeyin hayırlı olanı kaldiramayabilirsiniz gibiydi.

Bir söz duymuştum âlim degilseniz hayirlisini istiyorum demeyin hayırlı olanı kaldiramayabilirsiniz gibiydi.
Hayırlı olan biraz geç olurmuş insan nefsi beklemekte zorlanırmış. Hayırlısını kolaylıkla istemek gerekir derler o yüzden

Kuran mealini okudunuz mu. Orada hep hayırlı, güzel, iyi işlerden bahsedilmiş. Ben aksini hic duymadım. İnsanlar hep hayırlı iyi olana teşvik ediliyor. Her söylenen söz doğru olmuyor demek ki

Olmasını istediğiniz bişey varsa somut olarak harekete geçmeniz üzerinde çabalamanız gerekiyor,ben çok inanmam öyle kader,kısmet vs.istekler çabayla gerçekleşir,ısrarla ve kararlılıkla olur,öyle dua ettim olsun diye birşey olmuyor.

birini mi diliyorsunuz? Kişisel alana giriyorsa dileğiniz olmayabilir örneğin ; Ahmet’le evleneyim , Ahmet bana aşık olsun vs vs gibi bunlar olmaz zaten

Ben birisini çok dilemiştim Allah'tan. Öyle böyle değil kafayı yicek kadar çok seviyordum ve her an dua ediyordum ama olmadı. En sonunda idrak ettim olmayacağını bu sefer de unuttur diye dua ettim ve unuttum da. Şimdi bakıyorum da iyi ki iyi ki iyi ki kabul etmemiş. Ben yapamazmışım onunla. O değilmiş benim istediğim. Bana iyi gelmezmiş kesinlikle. Hani olmuyorsa da zorlamamak lazım bence. Allah beni benden daha iyi biliyor eminim verdiği/vereceği her şey bana çok uygun.
Şimdilerde ettiğim bi dua daha var. Gene olmasını istediğim bir şey olmadı ama bu sefer bu olmamazlığın içindeki hayrı göstermesini istiyorum. Bi öncekinde gösterdi ve tamam dedim bu sebepten olmadı ve iyiki olmadı. Peki ya bu duam neden kabul olmuyor bundaki hayır ne onu soruyorum

Cok istediginiz seyler bazen hayirsiz olabiliyor. Demekki hayirlisi degilmis istediginiz olmuyor.

E hayırlı değil demek ki. Hayırlısını isteyin.

ben duayla dilekle bir şeylerin gerçekleseceğine inanmıyorum

Duaya inanıyorsanız hayırlısının olacağına, Allahın duaları kabul etmek zorunda olmadığına da inanıyorsunuzdur.

Merhaba. Açık yazsanız belki yardımcı oluruz. Nedir sizin dileğiniz? Açık yazın canımı yiyin

Ya vakti değildir ya da nasibin.

Hayırlı değil demek ki olmuyorsa vardır bir hayır

Kuran mealini okudunuz mu. Orada hep hayırlı, güzel, iyi işlerden bahsedilmiş. Ben aksini hic duymadım. İnsanlar hep hayırlı iyi olana teşvik ediliyor. Her söylenen söz doğru olmuyor demek ki

birini mi diliyorsunuz? Kişisel alana giriyorsa dileğiniz olmayabilir örneğin ; Ahmet’le evleneyim , Ahmet bana aşık olsun vs vs gibi bunlar olmaz zaten

Cok istediginiz seyler bazen hayirsiz olabiliyor. Demekki hayirlisi degilmis istediginiz olmuyor.

Yorumlarınız icin teşekkür ederim.
Aslında Rabbim hayırlı olanı sen bilirsin gönlümü hayra ikna et diye de dua ediyorum. Hayırlı olanın da vakti değil demek ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…