Benim olmasını istedigim bir dileğim var çok uzun süredir dua ediyorum Çabalıyorum ancak bir türlü istediğim şekliyle olmuyor.
Sizinde böyle hayalleriniz dilekleriniz dua ettiğiniz çabaladığınız şeyler illaki olmuştur. 2 sene oldu istediğim gibi olmadı, oluyor gibi oldu olmadı ama istemem hiç geçmedi kalbimin sızısı geçmedi.
Siz ne zaman vazgeçtiniz dua etmekten?
Ya da ne zaman vazgeçmeli..
hiç bir zaman vazgeçmedim :) ayakkabı bağınızı bile benden isteyin diyorsa Allah neden vazgeçeyim ? Duanızda ısrarcı olun diye Peygamberimiz varken hele Allah bişeyi nasip etmiyorsa o şey senin için hayırsızdır daha iyi kapılar açılır duaya devam, vazgeçme
birini mi diliyorsunuz? Kişisel alana giriyorsa dileğiniz olmayabilir örneğin ; Ahmet’le evleneyim , Ahmet bana aşık olsun vs vs gibi bunlar olmaz zaten
Ay ben iki sene once Hidirellez'de isim vererek şu kisiyle iliskimiz olsun diye dilemistim.
Hidirellez'den bir hafta sonra iliskimiz basladi.
Uc-dort gun sonra bitti. Meger sure de belirtmem lazimmis ahshd teknik olarak dilegim kabul oldu sonucta da ben uc gunluk bir iliski istememistim tabii
O yuzden artik hayat prensibim şu konu sahibi: ne diledigine dikkat et, gercek olabilir.
Bazen nasil istedigimiz, ne istedigimizden daha önemli olabiliyor.
Genelde eğer o dua ettiğim şeyin artık benim lehime olmadığını anlayana kadar dua etmekten vazgeçmiyorum. Bazı şeyleri çok istiyoruz zaman içerisinde o şeyin çok da bizim için uygun olmadığını anlayabiliyoruz. O zaman vazgeçerim. Bir de sadece dua değil yapmam gereken bir şey varsa da çokça çabalarım.
Bazen bazı şeylerin olmaması gerekiyor, biz o anın içindeyken anlayamıyoruz. Siz ne zaman o dileğinizden vazgeçip gerçekten önünüze bakarsanız o zaman mutluluk gelecektir.
Olmasını çok istediğimiz bir şeyi ne zaman düşünmeyi ve istemeyi bırakırsak o zaman gerçekleşeceğine inanıyorum ben kendimden biliyorum.
Malum beklemeyi bırakınca oluveriyor her şey çok tuhaf bi şekilde
Zamanında olmadı diye ağladığım çok şey en güzel haliyle oldu. Ama insanoğluyuz fıtratımıza zor beklemek. Şuan da çok istediğim ama yapamadığım çok şey var. Beni üzen, yoran, çok ama çok istediğim şeyler. Tevekkül zor ama meyvesi çok tatlıdır. Bazen nefsi olarak beklemek çok zor gelir bize. Beklerken sıkılırız, yada eski hevesimizi kaybederiz. Allah ne bıktırsın, ne şükürsüz eylesin sevinçlerimizi. Hayırlısı en güzel sığınaktır çoğu zaman…
Duanın gücüne öyle çok inıyorum ki,hayatımda birçok defa yaşadım ,ama ısrar ile 2.5 senedir olmasını istediğim bir duam vardı,en yakınlarım bile olmaz diyorlardı,gerçekten olması çok zor birşeydi.Bir gece sabah ezanı a kadar ismi azam duasını okudum yine,o günün ögleninde telefon geldi,duam kabul oldu,hayatımız değişti, elhamdülillah
Duanın gücüne öyle çok inıyorum ki,hayatımda birçok defa yaşadım ,ama ısrar ile 2.5 senedir olmasını istediğim bir duam vardı,en yakınlarım bile olmaz diyorlardı,gerçekten olması çok zor birşeydi.Bir gece sabah ezanı a kadar ismi azam duasını okudum yine,o günün ögleninde telefon geldi,duam kabul oldu,hayatımız değişti, elhamdülillah
Dua ederken öncelikle Allah rızasını gözetmeniz gerek. Verdikleri de vermedikleri de O'nundur. Bu yüzden dua sonucunuz ne olursa olsun her iki ihtimali de baştan kabul etmeniz gerek. Bu da Allah rızasını gözetmek demektir.
Dua ederken trade-off yani bir nevi kar-zarar ilişkisi gozetmeyin. Olsa da olmasa da en iyisini Allah bilir. Siz elinizden geleni yapın gerisi Allah'a kalmış.