Yorumlariniza İhtiyacim Var Hanımlar

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
İyi akşamlar. Ben 4 aydır bir mali müşavirlik bürosunda çalışıyorum. Çalışıyorum dediğim iskurun işbaşı eğitim programı diye bir kursu var illaki duymussunuzdur. Yani stajyer gibi calisiyosun maasini iskur veriyor amaç is öğrenmek. Şimdi şöyle ki benim ocak 22 de bu stajim bitiyor sonrası için isyerimdeki patronum dedi ki ben sana is ararım nerde olur nasıl olur uyum sağlayabilir misin bilmem ama böyle büro da bulamam en fazla on muhasebe yapabileceğin yerler olur onun dışında yok abi ben buraya devam etmek istiyorum dersen benim sana ücret verebilme imkanım yok kızım zaten 9 kişi çalışıyor zor oluyor en fazla yol Paranı verebilirim is ogrencem bem dersen yine buraya devam et istediğin kadar dedi.Yol param da 300 lira ortalama

Bende çok kararsız kaldım zaten 2 yıl Ünv. Muhasebe okudum yani bizim işyerinde kendimi daha çok gelistirebilirim ama ehliyet almak icin kursa yazildim bişeyler aldım derken suan 1600 lira kadar taksitli borcum var. Babam da sadece yol parasına oraya gitme diyor. İsyerindekiler de canım sen biraz dişini sık biz hepimiz seni çok sevdik patron da öyle hepimiz bu yollardan geçtik 2-3 ay böyle idare etsen sana maaş vermeye başlar bi şekilde gondermek istemez seni diyorlar. Bunu diyenlerde ortaklar yani 15-20 yildir orda olduklari icin asil patron onlara hepimiz ortagiz diyo.

Isyerimi ortamimi da çok seviyorum sanki ordan daha iyisini bulamam gibi sabah 9 akşam 5 buçuk-6 haftasonu tatil. Kizan yok bağıran çağıran kontrol eden yok.İşini bitir istersen oyun oyna net de takıl sen napiyosun demezler. Herkes bana birseyler öğretmeye çalışıyor ilk 2 ay Masa pc bile yoktu Tabure de onları izledim hep sonra işyerine yeni masa pc alındı o başka birine verildi onunkilerde bana. İzin istesem sen nereye gitceksin diyen yok gün içinde çarşıya insem laf eden yok tam aksine kendileri diyorlar bunaldigin zaman git gez dolaş dikkatin dagilsin diye, uykum gelsin masaya kafamı koyup uyusam burda boynun tutulur arşive geç orda dinlen diyorlar. Yemek deseniz sabah kahvaltı is yerinde öğle yemeği çeşit çeşit mutlaka hergün kırmızı veya beyaz etli yemek çıkıyo ogleden sonra aşçı abla kek kurabiye gibi şeyler yapar tekrar onları yeriz. Aile gibi olmuşlar yani çok seviyorum işyerini ama napicam bilemedim sadece yol parasına çalışmak da zor ama kendimi gelistirebilirim ortam da süper.

Diğer türlü de malesef borcum var babam istemiyo annem istemiyo parasiz çalışmami başka is bulsun sana patronun diyo sizce ne yapmalıyım ?

İnandığın neyse onu yap.. dediğin gibi bir ortamsa gerçekten böylesini kolay kolay bulamazsın.. başka bir firmaya başvurduğunda da sana ilk sordukları deneyim olacak..

İnandığın neyse onu yap.. dediğin gibi bir ortamsa gerçekten böylesini kolay kolay bulamazsın.. başka bir firmaya başvurduğunda da sana ilk sordukları deneyim olacak..
Evet aynen öyle kimse artık ne mezunusun diye sormuyor. Tecrüben var mı ? Ama borcum da var bide iyi kötü alıştım da 4 aydır maaş almaya gerçi kendim için daha 1 çorap dahi almadım ama bilemiyorum ya

Bana saçma geldi karın tokluğuna çalışmak. Yani iki üç ay sonra maaş verir diyorlarmış ama patronun böyle bişey dememiş sana. İlerde ben sana böyle bişey vaat etmedim diyebilir.
Adam sana kendi cebinden para vermeye başlayınca aynı rahatlığın devam etmeyebilir, o zaman ne kadar iş yaptığına daha çok dikkat ederler.
Ayrıca küçümsemek için söylemiyorum da yaptığın is on muhasebe atla deve değil bir yılda ogrenmissindir herhalde daha ne kadar öğreneceksin ki.
Hem sabah sekiz akşam beş buçuk, altı çalışmak kolay mi bir sürü emek insan verdiğinin karşılığını almak ister yani.
Bence sen patronuna söyle borclarimiz var ben ücret almadan çalışacak durumda değilim de ya kendisi sana ücret versin ya da iş bulsun.

Zamanla gittiğin başka iş ortamına da alışacaksın...

İlk iş yerin olduğu için sana öyle geliyor...
Farklı firmada emeğinin karşılığını alabileceğin , daha kurumsal bir yer , kariyer yapabilmen için daha mantıklı bence...

Valla severek calicagim ortam olsa cebimde para olsa yol parasinida kendim veririm
Seni iyi anliyorum insan sevdigi ortami kolay kolay birakmak istemiyo
Bende stajı biraktigimda icime dokunmustu sahiden

Ama simdi su olay var su borclari bi sekilde kapatma sansin varsa yol parasina orda devam et derim yada orda bi sureden sonra maas verirler diyen kisilerin sozlerinde kesinlik varsa bunu anne babanla konus bi sure disini sık derim ama obur turlu patronunun sundugu imkani degerlendir derim

Sonucta bu zamanda kolay kolay kimse is bulamiyor yani aslinda bazen hatimizda duygusalligi bir yana birakip mantikla hareket etmemiz gerekli gibi geliyor

Hersey gonlunce olur insallah

Bana saçma geldi karın tokluğuna çalışmak. Yani iki üç ay sonra maaş verir diyorlarmış ama patronun böyle bişey dememiş sana. İlerde ben sana böyle bişey vaat etmedim diyebilir.
Adam sana kendi cebinden para vermeye başlayınca aynı rahatlığın devam etmeyebilir, o zaman ne kadar iş yaptığına daha çok dikkat ederler.
Ayrıca küçümsemek için söylemiyorum da yaptığın is on muhasebe atla deve değil bir yılda ogrenmissindir herhalde daha ne kadar öğreneceksin ki.
Hem sabah sekiz akşam beş buçuk, altı çalışmak kolay mi bir sürü emek insan verdiğinin karşılığını almak ister yani.
Bence sen patronuna söyle borclarimiz var ben ücret almadan çalışacak durumda değilim de ya kendisi sana ücret versin ya da iş bulsun.
Başka bi yerde calisirsam on muhasebe işi yapıcam. Şuan çalıştığım yerde genel muhasebe öğreniyorum yani ilerde mali müşavir olabilmek için zaten 3 yil boyunca mecburi çalışmam gereken yer üstelik de genel muhasebe en az 1 buçuk 2 yıl da ogreniliyor on muhasebe için ne mezunu daha ince ne iş yaptiginin bile önemi yok. Ama bizim is icin en az 2 yıl tecrübe istiyor heryer. Karın tokluğuna çalışmayı bende istemiyorum ama ordaki çalışanlar da bizde aynı yollardan geçtik hersey para değil önceleri diyor

Zamanla gittiğin başka iş ortamına da alışacaksın...

İlk iş yerin olduğu için sana öyle geliyor...
Farklı firmada emeğinin karşılığını alabileceğin , daha kurumsal bir yer , kariyer yapabilmen için daha mantıklı bence...
Yaşadığım yerde böyle büyük imkanlarım yok malesef işsizlik had safhada şöyle ki bu işbaşı eğitim programı tecrübesiz ve yeni mezun olmuş adaylar ise alissin diye cikartilmis bir program. Ama öyle bi devirdeyiz ki işveren hem maaş vermiyor iskur veriyo hemde tecrübeli olsun istiyo. Yani hiç bişey bilmeyen birini öğretmek dahi istemiyor

Valla severek calicagim ortam olsa cebimde para olsa yol parasinida kendim veririm
Seni iyi anliyorum insan sevdigi ortami kolay kolay birakmak istemiyo
Bende stajı biraktigimda icime dokunmustu sahiden

Ama simdi su olay var su borclari bi sekilde kapatma sansin varsa yol parasina orda devam et derim yada orda bi sureden sonra maas verirler diyen kisilerin sozlerinde kesinlik varsa bunu anne babanla konus bi sure disini sık derim ama obur turlu patronunun sundugu imkani degerlendir derim

Sonucta bu zamanda kolay kolay kimse is bulamiyor yani aslinda bazen hatimizda duygusalligi bir yana birakip mantikla hareket etmemiz gerekli gibi geliyor

Hersey gonlunce olur insallah
Oncelikle çok teşekkür ederim. Bizim işyerinde ki ortama herkes imreniyor keşke burda calissam diyo başka yerde çalışan elemanlar bile. Ve suan ki çalışanlarin hepsi çok eski hatta bitanesi öylesine memurluk sınavına girmiş daha önceden kazanmış da ama yine de gitmemis burda ki ortamı hiç bi yerde bulamazsin diyorlar. Şimdi patron muhtemelen bizim musterilerden birinde ise sokmaya calisacak ama nerdeyse hepsi sabah 8 akşam 6 cumartesi çalışıyo yemek tablet usulü çok ciddi ortamlar... Bizim işyeri gırgır Samata paraya ihtiyacım olsa istememe fırsat dahi vermiyolar bu kiz zaten maaş alıyo demiyolar her calisanin isteklerinin önemi var bizim is yerinde ve korkuyorum yeni bir ise baslarsam da bu ortamı çok ararsam daha sonra diye

Oncelikle çok teşekkür ederim. Bizim işyerinde ki ortama herkes imreniyor keşke burda calissam diyo başka yerde çalışan elemanlar bile. Ve suan ki çalışanlarin hepsi çok eski hatta bitanesi öylesine memurluk sınavına girmiş daha önceden kazanmış da ama yine de gitmemis burda ki ortamı hiç bi yerde bulamazsin diyorlar. Şimdi patron muhtemelen bizim musterilerden birinde ise sokmaya calisacak ama nerdeyse hepsi sabah 8 akşam 6 cumartesi çalışıyo yemek tablet usulü çok ciddi ortamlar... Bizim işyeri gırgır Samata paraya ihtiyacım olsa istememe fırsat dahi vermiyolar bu kiz zaten maaş alıyo demiyolar her calisanin isteklerinin önemi var bizim is yerinde ve korkuyorum yeni bir ise baslarsam da bu ortamı çok ararsam daha sonra diye
Dogrudur insanın alıştığı sevdigi ortamı bırakması çok zor geliyo insana benim stajim bittigi zaman birimimdekiler istersen idareyle konusalim uzatalim demislerdi ama yol masrafi oluyodu baya o yuzden uzatamamistim yani bende istiyordum kalmayi ama kalamamistim

Ama eger staj yaptigin yerde ileride maasli calisma konusunda bir kesinlik yoksa bence patronunun teklifini degerlendir çünkü öyle bir zamandayız ki ekmek aslanin agzinda derler ya aynen öyle insanlarin is bulma sansi imkansiz gibi birsey

Yani bazen hayallerimizi isteklerimizi gerceklerle degismemiz lazim yoksa elindeki imkanida kaybedersen üzülebilirsin

Ama iş buluncaya kadar bence büroda gönüllü olarak calısabilirsin sonucta onlarinda itiraz edecegini zannetmiyorum sende o süre zarfinda sevdiklerinlw vakit gecirme sansina sahip olursun

benim bi arkadaşım aylarca üç kuruşa sırf işi öğrenebilmek için böyle çalıştı.
işi gerçekten iyi öğrendi.
şu an iyi bi maaşla başka bi yerde çalışıyor.
çalıştığı yerde el üstünde tutulan bi muhasebeci oldu.
ayrıca mali müşavirlik sınavlarını kazandı onun stajı mı ne var aynı yerde onu yapıyo.

İş hayatında duygusallığa yer yok.
Yol parasına çalışmak için mi okudunuz üniversiteyi
Şimdiden başvuru yapın bir yerlere mutlaka dönüş yapan olacaktır.

Dogrudur insanın alıştığı sevdigi ortamı bırakması çok zor geliyo insana benim stajim bittigi zaman birimimdekiler istersen idareyle konusalim uzatalim demislerdi ama yol masrafi oluyodu baya o yuzden uzatamamistim yani bende istiyordum kalmayi ama kalamamistim

Ama eger staj yaptigin yerde ileride maasli calisma konusunda bir kesinlik yoksa bence patronunun teklifini degerlendir çünkü öyle bir zamandayız ki ekmek aslanin agzinda derler ya aynen öyle insanlarin is bulma sansi imkansiz gibi birsey

Yani bazen hayallerimizi isteklerimizi gerceklerle degismemiz lazim yoksa elindeki imkanida kaybedersen üzülebilirsin

Ama iş buluncaya kadar bence büroda gönüllü olarak calısabilirsin sonucta onlarinda itiraz edecegini zannetmiyorum sende o süre zarfinda sevdiklerinlw vakit gecirme sansina sahip olursun
Zaten patronum bana dediki kendini geliştirmek adına istediğin kadar burda kalabilirsin ama ben sana sadece yol parası verebilirim diye açıkça söyledi. Diğer çalışanlar da bizde stajyer olarak başladık bak şimdi ne durumdayiz diyorlar. Bide onlar patronu benden daha iyi tanıyor sonuçta 15-20 yıllık calisanlar bişey kaybetmezsin kal burda sık disini diyolar sürekli sanki bi bildikleri vardır gibime geliyor. Yada ben en iyisi patrona abi sen bana is ayarlamaya çalış diyeyim sartlarina göre degerlendiririm suan da nerde çalışacağım da belli olmadıgi için yeni bi yere çok önyargılıliyim

benim bi arkadaşım aylarca üç kuruşa sırf işi öğrenebilmek için böyle çalıştı.
işi gerçekten iyi öğrendi.
şu an iyi bi maaşla başka bi yerde çalışıyor.
çalıştığı yerde el üstünde tutulan bi muhasebeci oldu.
ayrıca mali müşavirlik sınavlarını kazandı onun stajı mı ne var aynı yerde onu yapıyo.
Bizim isyerindekiler de arkadaşınız gibiler... Stajyerlikle başlamışlar tuvalet bile temizledik yemek de yaptık temizlik de diyorlar. Şuan da bakıyorum herkes patron konumunda 9 tane çalışan var ben dahil 6 tanesi eski. Kimseye sormadan çıkıp gidiyolar gezmeye olsun tatile olsun ben gidiyorum bitti. Maaşları da 3000 lira memur statüsündeler resmen bide yeni çalışma alanim kendimi gelistrecegim bir yer olamayacak herkesin yapabileceği işler on muhasebe yani stok kontrol para pul işi. Ama bu iş için insanlar yıllarca emek veriyor. Arkadaşınız çok sansliymis gerçekten darısı başıma

İş hayatında duygusallığa yer yok.
Yol parasına çalışmak için mi okudunuz üniversiteyi
Şimdiden başvuru yapın bir yerlere mutlaka dönüş yapan olacaktır.
Bu iş yerine bulana kadar kaç tane ise başvuru yaptımm. Dönüş yapan bile olmadı sonra bizim isyerine başladım bide ne göreyim zaten 3-4 tanesi bizim musteriymis başvurduğum yerlerin ve şuanda ordaki çalışma imkanlarini görüyorum elemanlarla tanıştım iyiki geri aramamislar ordan diyorum. Yaşadığım yerde asgari ücret dahi vermeyen çok işveren var. Bide sadece duygusallik rahatlik açısından bakmıyorum. Sanki başka bi yerde kendimi gelistiremem gibi geliyor

Bu iş yerine bulana kadar kaç tane ise başvuru yaptımm. Dönüş yapan bile olmadı sonra bizim isyerine başladım bide ne göreyim zaten 3-4 tanesi bizim musteriymis başvurduğum yerlerin ve şuanda ordaki çalışma imkanlarini görüyorum elemanlarla tanıştım iyiki geri aramamislar ordan diyorum. Yaşadığım yerde asgari ücret dahi vermeyen çok işveren var. Bide sadece duygusallik rahatlik açısından bakmıyorum. Sanki başka bi yerde kendimi gelistiremem gibi geliyor

Valla hayat sizin ama bana çok mantıksız geliyor ücretsiz çalışmak.2-3 ay sonra maaş verilir denmiş ama garantisi yok.
İyi düşünün kendinize en uygun olanı siz bilirsiniz.

Zaten patronum bana dediki kendini geliştirmek adına istediğin kadar burda kalabilirsin ama ben sana sadece yol parası verebilirim diye açıkça söyledi. Diğer çalışanlar da bizde stajyer olarak başladık bak şimdi ne durumdayiz diyorlar. Bide onlar patronu benden daha iyi tanıyor sonuçta 15-20 yıllık calisanlar bişey kaybetmezsin kal burda sık disini diyolar sürekli sanki bi bildikleri vardır gibime geliyor. Yada ben en iyisi patrona abi sen bana is ayarlamaya çalış diyeyim sartlarina göre degerlendiririm suan da nerde çalışacağım da belli olmadıgi için yeni bi yere çok önyargılıliyim
Yani en iyisini yaparsin is bulunmaya kadar hem bosdurmamis kendini gelistirmis olursun hemde sevdigin yerden ayrilmamis olursun belki sonradanda daha iyi sartlarda calisma fırsatinda olur bilemeyiz ama zamanla en iyisini zatwn sen anlar ona göre en dogru karari sen verirsin

Hakki da hayirlisi olur mutlu olursun insallah

Darisi basima diyorum bu arada :)

Yani en iyisini yaparsin is bulunmaya kadar hem bosdurmamis kendini gelistirmis olursun hemde sevdigin yerden ayrilmamis olursun belki sonradanda daha iyi sartlarda calisma fırsatinda olur bilemeyiz ama zamanla en iyisini zatwn sen anlar ona göre en dogru karari sen verirsin

Hakki da hayirlisi olur mutlu olursun insallah

Darisi basima diyorum bu arada :)
Cok teşekkürederim amin insallah darısı başınıza :)

Back
X