Yorumlarınıza ihtiyacım var

Rozi-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2021
277
535
18
Merhabalar, anlatacaklarımdan sonra uzman yardımı almalısın diyeceğinizi biliyorum bende yardım almam gerektiğinin farkındayım fakat şuan belli bir süre alamam o yüzden bu süre zarfında sizlerin yorumlarınıza ve tavsiyelere çok ihtiyacım var. Belki aranızda böyle şeyler yaşayan olmuştur, beni anlayacak üyelerin olduğunu düşünüyorum burada. Bir türlü kafamı toparlayamıyorum, kendimden emin olamıyorum, çok güçsüz ve çaresiz hissediyorum sanki kimse bana yardım edemez gibi. Şöyle tam kendimden emin bir şekilde tepki veremiyorum. Elimden hiçbir şey gelmiyor gelmeyecek her şey daha da kötü olacak gibi kötü olumsuz şeyler geliyor aklıma. Hayatımda yolunda gitmeyen şeyler var bunlar beni son zamanlarda yordu bunalttı sanırım. Eskiden biraz da olsa kendime inancım güvenim vardı şimdi yok. En azından kendimin arkasında durmayı bilirdim. Şimdi bu kadar güçsüz ve aciz hissetmekten nefret ediyorum. Sağlıklı düşünemiyor karar veremiyorum kafam allak bullak… ailem bile yardım edemez beni anlamazlar gibi geliyor. Kendimi anlatamıyorum da zaten… hani derler ya basiretim bağlandı diye, işte öyle bir şey. Sürekli bir yanlış davranma ve kendimi açıklayamama korkusu oluştu bu yüzden içimden geldiği şekilde davranamıyorum hoş içimden ne geliyor ondan da emin olamıyorum… Sizler böyle şeyler yaşadınız mı, neler yaşadınız yorumlarınıza ihtiyacım var sizce bana ne oluyor ne yapmalıyım

Son düzenleme:
Depresyon belirtileri gösteriyorsunuz. Belli bir süre alamam demeyin sağlık cok önemli. Hele akıl sağlığı...

Anksiyete bozukluğuna benziyor ancak teşhisi bir doktora sormak gerekiyor. Yıllarca denediğim dertleşmeler, okumalar çözüm olmadı. En son ilaç ve doktorum ilgili birisi idi yönlendirmeleri gereği çok rahat ettim (devlette) sonrasında düzeldi hayata bakış açım, kalbimde sürekli o korku kaygı durumlaru

Elimden hiçbir şey gelmiyor gelmeyecek her şey daha da kötü olacak gibi kötü olumsuz şeyler geliyor aklıma.
Eskiden anksiyetem varken ben de böyleydim, çok zordur bilirim. Maalesef uzman desteği almadan atlatmak çok zor. Psikolog için bütçe ayıramıyorsunuz sanırım, hiç ertelemeyin devlet hastanesinden psikiyatri randevusu alın.

Anksiyete bozukluğuna benziyor ancak teşhisi bir doktora sormak gerekiyor. Yıllarca denediğim dertleşmeler, okumalar çözüm olmadı. En son ilaç ve doktorum ilgili birisi idi yönlendirmeleri gereği çok rahat ettim (devlette) sonrasında düzeldi hayata bakış açım, kalbimde sürekli o korku kaygı durumlaru

Bildiniz evet daha öncede böyle bir süreç yaşayıp atlatmıştım daha evli değilken anksiyete ve depresif bozukluk tanısı kondu. İlaç ve terapiyle atlatmıştım gayet iyiydim işte aradan zaman geçti sorunlar sıkıntılar derken şimdi tekrar yaşıyorum aynı şeyleri. Bu durum beni kızdırıyor tekrar yaşamak aptal gibi hissettiriyor

Son düzenleme:
Kaç yaşındasın ? Çalışıyor musun? Okuyor musun? Evli misin?
Hayatında seni motive edecek şeylere ihtiyacın var bence. Köklü bir değişiklik yapabilecek durumda mısın bilmiyorum ama çok iyi gelecektir.

Bildiniz evet daha öncede böyle bir süreç yaşayıp atlatmıştım daha evli değilken anksiyete ve depresif bozukluk tanısı kondu. İlaç ve terapiyle atlatmıştım gayet iyiydim işte aradan zaman geçti sorunlar sıkıntılar derken şimdi tekrar yaşıyorum aynı şeyleri. Bu durum beni kızdırıyor tekrar yaşamak aptal gibi hissettiriyor

Hayır aptallık değil asla. Hepimizin kendine göre geri dönüşleri oluyor ataklarda, önemli olan hayatımızda konforumuzu daha fazla azaltmadan çözüm bulmak. Grip olduk diye her sene aynı virüse maruz kalıyoruz diye aptal değiliz ki, insan olduğumuzun göstergesi sadece.

Seni hatırlıyorum ben bazı konularından. Kocan olacak o salatalık senin anksiyeteni tetikliyor. Bir süre ondan ve ailesinden kendini çek. Beklenti içine girme ve biraz olsun kendine kendi içine bak. Özünü beslemeye çalış. Oku araştır. Kendine bir şeyler kat. Yeni bir hobi edin. Ne bileyim bu el işi bile olur. Umduğun hayallerini kurduğun gibi bir evlilik yasamiyorsun. Sebep tamamen bu. Icınde bulunduğun imkanlar kısıtlı olabilir. Bunu değiştirmek inan senin elinde. Şu an bu çok zor geliyor sana biliyorum. Haricten gazel okumak gibi geliyor, ama öyle değil. Imkansizliklar içinde imkanı sen yaratabilirsin. Ve lütfen şu aşamada çocuk yapma.

Back
X