Beni bu kapanma düşüncesine sevdirebilir di Allah için şöyle güzel kardeşim bir insanin kişiliğine karakterine vicdanına ailesine bakmadan yargılanır mi sen gerçek bir hâşâ haddime değil ama müslüman olsan ben bu kızın zamanla düşüncesi varmış ben ona bu düşünceyi sevdirirm bir insan kazanırim hemde sevap işlerim demek varken niye benim hakkima hemde çocuklarının hakkına girerler kiSen bu aileyle yapabilecek misin peki? Ben olsam asıl ben sizi istemiyorum derdim. Ki ben tesettürlüyüm. Cahil bir aile zor.
Helal olsun sana gercektenBizimkiler mezhep yüzünden istemediler karşı tarafı. Ne kavgalar ettik ne restler çektik. Düğününü yapmam evine gelmem dedi annem. Kendin bilirsin cebimde param ver yaparım düğünümu ister gel ister gelme dedim. İkna oldu. Bir aya evleniyorum. Yani isteyince herşey oluyor.
Bu konuyla o kadının tarlaya çalışmaya gitmesi arasında nasıl bir ilişki kurdunuz. Kapalı tarlada çalışır açık arabasıyla gezer bu demek mi yaniValalhi 10 yil once vardi lisede ciddi dusundugum cocul okul bitti istemeye haber gondermisti onun ailesi bizden degil o acik kapali gelin isterim dedi benim ailem hayatta olmaz onlarla yapamasassin dedi. Cok sukur esim cikti karsima az cok sorunlar var ama en azindam cantami alip saclarima roflesi ombresi yuzume makyaji eksik etmem atlarim arabaya cikar gezerim oyle laf etmezler.onun evlendigi kizcagizda beraber oturuyor yazlari caya findiga kislari evde pasta borek yapip satiyor.birde cocuk yaomislar.nerden biliuorm cevre ortak
Demem o ki gun gelecek sukredeceksin olmadigina
Merhamet, güzel huy, ahlak değil onların kriteri yavrum. Dar çevrelerine karşı bakın biz kapalı gelin aldık mantığı. Tesettür böyleleri için sadece gelenek. Gerçekten Allah korkusu olan insan, sadece birinin tesettürüne bakıp ötelemez. Cahiller. Başı kapalı olan bulmak kolay, önemli olan zihni kalbi temiz olanı bulmak. Sanki tesettürlülerin hepsi melaike. Merak etme böyleleri istedikleri kriterde gelin alırlar o gelinde onların ağzından, burnundan fitil fitil getirirBeni bu kapanma düşüncesine sevdirebilir di Allah için şöyle güzel kardeşim bir insanin kişiliğine karakterine vicdanına ailesine bakmadan yargılanır mi sen gerçek bir hâşâ haddime değil ama müslüman olsan ben bu kızın zamanla düşüncesi varmış ben ona bu düşünceyi sevdirirm bir insan kazanırim hemde sevap işlerim demek varken niye benim hakkima hemde çocuklarının hakkına girerler ki
Canım çok yandı çok gözyaşı döktüm her gozyasimda hakkımı helal etmedim aklıma geldikçe kalbim fesat figan beddau ediyor ben kalbimin feryadına engel olamıyorumMerhamet, güzel huy, ahlak değil onların kriteri yavrum. Dar çevrelerine karşı bakın biz kapalı gelin aldık mantığı. Tesettür böyleleri için sadece gelenek. Gerçekten Allah korkusu olan insan, sadece birinin tesettürüne bakıp ötelemez. Cahiller. Başı kapalı olan bulmak kolay, önemli olan zihni kalbi temiz olanı bulmak. Sanki tesettürlülerin hepsi melaike. Merak etme böyleleri istedikleri kriterde gelin alırlar o gelinde onların ağzından, burnundan fitil fitil getirir
Ben sana saygı duyuyorum elbette senin içinden gelecek bir şey bu dedi ve hep destek oldu bana ama ailesine karşı güçlü olmadı demek ki biz hala caresizizAileyi es geçelim.
Evleneceği insanı kendi seçemeyen adamla işin ne?
Açıklık, kapalılığı geç. Ailenin kriterlerine uymak zorunda değilsin ki.
Eşim bir kere "Ailem böyle böyle bir gelin istiyor." imasında bulunsaydı gözümde çöp kadar değeri olmazdı.
Allah aşkına uzak durun bu tiplerden ve ailelerden. Sonra pisman olunuyor çünkü. 2 hafta önce bu durumda kalip kapanan ve evlenen bir arkadasin ne kadar mutsuz olduğunu okuduk yien bu grupta. Yapmayın uzak.durun. cok pisman olursunuz. Bu Alalhin emri ama onlarin yaptigi sizi ve kisiliginizi yok.edip kendi istediklerini yaptirmakMerhaba .. bundan 6 ay önce tanıştım sevdiğim adamla birbirimizi çok sevdik ailesi beni açık olduğum için istemedi bir cok kapaliya göre açık bir kızım elbette kapanmak düşüncesi vardı ama Kalpten gelmesi bu baskı ile olmaması lazımdı sevdiğim adam beni anladı ve bu konuda bana hep hal verdi ailesi ile konuştu ve ailesi benim kim olduğumu ahlakimi ailemi merhametimi insanlığımi bile sormadan kapalı açık olarak yargiladilar sevdiğim adam konuştu annesi direk elalem ne der duygusuna girdigi için ne beni ne de sevdiğim adamı göz ardı Edip bizi mahfetti hakkımı helal etmiyorum benimle aynı durumu yaşayan var mı yada siz olsaydınız ne yapardınız ne olursa olsun bu katı vicdansız yargiladiklari dusunceleri değişir mi yoksa artık kabullenmelimiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?