• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamur İşleri yufka açmanın püf noktaları

duruberil10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.166
80
78
yufka açabilen arkadaşlar,
sizlere hep özenmişimdir.bi kaç denemem oldu ama bana zor geldi.yorucu bi iş...
şimdi soruyorum yufka açmanın püf noktaları nelerdir?yufkayı bezelere bölüp una bulamak mı?başka neler var deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

bugün yufka açmayı mantı yaparak denedim ve açabildim.tek sorun unu birazcık fazla kaçırmışım herhalde bükerken biraz uğraştırdı o kadar..
ben içine bol baharat koydum kimyon pul biber nane karabiber ve tuz koydu bir soğan ve bir diş de sarımsağı yağda öldürüp bu baharatları koydum.içi çiyden koyanlar var mı aranızda?

arkadaşlar deneyin hiç de zor değil.
bana zor gelirdi.artık öyle değil.her ne kadar çok büyük açamasam da el açması yufkanın tadını hiç birşey vermiyor hazır yufkalarla yapılan börekler güzel olmuyor el açması kadar..geçen gün mantı yaptım mantı börekten daha zor..bükmesi zor..börek daha kolaydır..bu konuda benden daha deneyimli birileri mutlaka vardır..
açamayanlara deneyimimi anlatayım yufkayı bezelere böldükten sonra her bir bezenin üstünü ve altını una bulayın dikkat edin un çok olmasın..sonra merdane yada oklava yardımıyla sürüyerek üstünden geçin..yukarıya doğrı dikdörtgen olur sonra yönünü değiştirrerek böyle açana kadar yapın.yuvarlak olsun...merdaneyle ise daire olacak şekilde her tarafını açıyoruz..yufkamız hazır...ister mantı yapın ister börek hazır yufkadan çok daha güzel...
daha deneyimli birileri yok mu yada benim gibi heves eden...

arkadaşlar deneyin hiç de zor değil.
bana zor gelirdi.artık öyle değil.her ne kadar çok büyük açamasam da el açması yufkanın tadını hiç birşey vermiyor hazır yufkalarla yapılan börekler güzel olmuyor el açması kadar..geçen gün mantı yaptım mantı börekten daha zor..bükmesi zor..börek daha kolaydır..bu konuda benden daha deneyimli birileri mutlaka vardır..
açamayanlara deneyimimi anlatayım yufkayı bezelere böldükten sonra her bir bezenin üstünü ve altını una bulayın dikkat edin un çok olmasın..sonra merdane yada oklava yardımıyla sürüyerek üstünden geçin..yukarıya doğrı dikdörtgen olur sonra yönünü değiştirrerek böyle açana kadar yapın.yuvarlak olsun...merdaneyle ise daire olacak şekilde her tarafını açıyoruz..yufkamız hazır...ister mantı yapın ister börek hazır yufkadan çok daha güzel...
daha deneyimli birileri yok mu yada benim gibi heves eden...

hamuru bezelere böldükten sonra diyecektim:))

Back
X