Yufka buzluga konur mu?

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Mrb kızlar konuyu açacak baslik bulamadim ilgili yere tasinirsa sevinirim. Dün yufka almistim kullanacağımi kullandim 6 adet kaldı biraz cok almisim. Bunlari buz dolabına koysam birşey olur mu? Ve kullanana kadar tarihi geçerse ne olur . cope gitmesini istemiyorum tarihinin geçmesinede az kalmış ://

Son düzenleme:

Yapın sigara böreği öyle atın buzluğa. Hazır ikramlık olur size de.

Yufkayı açıp, her katladığınız kısma kağıt koymanız lazım burdan nasıl anlatılır bilemedim :)
(Hiçbir kat kendisiyle temas etmeyecek) ama hazırlayıp dondurmak daha mantıklı, börek vs ne olarak kullanacaksanız.

Valla millet alip alip buzluga atiyo sardigi borekleri bozulmuyo demekki. Hatta buzluktan cikarinca borekleri suya batirip sıkıp tepsiye oyle diziyolar yumusak olsun diye aklınızda bulunsun.

Fazla yufkam kaldıgında tepsi böregi bile yapıp buzluga tepsiyle birlikte attıgım oldu. Cıkarıp üstüne yumurta sürüryosun dogru fırına. Sigara böregi sarmıştım. Aylarca cıkarıp kullandım. Hiç bile olmaz cnm ama bütün bi şekilde koyarsan çıkardıgında hamur oluyo.

Her kata kağıt havlu ya da yağlı kağıt koyarak börek yapmadan yufka olarak da buzluğa atabilirsiniz aylarca durabilir,tarihinin geçmesinin bi önemli olmaz buzlukta

Yok hiç bişey olmaz. Ben bir sürü yapıp atıyorum buzluğa aylarca kalıyor. Sabah kahvaltıda falan çıkartıp kızartıyorum.

Börek sarıp buzluğa at hemen, kullanma tarihi geçmeden, dondurunca sorun olmaz

Valla millet alip alip buzluga atiyo sardigi borekleri bozulmuyo demekki. Hatta buzluktan cikarinca borekleri suya batirip sıkıp tepsiye oyle diziyolar yumusak olsun diye aklınızda bulunsun.

Her kata kağıt havlu ya da yağlı kağıt koyarak börek yapmadan yufka olarak da buzluğa atabilirsiniz aylarca durabilir,tarihinin geçmesinin bi önemli olmaz buzlukta

Çok teşekkür ederim kızlar çok sagolunnn sigara böreği yapiyorum ve atıyorum buzluga :) peki kızlar bide benim dolabimda yufka vardı ama tarihi 27 subatta geçmiş dolabın alt katindaydi buzluga koymamistim bunları da aynı şekilde kullanabilir miyim bi sorun olur mu. Bunlardan borek yapmamıştım gidip yenisini aldım ama bunlarda kaldı elimde. 3-4 tane var siz öyle deyince aklıma düştü ayni sekil yapsam bi sorun olur mu kii

Son düzenleme:
Herhangi bir böreği yapıp atın buzluğunuza pişirmeden. Tarihi geçmez don olduğu için. ben bu şekilde çok saklarım buzluğumda ikramlık. Eli ağır biri olarak çok işime yarar:)

Yufkanın ömrü buzlukta 3 aydır, daha çok tutanlar da varmış sanırım, tarihi geçmeden koyduysan, buzluktayken geçmesi önemli değil.

Kuflenmistir o kuflenmediyse yufkanizi degistirin kuflenmesi gerekirdi yufka en fazla 3 4 gun durur.

Ben de fazla yufkalari sigara böreği yapıp saklama kabına dizip dondurucuya atıyorum. Pazar sabahları kahvaltı için pratik oluyor

Size sorayim ozaman. Simdi ben suya batiriyolarmis dedim ama bilemedim de tam.
Dondurucuya attiginiz boregin icine sut yumurta vs suruyomusunuz? Ben simdi evlenicem de pratik seyler olsun istiyorum calisacagim icin...
Sigara boregini mesela nasil sarip dondurucuya atmam lazim ki yumusacik olsun? Ben boyle boregi citir citir kuru sevmiyorum.

Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorumm :)

Siz oyle yapiyorsunuz herhalde bence cok ugrasmaya gerek yok her yufkayi acip tekrar katlayin tekli buzdolabi posetlerine koyarsaniz size kolaylik olur kesinlikle yapisma falan olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…